• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile Olduğumu Nasıl Söyleyeceğim?

Çok fazla gitmeyeceksiniz ki hastaneye. 3ayda 3 kere ancak gidersiniz. İlk aylar ayda bir kontrol. 1.5 aylık olduysa ilk gittiğinizde zaten hem bebeği görür hem kalp atışını duyarsınız inşaallah. 1 ay sonra gelin der
kan değerlerim 1.5 haftada yükseldi. son adet tarihim 28 aralık ve riskli gebelik olarak görüyorlar. yani her hafta gidiyorum hast. bu haftada gitmem gerek... normal ilerlese dediğiniz doğruda değerlerimi sürekli kontrol ediyorlar.

Söyleyin canım bebek bekliyorum diye niye utaniyorsunuz ki sanki onları leylekler mı getirdi evlisiniz tabiki çocuğunuz olcak hem bunu bildirmezseniz ilerde bı sorun çıkıp işten ayrılmak zorunda kalırsanız siz suçlu çıkarsınız
haklısınız.. bende sürekli izin alıp yalan söylemek istemediğim için söylemek istiyorum umarım beni üzecek bir tepki ile karşılaşmam :)

Canım ben hamile olsam bunları hiç düşünmem davul zurna ile duyururum
Erkek olsun onun eşi annesi yok mu böyle düşün salla
Bebek bekliyorum de gitsin

utanilacak bisey degil tabiki tebrikler buarada :)
ama anlamadigim neden hep is saatleri boyunca randevularini aliyorsun, bende hamileyim calisiyorum
hep isten sonra gidiyorum kontrollerime :KK51:

utanilacak bisey degil tabiki tebrikler buarada :)
ama anlamadigim neden hep is saatleri boyunca randevularini aliyorsun, bende hamileyim calisiyorum
hep isten sonra gidiyorum kontrollerime :KK51:

çok tesekkür ederim.. iş çıkış saatinde özelde hiç doktor bulamadım.. birde bazıları çok fazla pahalı.

bende öyle istiyordum ama sürekli izin almam gözlerine batmaya başladı ve hastaneye mecburen gitmem gerekiyor :KK43:

İnşallah sen yaşamazsın da 10 haftalıkken kanamam oldu 8 gün rapor aldım patrona söylemek zorunda kaldım. Ama söyleyince de bir şey olmadı yani.
Bilsinler büyütülecek bir şey yok.

bence boşuna stres yapıyorsun canım. kasmana hiç gerek yok. ama dış gebelikten falan bahsetmişsin. bence acele etme kalp atışlarını duy ondan sonra söyle derim ben.

söyliyceğin zaman da;

siz; x bey biliyorsunuz bu aralar dr için bir kaç kez izin aldım
x: hayırdır önemli bişey yoktur inş
siz: yok hayırlı haberim var. bebek bekliyoruz

dersiniz olur biter. veya samimiysen dayı oluyosunuz falan da diyebilirsin:D

Bunda utanılacak ne var? Hamilesin ne güzel anne olacaksın ne utanması?

Geç karşısına "hamileyim bebek bekliyorum bu yüzden sık sık doktora gitmem gerekecek" de tolerans göstermesini iste. Göstermezlerse de çok mecbur değilsen işten çık izne ayrıl.

Ben de beklemek istiyordum ama ilk üc ayim cok kötü gecti, hep yattim, mide bulantilari bas dönmeleri asiriydi. Is yerindeki yöneticimize gidip direkt söylemistim 7. haftada falan. Maalesef beni cok kizdirmisti laflari, onu hatirladim simdi. ''Daha cok basindasin, biliyorsun, belki de hamileligin sonuca ulasmaz. O zaman direkt dönebilirsin'' demisti kalpsiz bir bicimde. :duduk:
Demem o ki, patronlar ilk sirada kendini düsünüyor genelde, böyle bendeki gibi cat diye söylemeseler de. Sen de kendini düsün, gayet rahat bi sekilde acikla.

bu arada günde kaç saat çalışıyorsun? hamile olunca günde 7,5 saatten fazla çalışamazsın

Ben müdür yardımcıma watsaptan Bebek ifadesi yollamıştım:KK46: tabi başka bir konuyu bahane ederek konuşmayı başlattım tık diye yollamadım :KK48:
Hayırlı olsun sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Buarada yakın bir müdür arkadaşım bahsetmişti bir öğretmen arkadaş hamileliğini söylerken dosdoğru "hocam ben hamileymişim" demiş:olamaz: bu şekilde söylemek gerçekten komik olmuş eşine söyler gibi

Back
X