Hamile ve Üniversiteli

Ocimum basilicum

👶💚
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2018
2.224
En iyi cevaplar
1
3.824
83
Merhaba kızlar; 4 yıllık evliyim ve hamişim.
Benim derdim üniversite. Bu ikinci üniversitem; son sınıf 4.sınıftayım ve alttanda derslerim var.
Kampüs evimden yaklaşık 1 saat 15 dk uzaklıkta ve derslerim genelde 8:30da başlayıp; 15:00e kadar devam ediyor. Minibüsle gidip geliyorum. Haliyle yorucu.
İkinci dönem Doğuma dek geliyor donduracağım zaten.
Benim derdim bu dönem....
Şimdi bu dönem bittiğinde hamileliğim 7 aylık olmuş olacak. Şuan 14 haftalık. Derslere devam zorunluluğum var; hergün dersim var ve hocalarım da çok anlayışlı değil. Birde kış mevsimine dek geliyor. İlk hamileliğim olduğu için tecrübem de yok, bu şekilde zor mu olur? Okula devam mı etsem yoksa dondursam mı karar veremedim?
Devam etsem bile yine bitmez bu dönem; ama en azından azalmış olur. Dersler bu hafta başladı; acil bir karar vermem lazım.
Çooooook stresliyim ve kararsızım!!!!

Ekleme: Doktorum; "şuan için bir sorun yok ama ileriki aylar için haliyle birşey diyemem" diyor.

Son düzenleme:
Bu hamileliginize bağlı. Ben akademisyenim. Sahsen doğum izinime kadar hem çalıştım hem ders verdim. Karnı burnunda son sınavını veren öğrencilerim de oldu. Yani hersey mümkün, ama bu tabi ki sizin sağlığınıza ve bebisin iyi olmasına bağlı. Sağlıkla kucaga alin insallah bebeginizi

Çok zor olduğunu biliyorum ancak devam etmenizi tavsiye ederim. yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmişsiniz. ara verirseniz o 2 dönem bitmez. Ben de doktora derslerimi alırken hamileydim ve çok zorlandım. bir dersim de ödevlerini yapamadığım için finalim 100 olmasına rağmen kaldım.Hem çalışıp hem okumak hamile olarak zordu. Ama şimdi görüyorum ki hamilelikteki zorluk bebekli döneme göre daha kolaymış. Şuan yapacak işin hiç bitmiyor. Tez önerim ve yeterlilik sınavım var yakında nasıl yapacağım bilmiyorum. Bence başlayın devam edemezseniz bile o zaman ara verirsiniz. Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim.

Doktorum; "Şuan için sorun yok ama ileriki aylar için haliyle birşey diyemem" diyor.

O zaman dene. Ben 35.haftama kadar calistim. Hic bir sikayetim yoktu. Her sabah 1 saatte ancak variyordum is yerime. Yani gayette olabilir. Ha sen zaten dondurmak isteyipte bahane ariyorsan, ne diyelim dondur. Ama bence gidip gelmek imkansiz degil. Her hamile 9 ay evde kalmiyor neticede.

Son düzenleme:
kisiye gire degisir zorluk ben cok rahattim mesela okadar rahattimki dogumun basladigini bile anlamadim
kac aylik hamilesiniz bastan nasil baslarsa oylede gidiyor genelde

Ben de üniversite de hamileydim .Son ana kadar gittim .Sağlık vb sorun yoksa devam et .Evde hımbıl hımbıl oturmaktan iyi gelir :)

Siz öğrencisiniz ben de öğretmenim ders saatlerim sizinki gibiydi 34 haftama kadar çalıştım bir problem olmadı ama hamileliğinize bağlı benimki cok şükür rahat geçtiği için sıkıntı yaşamadım.

Evde oturmaktan iyidir

Verebildiğin her ders kardır

Şimdi hamilelik zor vs ama ilerleyen süreçte çocuk doğunca hayat daha zorlaşıyor

Senin karnında sen nereye gidersen o da gider sen ne yersen yeter

Mezun olsaydın aynı şartlarda çalışıyor olsaydın o işyerinde, bu sene dondurmayı düşünemeyecektin bile

Sabah 8.30 akşam 18.30 haftanın 6 günü 37 hafta çalıştım bir sıkıntı da yaşamadım

Ama bu sana bir garanti değil belki senin yatman gerekecek belki de hiç rahatsız etmeyecek yaşamadan bilemezsin ama bence denemeye değer

Bir de evde durunca daha bunalırsın bir aktivite hamilelikte iyidir

Yüksek lisans tezimin sunumunu yaptıgım günün ertesi günü Doğuma gittin. 39+2
Doktora yeterlilik sınavımdan 3 gün sonra da 2 numara doğdu.
7 aylık hamilelik ilk hamilelik için anormal bir durum değil.
Biraz fazladan yorulacaksınız.
Şimdi hamileyken zor diye düşünüyorsunuz. Bebek doğduktan sonra daha zor olacak.
Verebildiğiniz kadar ders verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…