- 22 Eylül 2022
- 6.095
- 17.784
- 178
Kolay mı babasız bir çocuk büyütmek ? Tekrar evlenmeye kalksa belkide yarın bir gün o çocuk için herşeyden vazgeçmek. Kendini hiçe saymak, bunları tek başına desteksiz yapacak. Bilip bilmeden vicdanlara oynamayın. Kadın zaten bunun vicdanındaOlaya düz bakıyorum,sizim vesilenizle dünyaya gelmeai istenilen bir bebeğin yaşam hakkına son vermek esas bencillik geliyor.
Evet zorlukları olacak ama buna değecek güzellikler katacağıda kesin.
Lütfen arabayı geri vermeyin o sizin garantiniz ve hakkınız . Size babasının hayrını vermedi hakkınızı verdi.Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Ay sinirlendim! Kimse de helal olsun ne gururlu kadın demez. Ayyy salak işte yemeyenin malını yerler derler.Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Ah işte bunun kararını vermek çok zor. Hamileliğimin 30 haftasını geçtim, tedaviyle oldu. Kolay değildi bu süreç ama hamilelik de kolay değil. Hormonlar alt üst, eş desteği bu süreçte çok önemliymiş bunu anladım. Şimdi başıma gelse ne yapardım diye düşünüyorum, elbette bebeğimden vazgeçmek çok zor olurdu. Fakat kendi başıma büyütmek ister miydim, işte bundan emin değilim ki maddi olarak kendi ayaklarım üzerinde durabilecek bir kadınım. Eğer çocuğu doğurmaya karar verirsen lütfen haklarından vazgeçme arkadaşım. Gülen yüzünü solduran adamı parayla sevindirme. Hamile bir kadına bunu yapmak büyük günah. Gurur yapıp da nal mülk verme bu adama lütfen. Çocuğuna baksın, manevi değilse bile maddi destek olsun. Çocuk büyütmek inan ki zor hele günümüzde bu şartlarda. Bilmiyorum, 30 yaşındasın. Ben 33 yaşımda hamile kalabildim. Olur da çocuğu aldırırsan bir daha hamile kalamam diye düşünme, yumurta dondurursun. Bir sürü çözümü var, umutsuz olma sakın. Sadece şu an kendin için en doğru kararı vermeye çalış ve doğurmaya karar verirsen hayatının bir daha asla eskisi gibi olmayacağını bilerek ver kararını.Çok doğru çok güzel yazdıklarınız. Ama yaşayacağım vicdan azabı da beni korkutuyor. Mucize bebek diye etrafta zıplarken bir anda soldu heyecanım. Vebalini nasıl öderim diyor insan. Ama diğer yandan hayata sıfırdan başlama eski neşemi kazanma fikri de çok rahatlatıcı
Yaptığımız anlaşma tam olarak evlilik içerisinde edinilen malların eş ile bölüşülmemesi için ve devletin zaten kendi hazırladığı bir anlaşma. Bu beni etkiliyor. Çocuğu değil. Çocuk olursa ve kabul ederse çocuğunu, babasının mirasından hakkı oluyor. Evet noterde avukatla yaptıkBurada sizin gurur yapmanızı gerektirecek bir konu yok. Çocuğunuzu doğurmaya karar verirseniz onu düşünerek bu adımları atmanız gerekiyor.
Hayatta neler olacağı bilinmez ve bugün olduğunuzdan ekonomik olarak çok daha zor bir durumda kalabilirsiniz.
Bu çocuğu tek başınıza yapmadınız, tüm sorumluluğu tek başınıza alamazsınız. Eğer maddi olarak hiçbir hak talep etmek istemiyorsanız ve çocuğa tek başınıza iyi bir gelecek sunabilme noktasında tereddütleriniz var ise o zaman dünyaya getirip getirmeme konusunu tekrar değerlendirebilirsiniz.
Duygusal olarak çok zorlandığınızı anlıyorum ancak şu anda mantıklı düşünerek hareket etmeniz oldukça önemli.
Lütfen bir avukatla devam edin ve hakkınız olan ne var ise (araba, nafaka v.b.) talep edin.
Evlilik süresi içinde edinilen mallarda eşin de hakkı olmak zorunda. Sizin düzenli bir işte çalışmıyor olmanızın hiçbir önemi yok bu kısımda. Evlilik birliği içinde üstlendiğiniz tüm sorumluluklar başlı başına yeterli bunun için.
Sözleşmeyi kendi aranızda mı yaptınız noter huzurunda mı?
4 haftalık gebelik demek 2 hafta önce sevişmişsiniz demek. Ne değişmiş kendisine sordunuz mu bunuMerhaba, Mart ayında yaşadığım tedaviyle olan bebek kaybından sonra mucize ve ilaçsız ve geç döllenme ile kürtaj sonrası korunmadığım ilk ilişkide hamile kaldım. Hamileliğimi öğrendikten 3 gün sonra yani bugün evli olduğum kişi ayrılmak istediğini söyledi. Detaylarda boğulmak istemiyorum. Eğer bebek sağlıkla büyürse ailemle ama hayatım da yok olacaktır muhtemelen ona bakabilir miyim yoksa aldırmalı ve hayata sıfırdan mı başlamalıyım ? Karşı taraftan maddi manevi bir destek istemiyorum. Maddi durumumuz orta. Benim şuan hiç gelirim yok. Doğduktan sonra çalışabilirim, şuan 4 haftalık civarıdır. Ki bildiği halde bu konu yokmuş gibi ayrılık talebini iletti. Kendime ve doğacak bebeğe haksızlık mıdır doğurmak yoksa vicdansızlık mıdır hayata tutunacak cana kıymak ?
Ya lütfen böyle şeyler söylemeyin. Rızık Allah’tan diye bir şey yok. Böyle böyle nice çocukların hayatı rezil oluyor. Kadınlara böyle vicdan yüklemesin kimse. Gerçekten çok üzücü bunları bir hemcinsimden duymak. Bir bebeğin varı yoğu annesidir. Kadın tek başına bir çocuğu büyütebilecek mi, buna maddi manevi yetebilecek mi mantıklı düşünüp kararını kendisi vermeli. Böyle durumlarda duygusal davranmamalıyız. Mantığımızla hareket etmeliyiz. Günahı da sevabı da kişinin kendisine ait, bu şekilde manipüle etmeyelim kimseyi lütfen…Lütfen bi cana kıymayın !
Bu kaç tedavi geçirmişsiniz bebek sahibi olmak için.. sonunda Allahın size bi hediyesinin canınamı kıyacaksınız... rızık Allahtan.. bebeğinde sizin rızkınızıda Allah veriyor.. şuanki hislerinizle hareket etmeyin.. öfke ve hayal kırıklıkları yüzünden belkide hayatınızın en güzel ve tek şansını kaybetmeyin..
Aldırsanız nereden biliyorsunuz bidaha Allah size bi bebek nasip edeceğini...helede cana kıymak büyük bir günah iken...
Çok teşekkür ederim. Sağlıkla kucağınıza alırsınız insallah. Sizlerin fikirleri saçma salakça gururumu ve inadımı kırıyor. Daha da öfkeleniyorum bu duruma. Bunların acizlik değil hak olduğunu görmeye başlıyorum. Bir de daha ne yapacağımı bilmediğim bir şey için ilaçlar ve iğneler vuruyorum. Sanki yolunda giden bir gebeliğe göre bağı güçlendiriyor çekilen acının artması. Öyle bir dönemdeyiz ki nasıl açılır kalp başkasına bilmiyorum. Öyle güzel oynadı ki rolünü hepimiz şaştık kaldık şimdi bu acımasızlığa. Sizin duanız çok kıymetli. İnsallah hayırlı kararı verebilirimAh işte bunun kararını vermek çok zor. Hamileliğimin 30 haftasını geçtim, tedaviyle oldu. Kolay değildi bu süreç ama hamilelik de kolay değil. Hormonlar alt üst, eş desteği bu süreçte çok önemliymiş bunu anladım. Şimdi başıma gelse ne yapardım diye düşünüyorum, elbette bebeğimden vazgeçmek çok zor olurdu. Fakat kendi başıma büyütmek ister miydim, işte bundan emin değilim ki maddi olarak kendi ayaklarım üzerinde durabilecek bir kadınım. Eğer çocuğu doğurmaya karar verirsen lütfen haklarından vazgeçme arkadaşım. Gülen yüzünü solduran adamı parayla sevindirme. Hamile bir kadına bunu yapmak büyük günah. Gurur yapıp da nal mülk verme bu adama lütfen. Çocuğuna baksın, manevi değilse bile maddi destek olsun. Çocuk büyütmek inan ki zor hele günümüzde bu şartlarda. Bilmiyorum, 30 yaşındasın. Ben 33 yaşımda hamile kalabildim. Olur da çocuğu aldırırsan bir daha hamile kalamam diye düşünmem yumurta dondurursun. Bir sürü çözümü var, umutsuz olma sakın. Sadece şu an kendin için en doğru kararı vermeye çalış ve doğurmaya karar verirsen hayatının bir daha asla eskisi gibi olmayacağını bilerek ver kararını.
Umarım en önce kendin için en hayırlı kararı verirsin arkadaşım. En öncelik sensin, bunu unutma.Çok teşekkür ederim. Sağlıkla kucağınıza alırsınız insallah. Sizlerin fikirleri saçma salakça gururumu ve inadımı kırıyor. Daha da öfkeleniyorum bu duruma. Bunların acizlik değil hak olduğunu görmeye başlıyorum. Bir de daha ne yapacağımı bilmediğim bir şey için ilaçlar ve iğneler vuruyorum. Sanki yolunda giden bir gebeliğe göre bağı güçlendiriyor çekilen acının artması. Öyle bir dönemdeyiz ki nasıl açılır kalp başkasına bilmiyorum. Öyle güzel oynadı ki rolünü hepimiz şaştık kaldık şimdi bu acımasızlığa. Sizin duanız çok kıymetli. İnsallah hayırlı kararı verebilirim
Ben de biraz o fikrimi kırıyorum sanırım. Hatta o arabayla gideceğim tatilleri düşündüm bir ara. Hiç sağlıklı değil psikolojim şuandaLütfen arabayı geri vermeyin o sizin garantiniz ve hakkınız . Size babasının hayrını vermedi hakkınızı verdi.
Bu yorum çok güzel normalde sormam ama neden beğenmedim atılmış? Gayet güzel mantıklı bir yorum.En azından arabanız sizde kalsın. Çocuğu doğurmanız halinde onun olur, öyle düşünün.
Tedavi sonucu hamile kalmışsınız. Mucize bir tutunuş olmuş. Hayat şartlarınızı en iyi siz bilirsiniz. Kimse aldır aldırma dememeli. Çok hayati bir dönemeçtesiniz. Herkes kendini bilir.
Sağlıklı bir zihin yapısına sahip misiniz?
Bebek doğsa ve adam hiç destek olmasa da onu yük görmeden yetiştirebilir misiniz? Babaya olan kızgınlığı ondan çıkarır mısınız? Onu hayatınızı yaşayamamanızın suçlusu görür müsünüz? Onu aileniz görüp ona tutunup kendi çekirdek ailenizi mi kurarsınız?
Tüm cevaplar sizde. Maddi ve manevi tüm durumları değerlendirin. Acele karar vermeyin.
Allah yükünüzü hafifletsin, inşallah sizin için en iyisi olur.
Benim çocuğunuzla ilgili söylediğim tüm kısımlar bu anlaşmanın dışında kalan kısımlardı zaten.Yaptığımız anlaşma tam olarak evlilik içerisinde edinilen malların eş ile bölüşülmemesi için ve devletin zaten kendi hazırladığı bir anlaşma. Bu beni etkiliyor. Çocuğu değil. Çocuk olursa ve kabul ederse çocuğunu, babasının mirasından hakkı oluyor. Evet noterde avukatla yaptık
Sorumluluktan kaçan birini nasıl zorlayabilirim bilmiyorum. Öyle salakça bir gururum var ki doğursam nafaka almam. Mehir olarak verdiği arabayı geri vermek için plan yapıyorum. Zaten evlilik anlaşması var başka mal da kalmaz bana.Annem babam arkadaşlarım herkes peşimde pervane. Çok güzel insanlar var çevremde. Ama gün sonunda ben bebeğimle başbaşa kalacağım.
Allah bildigi gibi yapsin o merhametsizi. Sakin kalmaya çalış. Boyle biri icin aglamaya bile degmez oyle düşün. Biraz kafani dağıtacak bir seyler izle 2-3 hafta daha vaktin var sonucta bu karar için. Birinin fevri olmadan yetiskin gibi davranmasi lazim neticede. Normalde aldır derdim ben kesin ama zor oldu diyorsun üzülebilirsin. Bu gezme tozma olaylari olmadan bebek denemeleri yaparken sen bu adama güveniyor muydun gerçekten? Bence sanki hep hissetmissin eli kapidaligini. O zaman neden bu israrla hamile kalmaya calisman? O gitse bile kendime güvenirim dioduysan o zmn simdi seni ikilemde birakan ne? Kac yasinda bu adam müsveddesi?Biz bi süredir tartışıyorduk, söylediğim en ufak şeyi bile umursamaması bana olan saygısını kaybettirdiğini düşündürüyordu. Sonra toparladı ben de kendimi törpüledim biraz umursamaz olmayı öğrendim . Ama tam üzerine hamile kaldım ve hamileliğimi öğrendiğim gün dahil 3 gün eve geç saatlerde geldi. Aslında habere çok sevindi etrafa gülücükler saçtı ayrılık yok çok mutlu olacağız vs dedi. Gribim düşük tehlikem var iğnelerim var ve yalnız kaldım. Arkadaşıyla gezdi. 2.gün laf söyleyince trip attı. 3.gün artık robot gibi durmayı bırakmasını istedim çünkü ev işlerini kahvaltıları ben hazırladım 1 bardak su koymadı önüme. Çıktı evden dönmedi. Ben de anneme geldim ve bugün ayrılmak istediğini yazdı. Ve tek bahsettiği şey kıyafetlerdi
Malesef söz hakkı olduğunu iddia edecek. Belkide etmeyecek ama bu da sizi yaralayacak. Henüz buna karar vermek için bir zaman dilimine sahipsiniz. Bu süreçte gerçekten boşanıp boşanmayacağınızı netleştirmeniz lazımEğer sağlıkla büyürse içimde ve doğurmaya karar verirsem, kendisinin bu çocuk üzerinde söz hakkı olmasını istemiyorum. Ama bu olay bugün başladı inanın çok taze ve çok yabancı bir durum bu bana. Sizinle paylaşıyorum yeni bakış açıları kazanıp kendime kaçtığım soruları sorabilmek için. Sağolun
Aynen valla. Evlilik anlaşmasıyla başlayan her evlilik bitmeye mahkumdur zaten. Kafada bu kadar senin benim ayrimi varken ordan duygusal birseyler çıkabilir mi hic...Adamın güvenilmez ve ailesinin aklıyla hareket eden biri olduğu baştan belliymiş.Bana etiket yapıştırıp hadi sözleşmeyi imzala evlenelim diyen adamın alnını karışlarım.Birde o kadar eziyet çekip o aileye torun diye kendimi parçalayamazdım.Sürekli hata üstüne hata yapmışsınız,ne o aile sizi benimsemiş ,ne adam gerçekten sevmiş,adamın hormonlarıyla düşündüğü döneme dek gelmişsiniz.Eminim işaretler vardı ama siz görmezlikten geldiniz.Aile destekledi,adam sıkıldı ve oyun bitti....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?