Hamile ve Üniversiteli

O Ocimum basilicum
Eğer bir sağlık sorunun yoksa ve aşırı kilo almazsan bence 37. Haftaya kadar sorun olmaz.
Işte ben 37.haftama kadar çalıştım. Ama artık ağırlaştığı için hareketlerim kısıtlanmaya başladı.
Tavsiyem 12 kilodan fazla kilo almaman. Alırsan sana da bebeğe de zor olur. Bu dönemi de sağlık sorunun olmazsa bitirip 2.dönemi doldurabilirsin.

Öğrenci değil o fakultede eğitimci olduğunuzu düşünün.En iyi ihtimalle 32. haftaya kadar belki de 37 hafta calisacaktiniz....eve donunce de yemeginizi yalip ,camasir yikayip varsa diger cocuklariniza bakicaktiniz.Bir sağlık problemi yaşamadığınız sürece sorun olmaz derim ben.

Çok kararsızım. Olumlu- olumsuz ikna edemedim kendimi bir türlü. Acaba derslerin kredisi yüksek olanlarını seçip; ona göre bir program yapıp haftanın 3 günü mü devam etsem. Hem hamileliğim ağır geçse bile yorulmamış olurum hem de dersleri kolaylamış olurum.

Niye kararsizsin ki? Yolun gittigi kadar gidersin. Zaten 7.aya kadar. O kadar zorda degil. Hamilelik 8inci ayda zorlaniyor. Karnin burnunda daha zor uyuyorsun felan.

Dedigim gibi, herkes 9 ay evde kalmiyor. Hamilelik bir hastalik degil. Burda baska üyelerde aynisini diyor. Sen cidden bahane ariyorsun derslerini azaltmak yada durdurmak icin.

Yerinizde olsam şimdilik devam eder, hamileliğimin nasıl gideceğini yaşayarak görür, zorlanırsam bırakırdım. Eğer zorlanmazsanız, ne kadar dersten geçerseniz sonrası için kar olur. Zira çocukla okula devam etme, ders çalışma süreci de zor olacak, işinizi biraz hafifletmiş olursunuz. Benim hamileliklerim 6. aydan sonra zorlamaya başlıyor beni. Ama herkeste durum değişiyor.

Tatlım bir hafta falan okula git eğer sıkıntı çekersen direk dondur

Bulandım kusmam var mı bilmiyorum ama ben 3. Sınıfta hamileydim.
Tamamiyle bitirdim sene bitince temmuzda doğum yaptım.
36. Haftaya kadar sınavlar oldu.
Çok zorlanmadık.
Bulandım kusmam ilk dönem olmuştu.
Onuda geçince zorlanmadım
Ben olsam giderdim.
2. Dönem dondurursun.

Kesinlikle.
Doğumdan sonra insan farkediyor hamileyken aslında ne kadar boş vakti olduğunu..
Çok arkadaşım var bebekleri olduğu için kpss ye çalışamayan..

Hamilelik zaten yorucu bildiğim kadarıyla bir de okuldu sınavlardı üst üste stres sebebi.
Ben olsam hamile kaldığım an dondururdum

Hayır değil..
İlk 13 hafta midem bulandı çubuk krakerle yaşadım diyebilirim. Ondan sonra çok uzun süre yürümedikçe, temizlik yapmadıkça zorlanmadım. 35. haftada raporla izne çıktım evdeyken anladımki 2 hafta daha çalışabilirmişim.

Tıbben zaten 37 haftaya kadar çalışabilirsin deniyor. Demekki normal giden bir hamilelikte dikkat edildiği sürece büyük bir sorun teşkil etmiyor.

Bazı kişilerin hamileliği zor geçebilir. Ama zaten nasıl başlarsa öyle gidiyor. Anlaşılan konu sahibinin yatma zorunluluğu yok..

Yok yok asla bahane değil, harcımı yatırdım. Ders kaydımı seçimimi bile yaptım. Okula koşarak giden tiplerden oldum hep. :)
Sadece kendime hiç güvenim yok İşin içine hamilelik girince. Hamileliğe adapte olamadım.
Daha bulantılarım bitmedi. Ya hep devam ederse? Karnım büyüdükçe herkes garipser mi? Derslerin çoğu laboratuvarda; mikroskop, tahlil ve genetik çalışmalar üzerine; hocalar zorluk çıkarır mı? Ya grip olursam yatmam gerekirse vs gibi türlü saçma senaryolar var kafamda.
Ama devam edeceğim galiba, gittiği yere kadar artık. :)

Hamilelik kişiden kişiye değişirmiş.
Ben açıkçası canı çok tatlı olan biriyim.
Heralde hissetmeye başladığım an çökerim.
Gerçi doğumdan içimde bir can olmasından bile korkuyorum hamileliğe nasıl ikna olucam bilmiyorum. Yeni evliyim 3-4 yıl istemiyorum şuan.

Canım bu düşündüklerini kat ve kat fazlasını yaşadım bulantım yüzünden hastanede bile yattım yani düşün ona rağmen de bir sorun yaşamadım .devamsızlık yapmamaya çalış hamile olduğumu benim 7 8 ayda anladılar bol giyindim Fark ettirmeden .sadece en yakın arkadaşlarım biliyordu.

Bir de 10.haftada kanama yaşayıp ilaç kullanmıştım. Ama çok şükür geri kalan haftalar boyunca rahattım..
İsteme zaten. Erkenden olmaması daha iyi. O istek kalbine girince cesaret de geliyor .

Benim çok şükür düşük tehlikem kanamam şekerim vs olmadı ama öyle bir kustum ki 36. Haftamdayım hala midem çok bulanıyor iştah yok. Toplam 9 kilo verdim ve 6sını geri aldım( zaten bunun 3 kilosu bebek, 1,5 kilosu amniyon ve kalan kısmı büyüyen rahim). Üstüne tansiyon çıktı. Çok zorlanıyorum

Evet, sen anlayabiliyorsun işte beni. Birazda utanıyorum işin özü. Zaten sınıftakiler benden 4-5 yaş küçük çoğu bekar. Bende olabildiğince bol giyineceğim ve belli olana kadar kimseye söylememeyi düşünüyorum. Hocalar zorluk bile çıkarabilir.
Bulantı için olmazsa ilaç kullanayım.
Çok teşekkür ederim canım. :)
2. dönem mecburen kalacak artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…