Hamile ve doğum yapmış arkadaşlarım bakar mı ?

Canim valla bende korktum hatta o sancıları hala kabus gibi hatırlıyorum 4ay bitmesine ragmen. Ama sonunda ölüm yok ya diye düsündüm mesela benim ilk emzirme zamanım o sancılardan kat kat fazlaydı sende sezeryan rahat dersin emzirirken daha beterini cekersin bişey degismez her turlu dayanabilecegin bi acı sonucta. Allah nasip ederse ikinci dogumumu da normal isterim cunku dogumdan cıkar cıkmaz ayaklanmak istedim sadece izin vermediler ama agrım sızım hic birseyim olmadi ertesi gun geldim eve cocukla hop o yana hop bu yana :))) büyük eltim sezeryan dogum yapti ayaga kalkamadı 1 hafta ki 3.cocuguydu yani coluguna cocuguna bile kalkamadı ben 6aylık hamileydim o zaman ben 1hafta boyunca yemek yapip götürüyodum cocuklari yıkaması , bebegi emzirmeye kalkıp dogrulması ayrı dert diyodu

Spinal oldu doğumum. Hala spinalle epidural sçarasındaki farkı bilmem. Benimki mecburiyetten oldu. Pişman değilim. Hatta iyi oldu. Tuhaf bi kistim varmış ameliyat masasında o da alındı. Ayağa kalkmak derken ev işi yapabilmeyi kastediyorsanız o biraz zor. Ama bende 3. Gün yürüyerek hastaneden çıktım. Bence sağlıklı olanı dr söylesin güveniyorsan. Zaten doktora güvenmiyorsan ameliyatını başkası yapsın. Bıçak altına yatacaksın kolay değil.

Ben normal doğum istemiştim ama hiç açılma olmadı mecburen sezeryan oldum. Epidural sağolsun gram bişey hissetmedim keşke normal yapabilseydim sonrası daha da kolay olurdu. Ama sezeryanda da ben o günün akşamı hastanede koridorda dolaniyodum. Çok güzel bişey Allah kurtarsin tüm doğum yapicaklar sağlıkla kucaklarina alsinlar bebislerini

Vall

o nasıl olmuş de hele ikinci sezeryanımda iki güne kalkayım şıp diye
Hastaneden gelir gelmez kendime kahve yaptim yapmisken kayinvalideme ve gorumceme de yaptim. Camasirlarimi ayikladim makineye attim.
Ertesi gun de bebegimin yikanan camasirlarini utuledim.
Sonraki gun buyuk kizimi banyo yaptirdim kucaklayip giydirdim.
Cok da şaapmamak lazim.

34.haftamdayım doğuma bu kadar kafamı takmıyorum. Normal istiyorum zor olduğunu da biliyorum ama senin kadar takmıyorum. Allahın izniyle normal veya zorunlu sezaryen bir şekilde olacak hayırlısıyla sağlıkla doğsun da.
Aksilik olmadığı taktirde doktoruma normal doğum istediğimi söyledim zaten.

Biraz akışına bırak hamileliğin tadını çıkar. Her zaman yaşanmıyor şimdiden bu kadar düşünme. Bir kaç haftaya hareketlerini de hissedersin.

Normal dogum taraftariyim da sezaryen olan niye yarim insan onu anlamadim.
Bir de omur boyu cekilen ne?

Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
canim 4 ay oldu sezeryan dogum oldu. simdi epidural bir agri kesici yontemi dogum yontemi degil. ben spinali tavsiye ederim

Doğum şeklini siz değil Dr nuz belirler daha çok erken bunları düşünmeniz hamileliğininizin tadını çıkarın bence

ay hic haftana bakmadim ki ben senin daha yolun coookkkk... dusunme bunlari...

bende epidural sezeryanla dogum yaptim yine olsa yine yaparim tadina doyamadim valla....an ve an hic acisiz yattigim yerden bebegimi seyretmek harikaydi hala gozlerim doluyor...kimse yanlis anlamasin bu benim fikrim ama ben oldum olasi normal doguma karsiyim .hastanede bogazlari yirtilaa kadar bagaran mi dersin sabahlara kadar sanci cekip doguramayanmi dersin aha dogdu aha dogacak stresini yasayip hingur hungur aglayanmi dersin ustelik vajen bolgesine atilan sayilarca dikiş mi dersin.dk basi vajinayi aciklik varmi diye kontrol eden doktorlar ve korku dolu.gozlerle bakan hamislermi dersin.oyy yazarken bile yoruldum...hic acimadi hemen ayaklandim diyenlere de inanmiyorum illaki o anda o aciyi yasadilar ve alttan atilan dikislerde oldukca aciyordur sezeryanda da dikis var normalde de dikis var bilmiyrum ben boyle dusunuyorum....ayrica sezeryandan sonra bikac saat icinde yurutuluyorsun ve yavasda olsa kalkiyorsun ayaga tas catlasa 2 gun yani e yat dinlen ne var hemen ayaklanmaya ne gerek var elbette bebeginle ilgileneek kadar ayaklanabiliyrsun ilk gun haric ilk gun bi tane yardimci biri olsa annen esin gibi daha iyi olur....kesinlikli epidural sezeryan

Herkesin keyfi bilir elbette öyle allah ayırmasın sizide nedeyim bende sen ve senin gibi fikirlere sahip arkadaşlardan yorum istemiyorum zaten konum BELLİ BENİM .
Pardon konunuza sezeryan olmak istiyorum ama epidural doğum diye birşey varmış yazmışsınız, böyle olunca epidural normal doğumu kastediyor gb olmuş. Sanırım her durumda sezeryanı kastediyordunuz. Bence konunuzu yeniden düzenleyin yanlış anlaşılıyor.
Önceki yorumumu geri alıyorum çünkü sezaryan olmadım ben.
Size şimdiden hayırlı doğumlar.

bi bahsız bedevi ben miyim diycem ee görümcemler 3 katı dikişli halimle inip çıkmama hayret ediyolardı çevremde de o kadar sezaryenli ver hepside benim gibiydi

O dikisle normal dogum dikisi bir degil, anestezi denen bir gercek var, normal dogumla aktive olan bircok hormon var...
Sezaryen bir tercih olmamalidir. Eger saglik acisindan bir sorun varsa (bu psikolojik de olabilir anne adayi normal dogumu psikolojik olarak kaldiramayacagini dusunuyorsa) o zaman ameliyata karar verilmesi en uygundur diye dusunuyorum. Hatta dilerim ki sezaryen gerektirecek bir durumu olmasin konu sahibinin ve saglicakla dogursun yavrusunu

yok ben senin anladığın gibi anladım konuyu, epidural normal doğumu kast ediyor diye düşündüm.

Arkadaşlar merhaba sizlere sorum şu
Normal doğumdan korkuyorum sezeryan istiyorum fakat Epidural doğum diye birşey ??? Bunu yaşayan arkadaşlar paylaşabilir mi benimle tşkler şimdiden
Can'ım bence epidural doğum yapma.. Ben bir ara çok araştırdım bu yöntemle doğum yapan arkadaşla falan konuştum odaya geldiğinde çok kötü bir his olduğunu söyledi. Yani ayakların var ama kalkamıyorsun ayağını hissetmiyorsun. Belden aşağın sanki yok gibi dedi. Bu benim için çok büyük bişey mesela psikolojik olarak atlatamam gibi geliyor. ( ben dişçide dişimi uyuşturulunca bile çok rahatsız oluyorum o his kaybından)
Normal doğum oluyorsa bence bu mucizenin gerçekleşmesine engel olma..
Yanlız illa istiyorsan sezeryan ol..

Yine de fikir senin kuzum..

Epidural anestezi genellikle normal dogumda tercih edilen bir anestezi seklidir. Sayesinde normal dogumun agrilarini yasamadan cocugunuzu normal dogumla dunyaya getirebilirsiniz. Eger annenin bir engeli yoksa mutlaka normal dogum olmali. Sezeryana gelirsek eger genel anestezi ile bir dogum gecirebilirsiniz. Ayilmaniz ve anestezinin etkisinin gecmesi uzun surebilir. Yada dogum surecinde bebeginizi gormek ve sesini duymak onu koklamak isterseniz spinal anestezi secebilirsiniz. Hic bir agriyi yada aciyi hissetmeden dogum esnasinda konusarak bir dogum gerceklestirebilirsiniz. Ben kendim saglik sorunlari neticesinde spinal anestezi ile sezeryan dogum yaptim iyikide diyorum. Onu gormek muhtesemdi. Tabi bu anestezi kararini doktorunuz veriyo. Cunku spinal icin cok heyecanli ve panik bir karaktere tercih etmiyorlar ameliyat esnasinda endise edip birde tansiyon problemi ile ugrasmamak icin... simdiden hayirli dogumlar

aynen katılıyorum,
bir de sanırım acil sezeryanda direk genel anestezi veriliyor, spinal anestezinin etkisini beklememek için. başka sebebi var mı bilemicem ama çevremde acil sezeryana giren tanıdıklarım hep genel anestezi oldular, planlı sezeryanlar da genelde spinal oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…