hamile olmak isteyenler ve olma şüphesi olanlar buraya :)

kızlarrrrrrr eşimle dayanamayıp acile gittik bthcg 10.73 çıktı kadın doğumcu olmadığı için emin değiliz dedi bu ne demek kızlar hamilemiyimm sevineyim mi bilemedim :(

hamilesiniz gözünüz aydın...ama çççooooookkk küçük henüz...:nazar::49:bir de adetiniz geçikmişmiydi....yoksa erken mi davrandınız...

Gebelik Haftası Beta HCG Değeri

3 hafta 10 - 50
4 hafta 5 - 425
5 hafta 20 - 7300
6 hafta 1,080 - 56,000
7 -12 hafta 7,650 - 290,000
13-16 hf 13,300 - 250,000
17-24 hf 4,000 - 165,000

Son düzenleme:
cok tesekkur ederım cevap verdiğiniz icin biraz olsun yuregıme su serptiniz rahatlattınız beni , ailem uzakta ve çevremdeki insanlar kendı dertlerıyle ugrasmaktan bana teselli verecek durumda degıller .. o kadar zor bı donem ki rabbım ısteyen herkeze versin şu zor gunlerden sonra guzel duygular yasayalım ..

canım bende ilk hamileliğimde aynı aileden sıladan cokkk uzaktaydım aynen üstelik bebeğimi kaybettim yanıma annem bile gelemedi sonra bidaha hamile kaldım gene yanlızdım cok zor biliyorum napalım ALLAH var herdaim ona sarılcaz tek dayanağımız o. inşallah hayırlısıyla olur canım hiç üzme kendini stres bile hamile kalmanı engelliyo unutma rahat ol olursa olur olmazsa daha sonra olur dünyanın sonu değil ya üstelik daha yeni evli sayılırsın insanlar yıllarca bekliyorlar artık tıp da ilerledi herseyin çaresi var... bende test yapacaktım bugün ama gece adet oldum... hem üzüldüm hemde üzülmedim ben hep hayırlısını istedim ALLAHTAN oda böle uygun gördü demekki...

Mrb,bende geldim aranıza:17: ilk gebelik belirtileriniz nasıldı arkadaşlar ?
Eşimle artık bizde bebek istiyoruz ve 3 aydır çalışmalara başladık:17: Son Ad. 18 Ekim di ve 2 gün sonra normal şartlarda ad. olmam gerek ama son 15 gündür sürelik karnımda şişlik ve aşırı şekildede bacaklarımın üst kısmında ağrım var ayrıca hafif birde bulantım var.Birde iştahım çok açık sizce bunlar belirti olabilirmi ?:26:
Dün gebelik testi yaptım tek çizgi çıktı,kan testi yaptırsam mı yoksa iki gün daha bekleyeyim mi arkadaşlar

kızlar merhaba..benim bat 14ekim.normalde 27gün sonra adet olmam gerekirdi hiç gecikmem olmaz.adet günümde 9kasımda idrar testi yaptım negatif ama hala beklemedeyim bugün 31.gün test yapsam mı sizce?negatif görmekten de korkuyorum.35.günü mü beklemeliyim:((

Kızlar merhaba,

Yazılanları takip ediyorum sürekli bende durumumu paylaşmak istedim..
Bebek sahibi olmaya karar verdikten sonra doğum sigortamızı yaptırdık ve bekleme süresi Ekim sonunda doldu. Yani Kasım ayı bizim başlangıcımız.
Son adet tarihim 31 Ekim, ve bir sonraki 28 Kasım olacak. 1 yılı aşkın bir süredir telefonumdaki uygulamadan ovulasyon takvimimi takip ediyorum ve genelde şaşmıyor. Bu ay ki görülen yumurtlama dönemim ise 14 Kasım görülüyor.

Yalnız şöyle bir ayrıntı var,
Geçtiğimiz temmuz ayında, kasığımdaki sancı ve eş zamanlı olarak gelen leke dolayı doktora gittim, kontrolleri yapınca doktor "Kanama normal, yumurtlaman var, sancı da gaz kaynaklı" dedi. Daha sonra takvimime baktığımda o günün yumurtlama günüm
olduğunu da ayrıca gördüm.
Bu benim kafama takıldı ve diğer aylar takip ettim, gerçekten her ay o günlerde bir kereye mahsus hafif leke geliyor. Bu da benim yumurtluyor olduğumu gösteriyor.

Dün gece inanılmaz bir sancı başladı ilk olarak karnımın alt kısmı ve sağ tarafında, sabah iş yerine geldiğimde aynı lekelenme oldu, yumurtladığımı anladım Ama emin olamadığım şu, yumurta çatladı mı, yoksa devam mı ediyor çatlamaya :)Acaba canlılığını yitirene kadar kaç günümüz var vs vs. Dünya kadar soru kafamda..

Neyse ama değerlendirmeyi planlıyoruz bu günleri öyle ki bir haftadır spor salonuna bile gitmiyoruz akşamları, evde takılıyoruz. :)
Umarım ilk denemelerimizde sonuca ulaşırız... Allah herkesin yardımcısı olsun..

AMİNNNNN...abla diyim o zaman ben bir sakıncası yoksa....Rabbim gönlümüze göre verir inşallah....innnnnşşaaalllahhh sonuçların pozitif çıkar...ben bu durumunu bilmediğim için erken demiştim...ama istersen bence de kendi içini rahatlatmak için en azından bir test yap ablacım...hayırlı haberlerinizi bekliyorum yarın....belirti felan birşey varmıydı ablacım...

De guzelim , nasil hitap etmek istersen, benim icin hic sakincasi yok. 40 yasindayim ben , teyze denmesine bile alistim artik :) Annemin isyerinden bir arkadasi vardi, kadinin kizi daha 43 yasinda, ve bu kiz kizinin cocugunu gordu ( yani 43 yasinda anneanne oldu , dolayisiyla annemin arkadasi da torununun cocugunu gormus oldu , ben de daha birinci bebegi yapacam diye debeleniyorum :\ , annemse ilk torununu 8 yillik tedaviden sonra kucagina alabilmisti ( gelinin saglik sorunlarindan dolayi ) , simdi de bir umutla benimkini bekliyor )
Bu arada maalesef negatif, randevu saat 11:15 deydi ve hemsire sabahki ilk idrarindan ornek al getir demisti, geceden beri su icmedim , sabah saat 10:50 ye kadar idrarimi tuttum ( normalde ben sabah saat 7 de esimi ugurlamak icin kalktigimda tuvalete de ugruyorum mutlak, ama eger saat 7 de ornek alirsam 4,5 saate yakin beklemis olacak sonuc dogru cikmaz belki diye takildi kafama ve zorladim kendimi ) gittim eczaneden erken hamilelik testi aldim geldim yaptim ama sonuc 15 dk da cikiyormus, benim se evden cikmam gerekiyordu ne care biraktim banyoda gittim... Orada hemsirenin yaptigi hamilelik testi cok temiz bir sekilde negatif cikti, rahimden alinan ornek de simir testi icinmis onu da ogrendik, hormondu yumurtaliklardi spermdi vs kontrolleri yapilmasi icin once bu testin sonucunun temiz cikmasi gerekiyormus , biz de yaptirdik bir an once bunun sonucunu alalim ki diger tetkiklere baslanabilsin diye, hem moralim bozuldu, hem canim yandi aglaya aglaya ciktim geldim eve... Evdeki teste de son bir umut kirintisiyla baktim ama ne care :43:
hayirlisi boyledir insallah Allah en kisa zamanda hayirlisiyla nasip eder, ne diyim duadan baska care yok su asamada, hemsire de musluman cikti, ben agliyorum o da bana uzulme allaha dua et diyor , bu arada rahim agzim sola yatikmis, spermlerin gecisini kolaylastirmak icin kalcamin altina yastik koymak, sagima veya soluma dogru yatmak fayda edebilirmis, kendisinin rahim agzi tam ters duruyormus, 6 yil denemisler, doktor tup bebek onermis, kocasi istememis Allah nasip edecekse zamani gelince eder demis, sonunda hic beklemedikleri bir anda benim hemsire hamile kalmis, arada biseyler daha diyor yarisini anlamiyorum dediklerinin, neyse iste boyle cancagzim uzattim lafi iyice ama insallah once senden , sonra da diger gun sayan arkadaslardan guzel haber aliriz artik bizimki de bir sonraki aya kismet...

arkadaşlar hamilelik idrarda 7-10 gün geçince çıkıyormuş, kanda da adet gününüz geçtikten sonraki günlerde belli oluyormuş, ben 2 ay önce dr. a gittim adetime 4-5 gün vardı, şu an gebelik olsa bile kanda çıkmaz dedi ve adetin geciktikten 2 gün sonra gel dedi,bunun nedeni de yumurta döllendikten yaklaşık 10 gün sonra rahime tutunması ve yerleştikten bir kaç gün son bhcg hormonu salgılamaya başlaması, bu süre de adet günümüze isabet ediyo hemen hemen :37:

arkadaşlar hamilelik idrarda 7-10 gün geçince çıkıyormuş, kanda da adet gününüz geçtikten sonraki günlerde belli oluyormuş, ben 2 ay önce dr. a gittim adetime 4-5 gün vardı, şu an gebelik olsa bile kanda çıkmaz dedi ve adetin geciktikten 2 gün sonra gel dedi,bunun nedeni de yumurta döllendikten yaklaşık 10 gün sonra rahime tutunması ve yerleştikten bir kaç gün son bhcg hormonu salgılamaya başlaması, bu süre de adet günümüze isabet ediyo hemen hemen :37:
merhabalar arkadaşım benimde bildiğim tam tersi önce bhcg hormonu önce kana sonra idrara karışıyor diye biliyorum yani döllenme gerçekleştikten sonra 10 ila 12 gün geçtimi kanda testle varmı yokmu biliniyor tabi kimisinde geç döllenme oluyor o ayrı yani doktorlar zaten her zaman adet geçtikten sonra test yapmayı öneriyolar

merhabalar arkadaşım benimde bildiğim tam tersi önce bhcg hormonu önce kana sonra idrara karışıyor diye biliyorum yani döllenme gerçekleştikten sonra 10 ila 12 gün geçtimi kanda testle varmı yokmu biliniyor tabi kimisinde geç döllenme oluyor o ayrı yani doktorlar zaten her zaman adet geçtikten sonra test yapmayı öneriyolar

ben de öyle dedim, önce kanda sonra idrarda çıkıyormuş tabi bi de adet gecikmesiyle karıştırılabildiği için 1 kaç gün beklemek o yüzden gerekebilir

pardon eksik kelime yazmışım önceki yazımda adet günü geçtikten 7-10 gün sonra idrarda, adet günü geçtikten sonra da hemen kanda çıkıyor demek istemiştim eksik yazı :14:

De guzelim , nasil hitap etmek istersen, benim icin hic sakincasi yok. 40 yasindayim ben , teyze denmesine bile alistim artik :) Annemin isyerinden bir arkadasi vardi, kadinin kizi daha 43 yasinda, ve bu kiz kizinin cocugunu gordu ( yani 43 yasinda anneanne oldu , dolayisiyla annemin arkadasi da torununun cocugunu gormus oldu , ben de daha birinci bebegi yapacam diye debeleniyorum :\ , annemse ilk torununu 8 yillik tedaviden sonra kucagina alabilmisti ( gelinin saglik sorunlarindan dolayi ) , simdi de bir umutla benimkini bekliyor )
Bu arada maalesef negatif, randevu saat 11:15 deydi ve hemsire sabahki ilk idrarindan ornek al getir demisti, geceden beri su icmedim , sabah saat 10:50 ye kadar idrarimi tuttum ( normalde ben sabah saat 7 de esimi ugurlamak icin kalktigimda tuvalete de ugruyorum mutlak, ama eger saat 7 de ornek alirsam 4,5 saate yakin beklemis olacak sonuc dogru cikmaz belki diye takildi kafama ve zorladim kendimi ) gittim eczaneden erken hamilelik testi aldim geldim yaptim ama sonuc 15 dk da cikiyormus, benim se evden cikmam gerekiyordu ne care biraktim banyoda gittim... Orada hemsirenin yaptigi hamilelik testi cok temiz bir sekilde negatif cikti, rahimden alinan ornek de simir testi icinmis onu da ogrendik, hormondu yumurtaliklardi spermdi vs kontrolleri yapilmasi icin once bu testin sonucunun temiz cikmasi gerekiyormus , biz de yaptirdik bir an once bunun sonucunu alalim ki diger tetkiklere baslanabilsin diye, hem moralim bozuldu, hem canim yandi aglaya aglaya ciktim geldim eve... Evdeki teste de son bir umut kirintisiyla baktim ama ne care :43:
hayirlisi boyledir insallah Allah en kisa zamanda hayirlisiyla nasip eder, ne diyim duadan baska care yok su asamada, hemsire de musluman cikti, ben agliyorum o da bana uzulme allaha dua et diyor , bu arada rahim agzim sola yatikmis, spermlerin gecisini kolaylastirmak icin kalcamin altina yastik koymak, sagima veya soluma dogru yatmak fayda edebilirmis, kendisinin rahim agzi tam ters duruyormus, 6 yil denemisler, doktor tup bebek onermis, kocasi istememis Allah nasip edecekse zamani gelince eder demis, sonunda hic beklemedikleri bir anda benim hemsire hamile kalmis, arada biseyler daha diyor yarisini anlamiyorum dediklerinin, neyse iste boyle cancagzim uzattim lafi iyice ama insallah once senden , sonra da diger gun sayan arkadaslardan guzel haber aliriz artik bizimki de bir sonraki aya kismet...

dediğin gibi hayırlısı olsun ablacım bu arada ben 26 yaşındayım... o yüzden abla demek istedim...benim arkadaşım da yıllardır uğraşıyo du bebek sahibi olabilmek için...onun tek tüpü tıkalıymış...ben yumurlama testi almasını söyledim ve dediğiniz gibi belinin altına yastık koyup 15 dakika ayaklar havada...15 dakika da hangi tüpün açıksa o tarafa doğru yatmasını söyledim...ve bu ay hamile kaldı...rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsim...hamile kalmaklada bitmiyor ki...hep stres ben 2 kez kaldım ama sonuca ulaşamadık henüz...nasip....diyorum herşeyin bir vakti zamanı vardır muhakkak...belki bebeklerim dünyaya gelseydi hayırsız olucaktı belki problemli olucaktı....bu yüzden rabbime şükrediyorum...başımızı ne gelirse gelsin şükretmeyi bilmeliyiz ....her hayırda bir şer, her şerde de bir hayır vardır diyim....şükür edip allahtan hayırlısını istiyoruz....rabbim herkeze hayırlısını versin...sanada ablacım....inşallah tez vakitte...iyi haberlerini alırız...benimde 1 haftam kaldı bakalın hayırlısı...:nazar:

Son düzenleme:
bazı başlıklar da hamıle kaldıklarını adet görmeden 5 6 gun once ogrendıklerını yazanlar olmus yaa bnm de 25 kasım bat :26::26:

Hamile olmK istiyorum az şüphe vardı içimde o gitti. Yaklaşık 20 gündür adet görmüyorum 2 kere kan testi 3 kere gebelik testi yaptım çıkmadı. Uzak bi şehre eşimin tayini çıktığı için taşındık. Aile hekimi stresten adetin gecikmiş olabilir dedi. Biraz daha adet olmazsam kadın hastalıklarına gitcem

Hayırlısı olsun

canım bende ilk hamileliğimde aynı aileden sıladan cokkk uzaktaydım aynen üstelik bebeğimi kaybettim yanıma annem bile gelemedi sonra bidaha hamile kaldım gene yanlızdım cok zor biliyorum napalım ALLAH var herdaim ona sarılcaz tek dayanağımız o. inşallah hayırlısıyla olur canım hiç üzme kendini stres bile hamile kalmanı engelliyo unutma rahat ol olursa olur olmazsa daha sonra olur dünyanın sonu değil ya üstelik daha yeni evli sayılırsın insanlar yıllarca bekliyorlar artık tıp da ilerledi herseyin çaresi var... bende test yapacaktım bugün ama gece adet oldum... hem üzüldüm hemde üzülmedim ben hep hayırlısını istedim ALLAHTAN oda böle uygun gördü demekki...

Aynen oyle hayırlısını dılemekten baska caremizmi var ? ama eşimin bu kadar istekli olması beni daha cok etkılıyor sanırım stres yapmamak mumkun degıl , adet tarıhım gectı yıne ama cesaret edıp test yapamıyorum artık doktorlara gıtmekten fobi oluştu bende hastanenın kapısından iceri girdigim zaman karnıma kramp gıbı agrılar gırıyor :)) Rabbım hakkımızda hayırlısını versın nasip kısmet ..
bu arada hasretlık cok zor evet benımde cok zor gunlerım olmasına ragmen annem yanımda olamadı :( artık psikolojiden midir bılmem eşime cocugumuz olmazsa benı bırakırmısın ? gıbı sorular sormaya basladım ve eşim eger bu ay da olmazsa bır ıkı ay mola verelim bıraz rahatlayalım senın bu haline daha fazla dayanamam dedi , eşimin boyle dusunmesı bı yandanda beni mutlu etti bakalım eger bu ayda yoksa adet olmayı beklıyorum ve sonrasında rahim filmi cektırmek ıcın randevu alacagım .. sen rahım fılmı cektırdınmı hıc ? nasıl gectı ? cok korkuyorum canım bıraz tatlıdır da :17:

merhaba arkadaşlar benim gibi yumurtlama gününü hisseden arkadaşlar var mı acaba? bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim...ben yumurtlama gününden tam 14 gün sonra adet oluyorum...bu şekilde hesap yapan var mı acaba? yumurtlama gününnde kaç gün sonra adet görüyorsunuz...

bat tarihimi kestiremiyorum geçen ay bir düzensizlik oldu...ben yumurtlama tarihinden hesapladığımda(ovulasyon 30 ekim) 13 kasım çıkıyor ve ben adet olmadım...önemli günleri kaçırmadık hamilelikten şüpheleniyorum bazı belirtilerim var...adet günüm geçmeden de test yapmak istemiyorum...30 günde 1 adet oluyorum sat 18 ekim...adet görmeme daha var mı geçti mi kafam karıştı:26:

canm benim cok tesekkur ederim emin ol birbirimizi hic tanimasakta dualarm seninle insallh sendende boyle guzel haberler aliriz. ... benim kasik agrm tam reglime 10 gun varken basladi ve kesildi sonra 5 gun kala acayip bir karin agrisi benim sadece kananmam baslaynca boyle olurdu ama 5 gun boyunca boyle siddetli agrdi ve ikinci cizgiyi gordum smdiye kadar ara ara karin agrim oluyor

benimde yumurtlama tarihimden tam 1 hafta sonra inanılmaz kasık ağrım oldu...sağ tarafımda yanma ve bacağa vurma...o gün ağrıdan yürüyemedim...sonraki bi kaç gün daha hafif sancım oldu o ara göğüslerimde acaip ağrıdı...benimde adetime 10 gün varken ağrılarım oldu bu aralar adet olmam lazım ancak ağrılarım geçti göğüsteki ağrının şiddeti hafifledi...ancak bacaklarımda halsizlik var...bnmde ara ara hafif batma ağrı gibi bişiler oluyor..mesela dün gece uyurken gerindim sağ tarafımdaki batmayı uykumda hissettim neyin nesi beklemek çok zor:ssz: acaba hamilemiyim...

Mrb,bende geldim aranıza:17: ilk gebelik belirtileriniz nasıldı arkadaşlar ?
Eşimle artık bizde bebek istiyoruz ve 3 aydır çalışmalara başladık:17: Son Ad. 18 Ekim di ve 2 gün sonra normal şartlarda ad. olmam gerek ama son 15 gündür sürelik karnımda şişlik ve aşırı şekildede bacaklarımın üst kısmında ağrım var ayrıca hafif birde bulantım var.Birde iştahım çok açık sizce bunlar belirti olabilirmi ?:26:
Dün gebelik testi yaptım tek çizgi çıktı,kan testi yaptırsam mı yoksa iki gün daha bekleyeyim mi arkadaşlar

benimde son adet tarihim 18 ekim...benmde 10 gündr ağrılarım var bacaklarımda derman yok sanki...30 günde bir adet görüyorum..bnde de iştah açıklığı şişkinlikler var...kan testi için bende beklemedeyim...çünkü dr lar geciken adetteki değeri önemsiyorlar...gecikme yoksa moralini bozabilirler...bence senden bikaç gün gecikmesini bekle..ben öyle yapıcam...çünkü artık bütün bayanlar biliyor ki bazı gebelikler başlamadan sonlanabiliyor...kan değeri gecikmeden önce yüksek çıkıp adete yakın değerleri düşen arkadaşlar oldu ve kimyasal gebelikti düşüktü falan deyip üzülüp stresse girdiler...en sağlıklısı beklemek olucak sanırım :(

Back
X