Hamileliğinizi ne zaman ailelere söylediniz?

Herkese laf anlatmak zorunda kalmak ne acı. Bilmiyorum biz mi ince düşünceliyiz yoksa insanlar mı fazla meraklı, şimdiye kadar kimseye gebeliğin akıbetini sormadım şahsen, annem de soruşturup durmaz mesela. Aradan aylar geçtiği halde karnı büyümemişse bişeyler yolunda gitmedi demek ki, kişi kendisi konusunu açmadığı sürece illa aslına ermeye ne gerek var çok ayıp bişey.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Amin inşallah 🤲 Allah kimseye yaşatmasın maalesef insanlar çok düşüncesiz

Valla arkadaşlar ben bu konuda cok hassasım ve cok kolay nazar değdiginede cok eminim...bende ilk bebegimde test yaptığım saat eşim butun ailesine gidip haber verdi hepsi kahvaltiya geldiler :işsiz: daha ne oldugunu anlayamadan...ardından da bütün sülale duydu velhasıl 12.haftada kalp atışları durdu yavrumun...ve allahın hikmeti olan bir durum olmasına rağmen kayınvalidem tarafından suçlandım nerdeyse sanki ben düşürdüm gibi bi tavır takındı:KK12:bir kadın bir anne olarak beni anlamasını,yanımda olmasını beklerdim neyse...
Kürtajdan 5 ay sonra tekrar hamile kaldım...test yaptım eşime soylediğim ilk şey asla kimse bilmiycek oldu...3 ayım bitene kadar hiç kimseye soylemedim...kanama atlattım evde 15 gün yattım yinede arayıp gelin bana bi corba kaynatın demedim...bu bebekte düşerse kimseye laf anlatma savaşına girecek gücüm yoktu gidip sessiz sedasız kürtaj olucaktım:KK61:neyseki hersey yoluna girdi...ve bebegim tutundu...ve 4.ayın başında söyledik...çemkirdiler falan ama umrumda değildi:21:sözün özü eşinizi bu konuda ikna edin,her türlü moral bozukluğunun özellikle bu dönemde bebeği etkileyeceğini söyleyin ..moralinizi çok yüksek tutmanız gereken bir dönem...mümkünse sorunlu insanlardan uzak kalıp bol bol dinlenin:KK25::KK3:

Idrar testinde pozitifi görür görmez direk arayıp söyledim 😋 isim konusunda eşimde dâhil kimse karışmadı 3 çocuğuma da kendim isim koydum hatta 4. ye niyetim olursa onun bile ismi hazır 😊

Bende hemen söylemiştim pişman oldum nasip olurda tekrar hamile kalabilirsem söylememeyi düşünüyorum

Yani aile de sıkıntı iyi bari dememişler kimseye. Benim kv komşulara, akrabasının komşusuna bile duyurdu. Bir de o zamana kadar habire bebek soruyorlardı, kesildi neyse ki. Yine başladı çene yapma hani bebek diye. Evleneli 10 ay olmadı oysa. İsim için ben de öyle düşünüyorum. Anne söz sahibi olmalı yani.
Ben söylemiştim demeyin kimseye diye. Sonra duyuldu kendim söyledim zaten düşük yaptığımı ama o psikolojik süreç geçmişti. Akrabalar söylenmişti yine sonra da ama hiç umrumda olmadı şükür zaten duyulduğu süreçte tekrar hamileydim 🥰

Valla arkadaşlar ben bu konuda cok hassasım ve cok kolay nazar değdiginede cok eminim...bende ilk bebegimde test yaptığım saat eşim butun ailesine gidip haber verdi hepsi kahvaltiya geldiler :işsiz: daha ne oldugunu anlayamadan...ardından da bütün sülale duydu velhasıl 12.haftada kalp atışları durdu yavrumun...ve allahın hikmeti olan bir durum olmasına rağmen kayınvalidem tarafından suçlandım nerdeyse sanki ben düşürdüm gibi bi tavır takındı:KK12:bir kadın bir anne olarak beni anlamasını,yanımda olmasını beklerdim neyse...
Kürtajdan 5 ay sonra tekrar hamile kaldım...test yaptım eşime soylediğim ilk şey asla kimse bilmiycek oldu...3 ayım bitene kadar hiç kimseye soylemedim...kanama atlattım evde 15 gün yattım yinede arayıp gelin bana bi corba kaynatın demedim...bu bebekte düşerse kimseye laf anlatma savaşına girecek gücüm yoktu gidip sessiz sedasız kürtaj olucaktım:KK61:neyseki hersey yoluna girdi...ve bebegim tutundu...ve 4.ayın başında söyledik...çemkirdiler falan ama umrumda değildi:21:sözün özü eşinizi bu konuda ikna edin,her türlü moral bozukluğunun özellikle bu dönemde bebeği etkileyeceğini söyleyin ..moralinizi çok yüksek tutmanız gereken bir dönem...mümkünse sorunlu insanlardan uzak kalıp bol bol dinlenin:KK25::KK3:

Evet zaten insan siniri bozuk oluyor bir de öyle olaylar yaşamak çok üzücü. Ben düşürdüğüme üzülemedim bile açıkçası. 😑

Ben söylemiştim demeyin kimseye diye. Sonra duyuldu kendim söyledim zaten düşük yaptığımı ama o psikolojik süreç geçmişti. Akrabalar söylenmişti yine sonra da ama hiç umrumda olmadı şükür zaten duyulduğu süreçte tekrar hamileydim 🥰

O da iyi olmuş aslında en azından kimse diyemez çocuğu olmuyor vs. Çok etkiliyor insanı baskı. İnş sağlıkla doğurun sizde

Isimlerini belirle 2 cins icinde açıklarken erkek olursa du kız olursa bu de . Ay sizene istediğini koyar ya bende buna cok karşıyım.

Evet düşünemiyorum anne oluyorsun ama isim koymaya hakkın yok neymiş baba adı konacak anne adı konacak illa. İnsanı kendi çocuğundan soğutuyorlar

O da iyi olmuş aslında en azından kimse diyemez çocuğu olmuyor vs. Çok etkiliyor insanı baskı. İnş sağlıkla doğurun sizde
Eveet biz 10 ay korunduk. Kısır muamelesi yapıyolardı bize 🙄 insanlar değişik insanlar hep konuşur boşver. Teşekkür ederim canım. Sen de sağlıkla kucağına al inşAllah

Idrar testinde pozitifi görür görmez direk arayıp söyledim 😋 isim konusunda eşimde dâhil kimse karışmadı 3 çocuğuma da kendim isim koydum hatta 4. ye niyetim olursa onun bile ismi hazır 😊
Eşinizin hakkı yok mu...kabalik ediyorsunuz birakin o koysun artik

Herkese laf anlatmak zorunda kalmak ne acı. Bilmiyorum biz mi ince düşünceliyiz yoksa insanlar mı fazla meraklı, şimdiye kadar kimseye gebeliğin akıbetini sormadım şahsen, annem de soruşturup durmaz mesela. Aradan aylar geçtiği halde karnı büyümemişse bişeyler yolunda gitmedi demek ki, kişi kendisi konusunu açmadığı sürece illa aslına ermeye ne gerek var çok ayıp bişey.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Aslında ben kendi ailemde de çocuk baskısı görmedim çok terbiyezce geliyor bana. Eşimin ailesi daha imza atılınca başladılar. Çok kavga ettik. Bana kısır bile dediler 3 ayda. Doğur ben bakarım sen emzirme diyor kv. Bunlar tamamen iyi niyetten uzak ifadeler. En güzeli sorup soruşturmamak.

Ilk gebeliğimde heyecandan öğrenir öğrenmez herkese duyurduk.Sanki her gebelik mutlu sonla bitiyormuş gibi. Sonra kaybettik, o acılı günlerimde bir de herkese laf anlatmak benim için çok yıpratıcı oldu. Şimdi tekrar gebeyim, anne baba ve kardeşler dışında kimse bilmiyor onlara da kimseye soylememek şartıyla duyurduk. 3 ay dolmadan bence de söylemeyin kimseye

Evet heyecan duyuyorsun ama olmuyor işte. O zaman da ben istememiştim söylemek. Eşimi kıramadım ama kendim kırıldım.

Bilemiyorum ki ölümlü dünya diye korkudan söyleyebilirim.
Sonuçta yarn anne babalarımız vefat filan etse tüh keşke bilseydi mutlu olurdu diye pişmanlık yasarm ben bu kez.

Ay çok zor bı karar bilmiyorum.daraldim

Back
X