Hali-hazırda hamile olanlar ve doğum yapmış hanımlarımızdan fikir almak istediğim bazı konular var. Örneğin :
hamileliğim boyunca beni en çok düşündüren "hamileyken nar, çilek ve ya kırmızı bir meyve ve ya ciğer yersen ve o an vücudunda herhangi bir yere dokunursan bebeğin de aynı yerinde kızarıklar ve ya doğum lekesi olur" , "saçını örme bebeğin hayatı dolaşık olur", " kına yakma bebek havuç kafa olur", "saçını kestirme bebeğin ömründen kesersin ömrü kısa olur" vs. bunun gibi bazı söylentiler ne kadar doğrudur? Acaba az da olsa doğruluk payı var mı ? Bu konuda tecrübesi olan ve ya başından bu konuda geçen bir olayı anlatmak isteyen varsa lütfen anlatır mısınız zira aşerme zamanımda bol bol nar yemiştim hem de öyle canım çekmişti ki resmen canavar gibi yiyordum
saçlarımı kestirmeyi nasıl istiyordum bir bilseniz bütün yazı sıcaktan bunaldım saçlarım da çok çabuk uzuyor üstelik resmen rapunzel oldum ama içimde tereddüt oldu diye korktum kestirmeyeadı üstünde hepsi hurafe.. ben de bi ton şey duydum.. mesela "ilk patiğini sen alma ömrü kısa olur" gibi anlamsız anlamsız şeyler..
haftaya saçımı da kestirmeyi düşünüorm böyle şekilsiz şekilsiz daha mutsuz olcam bebeğim de mutsuz olur benimle beraber..
bi tek gül koklandığında elini nereye sürersen bebeğin orasında gül lekesi olur muhabbetini bizzat gördüm.. onun da kimyasal bi sebebi olduğunu düşünüyorum açıkçası..
onun dışında gerisi kesinlikle uydurulmuş şeyler.. hamileyi germekten başka bir işe yaramıolar.. içinizden ne yapmak geliosa yapın..
saçlarımı kestirmeyi nasıl istiyordum bir bilseniz bütün yazı sıcaktan bunaldım saçlarım da çok çabuk uzuyor üstelik resmen rapunzel oldum ama içimde tereddüt oldu diye korktum kestirmeye
her türlü bakımını yaptım ama maalesef ne kadar istedimse tereddütüm geçmediben hamilelikte anne nasıl mutlu oluosa bebeğin de o şekilde mutlu olacağına inanıyorum..
şu an saçlarımın dibinin gelmesi, uçlarının kırıklığı sebebi ile tiftik tiftik olması beni mutsuz ettiği için kestirmek daha mutlu yapacak..
bu tarz hurafelerin kendimizi etkilemesine izin vermememiz lazım..
3. Hamileligim saçlarımı ne zaman canım isterse o zaman kestirdim çok şükür bir sıkıntı olmadı ikisindede şuanda da kestirdim hemde iki kez nar da yedim cilekte çok şükür böyle şeyleri aklınıza getirmeyin lütfenHali-hazırda hamile olanlar ve doğum yapmış hanımlarımızdan fikir almak istediğim bazı konular var. Örneğin :
hamileliğim boyunca beni en çok düşündüren "hamileyken nar, çilek ve ya kırmızı bir meyve ve ya ciğer yersen ve o an vücudunda herhangi bir yere dokunursan bebeğin de aynı yerinde kızarıklar ve ya doğum lekesi olur" , "saçını örme bebeğin hayatı dolaşık olur", " kına yakma bebek havuç kafa olur", "saçını kestirme bebeğin ömründen kesersin ömrü kısa olur" vs. bunun gibi bazı söylentiler ne kadar doğrudur? Acaba az da olsa doğruluk payı var mı ? Bu konuda tecrübesi olan ve ya başından bu konuda geçen bir olayı anlatmak isteyen varsa lütfen anlatır mısınız zira aşerme zamanımda bol bol nar yemiştim hem de öyle canım çekmişti ki resmen canavar gibi yiyordum
inşallah canım benim hep korku içindeyim bebeğimi kucağıma verdiklerinde yüzü gözü leke olcak diye ödüm kopuyor gerçek olmasa bile bu söylentiler yine de insanı tedirgin etmeye yetiyo3. Hamileligim saçlarımı ne zaman canım isterse o zaman kestirdim çok şükür bir sıkıntı olmadı ikisindede şuanda da kestirdim hemde iki kez nar da yedim cilekte çok şükür böyle şeyleri aklınıza getirmeyin lütfen
Kötü düşünme her iki hamileligimde de canım ne isterse yedim inan arslan gibi iki oglum var saclarimida kestirdim bunları aklima bile getirmedim şuan 3.hamileligim inan dün cilek ve Nardan söz etmissiniz ve bende tam ikisini de yiyordum hatta bu hamileligimde hep nar canım çekti ve yedim saclarimida iki kez kestirdim iiçinden korkularini at bunları kendine dert etme canıminşallah canım benim hep korku içindeyim bebeğimi kucağıma verdiklerinde yüzü gözü leke olcak diye ödüm kopuyor gerçek olmasa bile bu söylentiler yine de insanı tedirgin etmeye yetiyo
çok tşk ederim içimi rahatlattınız hafiflemiş gibi hiss ediyorum şu an kendimi :)Kötü düşünme her iki hamileligimde de canım ne isterse yedim inan arslan gibi iki oglum var saclarimida kestirdim bunları aklima bile getirmedim şuan 3.hamileligim inan dün cilek ve Nardan söz etmissiniz ve bende tam ikisini de yiyordum hatta bu hamileligimde hep nar canım çekti ve yedim saclarimida iki kez kestirdim iiçinden korkularini at bunları kendine dert etme canım
Amin canım inşallahçok tşk ederim içimi rahatlattınız hafiflemiş gibi hiss ediyorum şu an kendimi :)bebişlerinizi de Allah bağışlasın sağlıklı sihhatli büyüsünler inşallah
Hurafe bunlar ben de hamileyim kestirdim dinen de bi sakincasi yok arastirdimsaçlarımı kestirmeyi nasıl istiyordum bir bilseniz bütün yazı sıcaktan bunaldım saçlarım da çok çabuk uzuyor üstelik resmen rapunzel oldum ama içimde tereddüt oldu diye korktum kestirmeye
AynenValla ben de gittim kestirdim saçlarımı, hayatta da inanmam öyle şeylere.Düşündüğünde insan, uzun bol kırıklı bir saç , zaten vücuttaki vitamini emer ve daha zararlıdır.Allah bilir neyin ne olacağını , bana da saçma geliyor böyle hurafeler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?