Hamile kalmaktan korkuyorum hemde bi oglum var :(

sezeryan istiyorum dediğimde bana kolaya kaçıyosun yani demişti bi abla, aynı konuda hem sezeryan ameliyat değil mi çok acı çekiyosun sonra diyo hem de kolaya kaçıyosun diyo nasıl kolya kaçmaksa artık, milletin vajinası millete dert olmuş eee ne de olsa devlet politikası değil mi, sezeryan olursa 3 çocuktan fazlasını doğuramaz kadın diye utanmadan gerekçe sunuyolar bide, ben zaten her halükarda 2 çocuktan fazla istemiyorum ki 5 sene üniversite okumuşum aldığım memur maaşı 1800 tl nasıl doğurucam acaba, devlet otursunda bu işlerle uğraşsın

nedense bır tek turkıyede bu sezeryan amalıyatı bu kadar yaygın sebebıde bız kadınlarız dıye dusunuyorum ama kadın dogum ve jınekologlarda kuyruklarca sırada bana kalırsa bu sebepten bunyemızın yenılenmesıne bıle musade etmıyoruz nasıp herkes dusuncesınde ozgur yapılabılıyorsa ben herzaman dogal olandan yanayım...Kendım de cok faydalarını gordum bır cok hastalıgım kendımı 0 ladı elhamdullıllah hersey bır yanada hangı yolla olursa olsun anne olmayı rabbım tum bayanlara nasıp etsın ınsallah

vajina için en önemli şey kegel egzersizlerinin düzenli yapılmasıdır.kasların kontrolünü sağlayarak doğumda genişlemeyi önlersiniz.avrupadaki kadınlar bu egzersizleri sürekli yaptıkları için epizyotomiye gerek duymuyorlar.normal doğum yaptım ve en ufak genişleme yok.daraltma sonrası doğumda genişleme daha çok olur ve kaçınılmazdır.normal doğum yanlısı bir ebe olarak sana tavsiyem 2. çocuğunu sezeryanla doğurman belliki kasların güçlü değil

Canım, herkes kendini hazır hissettiği doğum şekliyle bebişlerini doğursun isterim. Ben normal doğum istedim, çok şükür istediğim gibi oldu. Yalnız birşeyi düzeltmek isterim; doktorlar açılmayı bekliyor, açılma rahim ağzında oluyor. Rahim ağzı açılmadan bebişin oradan çıkması mümkün değil zaten. Orası zaten yeterince esnek ve oraya herhangi bir müdahale de bulunulması söz konusu olamaz. Epizyotomi vajinanın iç ve dış kısmına yapılıyor. Epizyotominin yapılış sebebi de kontrolsüz yırtık oluşmaması. Açılmayla epizyotominin bir ilgisi yok. Bu arada sanada hayırlı doğumlar canım.

Konu sahibi arkadaşım, bu kadar endişeliysen bence sezeryanı denemelisin. Hakkında hayırlısı olsun. Genişlemen çok mu fazlaydı da 2 ayllıkken ameliyat olmuştun?

Son düzenleme:
ben sezeryanla doğum yaptım. hiç de pişman değilim. her anın tadını çıkara çıkara izleye izleye epidural oldum. neden bu kadar karşı bazı insanlar sezaryana anlamıyorum. bir de sağlıkları el vermiyorsa illa neden normal diye tutturuyorlar?

kim ne derse desin,tabiki en sağlıklı olanı tavsiye edilen normal doğum..
sezeryan ameliyat cerrahi bir operasyon..
ama ben çok panik bir insanım.. yani acı eşiğim çok çok düşük..
doktoruma dedim yani, ben normal doğum yapamam..
özel hastaneydi.. tamam dedi.. bana nrmal doğumu da anlattı sezeryanı da anlattı.. artılarını eksilerini söyledi..
seçimi yine bana bıraktı. sen doğuramam diye diye ben seni normal doğuma alamam dedi..
önce korkmayacaksın inanacaksın ki doğumun kolay geçecek dedi..
2 kere genel anestezi ile sezeryan oldum.. 1,5 yıl arayla :)
gayet de memnun kaldım.. tabiki uyanınca ağrın oluyo,kalkarken otururken yatarken çok zorlanıyosun ilk günler ama yanında mışıl mışıl uyuyan meleğe baktığın zaman acını falan unutuyosun zaten..

Sezeryanla dogum yaptım bu sebeble pişman değilim..Ağrılarım çok oldu evet ama korktuğum için cesaret edemediğim birşey için kendimi zorlamak eblehlik olurdu..

Konuya gelince ben de 2.çocuğu düşünemeyenlerdenim...Deforme çok oldu vücudum harita gibi oldum..Aşırı sayıda çatlaklarım mevcut..

Hem kilo alma korkusu,hem deforme korkusu hem de anneliğe gerçekten hazır hissetmediğim için çocuk düşünmüyorum artık

Son düzenleme:

ohooo kontesim bu ülkede seni bu dediklerin yüzünden topa tutacak çok kadın var deforme oldum diye çocuk mu doğurulmazmış diye

ohooo kontesim bu ülkede seni bu dediklerin yüzünden topa tutacak çok kadın var deforme oldum diye çocuk mu doğurulmazmış diye

Ben ilerde 1 tane daha yapabilirim
fakat aynı şeyleri bende kafama takmıyor değilim
deforme olmak istemem acıkcası

canım işte kime göre en sağlıklısı, yırtılma genişleme epizyoyu vs geçtim evet fiziksel açıdan en güzeli adı üstünde normal olan, ama sağlıklı olmak sadece fiziksel sağlıktan ibaret değil, korkuyorum diyen kadını normal doğum daha sağlıklı diye kanırta kanırta doğurtmaya çalışırsa bi doktor o kadının ruhunda derin yaralar açar

Ben ilerde 1 tane daha yapabilirim
fakat aynı şeyleri bende kafama takmıyor değilim
deforme olmak istemem acıkcası

ben de istemem kim ister, neticede anne olmanın yanı sıra kadınsın da aynaya baktığın zaman kendini seksi hissetmek güzel hissetmek istiyosun beğenilmek istiyosun

Valla canım açıkçası ben de onları topa tutarım :)) Tutuyorum da yeri geldiği zaman..Aynaya baktığımda kendimi mutsuz hissediyorsam neden kendime eziyet edeyim ?

Gerçekten karnım deforme oldu 2 bebekte artık estetik masasına yatmam şart olur,kendime ne ruhen ne de bedenin eziyet etmek istemiyorum...Şimdilik düşüncem bu tabiki ileride ne olur bilemiyorum

Aynen bende sizin gibi doğum yaptım.

Ve ben sancı da pek çekmedim, suyumun nişanımın gelmesi ve bebeğimin doğması toplam 2 saat sürdü, benim doktorum da her ihtimale karşı sadece 3 dikiş atacağım dedi.

Konu sahibi arkadaşa gelince ben olsam 2. bebeği mutlaka düşünürdüm.

Bende anlam veremiyorum sezeryanı bu kadar korkulacak bir şey gibi göstermelerin işte ameliyatmış zormuş vs. Ama bana da o tarafta bir dikiş olmasından da lavaboya giderken filan sorun yaşamaktansa ve enfeksiyon riskinden dolayı ayrıca minyonda olduğum için sezeryan istiyorum hiç normal düşünmedim bile bu görüşüme de kimse karşı çıkamaz ailem filan çünkü doğumu yaşayacak olan benim. Gayette başarılı yapılıyor artık hemen de ayağa kalkılıyor epidural spinal var hemen bebeğinizi görebiliyorsunuz. Ama normale cesareti olan yaptırır. Ancak madem doğum nedeniyle genişleme oldu neden normal doğumda ısrar ediliyor. Belli ki yine sorun olacak çünkü bunu konu sahibi sorun etmiş. Her vajinada biraz genişleme olur zamanla toplarlanır 2 ay ameliyat için çok çok kısa bir süre zaten 40 gün lohusa döneminiz kanamanız oluyor bence siz kendi kafanızda bunu sorun etmişsiniz belki de eşiniz hemen ilk bir şey anlamıyorum dediği anda ameliyata karar vermişsiniz keşke biraz daha bekleseydiniz sonra hala devam ederse yaptırırdınız ama böyle ön yargı olmuş yani bilemiyorum. Ya sezeryan olacaksınız o zaman da ya da çocuk yapmayacaksınız.

en guzeli normal dogum tabi dogurabilene.bende sezeryan oldum.hicte pisman degilim.evet cok zorlandim,cok aci duydum ama.hersey olup bittikten sonra.mumkun degil normal dogum yapamam,hatta normal dogum yapsam mumkun degil esimle birlikte olmam birdaha.evliligimin basinda vajinusmusu yasamis biri olarak...normal dogum korkunc geliyor...

Ayrica yazmayi unuttum.o kadar sknti cekmeme ragmen kizim 9aylik.2.yi dusunmeye basladim simdiden...Eger maddi imkanin varsa 2.cocugu dusunmelisin...

Vajına genişlemesi diye bir şey yoktur . Bunun darı genişi olmaz . Sadece herkesin salgısı sıvısı farklıdır . bende büyük sanıpbir dr. a gittim dr. çok iyiydi paracı değildi dediki vajınanız normal ama vucut sıvınız çok fazla sıvı çoğalınca vajına açılır , ama sıvı olmazsa genişleyemez. Sana sıvı azaltıcı hap veririm oda tükürüğünü vs. hepsini azaltır . kadın cinsellikten be eşinden ne kadar keyif alıyorsa o kadar yoğun sıvı gelir . ama halk içinde böyle yanlış bir inanış var . Yani yemek yerken dudağımız gibi düşünün , vajına daralttık dedikleri yalan dudağa dikiş atıp yemek dudağı küçültmek gibi . Ağız aynı ağız . Bunu söyleyen de Dr. ameliyat yapalım daraltalım diyende Dr. Daraltma dediği vajen ağzına attığı iki dikiştir . Ameliyat değil yani korkmayın . Ve o iki dikişten çok iyi para alıp , insanları yanıltıyorlar .

Keşke ilk doğumda bol bol krem, kakao yağı sürseydin böyle yapıp 0 çatlakla atlatanlar var:26:

Valla üçüncü kardeşimde annem ya ameliyat olup rahimi temizletecekti ya da normal doğum yapacaktı annem de doğumu seçmişti.
Yalnız kardeşim 4 kilo 250 gr.dı ve doğduğunda çenesi mosmordu.
Neden mi? O derece genişleme olmamış doktorun biri ısrarla böyle doğuramaz sezaryen yapalım dedikçe diğer doktor olmaz demiş.
Annemin tam 25 dikişi vardı katı yemesi de yasaktı 1 ay çorba ile beslendi resmen ve hala wc sıkıntılı.
Bi'de şu var "aa niye normal doğum yapmadın!!? Neyse üzülme canın sağolsun" Bu konuşmaya bizzat şahit oldum resmen bıyık altındn küçümseyerek bakış attı bi'de normal doğum yapan arkadaş, sanki onun canı hiç yanmadı.

Son düzenleme:

Bende aynı fikirdeyim çok kilolu çocuk doğuran epizyotemi yapılan hastalar bile bunu yaşamıyor. Zaten kendi kendini de onaran bir yer yani birkaç ay sonra hiç doğum yapılmamış gibi oluyor yani doğumu yaptırsan doktorla alakası yok işte doğumu yaptıramamış, epizyotemi yapmış artık onsuz doğum zaten olmuyor hızlandırmak için. Aynen dediğiniz gibi tamamen sıvı olayı bazıları çok fazla salgılar. O zaman 4-5 çocuk doğurmuş kişileri düşünemiyorum bence hızlı karar verilmiş. Öyle yok normal doğum olursa tuvaletini tutamazsın şöyle olur böyle olur hiç inanmıyorum ama yine de sezeryan istiyorum bir bebek sahibi olmam nasip olursa çünkü psikolojik olarak kaldıramam panik atağım var, minyonum, oramda dikiş acısı istemiyorum sarkarsa sarkar göbeğim spor yapar sıkılaştırırım zamanı gelince. Dikiş acısı zaten geçer biraz oturmak kalkmakta sorun yaşarım o olur ama cesareti olanlara benim gibi sorunu olmayanlara tavsiye ederim tabii normal doğumu.

Arkadaşım sen bana kalırsa daraltma ameliyatını erken olmuşsun. Yani lohusalığın hemen sonrasında olmuşsun. Biraz vücuduna zaman tanısaydın sıkılaştığını hissederdin. Ayrıca kegel egzersizleri. Ben doğum sonrası uzun zaman sıkıntı çektim. Şimdi bebeğim 1.5 yaşında ve çok daha sıkı, çok daha rahat. Yani demek istiyorum ki, hamilelik-doğum seni ürkütmesin. Doğum sonrası kendine zaman ver. İstersen gene ameliyat ol. Ama sırf bu nedenden dolayı da korkma bence.

Ayrıca sezaryen konusundaki yorumların neresinden tutacağımı bilemedim. Şaka gibisiniz. Ekşi sözlük yorumları bazen çok haklı. Şu siteye çok sayıda Kezban giriyor gerçekten. Onlar da girmese daha nezih bir yer olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…