Hamile Olduğunu Yeni Öğrenen Acemi Anneler

Culhagibi canım hamilelik takvimi nasıl yapılıyo bulamadım
Tatlım,profilinden kişisel bilgileriniz kısmına gir yeniden düzenleme yapma sayfasında,hamilelik takvimi kısmı olur,orda doğum hesaplamaya tıkla,tarihlerini yaz,hesapla,geri dön doğum zamanını yaz ilgili bölüme, sonra değişiklikleri kaydet.Şimdi karışık gibi görünebilir,hesabına girince adım adım ilerlersin zaten

Hanımlar mideniz sürekli kazınıyor mu ve nasıl besleniyorsunuz neler yiyosunuz
Evet genelde kazınıyor.
Sağlıklı yiyecekler tüketmeye çalışıyorum,et,süt,yoğurt,yumurta,kuruyemiş,bal,sebze yemekleri,meyve fazlasıyla,bol su.
Sağlıklı beslenmeye dikkat etsemde,bazen canım hiç istemiyor,hatta et midemi bulandırıyor,bal ve süt yemekte de çok zorlanıyorum.Benim canım hamileliğim başladı başlayalı tuzlu gıdalar çekiyor,örneğin turşu.Ama onu yememeye çalışıyorum.Ayrıca patates,makarna,börek gibi karbonhidrad ağırlıklı yiyecekler yemek istiyorum sürekli.Ancak bunlardan da elimden geldiğince az tüketmeye özen gösteriyorum.Allahtan eşim sağlıklı yiyecekler konusunda bana benden daha özenli davranıyor da ben kendimi çok salmıyorum,sağolsun.
Mutlu olduğum şey ise,canım hiç tatlı çekmiyor,çikolata, abur cubur,şerbetli tatlı falan midemi bulandırıyor.
Peki sen nasıl besleniyorsun canım?

Benim de midem kaziniyor ve ayni anda mide bulantisi basliyo. Hemen bisey atistirmam gerekiyor. Valla sut, peynir, ceviz ve et aksatmamaya calisiyorum. Ama yumurta ve baligi bana gostermeyin, resmen hap icer gibi bir lokma alip suyla yutuyorum benim canim da surekli hamburger patates gibi seyler istiyor

Düzenli beslenmeye çalışıyorum ama benim daha önce hiç kahvaltı alışkanlığım yoktu aksam eşimle 1 öğün yemek yerdim. Bebisi öğrenince düzenli beslenmeye çalışıyorum sabah 1 yumurta yiyorum ama çok zor ömrümde ilk defa yumurta yemeye başladım onuda 4 gündür falan yiyorum bugün yemedim kibrit kutusu kadar peynir yemeye çalışıyorum peyniride hiç sevmem ballı süt içiyorum sütte hiç içmedim ömrümde bebeğim tutunsun diye nelere katlaniyorum inşallah görürüm yavrucagimi sağlıkla alırım kucağıma ara öğün yoğurt yiyorum sık sık acıktıgim için meyve kuru kayısı kuru üzüm falan yiyorum. Et sevmem et yemeye çalışıyorum inşallah alışırım 1 haftadır hamileliğimj biliyorum. Bu arada bugün biraz temizlik yaptım belim ağrıyor ve cooookkk halsizim hiç ayağa kalkacak halim yok ilk zamanlar böyle mi oluyor

Merhaba kizlar. Gebeligimin basında 6.7. Haftalarda çok fazla göğüs hassasiyetim vardı. Hatta dokunamıyordum bile bugün 8+1 oldum ve göğüs hassasiyetim yok midem de bulanmıyor sizde de var mi böyle durumlar :/
Bende de o asamalarda kisa sureli nir rahatlama oldu.sanirim bebislerin yazik biraz nefes alsin diye bize tanidigi sans diye dusunuyorum.bulantim geri donmusti 9-11arasinda cok kotu idim.goguslerim buyuyor ama hassasiyet kalmadi

Ben de acemi bir anne adayıyım sanırım aynı gün hamile kalmışızz bugun benımde 6+4
Merhabalar, bende 1 hafta önce öğrendim hamile olduğumu ilk bebeğim değil ama 20 yıl aradan sonra bebek bekliyorum çok heyecanlı ve endişeliyim. Henüz doktora gidememdim şartlardan dolayı Ağustos başında gidibilicem.. :) Hepimize hayırlı olsun

inşallah canım
Hayırlısı ile olsun. Biz bayağı uğraşmıştık hatta bir defa aşıla yaptırdık tutmadı eşim çok istiyordu bebek. artık umudu kestik nasılsa ikimizinde kızı var olmuyor zorlamayalım dedik. Eşimin tayini çıktı, o göreve başladı ev topladım koli kaldırmalar falan evi taşıdık ve o sürede sadece bir kere beraber olduk ayrı kaldığımız dönemde . Perde astım ev yerleştirdim regl gecikti hava değişikliğinden diye umursamadım. Sonra aklıma geldi evde test vardı hadi yapayım kalabalık etmesin testler atayım die bir baktım pozitif 3 test yaptım arka arkaya :) nasipte varsa oluyor kendiliğinden.. İns sende bu mutlu haberi alırsın biran önce

Biz ikili test icin gittik doktora ultrasonda ense kalinligina bakti doktor.ayrica kan ve idrar da verdim.internetten takip icin numara verdiler.kan ve idrar testini anladim.ancak ikili taramada beta hcg ve papp-a degerleri yazili sadece bunlarin normal olup olmadigoni nerden anlarim

inşallah canım ya daha adette olmadım hâlâ bekliyorum ama Bişey de yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…