Hamile olduğumu öğrenen bazı arkadaşlarım benden uzaklaştı.

BenNehir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2020
101
76
13
Merhaba arkadaşlar. Tüp bebek yöntemiyle hamile kaldım. Ve artık biliyorsunuz normal yolla hamile kalanlar artık daha az.
Çok zorlu günler geçirdim. Yakın arkadaşlarım da benimle takip ediyorlardı bu süreci. Ve tüm yakın arkadaşlarımın bebeği olmuyor. Tüp bebeğin tuttuğunu öğrenince öyle arayıp söylemedim. Onlara karşı sevinç nidaları da atmadım. Üzülürler belki diye. Onlar süreci takip ettikleri için soruyorlardı öğrendiler. Bilin bakalım noldu? Sürekli arayan arkadaşlarım artık aramıyorlar. Ben oysa ki onlara da çok dua ediyorum. Ama onlar tüp bebek değil normal yolla hamile kalmaya çalışıyorlar. Bilen bilir tüp bebek süreci sancılı bir süreç. Bunun öncesi de aşılamalar ilaç tedavileri 2 senedir uğraşıyoruz.
İnsanlar çok ilginç değiller mi sizce de

Ne şekilde ve ne zaman öğrendiler. Belki de sakladığınız için kırılmışlardır.

Hayırlı olsun öncelikle. Ancak ben kafaya takılacak bir şey göremiyorum. Ne yapsınlar ? Muhtemelen onlar da bebek istedikleri için şu an psikolojileri hazır değildir, sizinle bebek ya da hamilelik muhabbeti yapmaya. Biraz anlayışlı olmakta fayda var.

Onlarin da psikolojisini anlaman lazim. Bende cocuk icin uğraşırken bir arkadaşım hamileydi ve görüşmüyordum onunla. Üstelik uzak yerdeydi yaşadığım yere geldi görüşmedik. Onun cocugu doğdu simdi 8 9 aylik falan ben hamileyim görüşüyorum artik. Anlatabildim mi?
Aynı şekilde de bir arkadaşım benden once evlendi cocugu olmuyor onunda ama tedavi görmüyor. O da benle görüşmüyor. Anlıyorum yani onu.
Bu işler böyle malesef ve üzülecek bisey yok

Arkadaşlar bana çok saçma geliyor. Bu arkadaşlarım tedavi bile görmüyor. Normal yolla hamile kalmayı bekliyorlar. Ben bi sürü sıkıntı çektim. Hani onlar da benim gibi bu yollardan geçmiş olsa ve olmasa anlayacağım.
Ve bir şey daha dicem yakın arkadaşlık bu mu? Dosttuk biz ya. Şu an gebelik gidişatını sadece annemle paylaşıp onla sevinebiliyorum

Teşekkür ederim doğru söylüyorsunuz. Bu dönemde insan çok duygusal oluyormuş. Yalnız da kaldım. Öyle...

Yerinde olsam sevıncten delirirdim. Aklıma arkadas markadas gelmezdi.

Son düzenleme:
Iyi de bebek isteyip sahip olmayan bir kadın sizinle nasıl hamilelik muhabbeti yapsin? Empati yapin, hamile olan onlardan biri olsaydı sizinle bunun muhabbetini yapmak istese ama olsun dostluk diyip normal konuşacakmiydiniz? Tedavi süreci yaşamadıkları için daha az uzuleceklerini nasıl düşünürsünüz?

Teşekkür ederim doğru söylüyorsunuz. Bu dönemde insan çok duygusal oluyormuş. Yalnız da kaldım. Öyle...
Yalnızlık Allaha mahsus. Allah var, bebegın var, kocan var ınsallah annen baban da vardır

Ee? Olmayan ne arkadas mı? Arkadaslar gider ve gelir. Yeri dolan tek sey de onlar.
Bırak isteyen gitsin, gelen de hosgelsin.

Ortaklık mı bozuldu acaba?
Yani şöyle diyim. Ortak derdiniz vardır ve çok yakındınız acınız ortak olduğu için. Görüşmeler bile bu eksende devam ediyordur tahmin ediyorum ki.
Acaba hamile kaldın artık senle konuşacak bişey kalmadığı için mi konuşmuyorlar?

Kendimden örnek vereyim. Hamile bir arkadaşımla görüşmeme kararı aldım geçtiğimiz ay. Çünkü kimyasal geçirdiğimden beri bana atmadığı ultrason resmi. Etrafında her kim hamile kaldıysa direk bana ultrason fotolarıyla birlikte atması sebebiyle sildim onu. Ama hamile kalıp bebeği doğduktan sonra değil küsmek yavrusuna baktığım işine gücüne koştuğum arkadaşım da oldu. Diyeceğim şu ki acaba bilmeden kırdınız mı? Aayy kızlarrr darısı sizeeee bile desen yanlış mana çıkarmış olabilirler.

bu arada çook tebrik ederim gebelik için hayırlı olsun

Ya olur mu normal yolla bekliyorsa sorunu yok demektir. Anlayamazsınız tedavi ile olmaması ne demek? Benim 1 sene normal yolla olmadı o kadar da bunalımda değildim.

Lafım size degıl yada yorumunuza karsı cıkmak degıl kesinlikle once onu belirteyim

Neden hamıle kadınla bebegı olmayan kadın hamilelik konusmasin ben de o insanları anlamıyorum.

Yok kesinlikle öyle sevinemedim bile.
Çok teşekkür ederim yok doğru düzgün sevinemedim bile ama işte tanımış oldum

Dostluk ne demek?

Yok kesinlikle öyle sevinemedim bile.

Çok teşekkür ederim yok doğru düzgün sevinemedim bile ama işte tanımış oldum
Tup bebekle onca zorlu yoldan gecıp hamıle kalmıs bırının, arkadasları onunla ilgilenmedi diye hamılelıgıne sevinememesını de anlamiyorum kusura bakmayın

Lafım size degıl yada yorumunuza karsı cıkmak degıl kesinlikle once onu belirteyim

Neden hamıle kadınla bebegı olmayan kadın hamilelik konusmasin ben de o insanları anlamıyorum.
Inanın ben olsam bende konuşurum herhalde diye düşünüyorum. Fakat burada rastlamışsınızdır, kendisi bebek isteyip olmayan kadınlar bu konuda bazen çok hassas olabiliyor. Ben öz ablasi/kardeşi ile hamilelik haberi sonrası konuşmayan bir hanım okumuştum burada. O yüzden normal geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…