Hamile olduğumu öğrenen bazı arkadaşlarım benden uzaklaştı.

Bana tuhaf gelen hallerden birisi bu, elbette insanların içsel olarak nasıl bir duygulanım yaşayıp nasıl tepki gösterecekleri kendi yaşanmışlıkları, hassasiyetleri doğrultusunda fark ediyor ve fakat sana bir zararı olmayıp hamileliğini gözüne gözüne sokmayan, seninle benzer yolları yürümüş bir arkadaşının sevincine ortak olmak da bu kadar zor olmamalı. Bundan bir çeşit acı duymak "Onun oluyor benim olmuyor üüü, banne banne, küstüm" tribine girmek, benim şahsen çok da saygı duyacağım bir duygu durumu değil.

Arkadaşlarınızın yaşadığı bu ise ki böyle bir mesafe geldiğini net düşünüyor- hissediyorsanız, siz de onlarla görüşmeyin, doğuracağınız çocuğa kadar göz koyar böyleleri hiç gerek yok. İnsan arkadaşı adına da bir miktar sevinebilmeli ya da arkadaşsanız madem o kadar, açıkça "Benim biraz moralim bozuldu kuzum, ne yalan söyleyeyim kendimi düşününce içim bi karıştı, hüzün geldi mazur gör" diyebilmeli. Bu samimiyeti almadığınız insanlarla görüşmeyin zaten, konu bebek olmaz başka şey olur, görüşmeyin.

Evet burda okudum katılıyorum. Ama iste cok sacma, benım olmuyorsa senin sucun ne. Senın sevincini neden paylasmayım. Hislerini neden sormayım, cok sacma.
Konu sahıbı de abartıyı seven biri son yorumuyla anladım. Tup bebekle bınbir zahmetle hamıle kalıp, arkadasları ilgilenmedi dıye hamılelıgıne sevınememıs.
Bu da o konusmayi kesenler kadar garip bi durum

Onlarında olmadığı ic8n sizin sevincinizi golgelememek adına aramamos olabilirler canım ben kendimde yaşadım aynı şeyi böyle dusunmustum

Ya olur mu normal yolla bekliyorsa sorunu yok demektir. Anlayamazsınız tedavi ile olmaması ne demek? Benim 1 sene normal yolla olmadı o kadar da bunalımda değildim.
Sorunu yok demek değildir, bir arkadaşım 9 10 ay normal yolla denedi. Yumurtlama tembelliği var demis doktor. Ona rağmen tedavi için 1 sene dolsun öyle başlarız demişlerdi. Veya belki aile içi dinamikleri dolayısı ile tedaviye başlamıyorlardır ne bileyim belki tedavi oluyordur onu söylemiyordur. Bu tarz insan çok var. Siz aynı süreci yasayan bi insan olarak onları daha çok anlamanız gerekir diye düşünüyorum.

Canım ben de tüp bebeğe başlayacağım malesef doğal yollarla bebeğim olmadı etrafımda hamile kimi görsem ben de uzaklaştım cunku kendimi çık kötü hissediyordum normal yani sen kafana takma seninle alakalı değildir onlar kendilerini kötü hissetmişlerdir cunku bu hissi çok kere yaşadım biliyorum

Neden kotu hissedip uzaklastınız arkadaslarınızdan?

Diyorum ya bana da mantıksız geliyor ama var böyle insanlar bazıları bazı konularda çok daha hassas oluyor. Ve evet bende katılıyorum yani benim çocuğum olacak diye arkadaşlarım tebrik eder, biraz konuşuruz ama bu kadar.

Tekrar açıklıyorum onlarla sevinemediğimi söylemek istedim.

Benim 2 senedir bebeğim olmuyor. Çok zorladık bi sürü tedavi gördük. Ama bu süreç sonunda yalnız kalacağımı tahmin edemezdim

Valla arkadasm burda bile bebek olana kdr forumlar susmuo bi kere yazion hamileym die herkes susuyo. Herkesten herseyi beklemek lazim

İnan istemeden oluyor bu ben yapmam mesela çocuk isterken çevremde kim hamile kaldıysa yine aradım sordum .. kişiden kişiye değişen birsey .. ilk an üzülüyorum evet ama hemen geçiyor bu his ki sizde baya bir zor süreçten geçmişsiniz bence aldırmayın

Sonucta konu acmıssın mutsuzsun.
Tamam ilk acıklama da anladım, yorumu acıklamanı okumadan yazmıstım
Ya ben hayattan kopmadım ki. Çok mutluyum. Konu açtım diye bunalımda da değilim. Bu konu beni rahatsız etti. Sonuçta en yakın arkadaşlarım dostlarım uzaklaştı

Benim 2 senedir bebeğim olmuyor. Çok zorladık bi sürü tedavi gördük. Ama bu süreç sonunda yalnız kalacağımı tahmin edemezdim
Biraz kabullendikten sonra dönüş yaparlar mutlaka hiç canınızı sıkmayın hepimiz geçtik o süreçlerden Rabbim hepimizin kucağını doldursun insallah

Bana kendisi hamile kalamadığından dolayı arkadaşı hamile kaldığında onunla görüşmeyen insanlar garip geliyor. Kimse kimseyle görüşmek zorunda değil fakat insanlarla belli bir zaman geçirmişliğiniz ve paylaşımınız varsa bunu yapmaları nankörlük.
Konu sahibi rencide edecek herhangi bir şey yapmamış, bence gerçek arkadaşınız değiller. Evet yıpratıcı bir süreçten geçiyorlar, belki bu süreçte en sevdikleriyle bile görüşmek istemiyorlar fakat yine de ben insanların birbirlerine içlerinden geçenleri söylemesi taraftarıyım. Sanki vebalıymışsınız gibi sizden kaçmaları normal bir insanın yapacağı bir şey değil.

7 sene icinde 2 asilama 3 tüp bebek tedavilerimide kimseye söylemedim
Insanlarla uğraşmamak için
Son tedaviyle hamile kalınca 4 aylık oldu öyle söyledim herkeze

Siz neden böyle özel biseyi etrafınıza yaydınızki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…