Hamile olduğumu görümceme söylemelimiyiz?

nicki_mouse

Guru
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2012
1.031
962
323
Kızlar dert değil benimki ama görüşlerinize ihtiyacım var. 8 haftalık hamileyim, Allaha şükür. Problem şu ki, görümcemin çocuğu olmuyor. Tedavi de oldular ama olmadı. Çok da severim kendisini, üzülmesini hiç istemem. Hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu. Ne kayınvalidem söyledi görümceme ne de eşim. Eninde sonunda öğrenecek, işte o zaman ne düşünür acaba diye düşünüyorum. Yani onu düşündüğümüzü düşünerek mutlu mu olur, yoksa kızar mı? Söylemeli miyiz, yoksa şimdilik hiç karışmamalıyız. Empati yapmaya çalışıyorum ama olmuyor, en doğru olanı bir türlü bulamadım :(

Soylemelisiniz. Sen soyleme kardesi soylesin. Acsin telefon abla ne yapiosunuz falan filan, X iki aylik hamile mujdemiz var desin. Saklamaniz sacma olur eninde sonunda ogrenecek.

7 yıldan sonra hamile kalan biri olarak uygun bir dille siz söyleyin ya da kayın valideniz. Saklarsanız emin olun daha çok üzülecektir. Söylemeyi ertelemeyin bence.

Allahım bebeginizi saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin öncelikle
sen söyleme annesi yada eşin söylesin senin söylemen batar aranız ne kadar iyi olsada gelinsin o da görümce

sakladığın taktirde başkasından duyarsa şey düşünebilir benim çocuğum olmuyor diye kötü gözle bakacağım diye söylemedi diye alınabilir... ama direk öyle telefon açıpta söylenmez gibi aile içinde toplaştığınız zamanlar olmuyormu ozaman söyleyin işte..

görümcenizin yerinde ben olsam söylenmesini isterdim, abla hala oluyosun şeklinde olabilir hani abartıya kaçmadan. söylenmezse ve sonradan öğrenirsem kendimi bana acımışsınız gibi oldukça kötü hissederdim..

Son düzenleme:
Kızlar dert değil benimki ama görüşlerinize ihtiyacım var. 8 haftalık hamileyim, Allaha şükür. Problem şu ki, görümcemin çocuğu olmuyor. Tedavi de oldular ama olmadı. Çok da severim kendisini, üzülmesini hiç istemem. Hamile olduğumu öğreneli 1 ay oldu. Ne kayınvalidem söyledi görümceme ne de eşim. Eninde sonunda öğrenecek, işte o zaman ne düşünür acaba diye düşünüyorum. Yani onu düşündüğümüzü düşünerek mutlu mu olur, yoksa kızar mı? Söylemeli miyiz, yoksa şimdilik hiç karışmamalıyız. Empati yapmaya çalışıyorum ama olmuyor, en doğru olanı bir türlü bulamadım :(

canım bence siz hiç karşısına cıkıp bizim bebeğimiz olcak demeyin. onun için çok zor bir durum eminim çok sevinir sonuçta hala olacak ama çokta üzülür kolay değil allah hayırlısıyla ona çocuk nasip etsin. sizin içinde zor bir durum söylesen bir dert söylemesen bir dert başkasından duysa alınırmı size nasıl bir yapıya sahip.

CANIM BEN HAMİLE KALDIĞIMDA 3,5 SENELİK EVLİYDİM..ABİMLERİNDE ÇOCUĞU OLMUYORDU (6 SENELİK EVLİLERDİ) BEN İLK ABİMİN EŞİNİ ARADIM VE ONA SÖYLEDİM İLK SANA SÖYLÜYORUM DEDİM ..ŞİMDİ SÖYLEMESEM ANNEMDEN FALAN DUYSA YANLIŞ ANLAR DİYE DÜŞÜNDÜM..GAYET İYİ KARŞILADI HATTA AKŞAM İŞ ÇIKIŞI BULUŞALIM DEDİ BULUŞTUK YEMEK FALAN YEDİK..(AMAN İNAN ONUN ÇOCUĞU YOK DİYE BEN HAMİLELİĞİME TAM SEVİNEMEMİŞTİM) SONRA NEMİ OLDU 1 AY GEÇTİ ARADAN VE MUTLU SON ABİMİN EŞİ İLK BENİ ARADI VE HAMİLE OLDUĞUNU SÖYLEDİ...HAVALARA UÇTUM..:emir_bebek:YANİ SANA DİYECEĞİM ŞUKİ GÖRÜMCENE SÖYLE NE KADAR GEÇ ÖĞRENİRSE SANA KIRILMA İHTİMALİDE YÜKSEK OLUR..SÖYLEMEZSEN EĞER BENİM ÇOCUĞUM OLMUYOR DİYE BENDEN SAKLADI FALAN DER YAZIK ONADA KIRILMASIN...

Canım sen ne kadar düşünceli güzel bir gelinsin böyle :)
Sen görümceni seviyorsan eminim oda seni çok seviyordur.
emin ol duyduğunda sevinir
çünki insan kardeşin çocuğuna hele gelinle de çok iyi anlaşıyorsa çok ama çok sever ve kendide mutlu olur.hiç benim çocuğum yok onların var,ay nispetmi yapıyorlar vs. gibi düşüneceğini sanmam ..

bir çok kadın bilirim yengesi ile çok iyi anlaşıp kendi çocuğu olmamasına rağmen yeğenine çok iyi bakıp hatta yengesininde en yakın yardımcısı olmuştur
bende bir görümce olarak söylüyorumki inşallah aksine çok sevinir.. bence geç olmadan söylemelisiniz.

Son düzenleme:
hayırlısı olsun canım Allah analı babalı büyütsün..bence geç kalmadan söyleyinn....

Kızlar, çok çok sağolun hepiniz. Ben de sizin gibi düşünüyorum aslında. Ama birkaç arkadaş, sen söyleme, demiş. Bu yüzden ben söylemiyorum, eşime de diyorum söylememiz lazım, diye. O da şimdilik söylemeyelim, annem söylesin, diyor. Daha dün akşam aradı görümcem eşimi, beni sormuş. Ben de bulantılarım yüzünden yatıyorum 2 haftadır. Eşim "ne yapsın iyi o da, TV izliyor" diyor. Oysa kıvranıyorum koltukta ben. İnanın hamilelerin duası kabul olurmuş diye duydum, ilk duam görümcem içindi. Eşimle bir kez daha konuşayım o zaman ben.

öncelikle rabbim bebeğinizi sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin:nazar:
bence söylememeniz ve daha geç bi süreçte öğrenmesi daha çok gücüne gidebilir bana acıdılar ondan söylemediler diye düşünmesine sebep olabilir:31:

bence söyleme canım,karnın büyüyünce sorar sen de senin üzülmeni istemediğim için söylemedim dersin.biz tüp bebek yaptığımıız ve çok uğraştığımız için ayrıca topikte tüp bebek yapan arkadaşlarında düşüncesi hamile birini duyunca çook üzülüyorlar,onları görmeye bile gitmiyorlar.Görümcenin tedavi olma şansı da mı yok .çok üzüldüm kızcağıza.Allah yard. olsun cnm

Kesinlikle söylemelisiniz. Ama eşinin ya da KV nin söylemesi bence de daha uygun. Sonradan duyarsa alınganlık yapabilir, daha da çok üzülür

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah,tebrik ederim.
Düşünceni,hassasiyetini de çok takdir ettim.
Ama isteyip de uzun süre bebek sahibi olamayan biri olarak,
bence de kendin uygun bir dille söylemelisin ya da eşin.
Saklamak çok daha açmaza sokar durumu.
Zaten çok hassas bir konu,inan o anda insan ''acaba nazarım değer diye mi sakladılar''diye bile düşünebilir.
Bu da çok kırıcı bir durum.Netice de eşinin ablası anladığım kadarıyla da sevdiğin,değer verdiğini biri.
Çok şükür şu an bende hamileyim,dilerim görümcen de isteyen dileyen bütün hemcinslerimiz de bir an önce yaşar bu mutlululğu.
Allah kimsenin kollarını boş bırakmasın,kimseyi aratmasın inşallah.

Bence kayinvalide de degil direkt es soylemeli. Esine gorumcenin baskasindan duyarsa daha cok uzulecegini soyle. Acidigimizi dusunur de. Bir an once soylesin bence.

Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin.

Söylemelisiniz, eğer şimdi söylemezsen "kıskanacağımı, nazar edeceğimi düşündü" diyebilir, bu da onu daha çok kırar.

sen söylemede kim söylerse söylesin .bende hamileyim kuzenime anlattım hamileyim dedim bana küstü şu an konuşmuyor .her gün konuşurduk şu an küstü bana düşün .bide bebek istemiyorum diyordu ona rağmen konuşmuyor bide bir sürü laf soktu .o yüzden sen söyleme sakın eşin söylesin kv söylesin .yani bende anlamıyorum tamam çocuğunun olmaması çok hassas bir konu ama çevrendekilerin olunca böyle yapmak nedir yani .çok saçma geliyor bana .

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Ben genetik bir rahatsızlıktan dolayı tedavi oluyorum ve ilk 2 denemem maalesef hüsranla sonuçlandı. Negatif aldıktan yaklaşık 1 ay sonra kayınbiraderim eşimi arayıp bebek beklediklerini söyledi. İkimiz de çok mutlu olduk çünkü evlatsızlığın nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyoruz. Hep dua ettik sağlıkla gelsin diye. Şimdi doğacağı zamanı sabırsızlıkla bekliyoruz. Durumumu anlattım, az çok fikir sahibi olursunuz diye. Bizden saklasalardı çok üzülürdük. Bence mutlaka söyleyin.

Back
X