Hamile olmadan önce araba istemem?

Allah evladın da gelin/damadında hayırlısını nasip etsin.
Kendimden örnek versem kıskanıyor denebilir, ki kimin ne'sini kıskanayım🤷‍♀️ Sakın yanlış anlaşılmasın hiç sevmem para mevzularını bana hep görgüsüzlük gelmiştir, benim yetiştirilme tarzıma göre ayıptır şu kadar para bu kadar para demek ama kendi işiniz için aylık 30 bin devede kulak, ki İstanbul'da dükkan kiralayacaksınız, içine masraf yapacaksınız, ilaç yığacaksınız, vergisi, stopajı, kirası, mali müşavir parası, çalışan maaş+sgk, ekstra giderleri derken zaten ilk zamanlar geliriniz giderinizi ancak karşılar.
Evzacı arkadaşım var 30 bin kazanma falan yok hanımefendi çok hayal kuruyor.

bekarken ev araba aldım ailemin durumu yoktu evlenirken aileme bıraktım da evlendim.
3 yıl önce evlendim geçen yıl ev aldık 14 yıl daha ödicem arabayı ne zaman alabiliriz bilmiyorum nasip artık..
şimdi bu evin borcu bittiğinde de gelinim ev araba isterse herhalde deliririm..
bak cidden deliririm..
ilerideki kahveye not: böyle evladın/gelinin olursa herşeyi sat rio karnavalına git... sonra gelin çevresine dert yansın bizim arabamız yokken kv kp rio karnavalına gidiyor diye :dondurma:

Aylık 30000 kar getirisi olacak bu eczane nerede açılacak ve açılır açılmaz bu kadar kazanacağınızı nereden öngördünüz? Eczane nihayetinde bir ticarethanedir. Açacağınız bölge, nüfus, halihazırda açık olan eczane sayısı vs. bunlar önemli. Ve siz aylık 30000 kazanabilecekken 2 yıldır boştasınız. Yani 720000 ( ki bu parayla hem kendinize hem de eşinize oldukça lüks araç alabilirsiniz) kazanma ihtimaliniz varken kayınailemgiller!!! bize hiçbir şey almıyor diye acınacak bir hale düşmek...Bu hikaye bir yerden su koyveriyor ama bilemedim şimdi.....

Aaaa olur mu öyle şey, geleneklerin çocuklara ev, araba, altın, mal, mülk, para verme kısmı alınır, eş ailesine hizmet etme, birlikte hareket etme, koloni yaşam kısmı reddedilir🤣
Bi de üstüne insanlara üstten üstten bakılır, yok eğitimsiz yok ev hanımı bilmem ne. Var bence kayın ailenin bir bildiği.

Evzacı arkadaşım var 30 bin kazanma falan yok hanımefendi çok hayal kuruyor.
elektra zaten İstanbul'da dükkan kiralamaktan bahsediyoruz, ki tamam ucuz semtler vardır ama çoğunluk dükkan kiraları pahalıdır, kafadan en az 10 bin dükkan kirası, bunun stopajı, elektrik, su gibi faturaları, e defter tutulması lazım m.müşaviri, çalışanı, yemek parası vs vs giderler varken siz ayda kaç ilaç satacaksınız da net 30 bin kalacak?
Oturmuş bir eczane devralsanız belki bir ihtimal, o bile net kar olarak 30 bin bırakmaz.

Hamileyken işe otobüsle gidip geldim doğurgum şimdi de kızımla otobüsle gdip geliyorum

Hayır. Eğer anne babaysan o çocuk otobüslerde geziyo sen arabayla. O çocuk kirada oturuyo senin dört tane evin varsa sen anne baba olmamalısın haketmiyosun . Zaten bunu yapan insanlar hep mutsuz olurlar benim eşimin anne babası da öyle hep mutsuzlar herşeyleri var niye çünkü çocuklarının haklarına giriyolar. Çocuk çalışırken maaşı alıp yiyolar ama birşey vermek yok.

Şöyle ki ben yakında eczanemi açıcam maaşım en az

eczacı olmam neden herkesi bu kadar ilgilendirdi daha doğrusu kıskandınız mı ? Evet eczane açınca en az 30 bin kazanıcam hepinizden daha iyi bir hayatım olucak gelinime de oğluma da kızıma da mal marlıklarımdan esirgemiycem burda bana karşı yazan herkes asıl paragöz insanlar sizsiniz. Kendi kanınızdan kendi çocuğunuzdan malınızı esirgiyosunuz. Allah sizlere akıl fikir versin. Böyle anne baba olmaz olsun.
Daha hamile bile kalmadan bu laflari ediyorsunuz da bakalim siz anne olmayi hak edecek misiniz?

Iki yildir evde yayilip yatan, calisip araba almaktan aciz, anca baskasinin parasiyla bir seyler edinme pesinde bir kadinsiniz, siz nasil hak ediyorsunuz tam olarak?

Madem kimin cocuk hak edip etmedigine siz karar veriyorsunuz, donup kendinize de bir bakin.

Araba sahibi olmadan çocuk istememek mantıklı, ailenin yapısına göre aileden yardım da istenebilir eder, etmez kendi kararları tabi. İşinizi kurup biraz para biriktirdikten sonra kredi de çekilebilir. Çocuk yapmak çok mu acil? araba sahibi olmadan çocuk istememek niye bu kadar yadırgandı ki ?

Aylık 30000 kar getirisi olacak bu eczane nerede açılacak ve açılır açılmaz bu kadar kazanacağınızı nereden öngördünüz? Eczane nihayetinde bir ticarethanedir. Açacağınız bölge, nüfus, halihazırda açık olan eczane sayısı vs. bunlar önemli. Ve siz aylık 30000 kazanabilecekken 2 yıldır boştasınız. Yani 720000 ( ki bu parayla hem kendinize hem de eşinize oldukça lüks araç alabilirsiniz) kazanma ihtimaliniz varken kayınailemgiller!!! bize hiçbir şey almıyor diye acınacak bir hale düşmek...Bu hikaye bir yerden su koyveriyor ama bilemedim şimdi.....
Yakininda bos dukkan yokmus iki yıldır :KK70:

Bi de üstüne insanlara üstten üstten bakılır, yok eğitimsiz yok ev hanımı bilmem ne. Var bence kayın ailenin bir bildiği.
Ya mevzu o da değil ama ben eğitimliyim diyen kadınların böyle düşünmesine çok şaşırıyorum.
Her şeyi geçtim, insan hayatının ipleri kendi elinde olsun ister, bu da ekonomik olarak kimseye eyvallahın olmadan oluyor.

elektra zaten İstanbul'da dükkan kiralamaktan bahsediyoruz, ki tamam ucuz semtler vardır ama çoğunluk dükkan kiraları pahalıdır, kafadan en az 10 bin dükkan kirası, bunun stopajı, elektrik, su gibi faturaları, e defter tutulması lazım m.müşaviri, çalışanı, yemek parası vs vs giderler varken siz ayda kaç ilaç satacaksınız da net 30 bin kalacak?
Oturmuş bir eczane devralsanız belki bir ihtimal, o bile net kar olarak 30 bin bırakmaz.
Nişanlım veteriner klinik devralcaktı aylık 50 cıvarı getirisi vardı bende tabii o çok iyi arabamızı falan da alırız ev aldık kredısını rahat öderiz diye sonra demez mi kirası ilaçları faturaları derken 20 bın en fazla kalır ama çok iyi bir yerde olursa bı tık üstü yahu eczacı en fazla 10 bin yani ki bence ben bu paraya bile tavımda neyse afgjgf 6 bınede tavım yeterki atanayım afghh şaka bir yana eczacı arkadaşım 7 bın kazanıyor bazen 10 bine doğru anca zira kiralar en az 15 binden başlıyor 🤷🏼‍♀️

eczacı olmam neden herkesi bu kadar ilgilendirdi daha doğrusu kıskandınız mı ? Evet eczane açınca en az 30 bin kazanıcam hepinizden daha iyi bir hayatım olucak gelinime de oğluma da kızıma da mal marlıklarımdan esirgemiycem burda bana karşı yazan herkes asıl paragöz insanlar sizsiniz. Kendi kanınızdan kendi çocuğunuzdan malınızı esirgiyosunuz. Allah sizlere akıl fikir versin. Böyle anne baba olmaz olsun.
En az 30 bin mi wjhsbsnss. Hayallerden uyanma vakti. :deli:

Fakirliğim yüzüme vuruldu a dostlarr :( :(
Not : fakirler anne baba olmasın

Back
X