İnsan bu süreçte en yakın arkadaşlarını yanında istiyorHayatta insanların olaylara verdiği tepkiler aynı olmak zorunda değil siz bunalımda değildiniz diye onlar da olamaz diye bir şey mi var Allah aşkına? Ben sizi aşırı bencil buldum üstelik kendiniz de çocuk olmaması sürecini yaşamışsınız.
Ben çok şükür kolay hamile kaldım hiç öyle bir süreç yaşamadım ama bunu yaşayıp benden uzaklaşan insanları çok iyi anladım ve anlayış gösterdim sizin daha iyi anlamanız lazımdı.
aynen bende hamıle kalsamda keske yanında kımse olmasa hıc umursamazdım açıkçasıYerinde olsam sevıncten delirirdim. Aklıma arkadas markadas gelmezdi.
Böyle davrandıklarina gore en yakın arkadaş degillermiş demek kiEn yakın arkadaşlar ile her şeyi konuşursun. Yaymak mı oluyor bu?
Çok özür diliyorum ama biraz bencillik yapıyorsunuz bence. Sadece annemle sevinebiliyorum dediğinize göre onlarla da sevinmek istiyorsunuz. Ama arkadaşlarınız için belki de ağır bir durum. Zor yani... Sizin de bu psikolojiyi az çok anlamanız gerekiyor. Demek ki kendilerini iyi hissetmiyorlar. Anlayışlı olmak lazım. Size hak verip arkadaşlarınızı kıskançlıkla fesatlıkla yaftalayanlara da ne diyeceğimi bilemedim. İnsanların psikolojilerinden anlamak için illa ki aynı şeyleri yaşamak gerekiyor sanırım. Ama Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.Arkadaşlar bana çok saçma geliyor. Bu arkadaşlarım tedavi bile görmüyor. Normal yolla hamile kalmayı bekliyorlar. Ben bi sürü sıkıntı çektim. Hani onlar da benim gibi bu yollardan geçmiş olsa ve olmasa anlayacağım.
Ve bir şey daha dicem yakın arkadaşlık bu mu? Dosttuk biz ya. Şu an gebelik gidişatını sadece annemle paylaşıp onla sevinebiliyorum
Insallah en kısa zamanda kalırsın konu acarsin sende burayaaynen bende hamıle kalsamda keske yanında kımse olmasa hıc umursamazdım açıkçası
amın ınşallahInsallah en kısa zamanda kalırsın konu acarsin sende buraya
Arkadaşlar bana çok saçma geliyor. Bu arkadaşlarım tedavi bile görmüyor. Normal yolla hamile kalmayı bekliyorlar. Ben bi sürü sıkıntı çektim. Hani onlar da benim gibi bu yollardan geçmiş olsa ve olmasa anlayacağım.
Ve bir şey daha dicem yakın arkadaşlık bu mu? Dosttuk biz ya. Şu an gebelik gidişatını sadece annemle paylaşıp onla sevinebiliyorum
Böyle düşünmeniz biraz acı bence. Sizin veya arkadaşınızın bir durumdan üzüntü duymaması bu durumda herkesin aynı şeyi hissedeceği anlamına gelmez. Çocuk yapmak kıskanılacak bir durum değil ayrıca. Uzun süredir sahip olmak isteyipte olamayan bir insanın bu tarz tepki vermesi olağan. Asıl dost hareketi kendiside bu süreci yakından yaşadığı için onlar tedavi bile olmadı ben tedavi gördüm tabi sevinecegim diye onlara kinlenmek değil, onların bu davranışına şimdilik anlayışla karşılık vermek olurdu diye düşünüyorum.Bence arkadaşlarınızda bir sıkıntı var çekememezlik hasetlik var. Ben normal yolla hamile kaldım bunu belirtiyorum çünkü aradaki farkta bile arkadaşımın davranışı bana karşı hiç değişmedi. Arkadaşımın eşi engelli kaldı. Çocuğu olacak mı o bile belli değil. Ama hamilelik haberimi öğrendiği zamandan beri benimle sevinir benimle üzülür. Kendileri de tüp bebek denediler olmadı ama ne uzaklaştılar ne bu tip davranış sergilediler. Boş verin kendinizi hiç üzmeyin değmez.
Hayırlı olsun kuzum :)Onlarin da psikolojisini anlaman lazim. Bende cocuk icin uğraşırken bir arkadaşım hamileydi ve görüşmüyordum onunla. Üstelik uzak yerdeydi yaşadığım yere geldi görüşmedik. Onun cocugu doğdu simdi 8 9 aylik falan ben hamileyim görüşüyorum artik. Anlatabildim mi?
Aynı şekilde de bir arkadaşım benden once evlendi cocugu olmuyor onunda ama tedavi görmüyor. O da benle görüşmüyor. Anlıyorum yani onu.
Bu işler böyle malesef ve üzülecek bisey yok
Demek ki onlara surekli hamileliginden bahsedecekmis. Konusmalarindan oyle anlasiliyorEvet burda okudum katılıyorum. Ama iste cok sacma, benım olmuyorsa senin sucun ne. Senın sevincini neden paylasmayım. Hislerini neden sormayım, cok sacma.
Konu sahıbı de abartıyı seven biri son yorumuyla anladım. Tup bebekle bınbir zahmetle hamıle kalıp, arkadasları ilgilenmedi dıye hamılelıgıne sevınememıs.
Bu da o konusmayi kesenler kadar garip bi durum
Bahsetsin?Demek ki onlara surekli hamileliginden bahsedecekmis. Konusmalarindan oyle anlasiliyor
Cocugu olmayan insanlarin yaninda surekli hamileliginden bahsetmek gorgusuzluk olurBahsetsin?
Gorgu kuralı mi bu.Cocugu olmayan insanlarin yaninda surekli hamileliginden bahsetmek gorgusuzluk olur
Teşekkür ederim canım ❤Hayırlı olsun kuzum :)
Senin ki tüp bebek mi normal yolla mı
Sağolasın Canım :)Teşekkür ederim canım ❤
Tüp bebek canım. Normal yolla olmadi ve beklemek istemedim. Hatta tup bebege gittiğimde aşılama falan dedi doktor kabul etmedim. Darısı başına ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?