Hamileliğimi öğrendim ve terkediliyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Olaya düz bakıyorum,sizim vesilenizle dünyaya gelmeai istenilen bir bebeğin yaşam hakkına son vermek esas bencillik geliyor.
Evet zorlukları olacak ama buna değecek güzellikler katacağıda kesin.
Kolay mı babasız bir çocuk büyütmek ? Tekrar evlenmeye kalksa belkide yarın bir gün o çocuk için herşeyden vazgeçmek. Kendini hiçe saymak, bunları tek başına desteksiz yapacak. Bilip bilmeden vicdanlara oynamayın. Kadın zaten bunun vicdanında

Lütfen arabayı geri vermeyin o sizin garantiniz ve hakkınız . Size babasının hayrını vermedi hakkınızı verdi.

Lütfen bi cana kıymayın !
Bu kaç tedavi geçirmişsiniz bebek sahibi olmak için.. sonunda Allahın size bi hediyesinin canınamı kıyacaksınız... rızık Allahtan.. bebeğinde sizin rızkınızıda Allah veriyor.. şuanki hislerinizle hareket etmeyin.. öfke ve hayal kırıklıkları yüzünden belkide hayatınızın en güzel ve tek şansını kaybetmeyin..
Aldırsanız nereden biliyorsunuz bidaha Allah size bi bebek nasip edeceğini...helede cana kıymak büyük bir günah iken...

Ay sinirlendim! Kimse de helal olsun ne gururlu kadın demez. Ayyy salak işte yemeyenin malını yerler derler.
Ben 2 çocuğumdan biri bebekken boşandım. MaşAllah çok mutluyuz. Mehir ve çocuklara nafaka da anlaştık. Anlaşmaya uymadı bastım icrayı. Sefam olsun. Benim ve çocuklarımın ihtiyacı olan şey para! Neyse bebeğim büyüdü 4,5 yaşında anaokuluna gidiyor. MaşAllah biz iyiyiz. Karalar bağlayıp gururlu kadın hallerine sakın girme. Erkeklere bu tavırlar komik geliyor.

Ah işte bunun kararını vermek çok zor. Hamileliğimin 30 haftasını geçtim, tedaviyle oldu. Kolay değildi bu süreç ama hamilelik de kolay değil. Hormonlar alt üst, eş desteği bu süreçte çok önemliymiş bunu anladım. Şimdi başıma gelse ne yapardım diye düşünüyorum, elbette bebeğimden vazgeçmek çok zor olurdu. Fakat kendi başıma büyütmek ister miydim, işte bundan emin değilim ki maddi olarak kendi ayaklarım üzerinde durabilecek bir kadınım. Eğer çocuğu doğurmaya karar verirsen lütfen haklarından vazgeçme arkadaşım. Gülen yüzünü solduran adamı parayla sevindirme. Hamile bir kadına bunu yapmak büyük günah. Gurur yapıp da nal mülk verme bu adama lütfen. Çocuğuna baksın, manevi değilse bile maddi destek olsun. Çocuk büyütmek inan ki zor hele günümüzde bu şartlarda. Bilmiyorum, 30 yaşındasın. Ben 33 yaşımda hamile kalabildim. Olur da çocuğu aldırırsan bir daha hamile kalamam diye düşünme, yumurta dondurursun. Bir sürü çözümü var, umutsuz olma sakın. Sadece şu an kendin için en doğru kararı vermeye çalış ve doğurmaya karar verirsen hayatının bir daha asla eskisi gibi olmayacağını bilerek ver kararını.

Yaptığımız anlaşma tam olarak evlilik içerisinde edinilen malların eş ile bölüşülmemesi için ve devletin zaten kendi hazırladığı bir anlaşma. Bu beni etkiliyor. Çocuğu değil. Çocuk olursa ve kabul ederse çocuğunu, babasının mirasından hakkı oluyor. Evet noterde avukatla yaptık

4 haftalık gebelik demek 2 hafta önce sevişmişsiniz demek. Ne değişmiş kendisine sordunuz mu bunu

Ya lütfen böyle şeyler söylemeyin. Rızık Allah’tan diye bir şey yok. Böyle böyle nice çocukların hayatı rezil oluyor. Kadınlara böyle vicdan yüklemesin kimse. Gerçekten çok üzücü bunları bir hemcinsimden duymak. Bir bebeğin varı yoğu annesidir. Kadın tek başına bir çocuğu büyütebilecek mi, buna maddi manevi yetebilecek mi mantıklı düşünüp kararını kendisi vermeli. Böyle durumlarda duygusal davranmamalıyız. Mantığımızla hareket etmeliyiz. Günahı da sevabı da kişinin kendisine ait, bu şekilde manipüle etmeyelim kimseyi lütfen…

Çok teşekkür ederim. Sağlıkla kucağınıza alırsınız insallah. Sizlerin fikirleri saçma salakça gururumu ve inadımı kırıyor. Daha da öfkeleniyorum bu duruma. Bunların acizlik değil hak olduğunu görmeye başlıyorum. Bir de daha ne yapacağımı bilmediğim bir şey için ilaçlar ve iğneler vuruyorum. Sanki yolunda giden bir gebeliğe göre bağı güçlendiriyor çekilen acının artması. Öyle bir dönemdeyiz ki nasıl açılır kalp başkasına bilmiyorum. Öyle güzel oynadı ki rolünü hepimiz şaştık kaldık şimdi bu acımasızlığa. Sizin duanız çok kıymetli. İnsallah hayırlı kararı verebilirim

Umarım en önce kendin için en hayırlı kararı verirsin arkadaşım. En öncelik sensin, bunu unutma.

Lütfen arabayı geri vermeyin o sizin garantiniz ve hakkınız . Size babasının hayrını vermedi hakkınızı verdi.
Ben de biraz o fikrimi kırıyorum sanırım. Hatta o arabayla gideceğim tatilleri düşündüm bir ara. Hiç sağlıklı değil psikolojim şuanda

Bu yorum çok güzel normalde sormam ama neden beğenmedim atılmış? Gayet güzel mantıklı bir yorum.

Benim çocuğunuzla ilgili söylediğim tüm kısımlar bu anlaşmanın dışında kalan kısımlardı zaten.
Aldığınız araç, bağlanacak nafaka gibi...
Bunların hepsi çocuğunuzun geleceğini inşa etmenizde size katkısı olacak şeyler, lütfen es geçmeyin.
Umarım her şey sizin için güzel ilerler.

Bir kere o nafaka senin değil çocuğunun hakkı. Onun adına bu kararı veremezsin üstelik bir geliriniz yokmuş. Gurur senin gururun kendinle ilgili konularda kullan onu.

Durumun zor allah yardımcın olsun zor bir karar eşiğindesin. Çocuk büyütmek zorlu ama bir o kadar muhteşem. Kendine güveniyor musun? Maddi olarak ve manevi olarak. İyice düşün. O adam bugün olmasa da yarın hayatınızdan çıkar o durumda sen ne hissedersin ne yaparsın bunları düşün. Duygusal hareket etmemelisin. Her durumu enine boyuna düşünmelisin.

Allah bildigi gibi yapsin o merhametsizi. Sakin kalmaya çalış. Boyle biri icin aglamaya bile degmez oyle düşün. Biraz kafani dağıtacak bir seyler izle 2-3 hafta daha vaktin var sonucta bu karar için. Birinin fevri olmadan yetiskin gibi davranmasi lazim neticede. Normalde aldır derdim ben kesin ama zor oldu diyorsun üzülebilirsin. Bu gezme tozma olaylari olmadan bebek denemeleri yaparken sen bu adama güveniyor muydun gerçekten? Bence sanki hep hissetmissin eli kapidaligini. O zaman neden bu israrla hamile kalmaya calisman? O gitse bile kendime güvenirim dioduysan o zmn simdi seni ikilemde birakan ne? Kac yasinda bu adam müsveddesi?

Adamın güvenilmez ve ailesinin aklıyla hareket eden biri olduğu baştan belliymiş.Bana etiket yapıştırıp hadi sözleşmeyi imzala evlenelim diyen adamın alnını karışlarım.Birde o kadar eziyet çekip o aileye torun diye kendimi parçalayamazdım.Sürekli hata üstüne hata yapmışsınız,ne o aile sizi benimsemiş ,ne adam gerçekten sevmiş,adamın hormonlarıyla düşündüğü döneme dek gelmişsiniz.Eminim işaretler vardı ama siz görmezlikten geldiniz.Aile destekledi,adam sıkıldı ve oyun bitti....

Malesef söz hakkı olduğunu iddia edecek. Belkide etmeyecek ama bu da sizi yaralayacak. Henüz buna karar vermek için bir zaman dilimine sahipsiniz. Bu süreçte gerçekten boşanıp boşanmayacağınızı netleştirmeniz lazım

Aynen valla. Evlilik anlaşmasıyla başlayan her evlilik bitmeye mahkumdur zaten. Kafada bu kadar senin benim ayrimi varken ordan duygusal birseyler çıkabilir mi hic...

bu böyle karar verilecek bi şey değil bence. düzgünce konuşmak zorundasınız eşinizle. gurur ya da taktik zamanı değil. derdi neymiş, çocuk hakkında ne düşünüyor, bundan sonra ne yapmayı planlayacaksınız oturun konuşun. nafaka istememek, mehiri geri vermek falan şova ne gerek var anlamıyorum türk dizisi senaryosu değil bu sizin hayatınız. altından kalkamayacağınız şeyleri gurur adı altında yapmamalısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…