Hamile kalamıyorum

Bana da kilo ve sigara nedeniyle hemen olmaz, bir an önce deneyin dediler. Daha planlarımı hayata geçiremeden ilk seferde tuttu. inanmamak lazım bu olaya cidden. Her bünye bambaşka.

Kimse bu kadar anlayışlı olamıyor herkesin bir imtihanı vardır bu hayatta benimde böyleymiş bende isterdim okuyup meslek sahibi olup özgür olmayı Ama maalesef

Bakın ben size tane tane anlatayım. Ortada bir tercih yok! En başta bunu anlamanızda fayda var. Genç kızımız diyor ki "eşim ikizinin bebeği olduğu için benden de bebek istiyor". Anladınız umarım? Yarasına basmak değil ama geçmişte yaşadığı bazı olumsuzluklar sebebiyle evlenmiş. Bunu da şu şekilde ifade etmiş; evlilik için sebeplerim olmuştu ailemden yana. Kayınvalide ile ilgili de şunları yazmış; Hayır annesi arayıp ikizin baba oluyor sen daha bişey yapamadım askerliğin bitince evleniceksin ben torun istiyorum demiş bugün de bana hakaret etti zaten anlatamıyorum bile bana bir kadının fotoğrafını gösterdi eşinle evlenicek sen burdan gidiceksin kısır gelin istemem diyor. Siz saygı, çağdaşlık duyarı kasmayı bir kenara bırakın da sadece vicdanınızın sesiyle cevap verin bana. Sizin vicdanınız böyle bir evliliği, aileyi, bu dayatmaları kabul ediyor mu? Doğruysa profilinizde 29 yaşında olduğunuz yazıyor. Siz kızınızı bu ateşe atar mısınız? Ben atamam! Farklı çağlardan seslendik birbirimize. Umarım anlayabilmişsinizdir yazdıklarımı!

Kafana takarsan olmaz, sakin olman lazım stresten uzak durman lazım, hem ha deyince olmuyor, uzulme, takılmada bu kadar, herseyin bir zamanı vardır, kısmetı daha gelmemiştir bebegin, ben 7 yıllık evliyim 5 yıldır cocuk ıcın ugrasıyoruz, bana baskı yapmaya calısanları gormezden geldım kulak tıkadım, suan bile tedavim devam ediyor pes etmicem, sadece vakit ne zamansa o zaman gelecek, onemli olan hayırlısını dılemek

Bana da kilo ve sigara nedeniyle hemen olmaz, bir an önce deneyin dediler. Daha planlarımı hayata geçiremeden ilk seferde tuttu. inanmamak lazım bu olaya cidden. Her bünye bambaşka.
“Bir an önce deneyin”i de anlamıyorum gerçekten. Her korunmasız ilişkiyle artmıyor ki hamilelik şansı . Sanki her ilişkide bebeğin, atıyorum, %20’si oluşuyor gibi bir yönlendirme . Ha tabi çift denemeye başladıktan sonra olmadığında süreye göre farklı tahliller yapılabilir, 2 aydır deneyip hamile kalmayanla 2 yıldır deneyip hamile kalmayana birebir aynı testler yapılmayacaktır, süre arttıkça daha detaylı incelenecektir, kabul. Yine de insanların daha hazır değilken denemeye başlaması gerektiği düşüncesini, “hemen olmaz zaten siz denemeye başlayın” denmesini hiç mantıklı bulmuyorum. Diyelim ben mayıs ayında hamile kalacağım. Şu an denemeye başlarsam mayıs ayında hamile kalma olasılığımı artırmam, sadece şimdi kalma olasılığım artar sonuçta .

Sana bir abla nasihati vermek istiyorum 28 yaşındayım eşimin memur yaklaşık birbirimizi 10 yıldır tanıyoruz dört yıl öncesinde sevgiliydik ilk biryil bebek yapmaya korktuk yaa evliliğimiz nasıl sürecek bakalım dedik şimdi sana bakıyorum eşinde küçük belli sende daha çocuksun okuman gerektiği zamanda evlenmişsin hadi oldu diyelim bu neyin acelesi siz önce bir büyü sonra çocuk yap yaa yazık günah değil mi o. Doğacak çocuğa daha adetin düzene bile girmemiş ya bende 15 yaşımdan beri pcosum benimde senede iki kez adet olduğum oluyor tedavi mi oldum ve adetim düzene bindi sen zaten kendine zaman versen adetinde düzene girerdi ve kocan askerdeyken telefondan sana sperm gönderiyor sanıyorum yani o askerdeyken nasıl çocuk olacak hadi geldi diyelim eviniz varmı işiniz var mı bu çocuğa bakabilecek misin eltin hamile kaldı diye sen kalmaj zorunda değilsin yani çok sinirlendim cidden ve şuan hamileyim ve tedaviyle de olmadı kendigilinden oldu yani pcos hastaları tedaviyle hamile kalır diye bir cümleyi kadın doğum uzmanı nasıl kuruyor anlamışta değilim ayrıca

Ben zaten size yazdığım ilk mesajda belirtmiştim bazen insanlar istemedikleri hayatı yaşamaya mecbur bırakılıyor diye. Sonrasında genel olarak düşüncelerimi belirttim. Lütfen sizde yazdıklarımı iyice okuyun.

Eşim izine geldi 6 günlük eltimin bebeği olmuş benim olmadı maalesef

Bana sormadınız ama cevap vermek istiyorum.Benim kızım olsa evlenip,19 yaşında çocuk yapmasına hiç bir şekilde izin vermezdim.Ama bu durumda ortada tercih yok.Herkesin içinde yetiştiği aile,ortam ve çevre farklı.Kimisi bu hayatta çok şanslı,kimisi de 1-0 geride başlıyor.Bu kızımızın ailesi yanında yok.Anne babası yok.Akrabaları kötü ve çıkarcı.Ona tek destek olan kişiler bu dünyada ölmüş babaannesi ve eşi.Şartları ortama göre değerlendirmek lazım.Daha önce yazmıştım.Ben çok üzüldüm geçmişte yaşamak zorunda kaldıklarına.

Geri vites atmaya gerek yok. Siz beni başkalarının tercihine saygı duymamakla, aile kurmayı yanlış bulmakla suçladınız. Yok sorumluluk yoksa iyi, sorumluluk varsa kötü gibi saçma argümanlarla geldiniz. Siz bu hayatı yaşamış olabilirsiniz. Size bu dayatılmış da olabilir. Çaresizliğinize üzülür ve yaşadıklarınıza saygı duyarım ama bunun güzellemesini yapmanıza, başka bir genç kızın daha bunu yaşamasına dayanak olmanıza saygı duyamam!

Geri vites mi? Açıklık getirmek geri vites oldu öyle mi? Valla yazdıklarım ortada su an soylediklerinizle benim yazdıklarımın uzaktan yakından alakası yok. Dilerseniz tekrar okursunuz iyi geceler

Kimse bu kadar anlayışlı olamıyor herkesin bir imtihanı vardır bu hayatta benimde böyleymiş bende isterdim okuyup meslek sahibi olup özgür olmayı Ama maalesef

Daha hayatınızın başındasınız karamsar olmayın bu kadar. Okur meslek sahibi de olursunuz isterseniz. Benim teyzem 55 yaşında liseden mezun olup üniversiteye başladı. Daha siz çok gençsiniz yeter ki isteyin

Geri vites mi? Açıklık getirmek geri vites oldu öyle mi? Valla yazdıklarım ortada su an soylediklerinizle benim yazdıklarımın uzaktan yakından alakası yok. Dilerseniz tekrar okursunuz iyi geceler
O saçmalıklara tekrar tahammül edebileceğimi sanmıyorum hanımefendi, teşekkürler. Kendi kızım için istemeyeceğim, yapmayacağım ve desteklemeyeceğim bir şeyi de hiçbir insan evladına savunmam. Evlenmek zorun kaldı tamam evlen. Çocuk istiyorlar tamam yap. Ne derslerse tamam sus. Bunu mu söyleyeceğiz bu kıza? 1 saattir tercihlere saygı diye savunduğunuz bu mu? Ve evet, aynen geri vites yaptığınız. Size de iyi geceler.

Diğer yazınızı okudum inşallah faketir dedim. allahım ne dertler var derdim var sanıyoruz. Once yasın küçük diye yazmak istemedim ama okuyunca vazgectm. Pko bende de var en iyi çaresi yürümek yumurtalıktaki baskı azalıyor ve saglıklı yumurtlama oluyor bol su iç ve yürü bende ise yaramıstı ve yumurtlama günlerinide takip edebilirsin düzenli adet gördüğünde. Olur insallah sıkma canını

Keşke eşinizle konusup eğitim hayatına tekrar dönseniz veya bir işe girip çalışsanız.Eşiniz dönünce belki onun yanında beraber işe gidip gelip işi öğrenirsiniz.Çocuk yapmak için önünüzde çok uzun bir hayat var.Bir sürü tedavi yöntemleri var.Umarım bundan sonraki hayatınızda çok mutlu olursunuz.İyi şanslar.

Amacım ve hedefim elbette var ama eşim bebek istiyor bende böyle olsun istemezdim
Canım, camdan atla ben öyle istiyorum derse onu da yapın. Elalemde çocuk var diye çocuk yapanı nadir görürüm. Daha siz çocuksunuz, çocuk. Gidin üniversite falan okuyun. Ergen kocanız askerden baskı mı yapıyor bide size? Meryem ana mısınız, uzaktaki adamın baskısı ile hamile kalacaksınız? Önce siz büyüyün, sonra zihni sağlıklı çocuklar büyütün. Eşiniz de ikizine özenmiyor bence, o da çocuk belli, kıskanıyor kardeşini. lütfen, önce büyüyün

Konu sahibi önce kendin iyileşsen de öyle çocuk düşünsen.
Sen bu psikolojiyle nasıl çocuk bakmayı düşünüyorsun. Eşin de ruh hastası sanırım bir gelsin askerden. Çocuk kendi kendine mi yapılıyorda baskı yapıyor sana. Olabildiğince çocuk konusunu geciktirmeye çalış. Kardeşinin çocuğu var diye seninki de ölmek zorunda değil. Herkes farklı bir birey, farklı hayatları var.

Doktorların "bir an önce deneyin" dedikleri insanlar genelde hormonları menopoza yakın genç insanlar oluyor. Bir de konu sahibi bi yerlerde bi şeyleri sürekli yanlış anlatıyor. Hiçbir doktor 1 sene içinde yapın yoksa olmaz deyip süre vermez. Bir de kan tahlili yaptırdım boş gebelik diyor. O süreci de anlayamadım pek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…