- 13 Eylül 2015
- 21.899
- 68.794
- 598
Bebegine sevinemedigin icin kendini suclama, sartlarin su anda epey agır,ondan böyle hıssediyorsun,ama önce sakin ol,her aksam ,şükür bir gün daha gecti diye düşün...harika degil normal gecmesine bile raziyim. Fiziken Biraz iyi hissetmeye o kadar ihtiyacm var ki
Sakin ol. :)
2. Trimester harika geçecek. Hissettiğin, yaşadığın her kötü duygu ya da olay 14. Haftada son buluyor.
İşin kötüsü 35ten sonra yine bu moda giriyorsun
Konudan bagimsiz olucak ama desteğiniz çok hoşuma gitti. Iyi yonleri gostermissiniz ki gercektende öyle :)yaniiii daha ne olsun su tabloya bak harika aslında
eşiniz yeni iş bulabilir
sizin işinz deseniz harika bir kazanc iyi bir iş(su bulantı dönemi gecince işinize yogunlasırsınz işinz ne bilmiyrm ama iyi kazandıgız basrılı bir teknik mesleğinz var belli)
gebelik desenz gayet saglıklı bulantı saglıklı gebeliğin işartidir
yani su an asılmayacak dert edecek hiçbişey yok birikimde varmıs daha ne olsun
kendinizi toplayın bebeginize odaklanın
sonra bu günler gecer üzülürsünz gebeliğimi rahat geciremedim ben ne yaptım niye dert ettim bunları diye
Ne güzel özetlemişsiniz yaaa
İnsan hamileyken daha dayanıksız ve duygusal oluyor. Normalde umrunda bile olmayacak şeylere günlerce üzülebiliyorsun
Ama yine de hamile olmak anne olacağını düşünmek çok güzel
İnşallah istediğin gibi olur herşey. Buraya o zor günleri atlattim diye konu acarsin. Ne zaman istersen buradayiz. Canin sikildiginda ozel mesaj da atabilirsin. İnan elimden gelen desteği veririm. Hamilenin halinden hamile anlar :) sana şimdiden mutluluklar diliyorum bebisinle.ne yazkki ilk msjda da yazdgm gbi vakit sornm (erken ckp gec gelmek) ve izin sorunm var.
Ben de profesyonel destegi dusunmustm.
Durum daha kotulesirse bu yoldan ilerlemeye calisacgm.
Smdlk herkes bekle maksimum 1 ayin var diyor.
Sinavm da 1 ay sonra.
Su bir ayi sagsaglim atlatmaya odaklandim
ah yazik ya, isin bir de bu boyutu var. O kocaman karinla ordan oraya gitmek var.Geçen İşyerine bir kadın geldi hamile 40.haftada, uzatma raporunu getirmiş hırsından ağladı neden doğmuyo bu çocuk bıktım çirkinim kocamanım diye, sonra sizin başınızı şişirdım mizmizlandim diye ağladı bir posta da, sevdik sarıldık pışpışladık bu hafta doğuracak heralde artık
pat diye kesiliyor diyorsunuz ya oyle sasiriyorum ki 7 24 benmle bu hal nasil birden bire gececek inanamiyorum :)16.haftaya kadar Allahım ben kendime ne yaptım dedim zaman zaman kuş gibi besleniyor onu da kusuyodum 16.haftada pat diye kesildi arkadaşlar da yazmış zaten, bu işin fiziki boyutu
Maddi sıkıntılar için de su akar yatağını bulur her işte bir hayır vardır diyorum Allah güzel kapılar açsın insallah
ah yazik ya, isin bir de bu boyutu var. O kocaman karinla ordan oraya gitmek var.
İnsallah o da saglikla kucagina alir.
pat diye kesiliyor diyorsunuz ya oyle sasiriyorum ki 7 24 benmle bu hal nasil birden bire gececek inanamiyorum :)
Geçen İşyerine bir kadın geldi hamile 40.haftada, uzatma raporunu getirmiş hırsından ağladı neden doğmuyo bu çocuk bıktım çirkinim kocamanım diye, sonra sizin başınızı şişirdım mizmizlandim diye ağladı bir posta da, sevdik sarıldık pışpışladık bu hafta doğuracak heralde artık
Bende öyle geçirdim hamileliği 9ay neredeyse hastanede yattım,hiperemeziz çok kötü insanın kolu kanadı kalkmıyor derlerya öyle oluyo, inş çok uzun sürmez kolaylıkla atlatırsınTakvimimden gorebileceginiz gibi 11 haftalik hamileyim.
4 yillik evliyim.
Madden manen planlanan istenen bir gebelikti. İlk cocugmz olacak insallah.
Hamilelil bolumunde de bi baslgm vardi beni orda takilanlar bilir.
Gelelim soruna,
hamile kaldgm andan beri hayat benim icn cok zorlasti.
Son 2 ayin bir bucuk ayi hastanelerde gecti. Tansiyonum dusuyor ve bayilabilen biri degilim. Hayatmda hic bayilmadim. Ama hemsire arkadasimla konustmda buralara dustuyse bayilman normal olurdu diyor. O, bu sebeple bu kadar kotu hissettgmi dusunuyor.
Hiperemezis diyor kendi doktorum. Yani gebeliktr gorulen bulantinin cok siddetli olma hali. Surekli seruma ihtiyac duyma durumu. Cnku su icemiyorm. Yiyemiyorm. İstifra etsem de etmesem de hep oguruyorum.
Bu isin sadece gebelikle ilgili boyutu.
Bu surecte is yukum komtrol edemedegm bir boyuta cikti.
Aksine bebegi yapmak icin en hafif calistgm donemi secmstk. Ders programim hafifti. Ama gorevlendrme cikti. Su an her sabah 7de evden ckp aksam 6da variyorum.
Cok merhametsiz kisilerle calisiyorum. Rapor almak gbi bir durumum yok.1 ay sonra adaylgmn kalkmasi icn sinava girecegm tam is gunlermn dolmus olmasi gerekiyor.(bu durumu da hamile kaldktan sonra ogrendm bu arada)
Esim bir kac hafta once calistgi is yeri iflas etttgi icin isten ayrildi....
Dogal olarak bana cok destek olan o adam gitti huysuz ve kavga arayan biri geldi. Aramiz bozuluyor. Bunu gorunce cok uzuluyorum.
Ailemden uzakta zorunlu hizmetteym.
Kiz kardesm birkac gun once geldi yardmci olmak amaciyla. KV asla boyle seylere karismaz hic beklemedm de. Kendisi toruna bile sevinmedi.
Cok uzun yazdm ama durumu anlayin diye.
Ben artk depresyona girdgmi dusunuyorm. Gulumsemeyi unuttum.
Bebegime sevinemiyorum. Sadece ve sadece aglamak istiyorum.sanki hamile kaldktan sonra her sey ters gitmeye basladi. Artk hic biseyin kontrolu bende degil.cok mutsuz ve caresiz hissediyorum....
Ben ilk bebegimde, bebek pikesi dikecegim kumaşın desenlerı niye bıraz daha minik degil diye 2 saat aglamıstım,esımde boyle olduydu
ben daha okurken tiksindimİnan pat diye, pat diye başlıyor pat diye bitiyor, yaw ben neden kusmuyorum dediğim günün ertesi -7 hafta- birden kusmaya başladım, 16.haftaya kadar da kraker tuzlu peynir ve mandalina ile beslendim, et balık tavuk hep koktu, 16.haftada eşimle eve yürürken mmmmm balık koktu dedim, eşim kuscan mı dedi yok dedim evlerini basıp yiyesim geldi :) bir gün önce cümle içinde geçen balık kelimesi bile beni benden alırdı
Canmmm üzülme hiç esin de sıkıntılı kolay değil bunlarTakvimimden gorebileceginiz gibi 11 haftalik hamileyim.
4 yillik evliyim.
Gelelim soruna,
Son 2 ayin bir bucuk ayi hastanelerde gecti. Tansiyonum dusuyor ve bayilabilen biri degilim. Hayatmda hic bayilmadim. Ama hemsire arkadasimla konustmda buralara dustuyse bayilman normal olurdu diyor. O, bu sebeple bu kadar kotu hissettgmi dusunuyor.
Hiperemezis diyor kendi doktorum. Yani gebeliktr gorulen bulantinin cok siddetli olma hali. Surekli seruma ihtiyac duyma durumu. Cnku su icemiyorm. Yiyemiyorm. İstifra etsem de etmesem de hep oguruyorum.
Aksine bebegi yapmak icin en hafif calistgm donemi secmstk. Ders programim hafifti. Ama gorevlendrme cikti. Su an her sabah 7de evden ckp aksam 6da variyorum.
Cok merhametsiz kisilerle calisiyorum. Rapor almak gbi bir durumum yok.1 ay sonra adaylgmn kalkmasi icn sinava girecegm tam is gunlermn dolmus olmasi gerekiyor.(bu durumu da hamile kaldktan sonra ogrendm bu arada)
Dogal olarak bana cok destek olan o adam gitti huysuz ve kavga arayan biri geldi. Aramiz bozuluyor. Bunu gorunce cok uzuluyorum.
Kiz kardesm birkac gun once geldi yardmci olmak amaciyla. KV asla boyle seylere karismaz hic beklemedm de. Kendisi toruna bile sevinmedi.
Bebegime sevinemiyorum. Sadece ve sadece aglamak istiyorum.sanki hamile kaldktan sonra her sey ters gitmeye basladi. Artk hic biseyin kontrolu bende degil.cok mutsuz ve caresiz hissediyorum....
Aynen öyle...Halbuki hicte nazli degilimdir,kendimi taniyamıyordum adeta,onun için konu sahibi,9 ay sana cok uzun gibi gorünebilir,ama bebeginin minik ellerine dokundugunda;Allahım bu guzellik 9ay gıbı surecikte mi varoldu, diyeceksinEziyeti çok ama mükafatı da çok güzel
Bunun hamilelikle alakasi yokki kokaymi isin den olmus adam bence iti olmaya calis kocan bu halini gordukce dahada kötü olur bir kapi acilir elbt üzülme üzme bebisinide insan mutsuzlugu kendi yaratirmis mutsuz etme kendini kafa yorup yorupTakvimimden gorebileceginiz gibi 11 haftalik hamileyim.
4 yillik evliyim.
Gelelim soruna,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?