- 8 Kasım 2014
- 4.866
- 10.582
- 408
Bu devrin kılıfı bu.ben bu eve rahat girip çıkabilsin diye yapılan dini nikahları muta nikahına benzetiyorum. hani hayat kadınlarıyla yatmak günah olmasın diye nikah kıyıp birlikte olduktan sonra da hemen nikahı bozarlarmış ya. allah bu nikahı hükümsüz kılmış bunu yaptıranları lanetlemiş, okuduğuma göre.
aynı bu nikaha benzetiyorum nedense. eve rahat girip çıksın diye nikah mı olur?
Bu devrin kılıfı bu.
"rahat olmak için" nikah kıyılıyor.
Oysaki nikahın şartı ilandır zaten .
İlan, ele güne , dağa taşa, resmi kurumlara her yere ilan etmek!
Nişanlıyken rahat öpüşüp sevişmek için değil.
Zaten burda kıyafetler çıkmamış, yine de koyvermemişler kendilerini. Mazallah kızlık zarına bişey olmasın. Hani nikah var amaa yine de güvenemiyor insan demekki
Fazla dine dalmayalım, yasak ya.
Asıl mesele cahillik. .
Asıl mesele,
kıyafetle hamile kalabileceğini sanan bir insanın evlenmeye kalkması. Sonra çocuk yetiştirecek bu kişi. .
Bunlar acı gerçekten . .
Sözlüyüm nişanım olacak imam nikahımz kıyıldı sözlüm eve girip çıktıgı ıcın gunah olmasın dıye bişeyler yaşadık ama dikkat ettik, 3 hafta olacak önümüzdeki hafta adet olmam gerekıyordu dun gece bı mıde bulantısıyla uyandım sabaha karsı ıstıfra ettım sabaha kadar da uyuyamadım hıcbısey de yıyemedım sabahta aynı sekıl ıstıfra ettım korkuyorum hamilemiyiim diye lütfen yargılamayın olabilir miyim yardımcı olun
Burda hep okumuyor muyuz bunları.katılıyorum... bir de ''ondan hiçbir şüphem yok'' diyor çok güveniyor, madem bu kadar güveniyordu neden tam birleşmemiş o zaman? iç çamaşırını bile çıkarmadan birlikte olmak güvensizlik bence :)
Burda hep okumuyor muyuz bunları.
Evlilik öncesi ilişki yaşayanların büyük çoğunluğu böyle yapıyor.
Sonunu getirmiyor :)
Düpedüz güvensizlikten tabii.
Bana göre aşağılık bir durum. Konu sahibini tenzih edip genel konuşuyorum.
Belki ayrılırız diye, iki taraf da güvenmeyerek o zara dokunmuyor
O zaman kesin hamilesin , tebriklerYeterli olmayacak tabii ki onuda kıydıracağız
Biz karı koca hayatı yaşamak için kıydırmadık zaten o nıkahı yasamadıkta kıyafetlerimizi bile çıkarmadan bişeyler yasadık
İç çamaşırıyla olan bebekler kız oluyor , pantolon da olsaydı erkek olurduiç çamaşırıyla birşeyler yaptık
İç çamaşırıyla olan kız bebekler bezleriyle birlikte doğuyorlarmış diye duydumİç çamaşırıyla olan bebekler kız oluyor , pantolon da olsaydı erkek olurdugüle güle büyüt kızını
imam nikahımz kıyıldı sözlüm eve girip çıktıgı ıcın gunah olmasın dıye bişeyler yaşadık
Yeterli olmayacak tabii ki onuda kıydıracağız
Biz karı koca hayatı yaşamak için kıydırmadık zaten o nıkahı yasamadıkta kıyafetlerimizi bile çıkarmadan bişeyler yasadık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?