Hamile ve Üniversiteli

Ilk çocuğunu üniversiteden önce doğuran ve son sınıfta 2. çocuğuna hamile olup Altunizadeden Boğaziçi Üniversitesine metrobusle gidip gelen arkadaşım vardı.
Sağ salim bitirdi şükür ve notları da iyiydi.
Olmayacak şey yok.
Ama kaygıyla endişeyle yapmanız zor.
Kendinizi yoklayın
Herkes aynı şartlarda değil

Sağlığınızda sorun yoksa devam edin. O okulda öğretmen olsanız çalışacaktınız mesela. Yolum 40 dk sürüyordu ve 37. Haftaya kadar çalıştım. Şubat ortasına kadar. Bir dönem bir dönemdir ben olsam devam ederdim.

Bence devam et bu donem seneye 2. Doneme kadar bebek biraz buyumus olur. En azindan bu donemi bitir. Ayrica kilona dikkat edersen agirlasmazsan minubus de gidip gelmek de zor olmaz herseyi yersen 20 kilo alirsan gidip gelmek zor olabilir gercekten de . Besleyici seyler tuket vitaminlerini al bence sikinti olmaz

Hocaların bisey demeye hakkı yok ben 21 yaşındayım ama intibak dönemi olduğu için kendimden küçüklerle derse girdim. Onlar bisey demedi merak ettiler okurken evli olmayı hamile olmayı üstüne üstlük samimiyet arttırdılar.
Bulandım benim 7. Aya kadar sürdü. O yüzden kendini kötü hissetme. Ama evin biraz uzak..
Yürümek zorunda kalcak mısın çok fazla
Bu önemli.

Doğuma kadar uçak seyahatleri yapmış,araba kullanmış,gezmiş,tozmuş biri olarak söylemek istiyorum ki hamilelik bir hastalık değildir ve doktorunuz aksi birşey söylemezse okula da gidersiniz,sınava da girersiniz. Ben sizin yerinizde olsam verebildiğim kadar dersi verir sonrasında da duruma bakardım. Doğumdan sonra uzun bir süre eve kapanacaksınız zaten. Şimdi bütün işlerinizi bitirin bence.

Saglikli hamilelik gecirirsennsorun degil ama ben sahsen su anda 32.haftayi evladimla sag saglim gormeyi umuyorum hemen dogum iznine ayrilcam. 4 yillik uni kazandim bu sene ama baslayamadim bile. Buna anca doktorunuzla birlikte karar verebilirsiniz

Dondurma ,bir şekilde halledersin .çocuk doğduktan sonra bir süre ara vereceksin zaten.belli bir yasa gelene kadar birakamayacaksin da.. Birinci donemi bitirmeye çalış ,ikinci dönem dondurursun.

aynı değil belki ama geçen yıl birinci dönem hamileydim yüksek lisans in son dönemiydi. çalışıyordum üstelik ve 7 aylık hamileyken bitirdim. haftada 1 kez iş çıkışı akşamları ders icin okula gidiyordum ve y.lisans bitirme projem vardı.
bence şimdi dondurmayın ne kadar bitirseniz kâr çünkü doğumdan sonra okul çok daha zor olacak

Bu senin yapınla alakalı ben hiö zorlanmadım tek sıkıntı kışa denk gelmesi yapmır çamur ayaklarına göre bir bot ve kaban alman gerekir biraz zorlanırsın giyimmkonusunda biraz zorlanırsın hergün gideceksen ama hamileliğinde bir sorun yoksa derslerinde falan sorun olmaz.

Binlerce kadın doğuma kadar türlü işlerde çalışıyor. Okumak çalışmanın yanında daha bile basit. Okulu bırakacak bir sebep göremedim. Kış geliyorsa geliyor, ne var yani...
Yok bırakacak değilim zaten, sadece dondurmayı düşündüm. Kışın gelmesi maalesef çok olumsuz bir durum benim için. Geçen yıl iki kez kayıp düştüm fakültede buzdan dolayı. Çünkü kampüs tee dağın başında, çok soğuk ve merkez güneşliyken orada kar-yağmur yağar. Dikkat edeceğim artık.

Evet, yürüme mesafem var.
Ev ile minibüs durağı arasında. 20 dakikalık bir yol. Erken çıkıp yavaş yavaş yürüyeceğim artık.

Dondurma elbette, devam et. Ev fazla çok yorulursun, birkaç derste uyuyakalırsın. Akşam erken yatarsın. Ama bi çok dersini vermiş olursun. Bebekten sonra çok daha zor olacak.

Arabanız varsa eşiniz bu dönemlik size verirse baya iyi olur. Ya da okula beraber gidebileceğiniz birisini bulsanız, sınıf arkadaşınız falan... Toplu taşımada baya zorlanırsınız son dönemler.

Ben

Ben gidebildigin kadar git derim ben de üniversite son sınıfta hamile kaldım ilk dönem iteleyerek gittim tek dersim kaldı ama ikinci dönem Doktorum izin vermedi erken Doğum riskim vardı çocuk olduktan sonra daha zor konsantre oluyorsun hiç bırakıp gidesim gelmiyor nasıl ders çalışırım tam bi muamma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…