Gebeliğe Hazırlık hamileliğini yeni öğrenenler ve hamilelik haberi bekleyenler belirtiler hakkında fikir alışverişi yapalımm :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben 30 nisan regl oldum o ara yasmin kullanmayı bıraktım komple. Sonra hamilelik belirtileri yaşadım. Hapı bırakınca hormonlar oynuyor ve resmen hamile hissi yaratıyor. İştah açılıyor, kramplar, baş ağrısı, göğüs büyümesi gibi tüm sendromları yaşadım. Ayaklarım ısınmıyordu. Kesin hamileyim derken 14 mayıs regl oldum. 4 gün bayağı yoğun kanama geldi. Doktorum yine de beta görmek istedi, kontrol etti. Bir sıkıntı yok her şey normal, beta da görelim dedi. Fakat beta negatif çıktı 22 mayısta. Tabi yumurtlama dönemlerim karıştı bu süreçte. 21 mayıs ve 26 mayısta korunmasız ilişki yaşadık. Sanırım 26 su yumurtlama günümdü. Wc gittiğimde bayağı yoğun yumurta akı geldi elime. Şeffaf ve yoğun. Dedim ki evet gününü yakaladık. 2 gün Sonrasında benim kramplarım başladı. Vücut ısım yükseldi ve sürekli üşümeye başladım.
Her gün düzenli olarak kol altımdan ateşimi ölçmeye başladım ve hep 37.5 civarı idi. Normal vucüt ısım 36.5. Ama 38 e kadar çıktığı oldu. Sonraki 2 gün yorgunluk uyku hali, boyun, bel ve sırt ağrılarım oldu. 1 haziranda krem pembe arası çok az akıntım gelmiş çamaşırıma. En son 2 haziranda öğürdüm resmen.
Tabi dayanamadım eczaneye gidip hemen bir kaç tane test aldım. Ultra hızlı after 10 diye bir marka. İlişkiden 5-6 gün sonra neticeyi gösterir dediler. İlk yaptım çok ama çok silikti. Öğlen bir daha yaptım yine silikti fotoda görünmüyordu. Kimse inanmazdı. Dayanamadım o kadar eminim ki akşam da yaptım ve silik çizgi daha da belirginleşti. Tabi hemen kan testi verdim. Çünkü 1.5 yaşında oğlum var ve kucak istiyor bazen, risk olsun istemedim. Ve sonuç pozitif. Değer düşük çünkü çok erken farkettim. Umarım sağlıklı gebelik olur. Değerin yükselmesini bekliyorum. Allah isteyen herkese nasip etsin bu arada burnum tıkandı ve müthiş baş ve diş ağrım var. Kalçam bacaklarım ayak bileklerime varana kadar ağrıyor. Hemen belim de kalınlaştı biraz.
Umarım yardımcı olur. İlk hamileliğimde sadece öğürmemden anlamıştım, şimdi daha dikkatliyim
Benim için regl den en büyük farkı kol altı vucüt ısımdı.

Eklentiler

• 1000208734.webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 93
  • 1000208765.webp
    28,5 KB · Görüntüleme: 97
Gozunuz aydin hayirli olsun bu uyku halsizlik hallerini evde bebis varken nasil yonetiyorsunuz ben baska bir isim vs olmamasina ragmen tum gun yatmak istiyorum yemek bile yapasim yok...

Teşekkür ederim, sizin de sağlıkla gelsin inşallah. Bayılacak hissim oluyor bazen uzanıyorum, muhabbet ediyorum ilgileniyorum o ara sorun çıkarmıyor, geçiyor sonra, uzun kalmıyor. Bazen de öğlen onunla uyuyorum. Bir de o ağırlık geldiğinde kendimi salarsam geçmiyor, illa yapacak bir şey bulup oyalanırken geçiyor. Tabi daha da sıcaklar geliyor nolur bilmem. Ama 8 ve 9. Aylar yaz ortasına denk gelince daha kötü olurdu. İlk gebelikte de şanslıydım bu konuda, aralıkta doğum yapmıştım

Testime bakarmisiniz sizce umut var mi eger bu ay olmazsa haziran tup bebek yine ? laboquick gebelik testi adetim 9-10 haziran

Eklentiler

• 1000007441.webp
    76,7 KB · Görüntüleme: 77
  • 1000007439.webp
    18,5 KB · Görüntüleme: 47
  • 1000007438.webp
    18 KB · Görüntüleme: 52
  • 1000007437.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 69
Selamlar bende sizlerle belirtilerimi paylasmak istedim. Reglime 4 gun kala ogrendim.Saglikla ilerle kucagima almak nasip olur inşallah
Göğüs ağrısı yumurtlamadan 7-8 gun sonra basladi, bel agrisi yumurtlamadan 6-7 gun sonra sadece bir iki gun surdu. Akintilarim yumurtlama donemi gibi yapışkan, kasiklarimdan bacaklarima vuran bir agri vardi, beta yukselmeye basladikca uyku ihtiyaci artışı yasiyorum aksam 9-10 da uyuklamaya basliyorum, kasıklarımda doluluk ara ara sancı var
Allah isteyen herkese nasip etsin insallah

Bnmde ayni sizin gibi belirtilerim var adetime daha 1 hafta var ne yapmaliyim acaba erken gebelik testi aldım bugün ama sabah kullanmam lzmmis bir senedir istiyoruz

Ya benimde peynir gibi bir akıntım geliyor ilk sarımtıraktı sonra beyaz oldu ama bildiğiniz kalıp gibi peynirli sümüksü bişi biraz kötü bahsettim sanırım kusura bakmayın bir de daha adet olmama 1 hafta var sol göğsüme dokununca ufak bi sızı oluyor bunlar belirti olabilir mi

Bnmde ayni sizin gibi belirtilerim var adetime daha 1 hafta var ne yapmaliyim acaba erken gebelik testi aldım bugün ama sabah kullanmam lzmmis bir senedir istiyoruz
Ben erken gebelik testini 3 kez yaptım. Acaip silikti ilk sabah yaptığım, ikinci biraz daha iyi ama gören sana öyle geliyor der gibi bir siliklik. En son akşam testinde belirginleşti. Zaten kan verdiğimde de bayağı düşüktü. 23 küstürdü. Çok erken öğrendim. Onun da başka sıkıntıları oluyor. Doktor bu sefer 2 günde 1 artışa bakıyor ve kimyasal gebelik mi, dış gebelik mi hep bu korku ile yaşıyorsun. Kese artık 5 binlerde falan görünüyor sanırım ve bu süreçte bir türlü geçmiyor.
Ben 2 haziranda test yaptım. Ve kese için de doktora gitmek için tam 17 gün bekledim beta değerimi 8900 görünce doktora gittim, çok şükür gördük. Yani erken öğrenmek de insanı fazlaca strese sokuyor ama mutluluğu da ayrı tabi. Allah gönlünüze göre versin inşallah

Hayırlısı olsun rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah bn bugün kan verdim sağlık ocağında yarın gel dediler e nabizda sabirsizlikla sürekli kontrol ediyorum düşmemiş daha mecbur yarını beklicez bide sabah erken gebelik testi yaptım silik çıktı ama görünüyordu bilmiyorum artık daha 6 günüm var alerji ilacı içiyorum ondan erken öğrenmek istiyorum hani devam etmiyim diye

Mantar enfeksiyonu olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…