Gebeliğe Hazırlık Hamilelik Planlayanlar ve Hamile Olmak isteyenler

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim yumurtlamadan 2 3 gün sonra hemen göğüs hassasiyetim başlıyor 2 haftayi buluncada adet oluyorum...yine aynısı oldu o yüzden ümidi tamamen kestim..zaten elediydim bu ayı baştan...acaba diyorum hassasiyet baslamasaydi bu mu belirti olucakti bebek icin

sanırım doktor biraz umursuzmuş normalde değerlere bakılması lazım. Gebelik düsündüğün zamn 3 ay önceden folik asite baslatırlar. Ben nikah icin bile saglık raporu alcağım zaman aile hekimi bana gebelik düsündüğünde gel folik asit baslarız demisti.

Kan vermiştim sabah yine bir umut. 1.20ye düşmüş. Yoruldum ya. Bu kadar üzüleceğimi tahmin etmiyordum. Doktora tüp bebek yaptıralım dedim. Boşa umut. Boşa can sıkıntısı. Yap işte 3 senedir uğraşıyorum yapsana. Neyse bir süre kafamı dinleyeceğim.Daha sonra başka şehire direk tüp bebek için başvuracağım. Keşke tamamiyle atabilsem aklımdan. Belki herşey daha güzel olacak.

Valla benim hamile oldugum ay göğüsldrim asırı dolgunlasmıstı acıma felan yoktu ama. Diger aylarda da dolgunlastıgı oldu hamile değildim son bi kac aydır hiçbişe olmuyo

Evet resmen başından attı sanki yaptırmak istediğim gereksiz boş yere bunu istiyorum gibi davrandı. Aile hekimini bu yüzden değiştirdim cumaya kadın doğuma gidicem elimdeki sonuçla bir şeye yönlendirir mi yoksa direkt folik asit desteğine mi başlatır. Bir bilgin var mı test sonucunu görmesi gerekiyor mu

doktor ne diyo peki ? Gerekli görmüyo mu?

Canım bence sonuca da bakar yada kendi de kan testi ister tekrardan belki. Sonucta degerlerine göre sana ilac takviyesi verebilir. Folik asite de baslatır büyük ihtimal. Bazı doktorlar gerekli görmüyolar ama

Canım üç yıldan sonra neden yapmıyolar hakikaten, yani kolay mı acaba böyle aylarca beklemek her ay yıpranmak, anlamıyorum doktorları da

Sağlık ocakları öyle ilginmiyorlar

Canım bence sonuca da bakar yada kendi de kan testi ister tekrardan belki. Sonucta degerlerine göre sana ilac takviyesi verebilir. Folik asite de baslatır büyük ihtimal. Bazı doktorlar gerekli görmüyolar ama
Anladım o zaman bu randevuyu iptal edeyim ağustosta regl olduğum zaman gideyim belki hormon testi de yapmak ister. Bu sağlık ocağına bile 3 defa gittim. Hastane de yakın değil o yüzden git gel yapmak istemiyorum. Daha en başından yoruldum resmen

Sağlık ocakları öyle ilginmiyorlar
Evet sanki babasının hayrına yapıyor gibi tavırları vardı. Hayatında ilk defa gebelik öncesi test yaptırmaya gelen birini görmüş galiba. Hemen değiştirdim doktorumu eminim herkes bu doktordan daha iyidir

Kzlar övülasyon testim adetim 14.günü ama pkoyum ben düzensiz adetim çatlama olacak mı ilk defa deniyorum

Eklentiler

• IMG_20200722_134813.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 28
hormon testi de yaptırırsan daha iyi olur tabi ji bu iş zahmetli valla ama bebişlerimiz gelsin yeter ki

canım bizim handikapımız zaten tamamiyle kafadan atamamak keşke atabilsek de herkesin dediği gibi düşünmedim oldu desek. birşeye bu kadar kanalize olmuşken bunu yapmak bence çok zor. yapabilene de saygı duyuyorım cidden

Valla benim hamile oldugum ay göğüsldrim asırı dolgunlasmıstı acıma felan yoktu ama. Diger aylarda da dolgunlastıgı oldu hamile değildim son bi kac aydır hiçbişe olmuyo
Dolgunluk şuan yok ama acıma var.. zaten hep böyle oluyor adet oluyorum...her zamanki adet sancilari da hafif hafif yokluyor...adet olunca 5. Gün doktor çağırmıştı ilaca baslicaktik ama hesap ettim bayrama denk geliyo...kaldım ağustos ayına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…