Hamile kalmak istiyorum. Psikolojik baskılardan nasıl kurtulurum?

Khalesi1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2020
143
118
53
28
Arkadaşlar merhaba biraz uzun olabilir lütfen okuyun desteğe ihtiyacım var. Ben yaklaşık beş aydır evliyim. Evlendiğimden beridir hiç korunmadim ve düzenli olarak adetimi ve yumurtlama dönemimi takip edip ona göre birliktelik yaşadım. Sırt üstü uzanma bele yastık koyma gibi şeylere de dikkat ettik. Yine de hamile kalmadım. Tabi bu süreçten kimseye bahsetmedik etrafımıza ailemize " biz çalışıyoruz şuan çocuk istemiyoruz" gibi şeyler söyledik hep sırf baskıdan kacabilmek için ama yine de baskılara engel olmadı tabiki. Dün bende eşimde doktora gittik bir sorun yoktu. Aslında bu konularda çok araştırma yaptım bir seneye kadar olmaması normal, psikoloji çok önemli, stres yapılmamalı, oluruna bırakılmalı falan hepsini biliyorum. Ama eşimin ailesi her bir araya geldiğimizde konusunu muhakkak açıyor baskı yapıyorlar bu beni gerçekten etkiliyor. Aynı zamanda eltim bugün hamile olduğunu öğrendi. Şimdi zaten baskı benim üzerimden biraz çekilir ona odaklanirlar diye düşünüyorum ama şimdide " bak eltin iki aydır evli çocuk yaptı siz beş aydır yapamadiniz " falan diye kendilerince espriler yapicaklar. Adım kadar eminim buna. Yemin ederim kafam kaldırmıyor. Bende çok istiyorum evlat sahibi olmayı ama bir vakti var rabbim biliyor bunu sadece. Bu hafta yine yumurtlama donemimdeyim ve dikkat ediyorum. Elimden geldiğince dua ediyorum. Ama söylenen şeyleri düşündükçe sakın kalamiyorum . Bu ayı da boşa harcamak istemiyorum. Kendimi nasıl sakinleştirebilirim lütfen akıl verin bana. Nolur abarttigimi düşünüp hafife almayın ben herşeyden cok cabuk etkileniyorum. Yardımınıza ihtiyacım var

O eleştirenler herşeyi Allahın yarattığını bilmiyorlarmi. . Bende yaşadım böyle sorgulamalari kaç sene sonra oldu benimde yavrum
Sana tavsiyem eşinle keyfine bak birbirinize zaman ayırın. Rabbim zamanı gelince ol der o olur. Devamlı dua et böyle düşün. Doktora gidiyorsan devam et tdenir kuldan takdir Allah tan.. onlara karşı da inadına gül. Cevap bile verme

Çok doğru söylüyorsun keşke herkes ince düşünceli olsa

Cinselliğin bu kadar tabu olduğu bir ülkede bu çocuk mevzusunu öyle kolay açıyorlar, herkes içinde soruyorlar ki şaşırıp kalıyorum gerçekten. Ya sizin ne haddinize diye bağırıp ortamdan kaçarak uzaklaşmak istiyorum. 4 yıllık evlilikten sonra kaynanam en son siz yapın bana verin ben bakarım bile dedi 10 yıldır görmediğim eski komşum yolda görüp aaa yok mu yapın artık deme hakkını kendinde görüyor. Kafaya takmamak zor biliyorum ama ben insanların ne kadar lüzumsuz olduğunu düşünüp onlara laf yetiştirip üstlerine giderek kendimce bir çözüm bulmuştum.

Ben 2 yıllık evliyim, hemen hemen her gün yapıyoruz, ama olmadı mı olmuyor dedim daha da konusu açılmadı.
Rabbim inşallah en kısa zamanda mucizesini gerçekleştirir hayırlı evlat nasip eder. Baskıya maruz kalmamanız ne hoş imrendim açıkçası ben bu kadar kısa zamanda bunaldım

Sanki tek sorun bakmakmis gibi konuşuyorlar rabbim ne zaman nasip ederse o zaman olur herşeyin hayırlısı olsun demeyi bilmiyorlar. Keşke bende laf yetiştirecek gücü kendinde bulsam

Rabbim inşallah en kısa zamanda mucizesini gerçekleştirir hayırlı evlat nasip eder. Baskıya maruz kalmamanız ne hoş imrendim açıkçası ben bu kadar kısa zamanda bunaldım

Kız şimdi test yaptım 2 gün var reglime testim pozitif çıktı şaka gibi. Şu an şoktayım ben. Rabbim inşallah bana da sana da tüm isteyenlere de hayırlı sağlıklı evlat nasip eder.

Kız şimdi test yaptım 2 gün var reglime testim pozitif çıktı şaka gibi. Şu an şoktayım ben. Rabbim inşallah bana da sana da tüm isteyenlere de hayırlı sağlıklı evlat nasip eder.
Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah. Çok tuhaf hissettim ürperdim böyle tesadüf karşısında amin inşallah biz isteyenlere de nasip olur en kısa zamanda

Çocuk mevzusu kocamla benim bilecegimiz iş, beraber yapacağız sonuçta deyin geçin Allah aşkına. Kafanıza takmaya değmez. Onlar edepsizlik yapıp yatak odanıza burunlarını sokuyorsa siz de yapacaksınız ki hadlerini bilsinler.

Gözünüz aydın. Sağlıcakla gelsin inşallah. Darısı başımıza. ❤

O kadar güzel ve net konuştunuz ki bunu onların yüzüne söylemeyi çok isterdim ama yapamıyorum dilim bağlanıyor sanki anlamıyorum bu konu açılınca tek kelime etmiyorum nasip diyip susuyorum ne derlerse

O kadar güzel ve net konuştunuz ki bunu onların yüzüne söylemeyi çok isterdim ama yapamıyorum dilim bağlanıyor sanki anlamıyorum bu konu açılınca tek kelime etmiyorum nasip diyip susuyorum ne derlerse
O zaman kayinvalidenizi arayıp onunla konuşacaksınız açıkça.
Biz de istiyoruz istemiyor değiliz ama nasip işte. Doktora da gittik, herhangi bir sorun olmadığını sadece stres yaptığımızı ve stresin de gebe kalmayı engellediğini söyledi. Çevrenin sürekli bebek yok mu diye sorması da üstümüzde bir baskı yaratıyor ve strese giriyoruz. Çok üzülüyoruz ikimiz de. Sen annemizsin büyüğümüzsün daha iyi bilirsin bu durumları. Ben kimseye saygısızlık olmasın diye bir şey söyleyemiyorum ama sen söylersin, konuşursun, soranların ağzını sen kapatırsın deyin. Biraz gaz verin yani konuşurken de.

Yani eltilerin savaşı filmindekiler gibisiniz resmen.hic yakıştıramadım

Aslında doğru olabilir en azından bir kişinin bile gerçeği bilmesi belki bu baskıyı atar üstümüzden bunu deneyeceğim teşekkür ederim

Yani eltilerin savaşı filmindekiler gibisiniz resmen.hic yakıştıramadım
Hayır alakası yok. Ben eltim hamile kaldığı için hamile kalmaya çalışmıyorum. Yanlış anlamissiniz beni. Ben zaten evlendiğimden beridir istiyorum sadece çevreme belli etmiyorum üstüme gelmesinler ve sormasinlar diye. Aksine başta onun hamile kalmasına çok sevindim çünkü gerçekten iyi anlaşıyoruz. Yani en azından ben anlastigimizi düşünüyorum. Ben sadece bana yapılan baskılardan kurtulmak söylenenleri kulak arkası edebilmek için sizlerden yardım istedim. Çünkü şuan bile ona sevinmek yerine bana da imalı bir şekilde konuşuyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…