- 16 Eylül 2016
- 1.270
- 985
- 123
- Konu Sahibi Refik-i hayat
-
Masaallah ne güzel çözümler işte.Benim çok sevdiğim yakın bi arkadaşım nişanlıyken yumurtalık kanseri olduğunu öğrendi. Be malesef bu süreçte tüm yumurtalıklarını aldılar. Şuanki teknoloji ile anne olmadı mümkün değil. Mutlu bir evliliği var. Ben ondan az önce evlenmiştim. Ve hemen hamile kaldım. Ondan çok utandım çekindim üzülmesinden incinmesinden korktumona hamileyim diyemedim . Eşim saklarsan onun nazar değdireceğini haset edeceğini düşündüğümüzü zanneder dedi. Çıkmazda kaldım. Ve aradım onu sana sevineceğin bir haberim var dedim. Neymiş dedi. Anne oluyorsun dedim. Hemen anladı . Rabbim onu bize kavuştursun dedi. Doğduğunda kızımı çok sevdi hala sever. Bi ona çöl rahat verebiliyordum bebeğimi. Kızımı gördükçe sevdikçe ona çok iyi geldi. İkinci gebeliğimi ilk ona haber verdim. Öncelikle şünu söyleyim. Dünya böyle imtihanlar farklı . Etrafa gözünü anca bu kadar kapatabilirsiniz zaten. Dua et bol bol . O gebelerden de dua iste rabbim sabada bir evlat versin inşlh. Sen çok kıymetlisin herkesten önce kendin için..
Öyle canım. Ben hiç üzmek ister miyim. Kendimi hep onun yerine koyuyorum dua ediyorum . Hamile kalabiliyoruz çocuğumuz var diye havalanacak halimiz Yok bize verende Allah onu imtihan eden deMasaallah ne güzel çözümler işte.
Bence de saklamak nereye kadar.
Evet , canımız muhakkak acır. İçimiz parçalanır ama kaçış yok.
Dua her zaman için önemli.
Rabbim yar ve yardımcınız olsun.
Valla dusunce yapimiz gayet net bence senin gibi sinsi degiliz lafi sokmakup tam yerine oturttum demek ne ya en azindan kendi halimize cekiliyoruz hamilelere kin tutup kacmiyoruz kendi adima diyorum uzuluyordum benimde karnim ciksin bende yasiyim ayni duyguyu diye icimden geciriodm ve daha cok strese giriodm bu onlara fesatlik degil ozenmek imrenmek belkide kirmamaktir en azindan hamilere laf sokmuyoruzAçıkçası bu şekilde düsünmene üzüldüm. Bnmde 2 buçuk sene olmadı düsüklerimde var ama kimseye bn hamileym dedi diye bozuk atmadm. Ne gerk var ki herkesin imtihanı farklıdır. . He bnmde etrafmda vardı çocuk konusunda sıkıntılarm olduğunu bildiği halde saatlerce hamileliginden veya çocuğundan bahseden insanlar. Hala hepsiyle gorusuyorm o kendinin ayıbı br kaç kere yeri gelince lafını tam yerinde soktm . O yeter onlara :)
Herkes öyle fesat olucak değil tabi hamile görmek istemiyorum psikolojisi yanlış sonuçta sizin olmuyor diye her hamile sizden kaçmak zorunda değil . K.bakmayın Düşünce yapınız hoş değil . İnslh yanlisinizi farkedersiniz..
Konu sahibi sen değilsin canm bana boşuna saldırma.Valla dusunce yapimiz gayet net bence senin gibi sinsi degiliz lafi sokmakup tam yerine oturttum demek ne ya en azindan kendi halimize cekiliyoruz hamilelere kin tutup kacmiyoruz kendi adima diyorum uzuluyordum benimde karnim ciksin bende yasiyim ayni duyguyu diye icimden geciriodm ve daha cok strese giriodm bu onlara fesatlik degil ozenmek imrenmek belkide kirmamaktir en azindan hamilere laf sokmuyoruz
Bak sen farkli dusunuosn biz zaten ne fesat olandan ne iyi kapli hamilelerden kaciyoruz onlarla bi alakasi yok bu sadece kendimizle alakali tabiki Allah nasip etmis vermis bizede zamani gelince verecektir ama oyle olmuo iste insan uzuluo helede esiyle beraber olunca kendi kendine uzuluo artik benimde zamanim gelsin diye yoksa ben her hamile haberi alinca cok seviniyorum ama inan bi burukluk oluo zor yaniKonu sahibi sen değilsin canm bana boşuna saldırma.
Bn hamilelere laf sokuyorm demedm fesat insanlar var bile isteyen hamileligini göze sokan olara cevabını vereceksin ama diğer normal hamilelerden kaçma diyorum . Senin çocuğunun olmama sebebi onlar değil sonuçta ..
Açıkçası bu şekilde düsünmene üzüldüm. Bnmde 2 buçuk sene olmadı düsüklerimde var ama kimseye bn hamileym dedi diye bozuk atmadm. Ne gerk var ki herkesin imtihanı farklıdır. . He bnmde etrafmda vardı çocuk konusunda sıkıntılarm olduğunu bildiği halde saatlerce hamileliginden veya çocuğundan bahseden insanlar. Hala hepsiyle gorusuyorm o kendinin ayıbı br kaç kere yeri gelince lafını tam yerinde soktm . O yeter onlara :)
Herkes öyle fesat olucak değil tabi hamile görmek istemiyorum psikolojisi yanlış sonuçta sizin olmuyor diye her hamile sizden kaçmak zorunda değil . K.bakmayın Düşünce yapınız hoş değil . İnslh yanlisinizi farkedersiniz..
Düsünce yapimda hos olmaycak ne gördünüz çok merak ediyorum.Valla dusunce yapimiz gayet net bence senin gibi sinsi degiliz lafi sokmakup tam yerine oturttum demek ne ya en azindan kendi halimize cekiliyoruz hamilelere kin tutup kacmiyoruz kendi adima diyorum uzuluyordum benimde karnim ciksin bende yasiyim ayni duyguyu diye icimden geciriodm ve daha cok strese giriodm bu onlara fesatlik degil ozenmek imrenmek belkide kirmamaktir en azindan hamilere laf sokmuyoruz
Icimdekileri yazmissin sagol canim..Bak sen farkli dusunuosn biz zaten ne fesat olandan ne iyi kapli hamilelerden kaciyoruz onlarla bi alakasi yok bu sadece kendimizle alakali tabiki Allah nasip etmis vermis bizede zamani gelince verecektir ama oyle olmuo iste insan uzuluo helede esiyle beraber olunca kendi kendine uzuluo artik benimde zamanim gelsin diye yoksa ben her hamile haberi alinca cok seviniyorum ama inan bi burukluk oluo zor yani
Biliyorum , aynı şeyleri bnde yaşadım duymaya gerek yok çocuk gorsen aynı şeyleri hissediyorsun yuregin burkuluyor da. Hamile görmek istemiyorum şöyle böyle gbi tavırlara girince daha kötü oluyor bnde onu anlatmaya çalışıyorum . O duygudan siyrilmamz gerk . Her yer yeni doğan bebek ve her yer hamile sizide anlıyorum da bunu kafamızda yer edip daha sorun haline getiriyorsunuz diyorum. Bnmde 2 buck sene olmadı suan 19 haftalk hamileym çok şükür nasip oldu inslh en kısa zamanda snada nasip olur konu sahibi nedeBak sen farkli dusunuosn biz zaten ne fesat olandan ne iyi kapli hamilelerden kaciyoruz onlarla bi alakasi yok bu sadece kendimizle alakali tabiki Allah nasip etmis vermis bizede zamani gelince verecektir ama oyle olmuo iste insan uzuluo helede esiyle beraber olunca kendi kendine uzuluo artik benimde zamanim gelsin diye yoksa ben her hamile haberi alinca cok seviniyorum ama inan bi burukluk oluo zor yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?