Merhaba,
Biz de bebek denemelerine bu ay başladık.Geçen hafta dr. a gittim. Benden gebelik öncesi yapılması gereken bazı testler istedi. Toksoplazma (2 tip), kızamıkçık (2 tip), tam kan ve tiroit testleri (t3,t4,tsh). Tiroitim çok şükür kontrol altında (Hipotroidi hastasıyım). Umarım diğer testlerin sonucu da iyi çıkar. Hamilelikte çok çok önemliymiş bunlar.Tedbir olarak hamile kalmadan önce bakılmalı dedi Dr. Bunun dışında genel bir muayene yaptı. yumurtalarımın çok iyi oldugunu söyledi ve bundan sonra yapılacak tek şeyin kendimize zaman vermek olduğunu, asla bu ay olsun bu ay olsun diye beynimize baskı yapmamamız gerektiğini bu işin 1 yılı alabileceğini, ama 6 ay sonra olmuyorsa da eşimle gelip ufak ufak bir takım testlere başlamak gerektiğini söyledi. Yumurtlama gününün sayarak yakalanamayabileceğini, gelen saydam akıntıdan anlayabileceğimizi söyledi. Hatta dedi ki"Sayma, sayınca beyin otomatik bloke ediyor hamile kalma şansını, normali haftada 2-3 kere beraber olmaktır, saymadan buna devam ederseniz zaten mutlaka yumurta yakalanır. Çok rahat ve pozitif bir dr du ve beni çok rahatlattı. Bana zaten böyle rahat birileri lazım...Umarım herkesin gönlüne göre olur. Dr un dediklerini sizinle paylaşmak istedim.
merhaba anchusa gerçekten doktorun çok aklı başında ve işini bilen biri belli ki.. ben malesef böylesi bir dr. denk gelemedim hiç. inşallah her şey en kısa zamanda gönlünce olur doktorun güzel haberlerini de verir..
Neden ilaçları kullanmayı bıraktın? Vitamin almak ve folik asit takviyesi bu dönemde çok önemli.Folik asit benim iştahımı bayağı açtı ama inatla almaya devam ediyorum 2 aydır. Çin takvimi de nedir?. En azından tiroit testi yapılmalı çünkü tiroit hormonu kontrol altında değilse hamile kalmak imkansız. Ben endokrin dr una da gittim o da tiroitin çok öenmli bir payı oldugunu söyledi bebek çalışmalarında.bende hamilelik öncesi için muayene amaçlı gitmiştim doktora benden test flana istemedi sadece yumurtalıklarıma baktı bide destekleyici ve viitamin verdi ilaçları kullanmayı bıraktım bide doktorunuz dediği her ay deneyin haftada 2-3 kere falan ben sadece bu ocak ayına bakıyorum ya saçma gelmesin nolurçin takvimini denemek istyorum bizde 2 ay oldu başlayalı eyer ocakta hamile kalamazsam mayısa kadar yapmam gerekiyomuşşşşş bacılar ne diyonuz siz
saol canm inan bekleyemiyorum.3 yıllık evliyim yalan değil vajinusmusu 1 hafta önce yendim ve korunmuyoruz.beklemekten uyuyamıyrm.nerdeyse şimdiden test yapçam o derecedeyim.
Lap topum tamirdeydi bir kaç gündür yazılanları takip edememiştim. Kızlar hepimizin hakımızda hayırlısı. İdrar teslerinizi erken yapmayın bence ister istemez insanın moreli bozuluyor. İlk çocuğumda adetim 5 gün gecikmişti test yaptım ve 2. çizgi belirsiz çıkmıştı. Adetin 10 gün geçtiğinde daha net sonuç alınıyormuş. Ama beklemek söylemekten çok daha zor :) Allah tüm isteyenlere bebiş versin ... Haberlerinizi beklkiyorum döt gözle-
bence geereklı neden dersen canım eger bı problem varsa kı ınsaallah yoktur onceden teshıs edılıyo vıtamın falan verılıyo onceden
Bende öyle düşünüyorum ama eşim çok acele ediyo böyle anlatıyorum ne güzel sağlıksı bu diyorum bu seferde surat asıyo ne yapcağımı şaşırdım
ayy bılemedım kı sımdı canım ne olur ne olmaz sen esını ıkna et bı sekılde gıtmeniz daha doğru olur kı kucucuk bı myom bıle gebelıgı engelleyebılıyo dusunsene 6-7 ay korunmadınızı kucucuk bı sorun yuzunden hamıle kalamadıgını kı ınsallah yoktur canım bosuna vakıt kaybetmıs olursunuz
Neden ilaçları kullanmayı bıraktın? Vitamin almak ve folik asit takviyesi bu dönemde çok önemli.Folik asit benim iştahımı bayağı açtı ama inatla almaya devam ediyorum 2 aydır. Çin takvimi de nedir?. En azından tiroit testi yapılmalı çünkü tiroit hormonu kontrol altında değilse hamile kalmak imkansız. Ben endokrin dr una da gittim o da tiroitin çok öenmli bir payı oldugunu söyledi bebek çalışmalarında.
Çok haklısın çok teşekkür ederim düşünüyodum ama en azından kafamda netleştirdim. Ama tamam dedim diye dün bana neler aldı neler şimdide önce muayene olalım dediğimde bakıyo masum masum kalıyorum öyleyaa dünde beri ne desem yapıyo ne istesem getiriyo alıyo bilemedim kiii ne yapacağımı .. Ama herşeyin başı sağlık ben önce muayene olsam çooook iyi olacak sanırım :)çok teşekkür ederiiiiiiimmmmmm:)
onemlı degıl canımda doktora neden gıtmek ıstemıyo esın onu anlamadım:44::44:
bir an önce deneyelim istiyo aceleciliğinde sırf ama bu işler ihmale gelmez ki dimi? elimden geldiği kadar araştırıyorum internetten çevremden bilgilenmeye çalışıyorum o yüzden bu konuyu ondan daha ciddiye alıyorum sanırım.. ona kalsa hemen hamile kalayım hemen doğurayım babasının adını koysunD: avcunu yalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?