Hamile kim belli değil 🙄

Eşinize diyecek söz bulamadım, gerçekten öküzün teki kusura bakmayın. Hamile eşi var arabada ve sigara içiyor içerde amcasıyla püfür püfür. Eş seçimi baştan yanlış ne yazık ki...

bu kadar sakin nasıl kaldınız

yani sigaradan rahatsızsınız söylediler takmadınız

söylenmediniz mi yani ne bileyim tartışamazsam da oturur ağlarım ben

o ortamda onlar da huzursuz olur

hadi biraz gidildi durdurunuz

biraz da ben öne geçeyim amca bacaklarım uyuştu diyecektiniz

amca size hayır derse bilemem artık

dönüşte de otobüs uçak vs olmaz

içmeyin sigara gelirken kötü oldum diyemedim giderken sadece durunca için diye herkesin yanında söyleyin

eşinize değil amcaya söyleyin

zira eşin amcasına sigara içme karım hamile diyemiyor

kültüründe amcaya böyle şeyler söyleyebilme yoktur

siz herkese söyleyin hatta arkaya da küller geldi yengemle ben de içmişten beter olduk deyin

hatta bebeğinizin ismi vs varsa onu da katın araya

eşini de darla tabii

amca içse dahi sen içmeyeceksin diye

o en azından durunca içsin içilen azalır

Otobüsle dönmeyin bence hem pandemiden dolayı hemde tuvalet vs ihtiyacı çok oluyor hamilelikten dolayi malum sık sık mola da verilmiyor daha çok sıkıntı çekeblirsiniz

Bu kriz bi sekilde hallolur da siz bu kocayla doğumdan sonra çok konu açarsiniz... bir an once tavrinizi degistirmeniz lazim
Kk da herkese akil dagitanlar kendi konularinda lal kesiliyorlar ayar oluyorum valla...

Eşimin son zamanlardaki tavırları beni zaten yordu ve bunla ilgili konu da açtım. Genel yorum psikolojik sorunu olduğu yönündeydi. Bu durumdan sıkılmıştım. Bu konuda farklı bir şey var ama bana göre. Çocuk benim değil sadece ve bile bile sağlığını düşünmüyor. Hamileliğimi kabul etmiyor gibi o ön planda. Bebeği mi istemiyor diye düşünüyorum artık. Bu sebeple de durgunum. Siz olsanız ne yapardınız şu durumda çok merak ettim ?

Eşinize diyecek söz bulamadım, gerçekten öküzün teki kusura bakmayın. Hamile eşi var arabada ve sigara içiyor içerde amcasıyla püfür püfür. Eş seçimi baştan yanlış ne yazık ki...

İşte benim anlamadığım bu adam başta böyle değilken niye son zamanlarda böyle. Ben farklı şeyler olduğuna inanmaya da başladım.

Ben amca ilk sigarayi yaktiginda elinden alip koltukta söndürmüştüm.
Su an ben de hamileyim ama normalde nefret ederim sigaradan
Yakin cevremde hic icen yok zaten cok sukur
Ama olsaydi da esimden once o amcaya ben mudehale ederdim
Zamanda YL yaparken odasinda ders anlattigi sirada sigara icmek isteyen prof bi hocayla kavga ettim, ictirtmedim. Cikti disarda icti geldi.

Sizin sorunuz daha derin, boyle otobusle doneyim diyerek esinize ders veremezsiniz. Sigara dumani solumaniza goz yummus adam otobuste maskeyle iki buklum yolculuk yapmaniza mi kiyamayacak?

Ben zaten amcayı da eşimi de uyarmıştım. Bu konu üstüne eşim ikide bir duracak mıyız filan dedi. Ki zaten benden dolayı duruyorduk. Öne oturacağımı bile bile bu tavrı sergileyen de eşimdi. Ben amcayı değil, eşimi anlayamıyorum. Çocuk sadece bana ait değil ki niye savaşta gibi savunmam gerekli babadan acaba? Garip değil mi? Sakin değilim aslında bunların altında başka sebepler olduğunu düşünüyorum istememek, kabullenememek gibi. Bu tavırlar son zamanlarda oluştu. Bilmiyorum abartıyor muyum ya da hamileyim diye mi dedim ama herkes de aynı yorumları yaptı.

Ben daha 15 yasinda iken evimize gelen bir misafirle, oturma odasinda sigara icmekte israr ettigi icin kavga etmis bir insanim. Adamlari evden kovmustum. Sigaranin herseyinden nefret ederim. Allah'tan baska hicbir guc beni o arabaya bindiremezdi. Ki siz hamilesiniz. Yanimdan sigara icip gecilse bile acayip kokuyor ya. Nasil dayandiniz daha dogrusu niye dayandiniz? Ortaligi yikar da o arabaya binmezdim. Igrenc ya

şimdi o sahiplenememek değil

o idrak edemiyor bazı şeyleri

Idrakyollariiltihabi kusura bakmasın da eşindeki sıkıntı tam da bu

şimdi hani bizim ülkede vardır ya kılıbık algısı karısının dediğini yapan

çevreye öyle olmadığını gösterecek

bir de burada da yazıyoruz ya premses oldun, hamile diye buldumcuk oldu, aman dünyada bir bebek onların sanki vs vs

eşin bunlardan etkilenmiş olabilir

kendince ataerkil düzende cool görünmeye çalışıyor olabilir

sen eşine kızıyorsun da işte o ataerkil sistemde, zaten kadınların nerede ise her yıl doğurduğu ülkemiz coğrafyasında bebeğini önemseyen erkek rolüne dahil olamıyor

yıllar önce oğlum bebek babasının kucağında eşime dedi ki sen nasıl adamsın çocuğu kendine alıştırmışsın

o da dedi kime alışacak onun babası benim

aslında algı belirli bebeğin sahibi kadın

bu doğru demiyorum yanlış anlaşılmasın da kırmak zaman alıyor

eşin mücadele etmiyorsa sen iki kere mücadele edeceksin

durunca diyecektin ki hadi için sigarayı da arabada en azından yarım saat sigarasız gidelim vs vs

yani durmadan laf sokardım ben o yol boyunca

amca bitmedi mi o paket denir mesela

yalnız yenge de ilginç

o bir şey demedi mi

yani gençler çekinince büyükler kendi eşlerini dizginler bizim sülalelerde

eşine bilenme o şu aşamada bence çaresiz

bir sonraki levelde ne ile karşılacağını bilemeyen bilgisayar oyunu oynamaya çalışıyor ama öbür level i düşündüğü için burada da başarısız oluyor

sen de hamilesin sıkma canını

döndükten bir süre sonra eşine tekrar anlat duygularını

bir de doğum sonrası ziyaretleri de şimdiden kısıtla

sağlıkla kucağına al

Hamile hamile otobüs uçak işi olmaz. Sizin yerinizde olsam ben her türlü zorla da olsa öne otururum. Rahatsız oluyorum, midem bulanıyor falan fistan... O sigarayı da yaktırmam. Gerekirse söndürün artık tıkandım derim. Orada hamile olan bensem benim rahatım önemli. Ki hamile olmasanız bile arabada sigara içmeyen insanlar varsa içmemeleri lazım zaten. O kadar sigarasına düşkünse amca kendisi farklı bir araçla gelsin yol boyu tüttürsün. Yol boyu başlarının etini yiyin yine de hakkınızı yedirmeyin. Onlar keyfinden geri kalmayacak diye sizin bebeğinizin hakkınıza neden giriyorlar?

Baştan beri böyle olsaydı öyle düşünmezdim haklısın ama ilk aylar ortada bir şey yokken ayakkabını bağlayayım, yemeği ben yapayım, evi ben temizleyeyim diyen insan niye değişir? Onun ailesinden çekindiğini düşünemiyorum böyle olduğu için. Arkadaşının, ailesinin yanında öyleydi. Bahsettiğin kalıpta olsa evlenmek yanda çocuk için istekli olmazdım. Kendi derdi panda'dan dayak yiyorum filan diye. Böyle tabuları yoktu. Şimdi bakıyorum tavrı, kişiliği değişmiş. Mesela bu arabayı kiraladık beni bir yere bıraktı. Yine yanına oturmamı istememişti düşününce aklıma geldi. Arkada eşya var bak filan diye arkaya oturmamı istedi. Ne yapmalıyım ya..

Biraz görmezden gelmeye çalış bakalim
Lohusa depresyonuna girmis gibi eşiniz

Sanırım en büyük şansları zaten benim kaprisli, mızmız bir insan olmayışım. Bizim evin hamilesi eşim gibi.
İyi de sigarayı yaktığı anda neden ben fena oluyorum,midem bulanıyor ,söndürün şunu camı açalım vs demediniz ki?
Ben olsam açık açık araçta sigara içmeyin diyemiyorsam bunu yapardım her seferinde.
Çekinecek birşey yok yani,hamilesiniz kaldı ki öyle olmasanız bile siz içmiyorsanız mecbur değilsiniz o dumanı solumaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…