Hamileliğin ilk 3 ayında neler yaşıyoruz hadi paylaşalım..

doğru eskiden bizim gibi meraklanıp ultrasona mı gidebiliyorlarmış sanki.benimde canım et yemek istiyor daha önceden eti pek sevmeyen biriydim ve ekşi tuzlu şeyler canım istiyor hiç tatlı yiyemiyorum

Merhaba merhaba hamis dostlarim..uzun zamandir gelmedim buraya konular baya bi artmis ozellikle de konulain basliklarina bakarken bu takildigozume katilmak istedim..
Gayegaye sen kac haftaliksin kuzum??..yazarsan sevinirim,seninle tercihlerimiz ayni o yuzden sordum ayrica bebegin cinsiyetini soylediler mi nedir acaba??..ben 22 haftaligim su anda ve bana kiz bebegim oacagini soyledi doktor..konu baya bi ilerlemis kizlar yaa ben neden boyle ihmal ediyorum ki burayi??..neyse,bende et sevmeyen hatta mangalla dahi doyamayan bir insandim(canlari cekenler hakkinizi helal edin)oysa simdi mangal ve et denilince akan sular duruyor..ayrica tatli manyagiydim oysa simdi eksi tuzlu ne varsa kacmaz elimden..oglumda hep tatli yedim hatta mahvolmusum tatli yemekten,bir gece bir kutu pasta yemistim oof of..yatma konusuna gelince benimde doktorum sol tarafina yat dedi sebebini sormadim ben sol tarafimdaki cekme-gerilmeyi onlemek icin oyle dedigini sanmistim oysa ki siz bebegin daha rahat nefes aldigini yazmissiniz,bilgiler ve paylasim icin saolun..benim bu aralar bir derdim var o da bir hafta boyunca suren gecmek bilmeyen sinir bozucu nezleli halim..gecen gece agladim neden iyilesemiyorum diye,ilac falan da almak istemiyorum zaten doktorum ancak bi agri kesici alirsin o da hafif olsun dedi bilmiyorum ki cok rahatsiz ediyor beni bu halim..birdeagirlik degildi mayisiklik var ustumde nerdeee o enerji dolu halim..eskisi gibi olacakmiyim yoksa bir an evvel kocayip tembellesecekmiyim???..evimi dahi temizlemek icin kendime nutuk cekiyorum yaaaa//cok uzun yazdim hakkinizi helal edin..dayanismaya devam..!!

Son düzenleme:
Merhaba merhaba hamis dostlarim..uzun zamandir gelmedim buraya konular baya bi artmis ozellikle de konulain basliklarina bakarken bu takildigozume katilmak istedim..
Gayegaye sen kac haftaliksin kuzum??..yazarsan sevinirim,seninle tercihlerimiz ayni o yuzden sordum ayrica bebegin cinsiyetini soylediler mi nedir acaba??..ben 22 haftaligim su anda ve bana kiz bebegim oacagini soyledi doktor..konu baya bi ilerlemis kizlar yaa ben neden boyle ihmal ediyorum ki burayi??..neyse,bende et sevmeyen hatta mangalla dahi doyamayan bir insandim(canlari cekenler hakkinizi helal edin)oysa simdi mangal ve et denilince akan sular duruyor..ayrica tatli manyagiydim oysa simdi eksi tuzlu ne varsa kacmaz elimden..oglumda hep tatli yedim hatta mahvolmusum tatli yemekten,bir gece bir kutu pasta yemistim oof of..yatma konusuna gelince benimde doktorum sol tarafina yat dedi sebebini sormadim ben sol tarafimdaki cekme-gerilmeyi onlemek icin oyle dedigini sanmistim oysa ki siz bebegin daha rahat nefes aldigini yazmissiniz,bilgiler ve paylasim icin saolun..benim bu aralar bir derdim var o da bir hafta boyunca suren gecmek bilmeyen sinir bozucu nezleli halim..gecen gece agladim neden iyilesemiyorum diye,ilac falan da almak istemiyorum zaten doktorum ancak bi agri kesici alirsin o da hafif olsun dedi bilmiyorum ki cok rahatsiz ediyor beni bu halim..birdeagirlik degildi mayisiklik var ustumde nerdeee o enerji dolu halim..eskisi gibi olacakmiyim yoksa bir an evvel kocayip tembellesecekmiyim???..evimi dahi temizlemek icin kendime nutuk cekiyorum yaaaa//cok uzun yazdim hakkinizi helal edin..dayanismaya devam..!!

hoşgeldin benim sana göre daha küçük meleğim 9 haftalık hamileyim ben tabi cinsiyetini falan bilmiyorum henüz ne güzel senin bi olun var bide kızına az kalmış kavuşmana benim ilk bebeğim çook heyecanlıyım o yüzden:dance:

birdeagirlik degildi mayisiklik var ustumde nerdeee o enerji dolu halim..eskisi gibi olacakmiyim yoksa bir an evvel kocayip tembellesecekmiyim???.

Benim 20 haftam ve bir oğlum olacak.
Öncelikle şunu söyleyeyim, sol yana yatmanın olayı, vücudumuzun temiz kan dolaşımını sağlayan ana damarlar sağımızdan geçer, bebeğimize giden kan, kan yoluyla giden oksijen akışının daha rahat olması için sağ tarafa baskıyı azaltıp sola yatarsak pompalanan kan daha hızlı dolaşımını ve bebeğe ulaşımını sağlar. Ama tabi sağ yana yatınca bu akış kesinlikle engellenmiyor, sakın öyle düşünmeyin, sonuçta solumuzdan da geçen damarlar var ve kolunuz uyuşduğu halde sol yan üzerinde yatmaya devam etmeniz sakıncalı.
Özelikle gündüz dinlenirken sol yana uzanmak iyi deniyor, ama gece de solda yatacağım illa diye uykuyu mahfetmeyin sakın :))

Ve bu arada benim de şimdiye kadar hiç midem bulanmadı, aşermedim bile...
Mahperver, nezle olayı bende de vardı ve domates suyu içtim bol bol... Çok şükür iyileştim tamamen. :1hug: Domates suyu hem C vitamini hem de A vitamini yönünden zengin. Bebeğin görme ve sinir sistemi gelişimi için de faydalı.

Enerji konusunda gelince, ilk 3 ayım çok enerji dolu geçti, söylenenlerin aksine, 2. 3 ayıma daha yorgun girdim. Ara sıra bi enerji geliyor ama çok çabuk yoruluyprum ve hemen evime dönüp ılık bir şeyler içip yatmak istiyorum...

benim bebişim henüz 6 haftalık , ne bulantı ne yorgunluk hiçbişey yok,
sadece vücudum su toplamış gibi ,kilo almadım ama pantolonlarımın belleri olmuyor...umarım daha da şişmem,şimdi böyleyse sonunu düşünemiyorum

Benimde ilk 6 hafta hiç mide bulantım olmadı. 6. haftadan sonra başladı bulantılar. Şimdi sabahları dışında hiç bulantım yok. 4 kilo verdim o bulantılardan dolayı. Şimdi 2,5 kilo aldım. Birde 6. haftada kanamam olmuştu, düşük tehlikem vardı. Sonra geçti. Bende ilk aylardan itibaren kotlarımı giymedim çünkü dardı hep kotlarım. hihoyyyt

merhaba kızlar
hamileliğimizin ilk 3 ayında neler yaşıyoruz hadi birlikte paylaşalım.Neler yapıyoruz,neler yiyip içiyoruz,nasıl uyuyoruz psikolojimiz nasıl,hangi sıklıkta doktora gidiyoruz belki birbirimize yardımcı olabiliriz olumunekankayizsmile

merhaba benim ilküç ayım çok agır geçiyor benim bulantım halsizlik ve çok uykum geliyor ve ben onbeş günde bir doktara gidiyorum yasiznasıl yaapıyorsunuz

merhaba arkadaşlar
15 haftalık hamileyim ilk 3 ayım çok zor geçti düşük tehlikem oldu sürekli istirahat etmek zorunda kaldım çok sıkıldım,bulantılarım çok oldu,hiçbirşey yemek istemiyordum yani benim ilk aylarım kötü geçti şimdi son haftalarda daha iyiyim ama iştahım çok kapalı düzenli beslenemiyorum

ben 8 hftalık hamileyim .her şey çok güzel hiç bir problemim yok
sadece 4 haftalıkken leke geldi ve düşük tehlikesi geçirdim ondan dolayı korkuyoruz birşey olacak diye .iştahım yok zayıflıyorum hala.

merhabalar. biz de 5. haftamızı bitiriyoruz bugün. benim yaklaşık 3 haftadır mide bulantılarım oluyo biraz halsizlik ve uyku hali var. Umarım tüm sıkıntılar bu kadar olur...

merhaba
ben siteye yeni giriş yapmış bulunuyorum ve ilk mesajım sana.
ben bebeğimi 4 ay önce dünyaya getirdim.ilk 3 ay çok zordu,mide bulantılarım 3.ay çok yoğunlaştı halsizlik ve baş dönmesi de oldu tabii.bu ayda uyuya bildiğin kadar çok uyu daha sonraki aylarda uyku problemin başlayacak.bu ayın sonundada beslenmene çok dikkat et herşey bu ayın sonunda başlıyor.

yerleşme kanaması nasıl oluyor yaşayanız varmı hiç? adetim 18 gün gecikmişti ama şimdi normal adet gibi gelmiyor pembe pembe yardımcı olurmusunuz???

slm kızlar sürekli takip ediyordum siteyi ama yeni üye oldum. 10 haftalık hamileyim, 4 haftadır aşırı bulantım var, hayatımdan bezdim, eşimden ve her türlü kokudan nefret eder oldum. şuan bile klavyeye kusmak üzereyim.akannehir bulantısız geçirenler değerini bilin, çünkü ben depresyona girdim ve hergün bulantılarım yüzünde ağlıyorumsenağlama

kızlar merhaba bende 10 haftanın içindeyim,bende mide yanması var sabah saatlerinde,onun dışında birazda halsizim.bulantım fazla olmadı.şimdilik iyi gidiyor bakalım bundan sonrası ne olacakopuyorumnanaktan

slm bende 9+5 günlüğüz geçen hafta vajinada baskı hissetim epey korktum akıntımda vardı
kum döküyomuşum bol so içmemi ayrıca böbrek ultrasonu önerdi 8 hafta başladı bulantılar yoğun değildi sadece aç kaldığımda öğürme şeklinde bide mutfağa girince kendi pişirdiklerimi yiyemiyorum canım istemiyo yemek . süt severek içmezdim eşimin ısrarı üzerüne içtim allah ortalık battı duvarlar falan ilk başlarda kasık ağrılarım olmuştu şimdide ara ara devam ediyo .kg olayına gelince ben günde 2 saat spor yapan biriydim tabi 1 ayı geçik evdeyim yatıoyorum 2.5 kg aldım onuda sporu bıraktığım için olduğunu düşünüryorum belim kalınlaştı bide kanımda pıhtılaşma olduğu için kan sulandırcalar kulanıyorum şişkinlik yapıyo diye duydum bilginiz varmı?

benimde 7.haftada bulantılarım olmuştu ama bu aralar hiç bir belirtim yok. dr.umada dedim size gelip görmesem gebe olduğumu anlamıcam diye. ben buaralar limonlu maden suyu içiyorum. dr.uma sordum sorun olmaz dedi. ama abartmadan tabi. cmtsi dr.kontrolüm vardı 9+1 dik ama usg de 10+1 ölçüyorum dedi dr. diyorum acaba bu maden suyu mineralli ya o mu yaradı bebeğe özel bişey yapmıyorum çünkü. günde 2 tane filan içiyordum midem rahatlıyordu. birde süt bebeğe çok yarıyor dye duydum her gece yatmadan süt içiyorum.ama aşerme filan hiç yaşamıyorum.

Merhaba,
6. ayımdayım. ilk 3 ayımda 15 kg birden aldım. çünkü inanılmaz bir iştah patlaması yaşadım. sürekli açlık hissediyordum. neyseki 4. ayda birden kesildi. 3 aydır hiç kilo almadım.
Benimle aynı durumu yaşayanlara tavsiyem dikkat etsinler. doktordan tavsiye alıp ona göre beslensinler.
hamile kalmayı planlayan bayanlara ise tavsiyem, hamile kalmadan önce mutlaka sıkı bir araştırma yaparak doktorunuzu belirleyin. çünkü ben hamile kaldıktan sonra bir kaç doktor dolaştım ancak 5. ayda karar verebildim doktoruma.

mrb hanımlar ben 15+2 hamileyim Allahıma çok şükür sabahları aşırı şekilde olan mide bulantılarım geçti ipek in dediği gibi aşırı iştahım acıldı, kendimi çok yorgun sürekli uyku halinde hissediyorum kolumda bi agrı oluştu bileğimde gebeliktenmiş onada hamileler için olan minoseti önerdi dr. 3 sefer dr gittim suana kadar hiç kilo almadım son 1 haftadır karnımda bişilerin oldugunu hissediyorum ondan önce hissetmiyordum birde kızlar hayatımda yemediğim kadar çok eriği 1 ayda yedimmmm :ecrin_bebek::emir_bebek:

mrb ben aranıza yeni katıldm 7+6 haftalık hamileym bu ikinci birinci de ilk 9 haftada 8 kilo verdm ağustos sıcağında bir damla su içemedm lavaboda yrm lt su içip çıkarıp geliyordm.bu daha ii nispeten buda 2 hafta süren kahverengi akıntım vardı.progestan kullandm şimdi durdu sizce neden oldu ultrasona girdim bişey demedi eğer düşük yapsaydm söylerdi değil mi kanama da duduğuna göre tehlikeyi atlattıkmı yazın lütfen

merhaba ben daha 6+3 üm ama migrenim ilk günden beri beni mahvediyo dün yine gece agrıdan uyuyamadım kusunca rahatladım hamileligim boyunca bole olursa ben napcam :sinifsinif: migren için gittigim doktor hamilelikte migren hafifler hatta tutmaz demişti ama hiç ttutmadıgı sıklıkta tutuyo migrenim .. sizlere de bole oldumu ilac ta içmiyorum bebişe zararı olmasın die.. siz ne yapıosunuz yogun agrılarınızda .

Selam arkadaslar ben bugün 8 haftalik hamileyim.
Ilk 7 haftam süper geçti, hatta o kadar iyi ki bazen ben bile süpheleniyordum acaba hamilemiyim degilmiyim diye. Ama su son bi haftadir resmen yatarak geçiyor günlerim, migdem cok bulaniyor, kendimi çok yorgun hissediyorum, böyle kafami kaldiramiyorum. Dün ve bugün Allahasükür kendimi biraz daha iyi hissetmeye basladim, 3-4 hafta böyle sürecek diye cok korkmustum.
Bide sag ve sol kasigimda batmalar oluyor, ayhalim olacakmis gibi karnim agriyor sürekli...
Haftaya jinekologumla randevum var bakalim ne olacak, hayirlisi bakalim.
Allahim herkese yavrusunu sagsalim kucagina almayi nasip etsin...

Back
X