Goruyorum zaten :) ama calistigi icin evdede olmayacak sabah 8de gidip 10da gelicek neye yardim edebilcekki. Kendi evimde olsak neyse izinli olsa falan dediginiz gibi yemek temizlik ama calisiyor zaten evde olmayacak ne gerek varki gitmeme diretiyor hala.Anne desteği sadece bebekte değil diğer işlerde oluyor . Uyku uyumanı gerekecek yemek yapmak temizlik çamaşır çok yıkanacak bunlardan dolayıdır. Çalışıyorsa ve eşiniz yardımcı olacaksa evinizde kalmanız en iyisi tabi.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim . Ayrıca anneniz de anneanne olacağı için çok heyecanlıdır ve kızısınız yanınızda olmak istiyordur . Onu da hoşgörün .
Ben de dogum yapali iki ay oluyo canim kimsenin evine gitme cocuguna en iyi sen bakarsin.moralini bozanlardan lutfen uzak dur dogum zaten stresli bir de erraftakilerin cenesi durmaz logusa sen misin onlar mi karisir ortalik.ben dogdugunda tutamiyordum bile ama herseyine alistim şuan kendine guven.hayirli dogumlar.Arkadaşlar lutfen yardimci olun kafayi yemek uzereyim. Telefondan girdigim icin yazim kurallarina uyamadim birazda uzun oldu kusura bakmayin simdiden..
Dogumum eylulun 10nda bekleniyor. Normal dogum ilk bebegim olucak. Daha once kuzenlerimi yegenlermi ben buyuttum. Yenidogan bebegi basima atip tarlaya gidiyordu yengelerim :)). Her seyini biliyorum allaha sukur elim yatkin. Allah razi olsun onlarin sayesinde bilgiliyim.
Sorun su. Esimin annesi zaten gelemez onceki konumda bilen bilir cocugu aldir falan demisti anlasamayiz esimde istemiyor ben asla kabul etmem.
Annem dogumdan sonra 1 hafta bende kal diyor ama icim hic rahat degil. Ben daha dogurmadan depresyona girdim en ufak bir mudahalede lafta sinirlerim zipliyor. Annem ne kadar karismam etmem desede guvenemiyorum canimi sikar diye. Tek basina yasiyor babamla ayrildilar. Esim zaten izinli olucak dogumumdan sonraki 1 hafta evimize gelelim dedi. Hastaneyede cok yakin kendi evimiz kararsiz kaldim.
Belki yanlis anlayan olur ama gecen napiyosun diye aradi bebek bekliyoruz ne yapalim dedim gulerek e bizde bekliyoruz canim dedi senle ben birmiyiz annecim ben anneyim dedim sakasina e bende ananeyin ne zaman geliyosunuz bilmem ne diretmeye basladi. Gitsek esimde rahat edemicek bende bisey dese biliyorum deliricem. Aramiz acilcak. Zaten yenidogan bebegi kucagina bile alamaz annem korkar alt degistirmeyi falan da bilmiyor bosu bosuna gitmesemmi hem busari hastaneye yakin allah korusun bisey olsa 5 dakka. Surekli gittigim bildigim hastane annemin evinden 1 saat nerdeyse. Asisi olucak bunun kontrolu ugrasamam gibime geliyor. Sizcr ne yapmaliyim???
Keske benimkide gelse. Ama beni cagiriyor zaten yukardaki cevaplarida gorduyseniz 8 10 calisiyor evdede olmayacak yardimi dokunmayacak yani israr ediyor beni sinir ediyo bi kac gundur . esimde istemiyo ordada tekiz burdada ne gerek var herseyi tasimaya diye hakli olarakbende normal dogum yaptim dikişle çok zorlandim 1 hafta sonrada yavas yavas azaldi esim misafir olsa ona kosuyor disardan ihtiyac oluyor ona gidiyordu annem sagolsun bebegi sirf yataktan bana kaldirip vermesi geri indirmesi uyumasi icin basinda beklemesi uyutmaya ugraşmasi bile gercekten ihtiyacti kolikti bebegim bide asla uyumuyordu o dikisle nerde bunlari yapacaktim yemegimi getirmesi bile bana o kadar iyi geldi ki egilip kalkmak zor emzirirken bebegi tutmak bile zordu eşin elbette destek olacaktır ama o erkek sonuçta bi yere kadar dayanır zora gelemez sükür ki ben annem gelmis dedim
Niyetim tartışma değil benim ama siz o cümlesinden bile rahatsiz olmussunuz bunu anlamadim. Bir de alt değiştirmeyi falan bilmiyor demissiniz de siz bebekken nasil yaptı ki o zaman?Anneme bilendigim falan yok calisiyo kadin beni evine getirip ne yapicak?? Soruyu dogru okuyun ben o diyologu oylesine paylastim sanki sorunum oymus gibi ona yogunlasmayin! Yardimi dokunamicak calistigi icin ama hala o rve gitmem icin diretiyor
Allahim cok tesekkur ederim mantikli suclamadan yaklastiginiz icin. :) :) kendi annem diye illa rahat edicem diye bir sey yok. Onun disinda evdede olmayacak calisiyor zaten banada gereksiz geliyor. Ben simdiden stresten girdim depresyona. Anlamadan etmeden kotu evlat damgasi yedimBwn
Ben de dogum yapali iki ay oluyo canim kimsenin evine gitme cocuguna en iyi sen bakarsin.moralini bozanlardan lutfen uzak dur dogum zaten stresli bir de erraftakilerin cenesi durmaz logusa sen misin onlar mi karisir ortalik.ben dogdugunda tutamiyordum bile ama herseyine alistim şuan kendine guven.hayirli dogumlar.
E demediniz mi anne sen zaten yoksun çalışıyorsun gelsem yüzünü mü göreceğiz ki diye? Ne açıklama yapıyor ne çözüm sunuyor bu soruna?Keske benimkide gelse. Ama beni cagiriyor zaten yukardaki cevaplarida gorduyseniz 8 10 calisiyor evdede olmayacak yardimi dokunmayacak yani israr ediyor beni sinir ediyo bi kac gundur . esimde istemiyo ordada tekiz burdada ne gerek var herseyi tasimaya diye hakli olarak
Benimde niyetim tartismak degildi kusura bakmayin psikolojim cok bozuk. Bakacagini bilsem kosa kosa giderim ama tatile gitmek icin beni hastanede yanliz birakan agladigim yalvardigim halde gelmedi. Simdi gitsem aksamlari rahat olurum diye guvenip biri arasa cagirsa gezmeye vs ki cok geziyor beni birakip kosa kosa gidicek pek guvenemiyorum. E madem o kadar beni dusunuyon dusuk riskimde niye gelip 1 gun durmadin yanimda . simdi ben istemiyorum kendi evim disinda bir yerde kalmak ama diretiyor resmenNiyetim tartışma değil benim ama siz o cümlesinden bile rahatsiz olmussunuz bunu anlamadim. Bir de alt değiştirmeyi falan bilmiyor demissiniz de siz bebekken nasil yaptı ki o zaman?
Bence o en azindan aksamlari geldiğimde faydam olur diye düşünüyordur. Ben de hamileyim ve doğumdan sonra keske kendi annemin yaninda kalabilsem diyorum. Ama malesef annem de çalışıyor aksamdan aksama bakabilir ancak o yüzden teklif bile edemiyorum :/ keske kendisi benim doğumum icin 1 haftaligina izin alabilse yanimda olsa ne guzel olurdu.
Olsun gel genede diyor cozumu de yokkiE demediniz mi anne sen zaten yoksun çalışıyorsun gelsem yüzünü mü göreceğiz ki diye? Ne açıklama yapıyor ne çözüm sunuyor bu soruna?
Kimseyi istememe degil durum zaten bjrda kimsem yok annem kaynanam disinda. Kaynanamla konusmuyorum. Annemde beni bunaltiyor. Hasta olmasaydi ananem gelicekti memleketten
Annemle cok yakinizdir hatta arkadas gibidir bana onceden gerci babamla bosandiktan sonra degisti pek alakali degil bana karsi . ama calisiyor kendisi evdede olmayacak ne diye gel diye diretiyor ona kiziyorum. Ordada yanliz olcam burdada
Niyetim tartışma değil benim ama siz o cümlesinden bile rahatsiz olmussunuz bunu anlamadim. Bir de alt değiştirmeyi falan bilmiyor demissiniz de siz bebekken nasil yaptı ki o zaman?
Bence o en azindan aksamlari geldiğimde faydam olur diye düşünüyordur. Ben de hamileyim ve doğumdan sonra keske kendi annemin yaninda kalabilsem diyorum. Ama malesef annem de çalışıyor aksamdan aksama bakabilir ancak o yüzden teklif bile edemiyorum :/ keske kendisi benim doğumum icin 1 haftaligina izin alabilse yanimda olsa ne guzel olu
Tamam iste sizde söyleyin zaten çalışıyorsun gelmeyelim ama sen bize gel de tabiki isle evinizin mesafesini bilmiyorum... genelde kendi evinde kalir yeni doğum yaparlar cok ekstrem bir durum yoksa
Bende ondan korkuyorum mahvolcak diye.Lohusaligi anneler yüzünden rezil geçen biri olarak diyorum ki evinde kal eşinle ..Bugün arkadasa gitcez bebeği 1 aylık ve kendisi ilgilendi. Yanına annesi falan da gelmedi. Çok uykusuz bitkin ama kimsenin dirdirini cekmedigi için mutlu .bebek uyudukca o da yatiyor. Ayrıca alakasız sağlık problemleri oldu basit ama mudehale gerektirecek hem kendisi için hem bebeği için. 1 ay içinde benim bildiğim en az 6 7kez hastaneye gittiler bilmediklerim kaç kez bilmiyorum.bence evine çık zorda kalırsan anneni yanuna gündüz falan çağırirsin esin yokken
Tabii ki, yenidoğan ve yeni doğum yapmış olan sen evde kendi düzeninde olmalısınız. Annen gelsin, yemk5falan yapsın. Bebek bakmaktan çok, yemeğine suyuna yardım edecek insan lazım oluyor ilk günler.Arkadaşlar lutfen yardimci olun kafayi yemek uzereyim. Telefondan girdigim icin yazim kurallarina uyamadim birazda uzun oldu kusura bakmayin simdiden..
Dogumum eylulun 10nda bekleniyor. Normal dogum ilk bebegim olucak. Daha once kuzenlerimi yegenlermi ben buyuttum. Yenidogan bebegi basima atip tarlaya gidiyordu yengelerim :)). Her seyini biliyorum allaha sukur elim yatkin. Allah razi olsun onlarin sayesinde bilgiliyim.
Sorun su. Esimin annesi zaten gelemez onceki konumda bilen bilir cocugu aldir falan demisti anlasamayiz esimde istemiyor ben asla kabul etmem.
Annem dogumdan sonra 1 hafta bende kal diyor ama icim hic rahat degil. Ben daha dogurmadan depresyona girdim en ufak bir mudahalede lafta sinirlerim zipliyor. Annem ne kadar karismam etmem desede guvenemiyorum canimi sikar diye. Tek basina yasiyor babamla ayrildilar. Esim zaten izinli olucak dogumumdan sonraki 1 hafta evimize gelelim dedi. Hastaneyede cok yakin kendi evimiz kararsiz kaldim.
Belki yanlis anlayan olur ama gecen napiyosun diye aradi bebek bekliyoruz ne yapalim dedim gulerek e bizde bekliyoruz canim dedi senle ben birmiyiz annecim ben anneyim dedim sakasina e bende ananeyin ne zaman geliyosunuz bilmem ne diretmeye basladi. Gitsek esimde rahat edemicek bende bisey dese biliyorum deliricem. Aramiz acilcak. Zaten yenidogan bebegi kucagina bile alamaz annem korkar alt degistirmeyi falan da bilmiyor bosu bosuna gitmesemmi hem busari hastaneye yakin allah korusun bisey olsa 5 dakka. Surekli gittigim bildigim hastane annemin evinden 1 saat nerdeyse. Asisi olucak bunun kontrolu ugrasamam gibime geliyor. Sizcr ne yapmaliyim???
Kendi evinizde kalin tabii ki
Annenizin ne yaptigini anlamadim. Kizimi arayip ne yapiyorsun dedigimde bebek bekliyorum dese bana cok tuhaf gelir. Son ayina girmis gebelikte bir kadinin bebegi olacagini zaten anlayabilirim. Sormak istedigim muhtemelen o anki hali hatridir. Agrin var mi hazirliklarin ne alemde gibisinden...
Yok oturmus durakta otobus bekler gibi 10 eylule kadar hayatinizin odagi olarak hadi dogum basladi mi diye bekliyorsaniz o ayri mesele. O da torununu bekliyor bence cok normal.
Annenizin sizde kalma ihtimali yok mu? Bakarsin sezeryan olursun. Insan her ihtimali dusunmek zorunda kaliyor
Aynen oyle ama calistigi icin o islerle ilgilenemeyecek .Tabii ki, yenidoğan ve yeni doğum yapmış olan sen evde kendi düzeninde olmalısınız. Annen gelsin, yemk5falan yapsın. Bebek bakmaktan çok, yemeğine suyuna yardım edecek insan lazım oluyor ilk günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?