- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
ne demek sezeryan yapmıyolar ben panik atak hastasıyım ille fiziki bi rahatsızlığım mı olmalı zaten özelde doğurucam parası neyse veririm yani yapmaz diye bişey yok zaten sezeryan istiyodum bide bunu okudum ya asla normal doğuramam genişleme olmasa bile Türkiyede normal doğumların %90ı epizyotomi ile yapılıyo sonra dikiş atıyolar gerekçede şu biz kesmezsek yırtılır Avrupadaki vajina değil çünkü bi bizimkiler yırtılıyo performansa dayalı ödeme sistemi gereği doktor 8 saat senin açılmanı beklemiyo cart kesiyo alıyo bebeği çünkü o 8 saatte kimbilir kaç hasta bakar, açıkçası şahsen benim vajinamda dikiş olsa bi daha eşimle ilişkiye giremem evet iyileşiyo evet hiç fark olmuyo kesin bunlar denecektir ama baştada dediğim gibi ben PA hastasıyım ve kafama yatmıyo yani orda dikiş olması vaji olurum Allah muhafaza, ikinciyi sezeryanla doğur derim
Sezeryanla dogum yaptım bu sebeble pişman değilim..Ağrılarım çok oldu evet ama korktuğum için cesaret edemediğim birşey için kendimi zorlamak eblehlik olurdu..
Konuya gelince ben de 2.çocuğu düşünemeyenlerdenim...Deforme çok oldu vücudum harita gibi oldum..Aşırı sayıda çatlaklarım mevcut..
Hem kilo alma korkusu,hem deforme korkusu hem de anneliğe gerçekten hazır hissetmediğim için çocuk düşünmüyorum artık
ohooo kontesim bu ülkede seni bu dediklerin yüzünden topa tutacak çok kadın var deforme oldum diye çocuk mu doğurulmazmış diye
kim ne derse desin,tabiki en sağlıklı olanı tavsiye edilen normal doğum..
sezeryan ameliyat cerrahi bir operasyon..
ama ben çok panik bir insanım.. yani acı eşiğim çok çok düşük..
doktoruma dedim yani, ben normal doğum yapamam..
özel hastaneydi.. tamam dedi.. bana nrmal doğumu da anlattı sezeryanı da anlattı.. artılarını eksilerini söyledi..
seçimi yine bana bıraktı. sen doğuramam diye diye ben seni normal doğuma alamam dedi..
önce korkmayacaksın inanacaksın ki doğumun kolay geçecek dedi..
2 kere genel anestezi ile sezeryan oldum.. 1,5 yıl arayla :)
gayet de memnun kaldım.. tabiki uyanınca ağrın oluyo,kalkarken otururken yatarken çok zorlanıyosun ilk günler ama yanında mışıl mışıl uyuyan meleğe baktığın zaman acını falan unutuyosun zaten..
Ben ilerde 1 tane daha yapabilirim
fakat aynı şeyleri bende kafama takmıyor değilim
deforme olmak istemem acıkcası
ohooo kontesim bu ülkede seni bu dediklerin yüzünden topa tutacak çok kadın var deforme oldum diye çocuk mu doğurulmazmış diye
belli ki ilk doğumuzu gerçekleştiren doktorunuz bu işi gelişi güsel yapmış
rahımde sarkma vs duydum fakat dogum sonrasında genıslemeyı duymamıstım.Ya dogum anından sonrakı dıkısı dıkmeyı becerememıs yada... baska ıhmakarlıklar soz konusu.Bence korkmayın ıkıncıyıde aynı seyı yasayacaksınız sıe bır kaıde yok...Sezeryan yıne yanı zor anda yapılacak bır amelıyattır kı onun acısız mı olacagını dusunuyorsunuz aylarca yıllarca onun acısını yasayan ınsanlarıda bılıyorum...
Bende cok panık bırıyımdır en onemlısı dogum konusunda cok korkularım vardı takı 2012 ogluma hamıleyken tv de doktorum programında canlı sezeryan amelıyatı yapanları gorene dek sesle agladım vahsettı bana gore kac kat derın kesılıyor...yanı sonrası cok acılı o gunden sonra hep dua etttım normal dogurayım dıye cok sukurku normal dogurdum elhamdullıllah arkadaşların anlattıgı gıbı olan doktorlarda cok fakat doktorum ben kesı at dıe bagırmama ragmen yapmadı bunu dıkıssız bır dogum yasadım ve her ıhtımale karsı ılk sorum su oldu vajınam eskısı gıbı olurmu?Doktorum tebessum ederek kımse 13 cm acıklıkla kalmıyo ama ben her ıhtımale karsı 2 dıkıs atıcam bılgın olsun ıyıce kaynasın kı endısen kalmasın dedı...Çok sukur kı bır sorunum olmadı...Ne olursa olsun sağlığımız ıcın normal dogum...Gerısı zorunlu zamanlarda yapılması gereken bir AMELİYAT yınede secım sızın daraltma operasyonu yuzunden bir bebekten vazgecmeyın derım
Bende sezeryanı korkunç birşeymiş gibi gösterilmesini anlamıyorum. "Asla istemem, kesinlikle istemem, normal doğum için direttim" vs.
2 türlü doğum varsa kim nasıl istiyorsa öyle doğurur. Biri için kolay gelen, diğeri için travmadır.
Kimsenin diretme hakkı olmamalı. Kimse benim için neyin travma olduğuna karar veremez. Elbet biri çıkar AİHM gider.
Bu arada olan ssk ve devlet hastanesinde doğum yapan kadına oluyor. İstediği dışında sadece hükümetin cebinden az para çıksın diye zorlanıyorlar.
Konu sahibi.
Normal vajina genişlemişse, elbet ameliyatlı vajina genişleyecektir.
Ya normal doğurup ameliyat olacaksın ya doğurmayacaksın. Hakkında hayırlısı olsun.
İdrar tutamama sorunu yoksa ki bunu vajinayla ilgisi yok diye biliyorum. Bence 2. ay cinsellik yaşayabilmek için ameliyat olmak biraz erken olmuş üstelik 40'ın yeni dolmuşken. Keşke bekleseydin belki toparlanma olurdu.
Evet yanlis duymadiniz hamile kalmaktan korkuyorum
Ilk dogumdan sonra vajen daraltma amelyati oldum cok fazla genisleme oldugu icin neler gördum neler
Simdi tekrar bebek istiyoruz esimle ama ben birturlu cesaret edemiyorum daratltma amelyati olduktan sonra tekrar normal dogum yapan varmi aranizda ? asla sezeryan yapamam yanlisi degilim normal dogum varken benim tek korkum tekrar genisleme olmasi varmi aranizda kimse
Sezeryanla dogum yaptım bu sebeble pişman değilim..Ağrılarım çok oldu evet ama korktuğum için cesaret edemediğim birşey için kendimi zorlamak eblehlik olurdu..
Konuya gelince ben de 2.çocuğu düşünemeyenlerdenim...Deforme çok oldu vücudum harita gibi oldum..Aşırı sayıda çatlaklarım mevcut..
Hem kilo alma korkusu,hem deforme korkusu hem de anneliğe gerçekten hazır hissetmediğim için çocuk düşünmüyorum artık
Vajına genişlemesi diye bir şey yoktur . Bunun darı genişi olmaz . Sadece herkesin salgısı sıvısı farklıdır . bende büyük sanıpbir dr. a gittim dr. çok iyiydi paracı değildi dediki vajınanız normal ama vucut sıvınız çok fazla sıvı çoğalınca vajına açılır , ama sıvı olmazsa genişleyemez. Sana sıvı azaltıcı hap veririm oda tükürüğünü vs. hepsini azaltır . kadın cinsellikten be eşinden ne kadar keyif alıyorsa o kadar yoğun sıvı gelir . ama halk içinde böyle yanlış bir inanış var . Yani yemek yerken dudağımız gibi düşünün , vajına daralttık dedikleri yalan dudağa dikiş atıp yemek dudağı küçültmek gibi . Ağız aynı ağız . Bunu söyleyen de Dr. ameliyat yapalım daraltalım diyende Dr. Daraltma dediği vajen ağzına attığı iki dikiştir . Ameliyat değil yani korkmayın . Ve o iki dikişten çok iyi para alıp , insanları yanıltıyorlar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?