Hamilelik donemi 7,5 saat calisma iznini is yeriniz kabul etmezse?

keryneia

Başlangıç:63,4 Hedef:55 Güncel:56,5
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
8.388
7.461
723
41
Arkadaslar calistigim yer kurumsal haftada 5 gun 8,5 saat calisiyorum. Ve maalesef is yerinin avukati ve muhasebecisi konuyu anlamak istemiyor. Israrla haftada 45 saatin altinca calistigim icin 7,5 saatin bir gecerliligi olmadigini soyluyolar ve bu durum hakkinda nasil yasal bir islem yapabilirim sormak istedim.. Bakanliga sikayet etmek istemiyorum ama en azindan belgelenebilir bu konu diye dusunuyorum.

merhaba, ben de bu hafta iş yerimle konuştum bununla ilgil benden hastaneden rapor almamı ve dilekçe vermemi istediler. haftalık çalışma saati önemli değil önemli olan günlük 7,5 saatten fazla çalıştırmaması iş kanununda çok net bunu söylüyor. hastaneden raporunu alıp dilekçeni yaz sen de, eğer kabul etmezlerse direkt şikayet et. çok büyük cezaları var, riske giremezler, gözünü korkutup vazgeçirmek için yapıyorlar. günlük 7,5 saatten fazla çalıştırmanız kanunen yasak haftalık iş saati bu konu için geçerli değil kanun açık de direkt. sonucunu da yazarsan sevinirim, çoğu kişinin aslında haberi bile yok bundan. iş yerleri çok pislik haber vermiyorlar hiç.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…