Hamile kalmak istiyorum. Psikolojik baskılardan nasıl kurtulurum?

Açıkçası maddi gücümüz şuan çok yok biraz fazla bir borç kaldı üzerimize ödememiz biraz sürecek. Tek duam inşallah tedavilik bir durum olmaz yoksa iyice ertelenir diye düşünüyorum. Çok haklısınız abarttigimi düşünebilirsiniz ama ben gerçekten çok takintiliyim bu huyundan nefret ediyorum zararı sadece bana biliyorum ama elimde değil gerçekten. Rabbim en kısa zamanda sizi evladiniza kavuştursun inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Nasıl kullaniliyor acaba ben görmedim de tarif edebilir misiniz ?
İnternette arayın bal tarçın çörekotu kürü diye, tam tarifi çıkıyor. Hatta hamile kalamayıp onu yaptığı ay hamile kalan çok insan var. Ben artık yorulup bir sürü de bitkisel kür denemiş olduğum için daha fazla vakit kaybetmeden tüp bebeğe karar verdik.

Çok teşekkür ederim hemen bakacağım

bende aynı durumdan şikayetçiyim ama olmadımı olmuyor siz 5 ay ben 10 ay oldu

bende 1 yıllık evliyim, 4 aydır ovulasyon testiyle gebelik takibi yapıyorum ama sonuc hep negatif. kimse üstümüzde baskı olusturmuyor sagolsunlar ama ben yaşım geregi bu baskıyı kendi kendime yapıyorum. sanki biran evvel cocuk sahibi olmam lazım yoksa birdaha sansım olmayacakmıs gibi, gec yasta cocugum olursa ama ya saglıklı olmazsa gibi, birsürü düsünce geciyor aklımdan, bu ay cok umutluydum birkac belirtimde vardı sanki ama adete birkac gun kala maddi olarak büyük bir sıkıntı yasadık ben kırmızıları gördüm ve adetimin ücüncü günü benden yasca kücük olan görümcem hamile kaldıgını söyleyince yıkıldım. uzun zamandır bu ay olmazsa öbür ay diyen sabreden yanım çöktü derin bir üzüntüye ve umutsuzluga kapıldım. bunda da vardır bir hayır diyorum ama insanoglu neden ben diye sormadan edemiyor. Allah hakkımızda hayırlısını versin, umarım en dogru zamanda bizde meleğimize kavusuruz

Yazdıklarını okuyunca Bi an kendimi anımsadım canm bizde de bu tarz şeyler yasanıyor. Biz 3 yıllık evliyiz stres gırla gidiyor zaten bnde çok takıntılı biriyim ama bu konuda en büyük desteği eşinizden almanız lazım. Bizm ananemiz var bizle yasıyor ve inanın o kadar zor Bi kadın ki Bi okadar da lafçı ve ben 3 yıldır bu kadınla yasıyorum çocuğum olmuyor stresten üzüntüden. Artık evin içinde falan kulaklıkla geziyorum onu duymamak için

Canım benim Allah yardımcın olsun inşallah rabbim çok çok sabır versin gerçekten başkalarının etkisiyle strese girip çocuk sahibi olmamız engellenince insan gerçekten herkese karşı mesafeli olmak herkesten kaçmak istiyor inşallah Allah'ım nasip eder tez vakitte sağlıkla evlat sahibi olursun. Doktora falan gittin mi canım tek engel şuan stres mi?

Gttm canm hemen hemen her ay görünüyorum zaten öyle Bi sorun da yok. Stres yaptığım için yumurtam çatlayamıyor,çatlamayınca da kiste dönüşüyormuş buda stresten oluyor, adet günlerim değişiyor bide bu yüzden stres çok etkili bu konuda

Adet gunlerinizde çok oynama var mı acaba benimki de iki üç gün oynar nerdeyse her ay. Bunu bir sorun olarak görmeli miyim

Adet gunlerinizde çok oynama var mı acaba benimki de iki üç gün oynar nerdeyse her ay. Bunu bir sorun olarak görmeli miyim
Aslnda çok büyük Bi sorun değil çünkü her kadının günü atar 2,3 gün bu normal. Mesela bişeye üzüldüğümüzde 1 hafta atıyor veya stres sinir yaptığımızda gününden önce oluyor döngüler bozuluyor. Bnm öyle olur stres sinir yapınca erkenden adetim olur bu yüzden düzenli olmadığı için yumurtlama günlerimi de anlayamıyorum

İnsanın anlayışlısı ne güzel. Yahu senden çok isteyecek halleri yok ya sonucta. Rabbim hayırlı zamanda tattırsın hepimize bu güzel duyguyu dua et muhakkak senin için en iyi zamanda gelecektir.

Benimkide tam olarak böyle işte bazen erken bazen geç. Bakalım bu ay olmazsa ovulasyon testine başlamayı düşünüyorum

İnsanın anlayışlısı ne güzel. Yahu senden çok isteyecek halleri yok ya sonucta. Rabbim hayırlı zamanda tattırsın hepimize bu güzel duyguyu dua et muhakkak senin için en iyi zamanda gelecektir.
Amin inşallah canım dua etmekten başka yapacak biseyimde yok zaten. Verende Allah alanda Allah. Nasibimde varsa olur inşallah

Herşeyden çabuk erkilendiginiz çok belli zaten. 5 ay değil 5 yıl yazsaydinız söyleyeceklerim;
- doktor hangi testleri yaptı?
- farklı doktorlara gittiniz mi?

Eğer bunlara rağmen her şey normase kendinizi bebek düşünme fikrinden biraz alikoyabikmek için yeni bi hobi edinin. Hem fiziksel hem ruhsal sizi rahatlatır. Ayrıca beklentiler hormonları çok etkiliyo onların etkilerini azaltmak için kür tavsuyelerinde bulunabilirdim.

Yasinizin küçük olduğunu düşünüyorum eğer değilse tabiki normal bulunabilir bu durum. Henüz etraginizdakilerin bi kaç lafı sizi bu kadar erkiliyorken çocuk gibi oldukça zor bir durumun içine evlenir evlenmez girme fikrinden çıkmanızı öneririm. Önce evliliğinizin tadını çıkarın. Birlikte yapabileceklerinizin listesini hazırlayın ve onları yapın. Ben de evlenir evlenmez bu baskılara maruz kaldım her seferinde de düşünmüyoruz dedim. Eşimle çok güzel yerler gördük, çok şey deneyimledik, çok heyecanlar yaşadık. Sonra çocuk sahibi olalım dedik şükür nasip oldu. Çocuk o kadar zor bişey ki eğer mutluluk kumbaram dolu olmasaydı sanırım bir timarhanede bulurdum kendimi. Tabi timarhaneye gitmeme evladım değil çevrem sebep olurdu. Çünkü şuan o çok erkilendiginiz çevreniz çocuk olunca hayatınıza daha fazla müdahil olacak.
Eşiniz varken konu açılırsa eşiniz dozu bir nebze arttırarak cevap verirse onlar biraz azalacak

O kadar haklısınız ki aslında keşke şu pandemi olmasa bizde biraz gezip yeni yerler görebilsek belki bir nebze olsun kafamı toparlayabilirdim. Yeni ilgi alanları bulmak istiyorum ama iş biraz yoruyor açıkçası çok fazla hobi edinemiyorum haliyle. Bu aralar tek yaptığım şey karşılaştığım baskılara ve benzeri şeylere dayanmak için Allah'tan sabır ve güç dilemek ve sadece dua etmek. Nasipten öte yol yokmuş.

etrafınızda böyle insanlar olduğu sürece sakinleşemezsin. kayınvalideni sen susturamıyorsan eşine söyle o uyarsın annesini sorup durmasınlar, çevrenizdeki sesleri susturacaksınız, yatak odasına kadar burunlarını sokmamayı öğrenecekler başka çaresi yok.

Evde sinema izleyin kült olmuş bir sürü film var. Kitaplar okuyabilirsiniz, el sanatlarıyla ilgili şeyler yapabilirsiniz. Yani evde de yapacak bir sürü hem tek başına hem çift olarak çok şey var. Şimdilik amacınız mutluluk kumbaranizi doldurmak olsun yoksa insanın hiç bir şeye dayanacak gücü kalmıyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…