- 2 Kasım 2019
- 23
- 8
- 1
- 32
- Konu Sahibi Bilinmeyenkadin
-
Evet biliyorum.Korkmayın annelik duygusu onu koruma duygusu hamileyken kendiliğinden oluşuyor ❤
Hayır. Yani çok özelimi açmak da istemiyorum ama dediğim gibi anonim olduğuma güveniyorum. Doğum kontrol hapı da kullanıyorum sadece prezervatif kullanmıyoruz.
Özeleştiri yapmak gerekirse biraz öyleyim. Fakat bunun sebebi çocuğuma, benimki gibi bir çocukluk yaşatmamak. Evlat bu, canından can. Nasıl her şeyin en iyisini, en mükemmelini istemem?Anladım, galiba çok aşırı tedbirliydiniz.
Yaşadığınız endişeleri bence yıllarca anne olmayı hayal eden kadınlar bile yaşıyordur, tabi bilinçli kadınlardan bahsediyorum. Bence bilinçli olmanın yanında ayrıca çok mükemmelliyetçisiniz. Ama düşünün eğitimli, işi olan, huzurlu evliliği olan çiftler değil de kimler çocuk yapacak. Hepsi yoluna girer, çok iyi anne baba olacağınızdan eminim.
Her ne kadar doktor olsam da annelik konusunda pek bir şey bilmiyorum. Annem yok benim. Ayrıca hamile olabilir miyim başlığına yazdım ama daha uygun bir başlık bulamadım. Yani sizlere hamile olma ihtimalimi sormuyorum. Dediğin gibi doktorum ben.Bir doktorun burada akıl,tavsiye istemeside çok garip neyse hakkınızda hayırlısı olsun diyelim
Biz bebeğimiz olsun diye doktor doktor geziyoruz :) Sizin söylediğiniz şeye bakın...Merhabalar arkadaşlar. Adım Senem. 6 aylık evliyim. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz ama aramızda bir sorun var.
Eşim bir bebeğimiz olsun istiyor ama ben istemiyorum. Eşim avukat ben ise doktorum. Çocuğumuza yeterince zaman ayıramayacağız ve ben bebeğimi kendim büyütmek istiyorum. Bakıcı ya da babaanne baksın istemiyorum, eğer olacaksa her anını beraber yaşamalıyız. Fakat mesleklerimiz gereği bu pek mümkün görünmüyor.
Eşim 29 yaşında ben 27 yaşındayım ve eşim çok yaşlanmadan çocuk sahibi olmamız gerektiğini düşünüyor. Maddi durumumuz iyi bu yüzden bebek belli bir yaşa gelene kadar çalışmama gerek olmadığını söylüyor. Ama iş belli yaşa gelince bitmeyecek ki. Ebeveyn ilgisini yeteri kadar alamayan bir çocuk olarak ona da aynı şeyleri yaşatmak istemiyorum.
Neyse, anonim olmama güvenerek yazıyorum, cinsel hayatımız gayet hareketli. Ama eşim beni hissetmek istediği için prezervatif kullanmak istemiyor. 2 hafta önceki birlikteliğimizden sonra ertesi gün hapı almayı unutmuştum yoğunluktan dolayı. Bu sabah mide bulantısıyla uyandım ve kasıklarım ağrıyor. Ayrıca ortalama 3 gün önce regl olmam lazımdı ama olmadım. Açıkçası pek düzenli olmadığı için bu kafama takılmamıştı fakat şimdi yerine oturuyor.
Arkadaşlar hamileysem bebeğimi aldırmak istemiyorum, bunu asla düşünmüyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum da. Eşim çok istiyor ama ona da emin olmadan söyleyemem. Hamilelik testleri 2. haftada etki etmez. Teste de güvenemiyorum. Hastaneye gidip test yaptırsam yapan arkadaş eşime yetiştirir. Aslında bu kadar yıllık tıp hayatım bana hamile olduğumu söylüyor. Benim sizlere danışacağım konu; sizce ne yapmalıyım? Bebeği aldıramam ama istemiyorum da.
bircok doktor ciftin cocuklari var bu kadar endiselenmeyin.dogum izni ve biraz ucretsiz izin alirsiniz.ise dondugunuzde de evinizin islerini yapacak cocuga bakacak guvenilir birini bulursunuz.gerekirse bi sure anne ya da kaynvalide gelip ilgilenir.siz eve geldiginizde cocugunuzla kaliteli yarim saat bile gecirseniz olur.okumus belli bir gelir sahibinde bi ailesiniz endise etmeyinBranşımdan dolayı nadiren de olsa olabiliyor.
Hanımefendi bunu söylediğiniz şeyleri ben de biliyorum. Bu arada o 5-9 gün değil 14 gün civarıdır. Bebeğiniz olsun diye doktor doktor geziyormuşsunuz, umarım istediğiniz olur fakat siz bebek istiyorsunuz diye ben de istemek zorunda değilim. Hamilelik testine gelince, hamilelik testi kesin gebeliklerde bile kesin sonuç göstermeyebilir. Ve dediğim gibi sizden hamile olup olmadığım konusunda yorum yapmanızı beklemiyorum. Defalarca tekrar ettiğim gibi tek sorunum, ona bu yoğunluğun arasında nasıl kaliteli ilgiyi sunabilirim? Bu konuda da aynı durumda olan ya da ciddi bir fikre sahip bir arkadaşımın yardımcı olmasını tercih ederim. Teşekkür ederim, umarım bir hatta birden fazla bebeğiniz olur :)Biz bebeğimiz olsun diye doktor doktor geziyoruz :) Sizin söylediğiniz şeye bakın...
Kafanız baya karışık geldi bana. Açıkçası test yapsanız ve pozitif çıksa hamile olduğunuzu evde de anlarsınız neden bu kadar çaresiz kaldınız şaşırdım doğrusu...
Hamileyseniz döllenme sonrası fallop tüplerinden uterusa gitmesi 5-9 gün siz 14 diyorsunuz şimdiye HCGniz havalarda uçuyordur merak etmeyin.
Siz bir test alıp bakın...
Annem yok, anne dediğim bir teyzem var, kayınvalidem neyse ki iyi bir insan fakat ben babaanne ya da bakıcıyla büyümesi taraftarı değilim. Zorunluluktan illa ki biri olacak bu saatten sonra bunu geri getiremeyiz. Ama haberlerde görüyoruz duyuyoruz. Güvenilir birini nasıl bulacağım? Ya bebeğime vurursa yemeğini yemedi diye? Ya bağırırsa minicik yavruma ağladığı için? Ben kontrol delisi bir insanımdır normalde de hele bu konuda iyice sınırları zorlarım.bircok doktor ciftin cocuklari var bu kadar endiselenmeyin.dogum izni ve biraz ucretsiz izin alirsiniz.ise dondugunuzde de evinizin islerini yapacak cocuga bakacak guvenilir birini bulursunuz.gerekirse bi sure anne ya da kaynvalide gelip ilgilenir.siz eve geldiginizde cocugunuzla kaliteli yarim saat bile gecirseniz olur.okumus belli bir gelir sahibinde bi ailesiniz endise etmeyin
Biz bebek için çırpınıyoruz tedavi görüyoruz ağlıyoruz zırlıyoruz belkıde evlılıkler bitiyor. 20 sene cocuk sahibi olamayan var! Milyarlar döken ınsanlar var! Siz bide doktormussunuz. Belkıde 2 sene sonda cocuk ıstedıgınızde çocuğunuz olmayacak ve sorunlarnız çıkacak. Nerden bılıyorsunuz o yüzden oturun Allaha dua edın ARATMADAN cocuk sahibi olduk dıye ???Güzel Allahım vermesın ıstemeyenlere vermesın!Merhabalar arkadaşlar. Adım Senem. 6 aylık evliyim. Eşimle birbirimizi çok seviyoruz ama aramızda bir sorun var.
Eşim bir bebeğimiz olsun istiyor ama ben istemiyorum. Eşim avukat ben ise doktorum. Çocuğumuza yeterince zaman ayıramayacağız ve ben bebeğimi kendim büyütmek istiyorum. Bakıcı ya da babaanne baksın istemiyorum, eğer olacaksa her anını beraber yaşamalıyız. Fakat mesleklerimiz gereği bu pek mümkün görünmüyor.
Eşim 29 yaşında ben 27 yaşındayım ve eşim çok yaşlanmadan çocuk sahibi olmamız gerektiğini düşünüyor. Maddi durumumuz iyi bu yüzden bebek belli bir yaşa gelene kadar çalışmama gerek olmadığını söylüyor. Ama iş belli yaşa gelince bitmeyecek ki. Ebeveyn ilgisini yeteri kadar alamayan bir çocuk olarak ona da aynı şeyleri yaşatmak istemiyorum.
Neyse, anonim olmama güvenerek yazıyorum, cinsel hayatımız gayet hareketli. Ama eşim beni hissetmek istediği için prezervatif kullanmak istemiyor. 2 hafta önceki birlikteliğimizden sonra ertesi gün hapı almayı unutmuştum yoğunluktan dolayı. Bu sabah mide bulantısıyla uyandım ve kasıklarım ağrıyor. Ayrıca ortalama 3 gün önce regl olmam lazımdı ama olmadım. Açıkçası pek düzenli olmadığı için bu kafama takılmamıştı fakat şimdi yerine oturuyor.
Arkadaşlar hamileysem bebeğimi aldırmak istemiyorum, bunu asla düşünmüyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum da. Eşim çok istiyor ama ona da emin olmadan söyleyemem. Hamilelik testleri 2. haftada etki etmez. Teste de güvenemiyorum. Hastaneye gidip test yaptırsam yapan arkadaş eşime yetiştirir. Aslında bu kadar yıllık tıp hayatım bana hamile olduğumu söylüyor. Benim sizlere danışacağım konu; sizce ne yapmalıyım? Bebeği aldıramam ama istemiyorum da.
evet anladim ama boyle olursa ya meslekten istifa ya da hic cocuk sahibi olmama gibi uclarda olmak lazim.bence simdiden bunlar icin strese girmeyin.cunku cocuk dogunca aklinizi yitirebileceginiz kadar cok takacaginiz endiseleneceginiz detay olacak bakiciya gelene kadar.(emzirme mama verme, ek gida sureci fiziksel zihinsel gelisimi, etraftakilerin cocugunuzla iletisim sekli vs....) olacak olan her yerde basina gelir.allah saglikli bir hamilelik ve saglikli bir bebek versin onemli olan bu :)Annem yok, anne dediğim bir teyzem var, kayınvalidem neyse ki iyi bir insan fakat ben babaanne ya da bakıcıyla büyümesi taraftarı değilim. Zorunluluktan illa ki biri olacak bu saatten sonra bunu geri getiremeyiz. Ama haberlerde görüyoruz duyuyoruz. Güvenilir birini nasıl bulacağım? Ya bebeğime vurursa yemeğini yemedi diye? Ya bağırırsa minicik yavruma ağladığı için? Ben kontrol delisi bir insanımdır normalde de hele bu konuda iyice sınırları zorlarım.
Hiç kimse annenin verdiği ilgiyi, gösterdiği şefkati ve özeni tam yansıtamaz. Bunlar beni çok boğuyor ve ben onun için çok endişeliyim. Ücretsiz izin dert edilecek bir şey değil maddi konudan rahatız çok şükür. Teşekkür ederim size de :)
Doktorun burda ne işi varya? O yoğunluk ta gelıp hesap açıp buraya yazacaksınız.Her ne kadar doktor olsam da annelik konusunda pek bir şey bilmiyorum. Annem yok benim. Ayrıca hamile olabilir miyim başlığına yazdım ama daha uygun bir başlık bulamadım. Yani sizlere hamile olma ihtimalimi sormuyorum. Dediğin gibi doktorum ben.
Teşekkür ederim.
Hanımefendi, durumunuza çok üzüldüm umarım istediğiniz çocuklara kavuşursunuz. Siz istiyorsunuz ve olmuyor diye herkes istemek zorunda değil. Şunu bir anlayın artıkBiz bebek için çırpınıyoruz tedavi görüyoruz ağlıyoruz zırlıyoruz belkıde evlılıkler bitiyor. 20 sene cocuk sahibi olamayan var! Milyarlar döken ınsanlar var! Siz bide doktormussunuz. Belkıde 2 sene sonda cocuk ıstedıgınızde çocuğunuz olmayacak ve sorunlarnız çıkacak. Nerden bılıyorsunuz o yüzden oturun Allaha dua edın ARATMADAN cocuk sahibi olduk dıye ???Güzel Allahım vermesın ıstemeyenlere vermesın!
Çok teşekkür ederim. :)evet anladim ama boyle olursa ya meslekten istifa ya da hic cocuk sahibi olmama gibi uclarda olmak lazim.bence simdiden bunlar icin strese girmeyin.cunku cocuk dogunca aklinizi yitirebileceginiz kadar cok takacaginiz endiseleneceginiz detay olacak bakiciya gelene kadar.(emzirme mama verme, ek gida sureci fiziksel zihinsel gelisimi, etraftakilerin cocugunuzla iletisim sekli vs....) olacak olan her yerde basina gelir.allah saglikli bir hamilelik ve saglikli bir bebek versin onemli olan bu :)
Bunlar bir iki dakikalık işler. İşe giderken yemek arasında falan göz atıyorum.Doktorun burda ne işi varya? O yoğunluk ta gelıp hesap açıp buraya yazacaksınız.
Teşekkür ederim haklısınız. Bunu arada bu paylaştığınız sizin bebeğiniz mi? Bu aralar sıkça görür oldum. Umarım sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. Hep mutlu olunAldırmak istemiyorsunuz o zaman bu fikre alışmaya çalışın . Anne olacaksınız istemiyorum diye bir daha dile getirmeyin tadını çıkarın . Aldırmak istemiyorsanız bebeği istiyorsunuz demektir aslında. Şartlar hiç bir zaman tam istediğimiz gibi olmayabilir hayat bu . Size verilmiş hediyenin mutluluğunu yaşayın.
Aşağıdaki hamilelik haftası ve bilgilerini diyorsunuz sanırım . Evet hamilelik günlüğü deniyor forumda . Gebe olan kadınlar imza günlüğü yapıyor altta hafta ve bilgiler çıkıyor . Amin çok teşekkür ederim inşallah sizin de hayatınız düzene girer sağlıklı ve Mutlu bir anne olursunuzTeşekkür ederim haklısınız. Bunu arada bu paylaştığınız sizin bebeğiniz mi? Bu aralar sıkça görür oldum. Umarım sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız. Hep mutlu olun
Aşağıdaki hamilelik haftası ve bilgilerini diyorsunuz sanırım . Evet hamilelik günlüğü deniyor forumda . Gebe olan kadınlar imza günlüğü yapıyor altta hafta ve bilgiler çıkıyor . Amin çok teşekkür ederim inşallah sizin de hayatınız düzene girer sağlıklı ve Mutlu bir anne olursunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?