Hamile misafirlerim.

Refik-i hayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2016
1.270
985
123
Önce kısaca durumumdan söz edeyim..
2 senedir yolunu bekledigim bebeğim gecen ay kimyasal gebelikle ayrıldı benden .. Gecen aydan bu yana psikolojik olarak pek iyi değilim. Herkesten uzaklaştım cünkü cevremde herkes hamile bu sekilde biraz daha iyi olmaya basladim. Aklıma gelmiyor, artik hayatima ve eşime odaklanmaya başladim..
Derken yarın misafirlerim gelecegini ögrendim. Eşimin 2arkadaşi ve eşleri. Biri 8aylık, biri 5aylik hamile.. Pek samimiyetimde yok acıkcası. Meraba meraba yani.

6Ay once eşimin işi gereği oturduğumuz şehre 5saatlik uzaklıkta bir köye tayinimiz çıkmıştı. Ve haliyle misafirler yatılı. Sanirim 1hafta kalacaklarmış..
Simdiden düşünmeye başladım, ya yaralarım tekrar açılırsa benim o kızlarla ne muhabbetim olabilir ki 1hafta boyunca.. Ne yapacam ben akıl verinnn
...

Canim soyle dusun ne zamana kadar hamile olanlardan kacacaksin ki. Allahim sanada nasip edecektir insallah. Bebek muhabbetini cok actirma diycem iki kisiler ikiside hamile sen acmazsan kendi aralarinda surekli hamilelikleriyle ilgili konuscaklar ne diyim dirayetli ol. Yuzun gulsun

Ayy valla ben kriz gecirirdim benimde en samimi 2 arkadasim hamile hatta biri 3 bucuk aylik olana kadar alakasini kesti sonra utanmadan hamileyim dedi cinsiyetini bile ogrenmisti yani simdi bende alakami kestim ne slm ne sabah benimde en nefret ettigim sey hamile gormek hamile haberi almak kacamayiz ama daha cok aklımıza gelio ki ben bundan dolayı kimseyle görüşmuyorum suanda hamileyim riskli 6 hafta olmasi lazim 4 hafta gorunuo bence senin sagligin daha onemli onlarin rahati yuzunden senmi hizmet edeceksin ha bi sknti olmasa tabiki misafirin basimizin ustunde yeri var ama herseyin basi sagliksenin Allah korusun kotulessen onlarmi bakacak sana once kendini dusun derim kafani topla belki bu ay bile hamile kalirsin

Ha sunuda ekliyim kimyasal sonra ertesi ay adet olmayıp hamile kalan okdr cok kisi varki aslinda kafani dagitmak icin sana iyde gelebilirler sadece sana bagli cok ezdirme kendini onlarda bir hafta kalacaklar bi isin ucundan tutsunlar agir kaldirma dikkat et

Benim çok sevdiğim yakın bi arkadaşım nişanlıyken yumurtalık kanseri olduğunu öğrendi. Be malesef bu süreçte tüm yumurtalıklarını aldılar. Şuanki teknoloji ile anne olmadı mümkün değil. Mutlu bir evliliği var. Ben ondan az önce evlenmiştim. Ve hemen hamile kaldım. Ondan çok utandım çekindim üzülmesinden incinmesinden korktum ona hamileyim diyemedim . Eşim saklarsan onun nazar değdireceğini haset edeceğini düşündüğümüzü zanneder dedi. Çıkmazda kaldım. Ve aradım onu sana sevineceğin bir haberim var dedim. Neymiş dedi. Anne oluyorsun dedim. Hemen anladı . Rabbim onu bize kavuştursun dedi. Doğduğunda kızımı çok sevdi hala sever. Bi ona çöl rahat verebiliyordum bebeğimi. Kızımı gördükçe sevdikçe ona çok iyi geldi. İkinci gebeliğimi ilk ona haber verdim. Öncelikle şünu söyleyim. Dünya böyle imtihanlar farklı . Etrafa gözünü anca bu kadar kapatabilirsiniz zaten. Dua et bol bol . O gebelerden de dua iste rabbim sabada bir evlat versin inşlh. Sen çok kıymetlisin herkesten önce kendin için..

Bence onların hayir duasını al.
Bizde şöyle birşey vardır.
genelde hamilelerin duası tutar , derler.
Doğum sürecinde olan kadınlar için mi söylendi yoksa inanın bilmiyorum ama siz metanetli olun.
Rabbim size misafir yollamış.
Normalde 4 kişiler ama taşıdıkları can ile birlikte 6 kişilik bir misafir agirlicaksiniz.
Elbetteki onlar size destek verecektir ki durumunuzu biliyorsa.
Ne kadar samimi olmasanizda bu gibi durumlarda sohbet muhabbet iyidir.
Siz dertlesirsiniz hem acilirsinz rahatlarsiniz. Bence bu kadar karamsar olmayın.
Siz elinizden geldiğince hos goru ve samimiyetle ağırlayan misafirlerinizi gerisi kendiliğinden gelecektir.
Rabbim inşaallah en kısa zamanda sizede hayırlı evlat/evlatlar nasip etsin.
Uzmeyin kendinizi.
Alan da O veren de..

Nasil insanlardir bilmiyorum ama hamileliklerini senin gozune sokmalarina izin verme sadece

Masaallah ne güzel çözümler işte.
Bence de saklamak nereye kadar.
Evet , canımız muhakkak acır. İçimiz parçalanır ama kaçış yok.
Dua her zaman için önemli.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Masaallah ne güzel çözümler işte.
Bence de saklamak nereye kadar.
Evet , canımız muhakkak acır. İçimiz parçalanır ama kaçış yok.
Dua her zaman için önemli.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Öyle canım. Ben hiç üzmek ister miyim. Kendimi hep onun yerine koyuyorum dua ediyorum . Hamile kalabiliyoruz çocuğumuz var diye havalanacak halimiz Yok bize verende Allah onu imtihan eden de

Kim kimin evinde 1 hafta kalıyo çok saçma ne gerek var . 1 gün bile yatamıyorum birinin evinde birde hamileyseem. Hiç umursama bence hep olumlu bak bebek yokmu derlerse zamanı var der güler geçersin.

Açıkçası bu şekilde düsünmene üzüldüm. Bnmde 2 buçuk sene olmadı düsüklerimde var ama kimseye bn hamileym dedi diye bozuk atmadm. Ne gerk var ki herkesin imtihanı farklıdır. . He bnmde etrafmda vardı çocuk konusunda sıkıntılarm olduğunu bildiği halde saatlerce hamileliginden veya çocuğundan bahseden insanlar. Hala hepsiyle gorusuyorm o kendinin ayıbı br kaç kere yeri gelince lafını tam yerinde soktm . O yeter onlara :)

Herkes öyle fesat olucak değil tabi hamile görmek istemiyorum psikolojisi yanlış sonuçta sizin olmuyor diye her hamile sizden kaçmak zorunda değil . K.bakmayın Düşünce yapınız hoş değil . İnslh yanlisinizi farkedersiniz..

Bu arada inslh en kisa zamanda hamile kalirsin. :) Acini anlıyorum aynı şeyleri bende yasadm ama çok karamsar bakıyorsun sen :) . Allahım daha fazla aratmasn inslh tez zamanda olsun br yavrun. Kimyasal gebelik sonrası tekrar hamile kalan çok hem büyüklerimzde düsügn br kıçı içerde kalır derler :)

Valla dusunce yapimiz gayet net bence senin gibi sinsi degiliz lafi sokmakup tam yerine oturttum demek ne ya en azindan kendi halimize cekiliyoruz hamilelere kin tutup kacmiyoruz kendi adima diyorum uzuluyordum benimde karnim ciksin bende yasiyim ayni duyguyu diye icimden geciriodm ve daha cok strese giriodm bu onlara fesatlik degil ozenmek imrenmek belkide kirmamaktir en azindan hamilere laf sokmuyoruz

Konu sahibi sen değilsin canm bana boşuna saldırma.

Bn hamilelere laf sokuyorm demedm fesat insanlar var bile isteyen hamileligini göze sokan olara cevabını vereceksin ama diğer normal hamilelerden kaçma diyorum . Senin çocuğunun olmama sebebi onlar değil sonuçta ..

Bak sen farkli dusunuosn biz zaten ne fesat olandan ne iyi kapli hamilelerden kaciyoruz onlarla bi alakasi yok bu sadece kendimizle alakali tabiki Allah nasip etmis vermis bizede zamani gelince verecektir ama oyle olmuo iste insan uzuluo helede esiyle beraber olunca kendi kendine uzuluo artik benimde zamanim gelsin diye yoksa ben her hamile haberi alinca cok seviniyorum ama inan bi burukluk oluo zor yani

Düsünce yapimda hos olmaycak ne gördünüz çok merak ediyorum.
Elbetteki hamilelerden devamlı kaçamam ama kendi kabuguma cekilince daha rahat kafa dinliyorum ve aklima gelmiyor. Ama simdi 1hafta boyunca bebek muhabbeti dinleyecem ve psikolojik olarak illaki üzülecem. Cunku hamileleri cokkk kiskaniyorum... Evet acik acik soyluyorum COK KISKANIYORUM.

Icimdekileri yazmissin sagol canim..

Biliyorum , aynı şeyleri bnde yaşadım duymaya gerek yok çocuk gorsen aynı şeyleri hissediyorsun yuregin burkuluyor da. Hamile görmek istemiyorum şöyle böyle gbi tavırlara girince daha kötü oluyor bnde onu anlatmaya çalışıyorum . O duygudan siyrilmamz gerk . Her yer yeni doğan bebek ve her yer hamile sizide anlıyorum da bunu kafamızda yer edip daha sorun haline getiriyorsunuz diyorum. Bnmde 2 buck sene olmadı suan 19 haftalk hamileym çok şükür nasip oldu inslh en kısa zamanda snada nasip olur konu sahibi nede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…