Aynen katılıyorum, mesleğim yok çalışmıyorum bu benim seçimimdi eşim de itiraz etmedi, 27 yıllık gelinim ev araba şöyle dursun toplu iğne bile istemedim, yapı olarak da istemeyi sevmem, illa kendi göbeğimi kendim keseceğim.
Zorunlu haller müstesna, çalışırsınız maaşınız bakıcı vb yetmez annenize kayınvalidenize rica edersiniz bebeğinize bakarlar ama onlar anneanne/babaanne isteseler de istemeseler de bakacaklar ne için varlar derseniz orada bir durun derim, hiç de bakmak zorunda değilim, evladıma yeterince bakmışım o da kendi evladına baksın.
Valla ben size bir şey diyeyim mi? Her evlat için demiyorum ama anne babasının, kayınvalide kayınpederinin malının hesabını yapanlar anne babalarını ele güne muhtaç hale getiriyorlar.
Böyle ev de ev diye tutturanlar vardı, adamcağız evi oğlanların üzerine yapayım da bari sussunlar deyip tapuyu devrettiği gün kapı önünde buldu kendini, evin amma kıymetli evladınım, gelininim, damadınım diyenler sebebiyle de kaç tanıdığımın evi gitti, biri haczedildi mahkeme kararıyla yok pahasına satıldı, diğeri hacizli, ha satıldı ha satılacak.
Büyük konuşmaktan çok korkarım, büyük konuşmayayım lakin malımı mülkümü Allah muhafaza evladımın hastalığı olur vs o zaman gözüm görmez her şeyimi satar çocuğum için harcarım ama ben sağken al ben yemedim sen ye de demem, ölünce zaten her şey çocukların, kimsenin kefeninin cebi yok lakin bıraksınlar da kendi yaptığımız malların sefasını sürelim ölmeden.