hamileliğe hazırlık...

anladım ilk önce bi gidip muayene mi olsam diye düşünüyorum ama şimdi de çalısıyorum devlete zaten gidemem özele de gidemiyorum zaman yok cumartesileri de çalısıyorum.4 ay kadar önce devlete gittim kontrol için liste yaptım işte doktora gösterdim gebelikten önceki kontrolleri yaptırmak istiyorum dedim adam benle dalga gecer gibi kızım dediğin gibi bi kontrol yok dedi listeyi gösterdim biz burda yapmıyoruz istersen özele gider yaptırırsın için rahat etsin diye ama senin daha yasın kacta böyle pinpirikleniyorsun siz 1 sene calısın olmazsa bana yine gelirsin dedi hamile oldugumu ögrenirsem zaten calısmıycam.o zaman gerekn herseyi yaptırrım dioyrum ama of of bu aralar sıkıntıdayım.benm agzımda sık tekrarlayan aft var ve cıktıgında da 2 tane cıkıyo onun sebebini ögrenmem lazım önemli bi hastalıgın belirtisi filan mı.bi de sırtımda sivilceler filan da var gecen netten baktım bagırsak bakterisi yol acıyormus ona da.eğer öle hastalıklarım varsa doktora gitmedim tabi daha ama bebek olursa ona zararı olurmu aceba.neyse hayırlısı bakalım :1:

anladım ilk önce bi gidip muayene mi olsam diye düşünüyorum ama şimdi de çalısıyorum devlete zaten gidemem özele de gidemiyorum zaman yok cumartesileri de çalısıyorum.4 ay kadar önce devlete gittim kontrol için liste yaptım işte doktora gösterdim gebelikten önceki kontrolleri yaptırmak istiyorum dedim adam benle dalga gecer gibi kızım dediğin gibi bi kontrol yok dedi listeyi gösterdim biz burda yapmıyoruz istersen özele gider yaptırırsın için rahat etsin diye ama senin daha yasın kacta böyle pinpirikleniyorsun siz 1 sene calısın olmazsa bana yine gelirsin dedi hamile oldugumu ögrenirsem zaten calısmıycam.o zaman gerekn herseyi yaptırrım dioyrum ama of of bu aralar sıkıntıdayım.benm agzımda sık tekrarlayan aft var ve cıktıgında da 2 tane cıkıyo onun sebebini ögrenmem lazım önemli bi hastalıgın belirtisi filan mı.bi de sırtımda sivilceler filan da var gecen netten baktım bagırsak bakterisi yol acıyormus ona da.eğer öle hastalıklarım varsa doktora gitmedim tabi daha ama bebek olursa ona zararı olurmu aceba.neyse hayırlısı bakalım :1:

bence kontrole gitsen çok iyi olur. randevu alıp özele gidersen, muayene işi en fazla 1 saatte bitiyor.
bende de çok sık aft çıkıyor,hatta bazen aft+uçuk+sivilce üçlüsü de oluyor yüzümde... beslenmeye dikkat etmek gerekiyor bence,tabi bir de stres olayı var...bu durumun hamilelik ciddi sorunlar yaşatacağını pek zannetmiyorum.
her sabah kara dut pekmezi içiyorum son 2 haftadır,hem kansızlık için, hemde ağız içindeki aftlar için. iyi geldiğini duymuştum pekmezin bu durumlara...
hayırlısı diyelim:))

evet canım dogru dedin bana da karadut söylemişleri kendini bulamazsan reçelini ye faydası olur demişlerdi pekmezi de mi varmış bende içeyim bari kansızlık da var zaten bende.sen de ben gibisin galiba :)

veeee sonuçlarımı aldım rubella ya bağışıklığım varmış rahatladım, ama toxoplazma ya yok negatif cıktı ama onunla ılgılı bısey yapılmıyo sanırsam

bildiğim kadarıyla bağışıklığınız yoksa hamilelikte doktorlar takip amacıyla istiyor.

teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. benim kafam bu testler konusunda biraz karışık:
kadın doğum uzmanına gittim,bana testleri yap getir dedi. sonra başka bi doktora daha gittim;'bu testler acele değil,hamilelik esnasında da yapılıyor ' dedi. ne yapacağımı bilemiyorum. ben hamile kalmayı eylül gibi düşünüyorum;ama şimdiden ne yapılması gerekiyorsa da yapmak istiyorum... hakkımızda hayırlısı diyelim...

bende doktora gittim gebelik planladığım için kan sayımı, hormon, rubella, toxo, biyokimya ve smear istedi ayrıca folik asit vrdi ağustos gıbı planlıyorum bende herkes ıcın hayırlıs olur umarım.

bugün kızamıkçıkla ilgili bir kitapçık okudum hamilelikten 1 ay önce aşıyı yaptırabilirmişsiniz. hamileyken kesinlikle yaptırılmaması gerekiyormuş.. eğer hamileliğinizin ilk 3 ayında kızamıkçık olursanız bebeğinizde özürlülük meydana getirebilirmiş bu yüzden aşıyı yaptırmak önemli.. bir de tetanoz aşısı olmalıymışız ama iki aşı da olmazsa olmaz değil

bizde önümüzdeki ay bebek düşünüyoruz,inşallah Allah kısmet etmiştir.doktora gittik bi sorun yok dedi,ama demir eksikliği çıktı..1,5 yıl önce 9 haftalık bebeğim ölmüştü karnımda,inşallah yine aynı şeyleri yaşamam.Allah sağlıklı bebişler nasip etsin inş. hepimize

Temmuzcular ağustosçular burda demek,ben de geldim ben de geldim beni de alın :1:
Kızlar nisandan beri sesiniz çıkmamış yaptırdınız mı testlerinizi?
Neler yaptırdınız tek tek bi yazıverin de bilinçlenelim :52::27:
Biz de başlicaz temmuzdan sonra
Ben şu an folik asite başladım
Abur cubur yemeyi kestim,onun yerine kuru üzüm ve ceviz yiyorum :56:
Kola yasak,hazır meyve suları ve çay mümkün olduğunda içmiyorum.
Süt sevmediğim için yoğurt yiyorum.
Stesten uzak durmaya çalışıyorum,yapamıyorum :15:
Kilo vermeye başladım vs vs şimdilik...
Doktora da gidicem bakalım bünyeden neler çıkçak :26:

Temmuzcular ağustosçular burda demek,ben de geldim ben de geldim beni de alın :1:
Kızlar nisandan beri sesiniz çıkmamış yaptırdınız mı testlerinizi?
Neler yaptırdınız tek tek bi yazıverin de bilinçlenelim :52::27:
Biz de başlicaz temmuzdan sonra
Ben şu an folik asite başladım
Abur cubur yemeyi kestim,onun yerine kuru üzüm ve ceviz yiyorum :56:
Kola yasak,hazır meyve suları ve çay mümkün olduğunda içmiyorum.
Süt sevmediğim için yoğurt yiyorum.
Stesten uzak durmaya çalışıyorum,yapamıyorum :15:
Kilo vermeye başladım vs vs şimdilik...
Doktora da gidicem bakalım bünyeden neler çıkçak :26:

bende aynı süreclerdeyim arkadaşım
folik aside başladım
gebelik öncesi muayenelerimi oldum
kola kahve vs içiyorum
açık çay içmeye çalışıyorum
kilo verme sürecim devam ediyor 5 kilom kaldı ideal kiloya ama temmuza kadar gitmezse bile son adetimden sonra korunmayı bırakıcam artık
allah herkes için hayırlı haberler versin inş

bende folik asit kullanmaya başladım,demir eksikliği varmış dikkat etmem gerekliymiş,ilaç verdi sabah aç karnına,kolayı bıraktım onun yerine soda içiyorum,doktora sormadım ama zararlı mı biiyorum,hayırlısı bakalım.

bende aynı süreclerdeyim arkadaşım
folik aside başladım
gebelik öncesi muayenelerimi oldum
kola kahve vs içiyorum
açık çay içmeye çalışıyorum
kilo verme sürecim devam ediyor 5 kilom kaldı ideal kiloya ama temmuza kadar gitmezse bile son adetimden sonra korunmayı bırakıcam artık
allah herkes için hayırlı haberler versin inş

Amin canım inşallah çok beklemeyiz.
Muayenede ne testleri yaptı sana peki?

arkadaşlar merhaba bende yeni katıldım aranıza.. salı günü ilk kontrolüme gittim.kan testi ve smear testi yapıldı.gayet güzel çıktı sonuçlar.birde doktor 1 ay folik asit al sonra korunmayı bırakabilirsin dedi..burda tüm arkadaşlar 3 ay diyo ona biraz kafam taklıdı..inş.bende temmuz gibi düşünüyorum nasipse..
aynen bende abur cuburu yavaş yavaş atmaya başladım.kuru meyve ve süt içiyorum az acıktığım zaman..:)

arkadaşlar merhaba bende yeni katıldım aranıza.. salı günü ilk kontrolüme gittim.kan testi ve smear testi yapıldı.gayet güzel çıktı sonuçlar.birde doktor 1 ay folik asit al sonra korunmayı bırakabilirsin dedi..burda tüm arkadaşlar 3 ay diyo ona biraz kafam taklıdı..inş.bende temmuz gibi düşünüyorum nasipse..
aynen bende abur cuburu yavaş yavaş atmaya başladım.kuru meyve ve süt içiyorum az acıktığım zaman..:)

maximum 3 ay öncesi tatlım takılma sen ona
bende 1 ay kullanmış olucam folik asidi
bende temmuzda ilk adetimden sonra bırakıcam korunmayı kısmetse

sen hangi doktora gittin?

maximum 3 ay öncesi tatlım takılma sen ona
bende 1 ay kullanmış olucam folik asidi
bende temmuzda ilk adetimden sonra bırakıcam korunmayı kısmetse

sen hangi doktora gittin?[/QU

Bursa Bahar Hastanesi Gönül hanım....çok tatlı bir bayan ilgilendi sağolsun..kısmetse ilerdede ona giderim diye düşünüyorum

Back
X