hamile kalma korkusu:(

Bence kesin almadığı zamanlar olmuştur. Ben asla aynı saatte alamıyorum mutlaka yarım saat oynuyor ya da bazen birkaç saat ona rağmen sıkıntı yaşamadım.

Hormonal etkilerini saymazsak en ama en güvenilir olanı haplardır. Bir ayın her günü yumurtlamadığımıza göre doğum kontrol kullanıp yine hamile kalanlar mutlaka unutmuş ve yumurtlama dönemine denk getirmiştir. Ki bu da nasıl düşük bir ihtimal siz hesaplayın..

Bu konuda en iyisi doktora danışmak. Herkes öyle farklı konuşuyor ki şu kötü bu kötü diye..

Eğer uzun süre çocuk düşünmüyorum diyorsanız spiral en iyisi daha dün doktorum bilgi verdi. Ancak kısa süre sonra tekrar hamile kalmak istiyorum diyorsanız 2-3 yıl gibi prezervatif kullanabilirsiniz

Dogum kontrol yontemlerinin icinde en cok spirale guveniyordum fakat spirallede hamile kalmayi nasil olduysa basardim .Ama bebegim dustu.Ucuncuyu dogurunca tupleri baglattim.

Eğer uzun süre çocuk düşünmüyorum diyorsanız spiral en iyisi daha dün doktorum bilgi verdi. Ancak kısa süre sonra tekrar hamile kalmak istiyorum diyorsanız 2-3 yıl gibi prezervatif kullanabilirsiniz

almadığı zaman hiç olmamış çünkü çok zor bir ğlu vardı 2 çocuğu kesinlikle istemiyordu telefonunda alarmlıydı hergün aynı saaat hapını içmiş sadece tek yanlışı hapa güvenip çok rahat davranmışlar p.. kullanılmamış

Onu eşim kabul etmiyor anlamıyorum ya bu 5 6 yıl ara verenler nasıl korunuyor hamileliği engelliyorlar ben hem hap kullanıp hem spiral taktırsam olur mu çok korkuyorum

Eşin çok mu bencil ne?
Hem doğum yapmış hem de emziren bir kadına yardımcı olması gerekir.. İlişkiye girecek duruma gelince yaptırım uygula sen de. Evlilik tek tarafın rahatlığı değildir..

kondom
iki çocuk doğurmuşsun
öğretmensin ve nasıl korunmalıyım diye buraya konu açıyorsun
şok oldum resmen ....
neden şok oldunuz ki anlamadım

Geçen burada iğne ile 3.çocuğa hamile kalan bir üyenin konusu vardı. Bir de emzirirken vücuda horman almanın sağlıklı olmadığını düşünüyorum. Ağrı kesici bile zorunlu kalmadıkça en düşüğü alınır. Bebeğe yazık bence..

Bence hiç bir yöntem tek başına yeterli değil. Asla istemeyen çiftler 2 önlem almalı. Yumurtlama tarihlerinde ekstra dikkat etmeli. Gerisi Allah'ın takdiri..

burada spiral+prezervatifle korunurken ikizlere hamile kalan bir üye var =))

Aynı benim durumum. Korka korkaa doğumdan sonra cinselliğe adım atamıyordum spiralle korunduğumu düşnüyordum üstelik her kontrolüne gitmeme ve pozisyonunda hiiç oynama olmamasına rağmen hamile kaldım :)
Rabbim verirse engelleyemiyoruz , şuan hamileyim ama şimdiden stres var ya yine hemen hamile kalırsam diye.
Çok şükürki çocuğum çk küçükken kalmamışım diyorum 3 yaş olacak aralarında.
Artık doğum kontrol hapı ile korunacağım doktorum önerdi

Sadece progesteron içeren doğum kontrol hakları içebilirsiniz güvenle benin 40 çıkınca dr desiret diye bi ilacı tavsiye etti emziren anneler icinmis

burada spiral+prezervatifle korunurken ikizlere hamile kalan bir üye var =))

Bonuslu hem de :)
Tek yöntem olunca tamam kaza olmuş deriz de 2 yöntem olunca acaba fikri oluşuyor? 2 yöntem az değil yahu nasıl olur..
Bir arkadaşım 5 sene spiralle korundu 2. bebek için çıkarttırdığı ay hamile kaldı..

Onu eşim kabul etmiyor anlamıyorum ya bu 5 6 yıl ara verenler nasıl korunuyor hamileliği engelliyorlar ben hem hap kullanıp hem spiral taktırsam olur mu çok korkuyorum
Ben çok üzülüyorum böyle arkadaslara , eşini ikna et bi şekilde . Yazık o ilaçlar sana zararlı .. Ben hiç bilmiyorum , ama spiralin çok kanama yaptığını ve kayma olduğu için tekrar hamile kalanlari duymuştum . Allah yardimcin olsun .

doktora gitseniz? öğretmen birinin bu soruyu doktorlara sormak yerine burada millete sorması şaka gibi. doktora gidersiniz ve size en doğru çözümü o önerir burada biri başka söyler diğeri başka.

Cinsel hayatını bitirmen demek evliliğini askıya alman demek böyle düşünme kesinlikle...

Doktorun seni en iyi sekilde yönlendirecektir. Belki spiral belki doğum kontrol hapı ama senin için en mantıklı olanı doktorunla konuşup karar verebilirsin...

Aynı başlıktan benim de konum vardı hala korkuyorum ama ilişkiye girebiliyorum artık
Önlem olarak iki kat prezervatif takıp doğum kontrol hapı kullanıp bi de aynı zamanda geri çekilirseniz çocuk olmaz olursa o artık mehdi felan ilan edilmelidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…