• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile olduğunu babaya söylemek

Utanırım diyen arkadaşlar neden utanıyorlar tam olarak? Çok samimi olarak soruyorum.

Utanma sebepsiz ortaya çıkan bir duygu değil neticede. Ortada ayıp, yanlış, gülünç vs. algılanan bir davranış olması gerekiyor. Siz hamile kalarak bunların hangisini yaptığınızı düşünüyorsunuz ki söylerken utanıyorsunuz?

Bu annenin elçi olduğu devlet dairesi kılıklı aile tipini de ilk kim icat etti çok merak ediyorum. Anne alt memur gibi. Gidiyorsun ona bir haberle, o onaylayıp imzalayıp bir üst memur olan babaya götürüyor. Onaylamazsa da terliği yiyorsun mesela. Muhteşem bürokrasi.:KK48:

Doğrudan paylaşım ne güne duruyor? Bebek çok sevgi dolu bir olay. :KK46:Bir sürü yerde torun evlattan tatlıdır derler, çok büyük müjde değil mi bu? Böyle bir mutluluk da paylaşılmayacaksa aile olmanın ne anlamı var?

Napıcaz hiçmi ihtiyaçlarımız olmuycak ben zaten binde bir çıkıyorumda doktor yat dedi ama çıkıyorum bazen ve çok yakışıyor hamilelik bir kadına belkide birdaha yaşamıycam 2çocuk yeter bence

Takildim ben burya, arkadasim bi cevap verirmisin?
Ne alakasi var hamileligi babaya soylemekle ozgecanin katillerinin?
Su an umuyorumki konularda karisiklik oldu ve sen yanlis yere yorum yazdin.
Yok baska bi aciklamasi olamaz.
Nasil olurda o kdrcik cumleden konu sahibinin zihniyetinin( yada her neyse kimin) ozgecanin katilleriyle bir oldugunu dusunebiliyosun?
Ne saniyosun sen kendini ya?
Sanami kalmis hukum? Tanirmisin konu sahibini? Yok!!
En hassas oldugumuz bu gunlerde kurmus oldugun cumleyi agzina sakiz yapmamani temenni ediyorum.
Kendine gel!!:KK20::KK20::KK20:
Afedersiniz ama oha. Elmayla armutu ayırabiliyor musunuz siz.
Arkadaşım. Güzel düşünceli arkadaşarımın da burda yazdığı gibi; hamile olduğunu söyleyince baban seviştiğini anlıyor da ondan mı utanıyorsun? Oğlu sevişsin Aslan oğlum olsun kızı sevişsin ayıp olsun. Bu zihniyet Yüzündendir Başımıza gelen tacizler, yediğimiz onca laf. Ve özgecan da bu zihniyet Yüzünden öldü. Asıl siz kendinize gelin ve Allah'ın lutfettiği beyni kullanın. Kendinizi kadın olduğunuz için aşağılamayın. Kızınızı ezik. Oğlunuzu ASLAN yetiştirmeyin. Eşitliği hissettirin. Yarın sizin de Canınız yanabilir.

Aile demek, anne & baba demek ne demektir? Her hatanı kusurunu bile kabul eden, her halinle sana kucak açan insan demektir.Böyle güzel bir haberi babanın gözlerinin içine bakarak söylemeyeceksen, sen de aile kavramına dair bir eyleri eksik aktaracaksın demektir bence... Hangi devirde yaşıyoruz? Ayrıca şu "hamile kadın sokakta dolaşmamalı" diyen sapkın gibi, bir babanın da aklına "" aa demek kızım sevişmiş!" düşüncesi gelmez merak etmeyin. Baba o yahu canın kanın...

Haya kotu bir sey degildir erkek veya kadin yeterince haya sahibi olsa zaten bunca kotuluk olmazdi.Babasina kendi soylemeyi tercih etmeyenler tecavuzculerle ayni kefeye konuyor orda dur derim.neymis baskiymis bilmemneymis ne alakasi var yahu ne alakasi var evet babama soylemeye utanirim kayinpederimden de utandim utanmak kotu bir sey degildir boyle empoze ede ede bi hal olduk toplumca.tamam esitlikte kadin kadin gibi erkekte erkek gibi olmali.

Haya kotu bir sey degildir erkek veya kadin yeterince haya sahibi olsa zaten bunca kotuluk olmazdi.Babasina kendi soylemeyi tercih etmeyenler tecavuzculerle ayni kefeye konuyor orda dur derim.neymis baskiymis bilmemneymis ne alakasi var yahu ne alakasi var evet babama soylemeye utanirim kayinpederimden de utandim utanmak kotu bir sey degildir boyle empoze ede ede bi hal olduk toplumca.tamam esitlikte kadin kadin gibi erkekte erkek gibi olmali.
Kadın erkek islâmda da eşittir. Demokratik ülkelerde de eşittir. Kadın kadın gibi erkek erkek gibi Olmalı diyerek ne demek istiyorsunuz? Neden utanırsınız peki baba ve Kayınpederden? Toplum baskısından değil mi? Neden çünkü kadın sevişemez. Ama erkek aferin alır. Biraz açık düşünün lütfen her şeyin birbiriyle alakası vardır.

Kadın erkek islâmda da eşittir. Demokratik ülkelerde de eşittir. Kadın kadın gibi erkek erkek gibi Olmalı diyerek ne demek istiyorsunuz? Neden utanırsınız peki baba ve Kayınpederden? Toplum baskısından değil mi? Neden çünkü kadın sevişemez. Ama erkek aferin alır. Biraz açık düşünün lütfen her şeyin birbiriyle alakası vardır.
gecmis yazilarima soyle bir goz atarsaniz anlarsiniz az cok alakasini kadin da erkekte haya sahibi olmali ayirt eden ben degilim olmasi gereken bu.erkekte kendi babasina direk soylememeli ayip yahu baba bu. (Gunah demiyoruz dikkatinizi cekerim) toplumlarin normlari vardir dogru veya yanlis toplumdan topluma da degisebilir.hadi ben boyle dusunuyorum diyelim siz isterseniz soyleyin kendiniz babaniza dunyanin sonu degil , ben sizi boyle tercih ettiginiz icin sifatlandiriyor muyum .neymis efendim babama soylemeye utanmisiz diye ozgecanin katiliyle ayni zihniyetteymisiz yuh ki yuh.

Son düzenleme:
gecmis yazilarima soyle bir goz atarsaniz anlarsiniz az cok alakasini kadin da erkekte haya sahibi olmali ayirt eden ben degilim olmasi gereken bu.erkekte kendi babasina direk soylememeli ayip yahu baba bu. (Gunah demiyoruz dikkatinizi cekerim) toplumlarin normlari vardir dogru veya yanlis toplumdan topluma da degisebilir.hadi ben boyle dusunuyorum diyelim siz isterseniz soyleyin kendiniz babaniza dunyanin sonu degil , ben sizi boyle tercih ettiginiz icin sifatlandiriyor muyum .neymis efendim babama soylemeye utanmisiz diye ozgecanin katiliyle ayni zihniyetteymisiz yuh ki yuh.
Allah herkese aklını kullanmayı nasip etsin. Anlamayana yapabilceğim bir sey yok maalesef

Ben anneme telefonda söylemiştim, ertesi gün de babam annemden duyup beni aramıştı, gözün Aydın diye...

Ama kayınpedere de kv söyledi ve o hiç duymamış gibi davrandı uzun süre. Onun yanında konuşulmadı bebekle ilgili şeyler.

Yadırgamıyorum, herkesin kültürü farklı...

Herkesin bir örfu adeti var bizde de söylenmez annene soylersin zaten dakikasinda söyler babaya yetistirilme tarzıyla alakali.

Ben anneme telefonda söylemiştim, ertesi gün de babam annemden duyup beni aramıştı, gözün Aydın diye...

Ama kayınpedere de kv söyledi ve o hiç duymamış gibi davrandı uzun süre. Onun yanında konuşulmadı bebekle ilgili şeyler.

Yadırgamıyorum, herkesin kültürü farklı...

Ben o kültürdeki motivasyonu merak ediyorum aslında. Bi önceki yorumumda da sordum ama kimse bi cevap vermemiş.

Mesela akidem, baba o yahu demişsiniz, günah değil ama ayıp demişsiniz.

Neden ayıp? "Baba" olmanın hangi özelliği kızının "dede oluyosun" demesini yakışıksız hale getiriyo?

Gerçekten çok yadırgıyorum bu durumu, anlamakta zorlanıyorum.

Çok alemsiniz kızlar. Anadolu kültürünü hiç mi bilmiyorsunuz. Eskiler baba odaya girince ayağa kalkarlarmış. Büyüklerin yanında bebeklerini sevemezlermiş vs... Hiç mi duymadınız bu tarz şeyler. Annelerinize bir soruverin, hamile kaldığında dedenize baba ben hamileyim mi demiş, yoksa annesine söyleyip dedeye müjdeyi o mu vermiş.
İyide biz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz Allah aşkına söylediğiniz şeye bak.
Kendi hemcinslerimiz bile kendilerini böyle gördüğü sürece, erkeklerin bizi küçük görmesine şaşmamak gerek.

Arkadaşlar. Biz kadınız biz kendi özgürlüğümüze sahip çıkmazsak ne ilerleyebiliriz ne de bu sebepten ortaya çıkan cinayete giden tacizlere engel olabiliriz. Babaya söylenmez diyorsunuz. Neden söylenmez? Çünkü sen kadınsın. Babalar neden erkek cocukları bi Kadınla beraber olduğunda aferin diye Sırtını sıvazlıyor da kızı sevişince ayıp oluyor? Hepsi aynı zihniyetin ürünüdür arkadaşım. Sonra aldatıldık diye ağlarsınız. O aldatır erkektir yapar. Kadın aldatır Namussuz olur.

Ben o kültürdeki motivasyonu merak ediyorum aslında. Bi önceki yorumumda da sordum ama kimse bi cevap vermemiş.

Neden ayıp? "Baba" olmanın hangi özelliği kızının "dede oluyosun" demesini yakışıksız hale getiriyo?

canim ben babamin yaninda bacak bacak ustune atmam ama yatar dizin de uyurum.Aileden aileye de degisir bu durum benim kizdigim nokta soylememeyi tercih edenleri kotu sekilde itham edilmesi yoksa ister soyle ister soyleme buyutulecek bir mesele degil.

Kültürdeki motivasyon derken?

Kültürdeki motivasyon derken?
Kültürel kuralların belli dayanakları olur, güçlerini ve geçerliliklerini aldıkları bi motivasyon olur ya arkalarında onu kastediyorum.

Yani bi kültürde bi şey övülüyorsa onun arkasında yatan bi sebep vardır, aynı mantıktan bi şey yeriliyorsa onun da bi sebebi vardır.

Bu dayanak, sebep, motivasyon ya da siz nasıl adlandırırsanız bazen haklı, bazen haksız bazen de geçmişte bi haklılığı varken zamanla geçerliliğini kaybetmiş olabilir.

Mesela "kadınlar eskiden hamile bi kadının önünden geçemezmiş." Sebep ne? "eğer karnındaki bebek erkekse ona saygısızlık, hürmetsizlik olmasın diye"

Bunu 90 küsur yaşında bi teyzeden dinlemiştim ben kadın kendi gençliğinin geçtiği köyü anlatırken, dumurlardan dumurlara sürüklendim tabi o zaman ama o teyzeye çok mantıklı geliyodu:KK57:

Bunun arkasındaki motivasyon erkeğin kadına üstünlüğünü dibine kadar benimsetmektir, erkek bebek ihtimali karşısında bile koca koca kadınları titretmektir. Ne kadar haksız, aşağılayıcı bi durum söylememe bile gerek yok herhalde.

İşte bu bi kadın babasına hamile olduğunu söylememelidir kuralının arkasındaki sebep ve geçerlilik kaynağı ne? Bu kuralı ne motive ediyo da insanlar bunu benimsiyo? Haklı bi sebebi var belki de ama bana yabancı kaldığı için ben bilmiyorum.

Bunu sormaya çalışmıştım işte.

Back
X