• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Hamilelik Öncesi, Hamilelikte Ve Hamilelik Sonrası Diyet Günlüğü Olsun*

Cardialgia

Bal oğlum...
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2009
8.534
2.394
398

mutlu-kad%C4%B1n-olmak.jpg

Kızlar daha önce 2 düşük yaşadım, çok üzücü idi bu duygusal boşluktan dolayı atıştırma hissi fazlaca var.
sağlıklı beslenip kilo alımına dur demenin zamanı geldi.
hamilelik öncesi güçlenmek, hamileliğiniz de sağlıklı beslenmek ve hamilelik sonrasında kilo vermek için sayfama buyurun.

hafif egzersizler eşliğinde bütün olabilir beslenme şeklimiz.
lakin kendimize bakım yapmayı da ihmal etmeyeceğiz.
kural yok sadece düzenli yazmak ve paylaşım yapmak olacak amacımız.
sohbet ederiz, dert dinleriz, paylaşırız, çoğalırız.
kapımız açık herkes buyursun.

hayırlı günler...

şimdi kayısılı form çayımı içeceğim ve bol su.
akşama çorba ve salata.
sonra da bir meyve ve egzersiz.

şimdi kalkıp ev işi ve biraz bakım yapayım kendime.

Merhaba kaç kilosunuz ? Çocuğunuz var sanırım. Bende şuan diyetteyim zayıflarsam tedavisiz bebiş olur umuduyla :)

çocuğum yok 2 düşüğüm var canım :KK43: senin var mı? çok mu kilolusun ki tedavi için zayıflaman gerekiyor ?
Öylemi kusura bakma yanlış anlamışım :( Yok malesef 2 yıldır düşünüyorum 96 kg idim 91 e düştüm şuan aslında doktor kilo vermezsen olmaz filan demedi bu şekildede çok hamile kalan var ama daha sağlıklı olacağım için düşünüyorum tabi pco da var oda kiloyla alakalı :/ Sen kaç kgsun araştırma yapıldımı düşükle ilgili

Öylemi kusura bakma yanlış anlamışım :KK43: Yok malesef 2 yıldır düşünüyorum 96 kg idim 91 e düştüm şuan aslında doktor kilo vermezsen olmaz filan demedi bu şekildede çok hamile kalan var ama daha sağlıklı olacağım için düşünüyorum tabi pco da var oda kiloyla alakalı :/ Sen kaç kgsun araştırma yapıldımı düşükle ilgili

ben 64 tüm diyet yapıyordum birden bıraktım ve şuan 68-69 kiloyum, bende Troid var düzenli ilaç kullanıyorum.
araştırıldı tedaviye başladık yarın tekrar randevum var.
ama sağlıklı ve rahat bir gebelik için bedene iyi bakmak şart.
biraz daha kilo verip hamile kalsan bence daha iyi olur düşünsene birde hamilelik kilosu ve sonrası derken önüne geçilemeyebilir Allah korusun.
bu cümlelerim herkes için geçerli, bu yüzden birlik olabiliriz istersen :)
neler yapıyorsun hem bizimle paylaşırsın hemde ne istersen onla ilgili konuşuruz.
burası hem sohbet hem sağlıklı paylaşım yerimiz.
ilaç kullanıyormusun şimdi sen?

Hoşbulduk canım teşekkür ederim, bende bu hafta diyet gibi birşeye başladım diyet gibi diyorum çünkü ne yaptığımın bende pek farkında değilim, kayısı çayını iyi dedin dur bende içeyim :)

eee sende çocuk varmı yoksa istiyormusun?
neler yapıyorsun bakalım.

eee sende çocuk varmı yoksa istiyormusun?
neler yapıyorsun bakalım.
Yok canım bende 7 aylık evliyim, yeni yeni başladık sayılır istemeye, Rabbim çok bekletmez inşAllah.. Senin de iki düşüğün olmuş çok geçmiş olsun.. Bir daha yaşamazsın umarım..
Düğünden sonra pek dikkat etmedim, 5-6 kilo aldım diyebilirim, 60 kiloyum aldığım kilolalarımı vermek istiyorum açıkcası ve hamilelik süresince de çok fazla kilo almamak adına sizinleyim... :KK19:

Yok canım bende 7 aylık evliyim, yeni yeni başladık sayılır istemeye, Rabbim çok bekletmez inşAllah.. Senin de iki düşüğün olmuş çok geçmiş olsun.. Bir daha yaşamazsın umarım..
Düğünden sonra pek dikkat etmedim, 5-6 kilo aldım diyebilirim, 60 kiloyum aldığım kilolalarımı vermek istiyorum açıkcası ve hamilelik süresince de çok fazla kilo almamak adına sizinleyim... :KK19:

ayy Rabbim de senin gönlüne göre versin canım çok sağol.
hep beraber olalım önlem alalım, sağlıklı olalım ki bebeklerimiz de sağlıklı olsun Allah'ın izni ile tabi.
biz önlem almış olacağız.
burada hem dertleşip hem sağlıklı paylaşımlar yapacağız.
sen bir kadın doğumcuyla görüştün mü hiç?
herşeyine önceden bir baktır bence.

ayy Rabbim de senin gönlüne göre versin canım çok sağol.
hep beraber olalım önlem alalım, sağlıklı olalım ki bebeklerimiz de sağlıklı olsun Allah'ın izni ile tabi.
biz önlem almış olacağız.
burada hem dertleşip hem sağlıklı paylaşımlar yapacağız.
sen bir kadın doğumcuyla görüştün mü hiç?
herşeyine önceden bir baktır bence.
Amin İnşAllah canım, yani hiç doktora gitmedim, aslında eşime de diyorum hani ne var ne yok bir gidelim diye ama, bulunduğum yer çok küçük bir ilçe. Devlet hastanesinde zannetmiyorum bir sene dolmadan tetkikler falan yapılsın.. O yüzden gitmedim.. Ama sağlık ocağıyla görüştüm, folik asit kullanıyorum ona da yeni başladım o kadar? Sen neler yapıyorsun?

Amin İnşAllah canım, yani hiç doktora gitmedim, aslında eşime de diyorum hani ne var ne yok bir gidelim diye ama, bulunduğum yer çok küçük bir ilçe. Devlet hastanesinde zannetmiyorum bir sene dolmadan tetkikler falan yapılsın.. O yüzden gitmedim.. Ama sağlık ocağıyla görüştüm, folik asit kullanıyorum ona da yeni başladım o kadar? Sen neler yapıyorsun?
pardon canım biraz ev işi yaptım yemek yaptım geldim kahvemi.
çayımda demleniyor.

tetkikler değil de troid olsun demir gibi şeylerine baktır zaten sağlık ocağı da yapıyor bunları.
aile hekiminden tam kan tahlili isteyebilirsin.
yalnız şuan korunmuyorsan bitki çaylarından uzak dur canım zararlı.
benim de yarın hastanede randevum var sabahtan gideceğim yumurtalama günüme bakacak ve sanırım iğne olacağım.

pardon canım biraz ev işi yaptım yemek yaptım geldim kahvemi.
çayımda demleniyor.

tetkikler değil de troid olsun demir gibi şeylerine baktır zaten sağlık ocağı da yapıyor bunları.
aile hekiminden tam kan tahlili isteyebilirsin.
yalnız şuan korunmuyorsan bitki çaylarından uzak dur canım zararlı.
benim de yarın hastanede randevum var sabahtan gideceğim yumurtalama günüme bakacak ve sanırım iğne olacağım.
Oh maşAllah ne çabuk yaptın hoşgeldin:)
Bende kansızlık vardı uzunca bir süre önce, onun dışında herhangi bir şey yoktu, troide de bakıldı.
Şuan regl dönemindeyim diye içiyorum ıhlamır vs den uzak duruyorum yoksa sanırım düşüğe yol açıyormuş, ama bu kayısı çayı da mı zararlı?

Oh maşAllah ne çabuk yaptın hoşgeldin:)
Bende kansızlık vardı uzunca bir süre önce, onun dışında herhangi bir şey yoktu, troide de bakıldı.
Şuan regl dönemindeyim diye içiyorum ıhlamır vs den uzak duruyorum yoksa sanırım düşüğe yol açıyormuş, ama bu kayısı çayı da mı zararlı?
hehe alıştım artık çabukluğa sende alışacaksın :)

tamam adet dönemin de iç ama bitince içme.
meyve çayları olabilir ama form çay, zayıflamaya yardımcı çaylar içme.
bol su içmen yeterli.

sen gün içinde nasıl besleniyorsun.

Bir kaybım oldu, üç aydır deniyoruz ama bir şey yok henüz yaklaşık 2 haftadır sağlıklı beslenmeye çalışıyorum diyetisyenle.. 63,5 kilo idim şu an 61,6 kiloyum hedefim 48-50 kilo olmak

hehe alıştım artık çabukluğa sende alışacaksın :)

tamam adet dönemin de iç ama bitince içme.
meyve çayları olabilir ama form çay, zayıflamaya yardımcı çaylar içme.
bol su içmen yeterli.

sen gün içinde nasıl besleniyorsun.
Hmmm anladım canım, evet bol bol su içiyorum..
Bu hafta çok dağınık bir yeme alışkanlığım oldu eşim olmadığı için... Ama rutin olarak her sabah kahvaltı yaparım, kahvaltımı çok abartmam ama tatlıyı çok seviyorum özellikle nutellayı bu hafta ona hiç bulaşmadım bile :) Bu benim için artı birşeydi.
Öğle yemeklerimi geçiştiririm çoğu zaman, çorba, yoğurt vss tarzında..
Akşam ise işte o akşam yemekleri benim kilo almama neden.. Çünkü genellikle her yemeğin yanına pilav, makarna tarzı şeyler de yapıyorum... Ama saat 17.30'da masada oluruz.. Hava güzel olunca da 1 saat kadar yürüyüşe çıkarız eşimle..
Dediğim gibi benim için en zararlı şey tatlı ve hamur işi onu hayatımdan çıkarmam lazım...
Sen neler yapıyorsun?

Back
X