Hamile kalamıyorum

Ne demek eşim bebek istiyor? Akşama karnıyarık istemek gibi bir şey değil bu güzelim. Akranlarının okulda gezip tozduğu, kombin yarıştırdığı, flört ettiği bir yaşta bebek sahibi olmak ne demek sen biliyor musun? Evlilik için bile çok küçüksün. Aman sakın çocuk işine gireyim deme.
Değerli hanımefendi. 'herkesin dilediği şekilde yaşama ozgurlugune sahip olduğu' iddia edilen toplumumuzda bazen öyle uzaktan bakıldığı gibi olmuyor. Belki konu sahibinin hayat şartları o kadar zor ki böyle bir hayatı seçmek zorunda kaldi. Bunu bilemiyoruz öyle değil mi?

Okumanın, meslek sahibi olmanın ayıp sayıldığı, kizlar sadece dizini kırar evde oturur zihniyetindeki bir ailenin evladı olmak ne demek bilemezsiniz.

Ayrıca şuna da belirtmek isterim ki; 19 yaşındaki birinin gezip tozmasi, flört etmesi nasıl ki bir tercihse aynı yaslardaki birinin evlilik çocuk sahibi olmak istemesi de bir tercihtir.

Gezip tozmak, flört etmek doğru, aile kurmak yanlış öyle mi? Kim dedi bunu? Bu kime göre neye göre yanlış?

Düzenli kullanıyor musunuz bütün paketi? Bu ilaçlar doktor kontrolünde, düzenli kullanılmalıdır. 20 tane markası var, hangisi size iyi gelecek hangisi kötü bilemezsiniz. Çok ciddi yan etkileri olabiliyor size uymazsa. Umarım reçeteyle alınmıştır.
Tabi ki reçete ile alındı 21 gün kullanıp 7 gün ara veriyordum

Değerli hanımefendi. 'herkesin dilediği şekilde yaşama ozgurlugune sahip olduğu' iddia edilen toplumumuzda bazen öyle uzaktan bakıldığı gibi olmuyor. Belki konu sahibinin hayat şartları o kadar zor ki böyle bir hayatı seçmek zorunda kaldi. Bunu bilemiyoruz öyle değil mi?

Okumanın, meslek sahibi olmanın ayıp sayıldığı, kizlar sadece dizini kırar evde oturur zihniyetindeki bir ailenin evladı olmak ne demek bilemezsiniz.

Ayrıca şuna da belirtmek isterim ki; 19 yaşındaki birinin gezip tozmasi, flört etmesi nasıl ki bir tercihse aynı yaslardaki birinin evlilik çocuk sahibi olmak istemesi de bir tercihtir.

Gezip tozmak, flört etmek doğru, aile kurmak yanlış öyle mi? Kim dedi bunu? Bu kime göre neye göre yanlış?
Allah razı olsun benim dile getiremediğimi siz söylemişsiniz

Eşim zaten o konuşmadan sonra annesini engellemiş bana taşınalım falan dedi Allah a şükür maddi durumumuz iyi bodrum da bi tane mobilya dükkanımız var oraya gitmeyi düşünüyoruz çok etkilenmiş çok ağlıyordu 🇹🇷😓

Mobilya dükkanınız var ama sizden başka yerde mi? Eşiniz askerde değil miydi kim duruyor dükkanda?

Bana yazmamışsınız ama genele sormuşsunuz madem cevap vereyim. Evet öyle. Bana göre yanlış. Gezip tozup flört etmenin sorumluluğuyla evlenip üstüne çocuk bakıp yetişmenin sorumluluğunu bir mi görüyorsunuz?

Bana göre yanlış hanımefendi. Birini referans mı göstermem gerekiyor size? Güzel kızımız bir tercihten bahsetti ve ben görmediysem kusura bakmayın. Maalesef ki kötü bir geçmişten sığınmış bu evliliğe. Çocuğu da eşi istiyor. Siz konuyu doğru okuduğunuzdan emin misiniz? Kızımızın bir tercihi yok! Bakın özellikle "kızımız" diyorum. Ergenlikten çıkmamış daha! 19 yaşında bir kızın meselesi evet giyim kuşam, gönül işleri, okul olmalıdır. Kocamın ikizinin bebeği oldu ama ben hamile kalamıyorum olmamalıdır! Siz hangi donanımla savunuyorsunuz bunu? Yapmayın yahu sene 2023 olmuş. Biraz aydınlanın artık!

Benim bir ailem yok var ama yok annem ve babam ben daha 3 yaşındayken ayrılıp başka bir evlilik yaptılar ben babaannemle kalıyordum 2. Sınıftayken babaannem vefat etti ben yalnız kaldım kimse bana sahip olmadı yengem evini temizletip bana para veriyordu o evde tek başıma yaşadım kimse bana elini uzatmadı 3 defa tecavüze uğradım çocuk esirgeme kurumunda kaldım çıkınca aile yakınlarım para karşılığı beni kullandırmak istediler yaptılarda ama bunun devamının gelmesine izin vermedim eşimle evlenmeye karar verdim onu daha 12 yaşında görmüştüm

Hayır annesi arayıp ikizin baba oluyor sen daha bişey yapamadım askerliğin bitince evleniceksin ben torun istiyorum demiş bugün de bana hakaret etti zaten 😭anlatamıyorum bile bana bir kadının fotoğrafını gösterdi eşinle evlenicek sen burdan gidiceksin kısır gelin istemem diyor
Öncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm.Zor bir hayatınız olmuş.Aslında herkesin demeye çalıştığı evliliğinden emin olmadan çocuk yapma.Annenle baban da çocuk yapmışlar ama sahip çıkıp, büyütememişler.Sizi kırmak için söylemiyorum.Henüz çok gençsiniz.
Bir de anlamadığım;kayınvalideniz nasıl eşinizi evlendirecekmiş?Sizin resmi nikahınız yok mu?

Son düzenleme:
Bana yazmamışsınız ama genele sormuşsunuz madem cevap vereyim. Evet öyle. Bana göre yanlış. Gezip tozup flört etmenin sorumluluğuyla evlenip üstüne çocuk bakıp yetişmenin sorumluluğunu bir mi görüyorsunuz?
'Size göre '... Ben şuna takılıyorum işte, size göre yanlış diye bu şekilde yaşayan birine saygı duymuyor oluşunuza. Evet gezip tozmak flört etmek kolay, çocuk yetiştirmek tabiki zor. Birinde sorumluluk var, diğerinde yok. Sorumluluk var kötü, sorumluluk yok iyi oyle mi? Düşünüyorum da nerde kaldı bizim çagdaslığımız? Çağdaş olmak gezip tozmak flört etmek demek değildir. Çağdaşlık başta herkesin tercihine saygılı olmayı gerektirir. 'Bana göre...'

Evlilik ve bebek sorumlulugu ile gezip tozma, flortu nasik bir tutarsiniz? Annelik kolay mi?

Ya eşinin çocuğu olmuyorsa? Manyak mı bu kayınvaliden.
Ay bu nasıl konu ya! Hangi yorumu okusam şoka giriyorum.
Bak aablacım yaşın çok genç sen bu aileye çocuk verirsen geri dönülmez bir yola girersin lütfen beni dinle!
Çocuğunla tehdit ederler, bugün canım cicim dediğin o koca yarın iki şeyde annesi gibi davranır sana. Bilir ki bunun gidecek kapısı yok çocuktan da vazgeçemez etmedikleri eziyet kalmaz sana!

Sen daha kendin çocuksun yavrum benim yapma kendine bu kötülüğü.
Senden 1 yaş büyük kız kardeşim var şuan üniversitede.. ben ona kardes değil evla gözüyle bakıyorum hala minicik gözümde. Düşünemiyorum evlendiğini bebek istediğini.. ki ondan bile küçüksün.

O yanındaki adam hala sana karşı iyiyken kenara ne kadar atabiliyorsan at gizliden. Para biriktir, kurslara git eğitimler al.
Kendi ayaklarının üzerinde durabilecek kıvama güce gel.. şuan durumunuz iyi değil kocanın durumu iyi. Geleceğini bir adamın iki sözüne bırakma! Sakın o çocuğu yapma.. öyle bir aileye günahsız bir yavru getirme!

Öncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm.Zor bir hayatınız olmuş.Aslında herkesin demeye çalıştığı evliliğinden emin olmadan çocuk yapma.Annenle baban da çocuk yapmışlar ama sahip çıkıp, büyütememişler.Sizi kırmak için söylemiyorum.Henüz çok gençsiniz.
Bir de anlamadığım;kayınvalideniz nasıl eşinizi evlendirecekmiş?Sizin resmi nikahınız yok mu?
Var

'Size göre '... Ben şuna takılıyorum işte, size göre yanlış diye bu şekilde yaşayan birine saygı duymuyor oluşunuza. Evet gezip tozmak flört etmek kolay, çocuk yetiştirmek tabiki zor. Birinde sorumluluk var, diğerinde yok. Sorumluluk var kötü, sorumluluk yok iyi oyle mi? Düşünüyorum da nerde kaldı bizim çagdaslığımız? Çağdaş olmak gezip tozmak flört etmek demek değildir. Çağdaşlık başta herkesin tercihine saygılı olmayı gerektirir. 'Bana göre...'

Tam olarak hangi cümleyi saygısızlık olarak gördüğünüzü hiç anlamadım. Herkesin kendince akıl vermesi, önderide bulunması saygı göstermemek mi ‘size göre’ Kimse sorumluluk var kötü, sorumluluk yok iyi de demiyor o sizin yorumlamanız. 19 yaşındaki daha ergen bir genç kızın çocuk sahibi olup çok iyi yetiştirebileceğini mi düşünüyorsunuz gerçekten? Daha kendisi büyümemiş ki. Çocuğu geçtim insan o yaşta daha kendini tanımıyor. İstekleri, beğenileri değişiyor. Daha karakterin tam oturmadığı bir yaş 19. Bizim çağdaşlığımız gayet duruyor sizi bilemem tabi. Bu kadar istekliyse varsa kız evladınız 18 yaşında evlenmek hemen de çocuk yapmak istiyorum diye gelirse saygı duyar destek olursunuz o zaman

Back
X