Hamile kalamayanlar bakın siz de böyle hissediyor musunuz

Bir arkadaşım çocuğundan bahsettiğinde üzülüyorum anlattığında bana nisbet yapıyor gibi geliyor sanki herkes beni yaralamaya çalışıyor gibi sürekli çocuklarından bahsediyorlar sizde de oluyor mu
Çünkü herşeye çaba harcamadan sahip olan insanlar çaba sarf etse beklemeyi umut etmeyi bilse böyle davranmaz hayatta herşeye çaba harcamadan sahip olan herkes böyle çevremde de vardı bu tipten hemen yol verdim elinde olana şükretmek varken milletin gözüne sokan her lafı oraya getiren insanları sevmiyorum ayrıca hamile kalmak doga üstü bir durum degil fazla abartılıyor bana kalırsa her kadın çocuk sahibi olmaya mecbur da değil karşında olan ve bunu bilerek yapan herkesten uzaklaş çünkü hiç umursamadan bilr biyerden sonra sinirini bozuyor arkadaşım vardı hamile oldugunda napıyon desen e napalım bebişle büyüyoruz diyordu düşün daha sen 2 aylık hamilesin neyin kafası bu her defasında böyle olunca en son iletişimi kestim yani o zamanlar çocuk düşünmesem bile bu tip canımı sıktıgına göre senin de canının sıkılması çok dogal

Benim kuzenim de çok uğraştı 2 kere tüp bebek denediler olmadı senin çocuğun olmaz diyenler oldu sonra bir anda hamile kaldı sen de çok dua et Allah beklemediğin bir an sana da verir inşallah

böyle bir konuda insan çocuğuyla nispet yapmaz korkar.
siz yanlış anliyorsunuz
ben tedavi ile hamile kaldim yanimda colugu cocugu 30 yasina gelmis insanlar bilr cocuklarini konusurlardi
cunku ebeveynlerin genelde başka işi olmuyormuş onu anladim.
kuzenlerim var bir cay icelim diye bir araya geliyoruz guya bebeleri satip kafa dinlicez orda bile muhabbet ayni oluyo
size özel bisey degil yani alinmaniza kirilmaniza gerek yok.

Zaten bilerek yapıyorlar canim yani seni üzmek için, tam da düşündüğün gibi emin ol :KK66:
Onun icin hayatta baska başarısı olmamış bu tiplere yol ver gitsin kes görüşmeyi. Ben hamile kalmaya cok uğraştım benimde basima geldi suanda görüşmüyorum kesinlikle..
Onların hayatta tek elde ettiği bu onu da kendileri yaptı zannediyor zavallı insan biçimi yapacak bisey yok 🤷‍♀️ Rabbim tez zamanda sana da versin sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü guzel yüzlü bir evlat.

O zaman burda milyon tane çocuğu olmayan insan var hep dertlerine çare bulmak içinde buraya yazıyolar biliyosunuz. Sizin profiliniz neden insanların gözüne sokmalik sizde mi çocuğu olmayanlara nispet yapmak için uğraştıniz. Çok yanlış düşünmüşsünuz.

Ya o kadar üzülüyorum ki işte çocukla şöyle yapılır çocuklu böyle çocuğun olsa sende yasarsın ne kadar üzüldüğümü gerçekten anlatamam
sizinkilerin muhabbeti biraz gıcık ediciymiş evet.
teyzemde bana bir kez bu tarz sacma sapan bi konusma yapmisti hala unutmam

Zaten bilerek yapıyorlar canim yani seni üzmek için, tam da düşündüğün gibi emin ol ;)
Onun icin hayatta baska başarısı olmamış bu tiplere yol ver gitsin kes görüşmeyi. Ben hamile kalmaya cok uğraştım benimde basima geldi suanda görüşmüyorum kesinlikle..
Onların hayatta tek elde ettiği bu onu da kendileri yaptı zannediyor zavallı insan biçimi yapacak bisey yok 🤷‍♀️ Rabbim tez zamanda sana da versin sağlıklı sıhhatli uzun ömürlü guzel yüzlü bir evlat.
Aaa hamilesin :) sağlıkla kucağına al inşallah

özelemi gidiyorsunuz?
bir şey olmasa bile bu kadar strese zor.
at kafandan olmuyor fikrini çocukta çocuk fikrini stres yapma inan çok çok buyuk bir etken.
kendimden biliyorum eminim ki cinsel hayatiniz bile sadece cocuk yapmak uzerinedir.
bu çok yipratiyo

Vallahi çocuğun olunca tüm gündem malesef o oluyor. Eğer karşınızdaki kişi sizin çocuk istediğinizi ama olmadığını bile bile anlatıyorsa ben olsam pek görüşmem.
Ama normal konuşma sırasında bahsi geçiyorsa siz alınganlık ediyorsunuz. Ne yapsın ki çocuğu da onun gündemi

Canımmm bende uzun uğraş sonucu yeni hamile kalmış biri olarak ara ara böyle düşünmen çok normal bazen an geliyordu bende senin gibi düşünüyordum an geliyordu ağlıyordum ta ki en son amaaan moduna bağlayana kadar..
Çocuk ve anne olmak bu dünyada ki en güzel şeydir evet ama olmuyorsa kendimizi paralamanın da mantığı yoktur fikrini kafama yerleştirdim en başta.
Gezeriz tozarız gayet rahat rahat takılırız çalışıyoruz biriktirip para yeriz deli gibi alışveriş yaparız kafasına girdim ve inan zerre kimseyi takmadım kafama, yok o bebe düşünüyomuş yok o yeni doğurmuş yok onun bebesinin dişi çıkmış yok bebesi olmasa ölürmüş dinlemedim hepsi doğrudur ama canımı yakıcak ne varsa uzaklaştım ve hamile kaldım.
O yüzden insanlara çok takılma yaşamayan bilmez ve anlayamaz bu durumu yaşadığımız o psikolojiyi anlamalarını bekleme, beklersen üzülürsün yıpranırsın hayatının merkezinden ilk bir bebek fikriniz çıkarmakla başla inan rabbim en güzel zamanda veriyor 🐣
Her zaman ettiğim dua Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın rabbim tüm isteyenlere nasip etsin inşallah 🙏🏻

o değil de benim en sinir olduğum oluyo da noluyo diyenler. Pişmanlarmış güya ikinciyi yapmazlarmış. Tek bir cevap veriyorum olmuyo da noluyo bilseydin anlardın diyorum susuyolar.Ben sadece bunlara sinir oluyorum onun dışında ben çocukları çok severim yanımda konuşsunlar anlatsınlar sıkıntı yok bişeyler öğrenirim hem. Hamilelik haberlerine mutlu oluyorum yakınlarımın. Tersi bi durum mutsuz eder sizi

Maalesef insanımız kompleksli.
Ve sahip olduğu nimetlerle hava atmayı çok seviyor.
Bu bana çok haddi aşmak geliyor.

Mesela çocuğu olmayan birinin yanında çocuk muhabbeti yapılmaz; evlenmemiş bekar birinin yanında evlilik muhabbeti yapılmaz; sınıfta kalmış çocuğu olan birinin yanında çocuğunun başarılarından övünerek bahsedilmez..

Sizin yapmanız gereken böyle insanlarla görüşmemek.
Bu insanlar değişmez. Tek başarısı başkalarının başarısı olduğu için övünmeye devam ederler.
Bende de böyle bir akraba var. Oğlu avukat. Sürekli onu anlatır. Kendisi okumamış. Oğlunun durumu iyi olsa; bir durumu olsa herkesin önünde anlatır. Hiç ayırt etmez. Maksat övünmek olsun..

Böyle insanlarla görüşmeyin.
Çocuk bir nimettir.
Olmasında da vardır bir hayır veya olmamasında da vardır bir hayır.
Hayırlısı olsun..
Umarım güzel haberler alırsınız..

Arkadaşlarımın çocukları, yeğenlerim. Onlar hakkında konuşurken, ki epey konuşuyoruz. Hiç aklıma öyle şeyler gelmiyor.
Sadece 1 kişi vardı, nispet yaptığını düşündüğüm. Artık dıdısının dısının tanımadığım bir kişinin ultrason fotoğrafını atmıştı bana. Orada bi noluyoruz dedim ve görüşmeme kararı aldım. Ama dışında bişey yaşamadık. Evlatından tabiki bahsedecekler, hayatlarının tam ortasında. Kör yanıma vurmadıkları sürece etkilenmiyorum ben.

Bir arkadaşım çocuğundan bahsettiğinde üzülüyorum anlattığında bana nisbet yapıyor gibi geliyor sanki herkes beni yaralamaya çalışıyor gibi sürekli çocuklarından bahsediyorlar sizde de oluyor mu
Oluyor maalesef en çok da çocuk ne zaman sorularında sanane sen mi doğuracaksın sanki 🤦🏼‍♀️

• Beğen
Reactions: 000
Benim böyle bir iki arkadaşıma var. Hiç aramaz sormaz kırk yılın başında bir ararsa da der ki “ bende çocuk var , çocuğu olunca insan bekliyor ki karşı taraf arasın. “
O zaten başka konularda da nisbet yapardı.
Amaaaan boşverin ya
Elimizden gelmeyen şeyler için ne yapalım.
Herseyin hayırlısı.

Yoo hiç üzerime alınmadım.
8 yıl çocuğum olmadı. Laf sokanlar oldu, çocuklu misafirlerim, arkadaşlarım oldu ama hiç umursamadım.
Neden umrumda olsun ki?
Onlar evde çocuk koca ikilisiyle bunalırken, ben gezdim tozdum, çalıştım, kurslara gittim.
Yani keyfime baktım.
8 sene sonra 3 çocuğum oldu. Şimdi evde durmaktan bunalıyorum :)

olmuyor sadece bir burukluk hissediyorum benim bebeğimde olsaydı arkadaşlarımla bende konuşabilseydim diye ama kıskanmıyorum, nispet yapıyolar mı diye düşünmüyorum herkesin çocuğunu bağışlasın Rabbim bizlere de nasip etsin inşAllah en kısa zamanda

O zaman burda milyon tane çocuğu olmayan insan var hep dertlerine çare bulmak içinde buraya yazıyolar biliyosunuz. Sizin profiliniz neden insanların gözüne sokmalik sizde mi çocuğu olmayanlara nispet yapmak için uğraştıniz. Çok yanlış düşünmüşsünuz.
Burada kimse kimseyi tanımadığı icin,kimseye de çocuğumla ovunmedigim icin, ya da kimseyi uzmedigim için,profilimin insanlarin gözüne sokmalık olduğunu düşünmüyorum.

Artik olmuyoorr.alistimmm artik yaaa :(

İnşallah olur sabrın sonu selamettir. Hamile kalmayı çok isterken girdiğin stres veya vitamin eksiklikleri de engel olabiliyormuş. Biraz rahatlamaya çalış fazla kafana takma. Bu şekilde olan çok insan var. Elbet olacaktır Allah'ın izni ile canım.
Amin inşallah

Back
X