• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileliğinde antidepresan kullanmak zorunda kalan var mı?

yalın değilsin o çarpıntıların dibini yaşadım 17 haftalığım bende saçma düşüncelere gelince oooo benim gibi yazan yoktur canım dua dua herşey dua ile oluyor allah yardımcımız olasun
Merhaba. Ben 3 sene anksiyete için antidepresan ve çarpıntim oluyor diye Beloc kullandım. Şu an 3.ye hamileyim 4 aylik.Hamile olduğumu öğrenince kestim. Ama çarpıntim ve kafamdaki korkular gitmiyor.ilac kullanmak istemiyorum ama kalbimi dinlemek ten yoruldum. Doktora gidip tekrar başlıcam sanırım. İnsan yerinden kalkmaya korkarmi. Kalbim hızlanir diye bişey yapmak istemiyorum. Benle aynı durumda olan ilaç kullanan varmı.

Arkadaşlar kimse yokmu hamile olupta anksiyete depresyon da olan ilaç kullanmadan geçiren yokmu yada nasıl basettiniz yeni hamile olan yaşayan varmi bu durumu
ben varim canim... eski pa vr kaygi bozuklugu grcmisi olan biriyim lustral de kullanmisligim var ama ben selectra dir bi ilac kullanyordum cok zor zamanlar atlattom o zamanlarda kullandim bu ilaci birakali 8 9 ay olacak 3 bucuk aylik hamileyim ve kaygilarm okadar arttiki anlatamam sana gecmis aklima geliyo sacma sapan seyler kurguluyorum agliyorum nefesim kesiliyo bazen kahroluyorum gecmisi yeniden yasiyorum yani DUM .. arkadaslar hamilelerin duasi kabul olur derler samimi bir dua icten bi yakaris hamd olsun benm ilacim oldu dua arkadaslar dua... gecti gitti hamd olsn ara ara geliyo rabbimi aniyorum... sikintima Rabbim daha buyuk diyorum bi bakmisim gecmis.. Allah buyuktur Allah sikintutan da buyuktur vesvesedende ... vesveseden de vesvese verenden de Allaha siginirim... iyiki Rabbim var yoksa bu sikintidan nasil kurtulurdum ... yalnizca onun dedigi olur...

Anksiyete depresyon hepsi hat safhada bende,ilaç kullanmak istemiyorum gebelikten 1 ay önce baya zorlanarak bırakmıştım çünkü ama bu ağlama krizleri beynimde sürekli bir vesvese Allah yardım etsin bende bol bol okuyorum ama ağlama sızlanma geçmiyor bir türlü :(

Merhaba. Ben 3 sene anksiyete için antidepresan ve çarpıntim oluyor diye Beloc kullandım. Şu an 3.ye hamileyim 4 aylik.Hamile olduğumu öğrenince kestim. Ama çarpıntim ve kafamdaki korkular gitmiyor.ilac kullanmak istemiyorum ama kalbimi dinlemek ten yoruldum. Doktora gidip tekrar başlıcam sanırım. İnsan yerinden kalkmaya korkarmi. Kalbim hızlanir diye bişey yapmak istemiyorum. Benle aynı durumda olan ilaç kullanan varmı.

Bir bucuk aylik hamileyim aklimi yitirmek uzere bugun prof bir psikatriye gittim cunku artik dayanamiyorum bebegi aldirmak esimden bosanmak gibi dusuncelere girmeye basladim Allahim sana emanet diyerek ilac kullanima basladim tekrar :(

Bir bucuk aylik hamileyim aklimi yitirmek uzere bugun prof bir psikatriye gittim cunku artik dayanamiyorum bebegi aldirmak esimden bosanmak gibi dusuncelere girmeye basladim Allahim sana emanet diyerek ilac kullanima basladim tekrar :KK43:
Ne önerdi canm psikiyatrist bende de oldu o düşünceler ve niceleri geliyor geçiyor biri geçiyor başka saçma şey beynimde dönüyor :KK43: bende yarın gitmeyi düşünüyorum

Ne önerdi canm psikiyatrist bende de oldu o düşünceler ve niceleri geliyor geçiyor biri geçiyor başka saçma şey beynimde dönüyor :KK43: bende yarın gitmeyi düşünüyorum

İlac kullanimini onermiyolar aslinda daha once gittigim doktor direk hasta girisini iptal ettir ilac baslayamam demisti ve dunya basima yikilmisti :( ama bu doktor zarar fayda karsilastirmasi yapti ve bu sekilde bebege daha zararli oldugumu soyledi cunku sabahtan aksama kadar iki lokma yemek bile yemiyorum mutsuzum sabahlaei aglayarak uyaniyorum bu sekilde bebege en buyuk zarari zaten basta ben veriyorum :(

Aynen öyle bende geçen ay gittim ilaç veremem dedi ama dediğin gibi sabah gözyaşları ile uyanıyorum bütün gün aralıklarla ağlama krizleri kendime bakmıyorum açlıktan midem bulanınca birşeyler yemeğe çalışıyorum araştırıyorum dediğin gibi bu şekilde stres altında olmak daha kötü Bebek için inşallah Benm de yarın gideceğim doktor birşey önerir hafif te olsa kendimi iyi hissetmeyi rahatça oturup keyifle gülmeyi özledim ya :(

Aynen öyle bende geçen ay gittim ilaç veremem dedi ama dediğin gibi sabah gözyaşları ile uyanıyorum bütün gün aralıklarla ağlama krizleri kendime bakmıyorum açlıktan midem bulanınca birşeyler yemeğe çalışıyorum araştırıyorum dediğin gibi bu şekilde stres altında olmak daha kötü Bebek için inşallah Benm de yarın gideceğim doktor birşey önerir hafif te olsa kendimi iyi hissetmeyi rahatça oturup keyifle gülmeyi özledim ya :KK43:

İnsallah canim disardan bu durum insanlara ne yazikki cok kolay geliyo ama bu illeti yasamayan bilmez Allah bizlere sifa versin baskalarina da yasatmasin insallah doktor sonucunu paylasirsan sevinirim :)

ben varim canim... eski pa vr kaygi bozuklugu grcmisi olan biriyim lustral de kullanmisligim var ama ben selectra dir bi ilac kullanyordum cok zor zamanlar atlattom o zamanlarda kullandim bu ilaci birakali 8 9 ay olacak 3 bucuk aylik hamileyim ve kaygilarm okadar arttiki anlatamam sana gecmis aklima geliyo sacma sapan seyler kurguluyorum agliyorum nefesim kesiliyo bazen kahroluyorum gecmisi yeniden yasiyorum yani DUM .. arkadaslar hamilelerin duasi kabul olur derler samimi bir dua icten bi yakaris hamd olsun benm ilacim oldu dua arkadaslar dua... gecti gitti hamd olsn ara ara geliyo rabbimi aniyorum... sikintima Rabbim daha buyuk diyorum bi bakmisim gecmis.. Allah buyuktur Allah sikintutan da buyuktur vesvesedende ... vesveseden de vesvese verenden de Allaha siginirim... iyiki Rabbim var yoksa bu sikintidan nasil kurtulurdum ... yalnizca onun dedigi olur...

Gecmis aklima geliyo derken ne mesela bende ayni seyle basetmeye calisiyorum ama basaramiyorum :(

Kızlar Ankarada yaşayanlar hangi pskiyatriste gidiyorsunuz şimdiye kadar ilaçsız dewam ettim ama doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı napacağımıda bilmiyorumm

Kizilayda madalyon diye bir yer var herkes cok ovuyor ben oraya gidemedim ama aklimda olan bi yer sonrasi icin bence erteleme hamileligin yeterince ilerlemis zaten bosuna cekme icine

mrhblar öncelikle yoğun anksyete depresyon panik atak okb b tedavilerini gördüm yılarca ve düzeldim öyle ilaçsız haytımı devam ediyordum tam orada hamile kaldım neyse ilk başlar çok iyiydi sonradan saçma sapan korku ve kağı yüzünden fenalaştım ve piskyatris sevisine yatım hamileyken 6 aylı falandı hamileliğim ilaç başladılar zanakx ve cipraleks zanaksın yerine sonradan ativan diye bir ileç verdiler 20 gün falan kulandım sonra arştırdım bebeğe zaralıymış kulandığım ilaçlar dedim ölsemde kulanmıyacam o küçüğüm için sonra allah bir güç kuvet verdi düzeldim tam olmasada eskisine göre çok iyidim sonra normal yoldan doğurdum öyle böyle yaklaşık iki yılı devirdim ve taki iki buçuk ay öncesine kadar ve korunuyordum bir baktım hamileyim ilk günler çok çektim yoğun ankseyte iç sıkıntısı allahıma sığındım allaım şimdi iki buçuk aylık hamileyim arda yokluyor hastalık arada unutuyor arda ağlamk geliyor içimden şimdi nasılsın diye sorarsanız alaım inşalah bu günleri aratmaz

Bebeginiz nasil peki ilaclarin olumsuz bir etkisi oldumu 1.5 aylik hamileyim cipralex kullanmak durumunda kaldim :(

İnsallah canim disardan bu durum insanlara ne yazikki cok kolay geliyo ama bu illeti yasamayan bilmez Allah bizlere sifa versin baskalarina da yasatmasin insallah doktor sonucunu paylasirsan sevinirim :)
Amin canım inşallah mutlaka sonucu paylaşırım

Canım sen kadın doğum doktoruna danıştın mı peki ilaç konusunu ?

İlk gittigimde eger ilaclari birakinca daha kotu olucaksan mecbur devam edicez ama birakkman yada en azindan dozunu dusurmen daha iyi demisti bugun psikatriden sonra tekrar aradim karari sen vericeksin olumlu sonuclarda var olumsuz sonuclarda ama kesin sebep nedir bisey soyoeyemiyorum dedi saolsun :)

İlk gittigimde eger ilaclari birakinca daha kotu olucaksan mecbur devam edicez ama birakkman yada en azindan dozunu dusurmen daha iyi demisti bugun psikatriden sonra tekrar aradim karari sen vericeksin olumlu sonuclarda var olumsuz sonuclarda ama kesin sebep nedir bisey soyoeyemiyorum dedi saolsun :)
Tamam o zaman sorun yok çünkü asıl önemli olan doktorunun yorumu :) inşallah iyi hissedersin bnde yarın haber vericem sana iletişimde kalalım :)

Bebeginiz nasil peki ilaclarin olumsuz bir etkisi oldumu 1.5 aylik hamileyim cipralex kullanmak durumunda kaldim :KK43:
canım ben yirmi gün kulandım ve o yirmi gün içinde hergün ev yoğurdu ve bolsu içtim ayrıca yeşilikler havuç ilacın zararını atmakiçin bebeğim çok şükür iyi iki yaşını dolduracak 25 mayısta ama dayanabilirsen kulanma ilacı emin ol ki bende çok kötü oluyorumüstelik emzirirken hamile kaldımve bu gebeliğimde yaşadıklarımı anlatsam ilacı camdan atarsın güçlü ol bu hastalık güç ister zayıf anda yıkar adamı ben burdan yazarak yorumları okuyorak rahatlıyorum ayrıca n fazla ne yaparki bu hastalık üstüne gittikce nalet küçülüyor innan ilaçs yada ilaçsız aynı oluyor çünkü sürekli bebeğe birşey olurmu korkusuda bezdiriyor insanı sende burdan yaz özeldende msj at allah büyük rabime sığın en güzel ilaç şifa kuranda tespih çek namaz kıl bebeğinin sağlığı yerinde olsun allaha emanetiz o taşıyamıyacağımız yükü vermez

benimde çarpıntım oluyordu holterde 150 atığını bilirim ama kafa rahat olunca çarpıntı kalmıyor ilaç şu anlık kulanmıyorum birde yorulunca gebelikte çarpıntı oluyor be

canım ben yirmi gün kulandım ve o yirmi gün içinde hergün ev yoğurdu ve bolsu içtim ayrıca yeşilikler havuç ilacın zararını atmakiçin bebeğim çok şükür iyi iki yaşını dolduracak 25 mayısta ama dayanabilirsen kulanma ilacı emin ol ki bende çok kötü oluyorumüstelik emzirirken hamile kaldımve bu gebeliğimde yaşadıklarımı anlatsam ilacı camdan atarsın güçlü ol bu hastalık güç ister zayıf anda yıkar adamı ben burdan yazarak yorumları okuyorak rahatlıyorum ayrıca n fazla ne yaparki bu hastalık üstüne gittikce nalet küçülüyor innan ilaçs yada ilaçsız aynı oluyor çünkü sürekli bebeğe birşey olurmu korkusuda bezdiriyor insanı sende burdan yaz özeldende msj at allah büyük rabime sığın en güzel ilaç şifa kuranda tespih çek namaz kıl bebeğinin sağlığı yerinde olsun allaha emanetiz o taşıyamıyacağımız yükü vermez

Simdiye kadar cok guclu durdum ama suan gercekten zayif animi yakaladi ne yazikki hamile oldugu ogrendigimde birakmistim ama gun gectikce kotuye gidiyorum ne yazikki :(

Back
X