Hamilelerin ilk hamilelik belirtileri...

adete 3-4 gün kala adet olacakmışım gibi ağrım vardı ama olmadım ve akıntı çoktu lavaboya gidiyodum ahanda adet oldum diye bende bugün çok sevdiğim tavuktan iğrendim iğrenmek istemiyoruuuum:)

ben idrar testinden hamile olduğumu bir kaç gün önce öğrendim ama inanmadım.. dün kan tsti yaptım sonuç 73'tü ama yine inanmadım.. bugün adet günüm sabah yine idrar testi yaptım yine pozitif. :)

inanasım gelmiyor çünkü fazla belirti yaşamadım.. hiç beklemedim bu ay.
ne pembe yada kahverengi akıntı oldu. ne göğüs ne kasık ağrısı..
hiçbişi hissetmiyordum.. hiç aakıntı durmu da yaşamadım. adetime 2 gün kala içime acaba düştü, içim rahatlasın diye test yaptım.. pozitifti..

ben inanmasamda şunları yaşadım :
adete 5-6 gün kala sürekli bir şişkinlik vardı.. inanlmaz bir gaz sancısı..
birde alt kirpiklerim sağa sola yatmıştı, elimle bile düzeltemedim bu bana acaba dedirtti.. daha önceki aylarda dikkat etmiştm bu belirtiye.
adete son 3-4 kala idrar sıkışıklığı başladı.. geceleri hiç kalkmam normalde ama kalkmak zorunda kaldım.. göğüs ağrım olmadı ama kahverengi olan kısım genişledi, büyüdü.
dünden beri de inanılmaz bulantım var..
sürekli canım uyumak istiyor..

yaşadıklarım belirti bile değildi, adete 5-6 gün kala hafiften başladı.. gittikçe artıyor.

Son düzenleme:
benımde katkım olsun:)))
benım en buyuk ve tek belırtım gögus agrımdı
normalde adete 3-4 gun kalası gecen gögus agrım gecmemıstı ve daha sıddetlı agrımıstı
gögsum ağrırken hıc adet olmazdım ben
ozaman süphelenmıstım

başkada hıcbır belırtı yoktu öyle batma kabızlık falan

öncelikle konuyu acandan allah razı olsun sonrada katkıda bulunan tum arkadaslardan
Allahın ıznı ıle bu ay bende hamıs olmak ıstıyordum 21 aralık det gunum hıcbı belırtı yokken adet öncesı kasık agrısı oldu moralım bozuldu takı yazılarınızı okuyana dkadar
biraz da lsa umutluyum sımdı çnkü drarımda kkoyulasma gogus sıskınlıgı ve ara ara vuran bı kasık sancım mevcut
rabbım ol derse olur ancak ol demıs olsun
dua dın bana da kızlar

umarım dileğin olur canmcm... Allah gönlüne göre versin.. belirtilere takılma sen hiç..

öncelikle tebrik ediyorum.hayırlı olsun.peki adetinden nekadar önce test yaptırdın.

6 gebelikten edindigim tecrübelerimi yazayim faydasi olur insallah

*agzimda inanilmaz metalik bir tat
*gecmek bilmeyen bas agrilarim
*kokuu hassasiyeti (marketlere girerken agzimi burnumu nasil kapatacagimi bilemezdim)
*mide bulantilarim
*mide yanmasi (ama perisan olmustum)
*sol kasigimda hafif batmalar (ama herzaman degil)
*sanki kolum kanadim kirilmis gibi tuhaf bir hal
*uyku - gözlerimi acik tutamiyordum resmen
*sucuk ve sosis gibi cig etlerden tiksinmistim
*hafif bel agrisi (sanki adet olacakmisim gibi)
*gözbebeklerimin büyümesi
*tansiyonumun düsüklügü (bu yüzden bas dönmelerim olurdu)

Son düzenleme:
Reactions: iiz

evet benımde gözbebeklerım buyumus 2 gundur bakıyorum aynı
hatta netten goz resımlerıne baktım ıcımden de dıyorumkı bu kadındamı hamıle
of kafayı sıyırıcam ya :):):)

öncelikle tebrik ediyorum.hayırlı olsun.peki adetinden nekadar önce test yaptırdın.

teşekkür ederim, ben adetten iki gün önce yaptım ama baya baya belli olmuştu. silik değildi.. 4-5 gün öncede yapsam anlarmışım bence.. ama sana şunu diyim, hamilelik stressi bunu öğrendikten sonra bitmiyor.. diyelim kan testini yaptın doktor tamam dedi.. sonra keseyi görmen gerekiyor buda adet tarihinden sonra bir hafta daha istiyor.. sonra kalp atışını dinlemen gerekiyor yine üstüne bir hafta daha ekleniyor.. günler geçsin diye bekliyorum. keşke daha geç öğrenseydim. gebeliği bilipte durumunu görememek daha fena bişi.. herkes çevremde ya şöyleyse ya böyleyse ya düşerse bilmemne konuşuyorlar.. 3 ayı geçsede kurtulsam bu stressten diyorum. bu yüzden 8 senemi verdiğim işimden bile çıkacağım..
sen stress yapma şimdiden.. hayırlı haberler alrsn umarım..

Son düzenleme:
bu arada kasık ağrım dün akşam başladı.. kasıklarımda sürekli bir batma.. bir bilye var içinde oynuyor sanki.. çok rahatsız etmese de sürekli hissettiriyor.
kalp atışını dinleyebilmek için iki haftayı nasıl geçireceğim düşünmeden bilemiyorum. dün pembe bir akıntım oldu birde.
panik yaptım biraz. umarım normaldir. bu belirtileri hep adetten çok önce belirti olarak bekliyordum. günüm geçince gelmesi beni endişendiriyor....

evet benımde gözbebeklerım buyumus 2 gundur bakıyorum aynı
hatta netten goz resımlerıne baktım ıcımden de dıyorumkı bu kadındamı hamıle
of kafayı sıyırıcam ya :):):)

Ilk hamileligimde kaynanam söylemisti gözlerin bir baska kesin hamilesin diyip duruyordu.
Sonradan anlatti eskiden kadinlar öyle anliyorlarmis diye, hayirlisi olsun insallahhh...

Ilk hamileligimde kaynanam söylemisti gözlerin bir baska kesin hamilesin diyip duruyordu.
Sonradan anlatti eskiden kadinlar öyle anliyorlarmis diye, hayirlisi olsun insallahhh...

sen hamıssın senın duan daha cabuk tutar allahın ıznı ıle bacım bana da bı dua et be :) ya cok ıstıyorum ya belirtileri uyuyomus gıbı

bız şubatta denemeye karar verdık ınşallah ama rabbım ne zaman dılerse ozaman olur tabi onun zamanlaması herseyın ustundedır bız nekadar ayarlamaya calışsak da..!
ınşallah buraya ben de belırtılerımı yazarım yaa..valla heveslenıyorum artık.. :))
buarada ben bır dış gebelık gecırdım mayısta..hamıle oldugumu sanmıyordum,gaz sancısı sandım ve gecıken adet agrısıdır dedım..en bariz belırtıler;
kahverengı akıntılar,karın agrısı,gunduz yediğim tavuktan akşam tiksinmiştım bu cok acayıp gelmıştı bana,mutfaga gırememiştım..2gun sonrasında da hamıle oldugumu ogrenmıştım.
ınşallah bır sonrakı hamılelıgım normal,saglıklı ve hayırlı olur..dıleyen herkese rabbım nasıp etsın.. :)

Benim adetten 6 gün önce bi kaç damlalık lekelenmem oldu acaba mı dedim.Bir de kum gibi bi akıntım olmuştu pütürlü pütürlü.Başka da bi şey hissetmedim hepsi adetle aynı çünkü

selamler öncelikle söyle basllim benimde bu ay 20.12 inde adet görmem gerekiyordu fakat gelmedigecen ay ise 2 gun sudu 3 gun kahverengi bir leke oldu ve bugun tam 4 cü gunum adetm gelmedi goguslerimde agri felan yok ama agzimda hafif kurluk ve birazda dilim uyusmus gibi hissediyorum Hamile ola bilirmiyim acabaa???? test yapmayi korkuyorum bundanbi kac ay öncesii yapmisdim ama negativ cikti acaba simdi yapsam positiv cikarmi cok kafam karistii :S

canım 4 gün az bi zaman değil ne güzel inşallah hamilesindir bence bir an önce test yap hamilemisin değilmisin öğren hamile değilsen ve adetlerin hep düzenliyse belki adet gecikmesinin başka bi nedeni olur bence bu konularda dikkat etmek lazım inşallah hamilesindir canım burayada yazarsan seni tebrik ederiz

bnm adetten once
ayaklarim üsüdü
goguslerde hassasyiet oldu
uykum oldu
ve adet gunumde lekelenme oldu
3 gun az miktarda ve pembeydi
bundan 3 gun sonra test yaptim pozitifti
ve 10 haftalik bir maceradan sonra bebgimin klabi durmasi sonucu kaybettim((
yeniden basladim calismalara bu 3. ayim ins bu sefer hayirla gelir bebegm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…