Hamile olduğumu öğrenen bazı arkadaşlarım benden uzaklaştı.

Şimdi onlarda size söyleyecekler hamile kaldı aramiyor diye bir kahvenin kırk yıl hatrı var yani Bence takmayın

Ama ablacim ayni yoldan sen de gecmissin, senin cocugun olmuyorken hamile arkadasinla gorusmek senin de icini burkardi sen de gorusmezdin belki

Daha birkac ay once sen de ayni durumdaydin empati yapmak bu kadar zor olmamali

Corona olduğumu öğrendiler, uzaklastilar desen tamam da bir alaka kuramadim. Corona dolayısiyla sana bulastirmamak icin olabilir mi?

Bir de insanların geneli depresif, üzerine alinma.

Hamile kalmadığıniz dönem derdiniz bebekti değil mi? Şimdi hamilesiniz derdiniz arkadaşlarınız. O biter başkası gelir. Gerek var mı? Elinde olanla mutlu ol.
Duyduğum en saçma şey. Sırf suçlamak için yorum yapmışsınız. Neden tek derdim bebek olsun. Ben oturup saatlerce tüp bebek bilmem ne anlatacak bir insan değilim. Biz bu arkadaşlarımla çok şey paylaştık. Onları kaybetmek üzmez mi beni?

En yakın arkadaşlar ile her şeyi konuşursun. Yaymak mı oluyor bu?

Bir arkadaşım vardı benim vesilemle biriyle tanışıp evlendi ilk ay hamile kaldı her konuda yardımcı oldum ama o kadar dedikodu yapıyordu ki hiç durmuyordu çenesi en son eşim konuşma dedi sinir oluyorsun mesafe koydum. Arkamdan dedikodu yapmıştı hamileyim diye kıskançligindan görüşmüyor diye oysa ki daha 1 senelik evliydim o zaman şimdi 3 ama o geldi aklıma yani hiç aklımın ucundan geçmemişti bu şekilde denmesi daha çok canımı sıktı. Belki başka bir sebebi vardır uzak durmalarınin malum ortalık iyi değil ama çocuk oldu diye konuşmuyorlar demek aklıma gelince beni bile sinir etti

Hayırlı olsun öncelikle, Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Size o süreçte destek olmuşlar, ellerinden geleni yapmışlar. Daha fazla ne sorsunlar ki, merak edecek ne olabilir?
Sizi tenzih ederek söyleyeyim de bir tanıdığım vardı uzun süre tüp bebek tedavisi gördükten sonra şükürler olsun ki gebe kalabilmişti. Herkesin onu kıskandığını falan düşünüyordu, nazar değer diye saklıyordu. Çocuk doğduktan sonra da nazar değer diye bir dolu saçmalık yapmıştı. Niye böyle yapıyorsun dediğimizde ben kıskanıyordum çocuğu olanları daha önce biliyorum o hissi demişti.

Siz nasıl bir hamilelik süreci geçiriyorsunuz bilmiyorum ama ben de hamileliğinde yakınan mızmızlanan arkadaşımla yada sürekli hamileliğinden bahseden arkadaşımla görüşmüyorum çünkü sıkılıyorum. Ben hamileliğmde öyle değildim ve bu konuları sadece annemle ve eşimle konuşuyordum. Eğer böyle bir durumunuz varsa sıkılmışta olabilirler. Şahsen anne olmama rağmen ne başkasının hamilelik süreci ne de başkasının çocuğu beni ilgilendirmiyor. Ben anlatmıyorum kimse de bana anlatmasın mantığındayım.

Biz onlarla tüp bebekten önce de dosttuk. Sıkı sıkı hem de. Bu süreç bitti diye arkadaşlıkları neden bitsin. Ben aradım ben sordum bir kaç kere. İnanın bana hiç bebek hakkında cümle kurmadım. Bakın yoklar.

Hamilelikten sonra hiç konuşmadık ki :) hadi öyle bir insanım. Emin olun değilim.

Ben kötü bir insanım madem neden senelerce dost kaldık?

Ben kötü bir insanım madem neden senelerce dost kaldık?
Benim de ilkokuldan beri arkadaşımdı o sıra hareketleri değişmişti ailevi problemlerimi sakız etmişti mesela herkese ama uzaklaştım bunun önceyle alakası yok anlık bir kelime yetiyor belki de fark etmeden bir şey dedin ama bu şekilde hamile kaldım diye konuşmuyorlar demen yanlış bence onu diyorum ben.

Hayır gebelik haberini alınca mesafe kondu direkt. Arada bi süreç yok

Hayır gebelik haberini alınca mesafe kondu direkt. Arada bi süreç yok
Yine de gebeliğinle alakalı olduğunu sanmıyorum canım belki kafanı dinle diyedir belki onların da evinde problem var. Anladığım kadarıyla bir grupsunuz hepsi aynı anda kıskanacak değil bence anlaşmış gibi mutlaka bir sebep vardır. Hamilelikte insanı alıngan yapıyor zaten virüs fln herkes korkmuş halde bence takma bile yakında başlarlar yazmaya

Ya olur mu normal yolla bekliyorsa sorunu yok demektir. Anlayamazsınız tedavi ile olmaması ne demek? Benim 1 sene normal yolla olmadı o kadar da bunalımda değildim.
Hayatta insanların olaylara verdiği tepkiler aynı olmak zorunda değil siz bunalımda değildiniz diye onlar da olamaz diye bir şey mi var Allah aşkına? Ben sizi aşırı bencil buldum üstelik kendiniz de çocuk olmaması sürecini yaşamışsınız.

Ben çok şükür kolay hamile kaldım hiç öyle bir süreç yaşamadım ama bunu yaşayıp benden uzaklaşan insanları çok iyi anladım ve anlayış gösterdim sizin daha iyi anlamanız lazımdı.

:)))))) biz hepimiz bekardık. Sonra sırayla evlendik. Ve hepimizin çocuğu sıkıntılı oldu. Böyle yorumlar yapmayın. Neden ayrıştırayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…