- 26 Şubat 2016
- 843
- 739
- 103
Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden[/QUOTE valla ben sezeryan istedim kendim çok. Memnunm genel anestezi istedim bide öteki türlüsü beni korkuttu açıkçası hiç pişman değilim öyle korkulcak bişey yok tabi doktorda çok onemli
Hastaneden gelir gelmez kendime kahve yaptim yapmisken kayinvalideme ve gorumceme de yaptim. Camasirlarimi ayikladim makineye attim.o nasıl olmuş de hele ikinci sezeryanımda iki güne kalkayım şıp diye
Valla bende kalktık his zorluk yaşamadım iyiki sezeryan tercih etmişimo nasıl olmuş de hele ikinci sezeryanımda iki güne kalkayım şıp diye
Normal dogum taraftariyim da sezaryen olan niye yarim insan onu anlamadim.Yerinizde olsam normal doğum tercih ederim . En fazla 2 3 saat sancı çekeceksiniz ondan sonra herşey bitecek. Sezaryanla yarım insan olacaksınız. Omur boyu çekeceksiniz . 2 3 saatlik sancıyı, Omur boyu cekecek olmaya tercih etmezdim .
canim 4 ay oldu sezeryan dogum oldu. simdi epidural bir agri kesici yontemi dogum yontemi degil. ben spinali tavsiye ederimArkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
Pardon konunuza sezeryan olmak istiyorum ama epidural doğum diye birşey varmış yazmışsınız, böyle olunca epidural normal doğumu kastediyor gb olmuş. Sanırım her durumda sezeryanı kastediyordunuz. Bence konunuzu yeniden düzenleyin yanlış anlaşılıyor.Herkesin keyfi bilir elbette öyle allah ayırmasın sizide nedeyim bende sen ve senin gibi fikirlere sahip arkadaşlardan yorum istemiyorum zaten konum BELLİ BENİM .
bi bahsız bedevi ben miyim diycemHastaneden gelir gelmez kendime kahve yaptim yapmisken kayinvalideme ve gorumceme de yaptim. Camasirlarimi ayikladim makineye attim.
Ertesi gun de bebegimin yikanan camasirlarini utuledim.
Sonraki gun buyuk kizimi banyo yaptirdim kucaklayip giydirdim.
Cok da şaapmamak lazim.
O dikisle normal dogum dikisi bir degil, anestezi denen bir gercek var, normal dogumla aktive olan bircok hormon var...bende epidural sezeryanla dogum yaptim yine olsa yine yaparim tadina doyamadim valla....an ve an hic acisiz yattigim yerden bebegimi seyretmek harikaydi hala gozlerim doluyor...kimse yanlis anlamasin bu benim fikrim ama ben oldum olasi normal doguma karsiyim .hastanede bogazlari yirtilaa kadar bagaran mi dersin sabahlara kadar sanci cekip doguramayanmi dersin aha dogdu aha dogacak stresini yasayip hingur hungur aglayanmi dersin ustelik vajen bolgesine atilan sayilarca dikiş mi dersin.dk basi vajinayi aciklik varmi diye kontrol eden doktorlar ve korku dolu.gozlerle bakan hamislermi dersin.oyy yazarken bile yoruldum...hic acimadi hemen ayaklandim diyenlere de inanmiyorum illaki o anda o aciyi yasadilar ve alttan atilan dikislerde oldukca aciyordur sezeryanda da dikis var normalde de dikis var bilmiyrum ben boyle dusunuyorum....ayrica sezeryandan sonra bikac saat icinde yurutuluyorsun ve yavasda olsa kalkiyorsun ayaga tas catlasa 2 gun yani e yat dinlen ne var hemen ayaklanmaya ne gerek var elbette bebeginle ilgileneek kadar ayaklanabiliyrsun ilk gun haric ilk gun bi tane yardimci biri olsa annen esin gibi daha iyi olur....kesinlikli epidural sezeryan
Pardon konunuza sezeryan olmak istiyorum ama epidural doğum diye birşey varmış yazmışsınız, böyle olunca epidural normal doğumu kastediyor gb olmuş. Sanırım her durumda sezeryanı kastediyordunuz. Bence konunuzu yeniden düzenleyin yanlış anlaşılıyor.
Önceki yorumumu geri alıyorum çünkü sezaryan olmadım ben.
Size şimdiden hayırlı doğumlar.
Can'ım bence epidural doğum yapma.. Ben bir ara çok araştırdım bu yöntemle doğum yapan arkadaşla falan konuştum odaya geldiğinde çok kötü bir his olduğunu söyledi. Yani ayakların var ama kalkamıyorsun ayağını hissetmiyorsun. Belden aşağın sanki yok gibi dedi. Bu benim için çok büyük bişey mesela psikolojik olarak atlatamam gibi geliyor. ( ben dişçide dişimi uyuşturulunca bile çok rahatsız oluyorum o his kaybından)Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
Epidural anestezi genellikle normal dogumda tercih edilen bir anestezi seklidir. Sayesinde normal dogumun agrilarini yasamadan cocugunuzu normal dogumla dunyaya getirebilirsiniz. Eger annenin bir engeli yoksa mutlaka normal dogum olmali. Sezeryana gelirsek eger genel anestezi ile bir dogum gecirebilirsiniz. Ayilmaniz ve anestezinin etkisinin gecmesi uzun surebilir. Yada dogum surecinde bebeginizi gormek ve sesini duymak onu koklamak isterseniz spinal anestezi secebilirsiniz. Hic bir agriyi yada aciyi hissetmeden dogum esnasinda konusarak bir dogum gerceklestirebilirsiniz. Ben kendim saglik sorunlari neticesinde spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim iyikide diyorum. Onu gormek muhtesemdi. Tabi bu anestezi kararini doktorunuz veriyo. Cunku spinal icin cok heyecanli ve panik bir karaktere tercih etmiyorlar ameliyat esnasinda endise edip birde tansiyon problemi ile ugrasmamak icin... simdiden hayirli dogumlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?