- 29 Ağustos 2025
- 188
- 50
- 13
- 31
Ilacin ismi neydi acabaCanım o kadar iyi anlıyorum ki seni bu bir yıl içinde özel devlet gitmediğim doktor kalmadı benimde yumurtalarımda hiçbir sıkıntı yoktu büyğmesi sayısı çalışması çok iyi dendi pcos mu var acaba diye kendim söyledim en son bi dra. Evet ama çok da önemli değil dedi folik asit yazdı gönderdi. Sonra ki doktorların da hepsi pcosum var dedim yine hiçbir şey yapılmadı her seferinde folik asit yazdılar gönderdiler. En son adana da devlette çok iyi bir doktor bulmuştum ailem adanada ben gurbetteyim buraya gelin geldim. Adanaya gideceğim zaman o doktor için sürekli randevu kovaladım ki buldum şükür. Ulturasyonla muayene etti herşey çok iyi yumurtalıklarda bir problem yok dedi hocam pcos olduğumu düşünüyorum dedim böyle anlattığım gibi anlattım ama adet gecikmem vs bişeyimin de olmadığını söyledim. Evet yumurtan çatlamıyor olabilir inositol ve folik asit karışımı bir ilaç vereceğim tüplerinde yada eşinde bir sıkıntı yoksa bu ilaçla 2 ay içinde hamile kalırsın dedi. İnositolu yazdığında adet tarihime 1 hafta vardı zaten kullanmaya başladım adet gördüm adanadan döndüm ilaca devam ettim adetim bitti o ay yumurtam çatladı ve dediği gibi 2 ay sürmeden ilk ayda hamile kaldım şükür. Ben pcos olan yumurtası çatlamayan herkese şiddetle inositolu tavsiye ediyorum. Hep diyorum madem yumurtam çatlamıyordu diğer doktorlar inositol verseydi belki daha önce hamile kalmıştım. Sizden de o doktordan da Allah bin kere razı olsun o vesile oldu diyorum. Bence düzenli olarak inositolu kullan. Hatta özelden nasıl kullanacağını da yazarım istersen. Zararı yok içinde folik asitte var dene 2 ay zaten hsg de çekilmişsin. Bana hamile kalmazsam artık sonrasında hsg çektirmemi eşiminde testlerini vermesini söyledi. Bin şükür gerek kalmadı