Hamile olduğumu öğrenen bazı arkadaşlarım benden uzaklaştı.

İnsan bu süreçte en yakın arkadaşlarını yanında istiyor

Benim de grubumda 2 arkadaşım yıklardır bebek bekliyor bem hamile kalıp bebeğimi kaybettiğimde çok üzüldüler en çok onlardan destek gördüm.Şimdi tekrar hamileyim ben söyledim benden duydular ama şımarmadan hava atmadan söyledim çünkü söylenen en ufak şey insanı çok yaralıyor biliyorum.Uzun sürede olmasa da yaşadım bunları insan güzel şeyler de duysa kötü gibi geliyor belki bir süre içlerine çekilmek istemişlerdir çok üsteleme çünkü bu psikolojiyi yaşadım bebeğimden sonra çevremde hamile türemişti hiç birini göresim gelmiyordu Rabbim kimselere o duyguyu yaşatmasın üstlerie gitmeyin bu kıskançlık değil yetersizlik duygusu.Bunu o arkadaşımdan biriyle de konuştum hatta dertleştik

Fesatlık kıskançlık başa bela..Demek ki neymiş,uzak durman gerekliymiş.Hiç kafana takma klasik kıskanç kadın davranışı. Madem sana bunu yaptılar,sen de durumu kabullen ve bir daha da eyvallahın olmasın.Yüzüne nasıl bakacaklarını da kendileri düşünür artık.Bir süre olayı hazmetmekle uğraşıp sonra nabız yoklamaya gelecekler hiç merak etme..İşte o zaman lafını söyle içinde kalmasın.Böyle fesatlıkların alemi yok.

Çok özür diliyorum ama biraz bencillik yapıyorsunuz bence. Sadece annemle sevinebiliyorum dediğinize göre onlarla da sevinmek istiyorsunuz. Ama arkadaşlarınız için belki de ağır bir durum. Zor yani... Sizin de bu psikolojiyi az çok anlamanız gerekiyor. Demek ki kendilerini iyi hissetmiyorlar. Anlayışlı olmak lazım. Size hak verip arkadaşlarınızı kıskançlıkla fesatlıkla yaftalayanlara da ne diyeceğimi bilemedim. İnsanların psikolojilerinden anlamak için illa ki aynı şeyleri yaşamak gerekiyor sanırım. Ama Allah kimseyi çaresiz bırakmasın.

Son düzenleme:

Bence arkadaşlarınızda bir sıkıntı var çekememezlik hasetlik var. Ben normal yolla hamile kaldım bunu belirtiyorum çünkü aradaki farkta bile arkadaşımın davranışı bana karşı hiç değişmedi. Arkadaşımın eşi engelli kaldı. Çocuğu olacak mı o bile belli değil. Ama hamilelik haberimi öğrendiği zamandan beri benimle sevinir benimle üzülür. Kendileri de tüp bebek denediler olmadı ama ne uzaklaştılar ne bu tip davranış sergilediler. Boş verin kendinizi hiç üzmeyin değmez.

Böyle düşünmeniz biraz acı bence. Sizin veya arkadaşınızın bir durumdan üzüntü duymaması bu durumda herkesin aynı şeyi hissedeceği anlamına gelmez. Çocuk yapmak kıskanılacak bir durum değil ayrıca. Uzun süredir sahip olmak isteyipte olamayan bir insanın bu tarz tepki vermesi olağan. Asıl dost hareketi kendiside bu süreci yakından yaşadığı için onlar tedavi bile olmadı ben tedavi gördüm tabi sevinecegim diye onlara kinlenmek değil, onların bu davranışına şimdilik anlayışla karşılık vermek olurdu diye düşünüyorum.

Çokta takılmamak lazım bence, süreci sende gayet iyi biliyorsun cünkü.. pskolojileri hazır degildir ,senin mutluluguna lanet okumazlar evet ama keşke demeleri daha fazla olur..

Hayırlı olsun kuzum :)

Senin ki tüp bebek mi normal yolla mı

Demek ki onlara surekli hamileliginden bahsedecekmis. Konusmalarindan oyle anlasiliyor

Cocugu olmayan insanlarin yaninda surekli hamileliginden bahsetmek gorgusuzluk olur
Gorgu kuralı mi bu.
Cocugum olmadı hamıle kalan tum sevdiklerimin yanındaydım hep, butun bebeklerinde ustelık.
Herkes ısı kendinden bildigi ıcın ve ben böyle oldugum ıcın hamıleye tahammul edemeyenlerı asla anlamıcam anlamakta istemiyorum
O zaman evlenen nısanlanan herkes gizli yapsın, bekar olup evlenemeyenlere nispet?

Neyse ki etrafımda hamılelıgıyle hava atan ya da hamıle gorunce ortam terk eden insanlar yok.

Hersey ınsanlar ıcın ve hepsi allahtan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…