- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi - Pudra Pembe -
-
Benim de evde 2 papağanım varken eve kedi getirdim 1 di iki oldular yavruladı 5oldular sonra kuşları sahiplendirdim kedileri de 1 anne kedi kalmıştı şimdi tekrar hamileydi 4 oldular hepsi ayrı ama kediler kuşlardan çok daha cana yakın bence ayrı oda da tutun yine de büyük olduğu için içgüdüsel olarak devirebilir kafesi bizimkiler çok tedirgin oluyodu kediyi görünce korkmaları bile ödlerini patlatıp ölmelerine sebep oluyor ayrı tutmakta fayda varİyi aksamlar kızlar. Ben büyük bir ilcede oturuyorum. Hayvanlari ben ve kızım cok seviyoruz. Genelde kalan yemekleri sitenin disana ( sitenin icine hayvan girmediginden ) koyuyorum. Bir haftadir sari gözlü tüyleri sapsari bi disi kedi var karni cok sis sanirim hamile. Bizim burada hayvan sevmezler. Kapla yemek koyarsin tip tip bakarlar. Kizim hayvanlara dokunur, pis biseye eliyormus gibi bakarlar.
Kisacasi burda hayvana sahip cikma diye bisey yok.
Yarin o kedi yavrulayinca cocuklar yavrularla oynayacak , anne bir daha yavruyu istemiyecek.
Aslinda ben eve almak istiyorum ama evde sultan papaginim var. Eve bile alip esimi ikna etsem balkonda bakacagim. Iki arada bi deredeyim. Sokakta birakirsam hayvan perisan olucak. Birakmasam ben bakabilcekmiyim. Iki arada bi derede kaldim inanin. Fikirlerinizi bekliyorum.
Tesekkurler.
Kediye kum egitimi verildiginide sizden duyuyorum. Kediler disarda da ortalik yere yapmaz kazabilecegi toprak alan varsa kazar, tuvaletini yapar ve gömer. Kumu kediye gostermeniz yeter. Saglikli bir kedinin kum egitimine ihtiyaci olmaz.Kediye eğitimi nasıl vereceksiniz, kum alışkanlığı falan, bunları da düşünün derim. Bir de bir anda 8 tane yavru olabilir bunların bakımı sahiplendirlmesi bunu da göz önünde bulundurun
Hayattaki en kolay şey olabilir bir kediye nereye işeyeceğini göstermek .Kediye eğitimi nasıl vereceksiniz, kum alışkanlığı falan, bunları da düşünün derim. Bir de bir anda 8 tane yavru olabilir bunların bakımı sahiplendirlmesi bunu da göz önünde bulundurun
Muhatabım konu sahibi arkadaşlar ona cevap yazın, bana yazdıklarınızı görmeyebilir. hamile ve tüm gün uyuyan yakında da Doğum yapacak bir kediden bahsediyoruzyani o kadar da kolay olacağını düşünmüyorum. konu sahibine bakın bunlar da var dikkkate alın diyorum sadece, yarın öbür gün bakamayıp sokağa atmak çok daha acı değil mi?
Bu arada sahiplendirlmek zorunda kalınacak 8-10 yavru hakkında da kendisine bilgi verin isterseniz,ev kedisi olarak büyüyen kedileri sokağa bırakmak zorunda kalmak çok daha büyük bir vebal olsa gerek.
Süper bir çözüm olmuş bence.Canim eger kediyi birakacak yer bulamasaydim gercekten eve alacaktim. Esim eve alicagimi bildigi icin akvaryumcuda yer ayarladi. Bir can sonucta gönlüm razi olmadi sokakta ve yabani olan insanlarin yaninda.
Hic tartismayin , bir tane kusum var o bile nasil batiriyor. Hayvan bakmak sabir ve metanet isi. Rabbimin emaneti onlsr lutfen sahip cıkalim.
2 kedim var.Bnede köpekleri çok sevmeme rağmen öğrencilik yıllarımda halamlarla köpekli evde yaşadım.Köpek gerçekten büyük sorumluluk.Kediler kendi kendilerine takılabiliyorlar.Ayrıca tuvalet sorunları da yok.İlk zamanlarda çok sıkıntı olmasada tuvalet olayı büyük sıkıntı bence.Taile veya zorunlu hallerde evde de bırakamıyorsunuz.Ama kediler 3 tam güne yakın evde kalabiliyorlar.Ya esim eve köpek aliyor. Ama kediye gelince olmaz diyor. Of ne yapicam ben bilmiyorum.
Atlar tabii.Benim kızlar balkona her cıktıklarında aklım çıkıyor.Her dakika sanki cocugum varmıs gıbı gözüm üstlerinde.Balkondan atladığı için akciğerleri patlayan,dalağı parçalanan bir kedicik vardı.Kedi de olsa hayvan,içgüdülerini takip ediyor.Balkondan atlar yazmis bir arkada atlarmi
Evet canım o yüzden zor olacağını özellikle belirtmek istedim.Canim eger kediyi birakacak yer bulamasaydim gercekten eve alacaktim. Esim eve alicagimi bildigi icin akvaryumcuda yer ayarladi. Bir can sonucta gönlüm razi olmadi sokakta ve yabani olan insanlarin yaninda.
Hic tartismayin , bir tane kusum var o bile nasil batiriyor. Hayvan bakmak sabir ve metanet isi. Rabbimin emaneti onlsr lutfen sahip cıkalim.
Kuma alismalari cok zor degil en fazla 1 kere iser eve. Siz onu kumuna goturdugunuzde 1 kere oraya yaptiginda bidaha tuvaletini baska biyere yapmazKediye eğitimi nasıl vereceksiniz, kum alışkanlığı falan, bunları da düşünün derim. Bir de bir anda 8 tane yavru olabilir bunların bakımı sahiplendirlmesi bunu da göz önünde bulundurun
Yaa 8 tanemi masallah :))Sorun çözülmüş ama ben o sultan papağanını yerim demeye geldim
Bende şu an 8 taneler, sultan papağanından sonra ne kedi ne köpek yerleri bambaşka
2 kedim var evin icinde bakiyoduk hamileyim ve doktorum uzak dur dedi. Ust kat bos bizde apartmanda bakiyoruz ev iki katli. Tuvaletleri asagida yataklari orda mamalari bizim kapinin onunde. Cokta mutlular arada eve aliyoruz arada disari cikiyolar geziyolar. Simdi soyle hic kedi bakmadiysaniz hamile ve bakimi daha ozel bi kedi sonra yavrulicak ve o yavrularada sanirim siz bakicaksiniz bilmiyorum balkonda o yavrular nasil olur. Ama sahiplenmeniz cook iyi olur kedi baktigim icin sorulariniz olursa cevapta verebilirim. Icerde bakamama sebebiniz ne acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?