hamilelik ve alkol ??

ozlemn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2007
112
6
96
44
Tekirdağ
Merhaba,

önümüzdeki dönemde hamilelik planlarımız var ama, alkol kullanan bir aileyiz haftada 2 yada 3 akşam 2-3 bira yada 2-3 kadeh brandi yada şarap içmeden duramıyoruz, sırf bu yüzden hamile kalmatan korkuyorum, böyle bir problmi olan varmı? akşam oldumu canım istiyor iş yoğunluğundan sonra biraz rahatlamamı kafamı dağıtmamı sağlıyor, ya hamile kaldığımda da canım isterse ne yapıcam ? hamileyken canları cok ıstedıgınden 1 bardak bira yada 1 bardak şarap içenleri biliyorm o kdarınn zararı olmaz mış ama ben biraz daha fazla içiyorum...

varmı alkol problemi olan... ne yaptınız.. hellp :18:

bu nasıl bi soru ya,insanlar çocugum olsun diye dünya kadar para harcıyolar,sen de alkol problemim var çocugum olursa napacam diye soruyosun,napacaksın sağlıklı,hayırlı bi evladın olmasını istiyosan içmeyeceksin...nasıl cesaret edipte yazdın bunu anlamadım şaka mı yapıyosun yoksa insanları kandırıp bakalım ne cevap vercekler diye mi bekliyosun anlamadım ...kadınlardaki anaçlık,fedakarlık sana hiç sıçramamş anlaşılan,ben aylardır çayı bile çok nadir içiyorum,sen alkol alıyorum napacam diyosun,bence sen bu düşünceyle dünyaya çocuk getirme annelik,kadınlık hormonların gelişmemiş senin daha................

begen tuşu olmadıgından alıntı ile cevapp veriyiorum dogru konustun bende 2 yıldır bebek için tedavi göruorum sevdgm herseyden vazgectım dıyebılırım sana

begen tuşu olmadıgından alıntı ile cevapp veriyiorum dogru konustun bende 2 yıldır bebek için tedavi göruorum sevdgm herseyden vazgectım dıyebılırım sana

aynen cnm 2 yıla yakında ben tedavi gördüm olmadı,en sonunda kendiliğinden oldu,neler yaptık olsun diye,ne paralar harcadık anlatamam,ben sigara içmiyorum eşim kullanıyodu olunca tedaviyle sigarayı bıraktı,yavruma zararı olmasın ilerde diye.nasıl bi annelik duygusu varsa alkol kullanıyorum napacam diye soruyo,gülüyüm mü ağlayım mı bilemedim... sana da allah en kısa zamanda hayırlı evlatlar versin inşllh cnm,allah anne olmayı hakeden bütün kadınlara bu duyguyu tattırsın inşllh

eğer kendinizi tutamıyorsanız ve düzenli içiyorsanız bağımlılık yolunda ilerliyorsunuz. amacım sizi yargılamak değil, inanın. sigara tiryakisi biri olarak sizi anladığımı söyleyebilirim. ama bebeğim için içmekten vazgeçtim. başka hiçbir şey engelleyemezdi. lütfen profesyonel destek alın.

inş canım bende sigarayı bıraktım tedavi süresinde ama şuan tedavim yanıt vermedi bende bıraktım zamana ne kdr zor bi durum beni anlarsın sen

inş canım bende sigarayı bıraktım tedavi süresinde ama şuan tedavim yanıt vermedi bende bıraktım zamana ne kdr zor bi durum beni anlarsın sen

anlamaz olur muyum cnm o durumları,ama hiç sıkıntı yapma,hiç üzme kendini,prof.un biri bana senin çocugun olmaz demişti,ben tedaviyi bıraktım,eşimle çocuksuz da mutlu olabilmenin yollarını ararken hamile oldugumu öğrendim,o anki durumumu anlatacak hiç bi kelime yok,ailece ağladık mutluluktan:)))))) kızımla sana da dua ediyoruz ,allah sanada en kısa zamanda verir inşllh,rabbim seni bebek kokusundan mahrum bırakmasın inşallah

valla cnm şöyle diyeyim alkol kulanmam keisnlikle..
ama kola bagımlılıgım var.. dedigin gibi içmedne duramıyorum ..
ama hamile kalmak içinugraşıyorum hamile kalayım bir yudum bile içmem. kiiii kola alkole göre bin kat daha az zararlı..
sana şöle bi soru sorayım bebeginmi alkolmü?
eger alkol diceksen korun bebek yapma..

canım alkol problemin varsa, içmeden duramıyorsan önce bir kliniğe yatıp tedavi ol.burada bizlerin konuşması sana çare olmaz.alkol problemi konuşmayla aşılmaz.çocuk bu şakaya gelmez.karnında can taşıyacaksın.şimdiden geçmiş olsun....

Son düzenleme:
ya kız burada haftada içtiği 2 -3 biradan bahsetmiş
alkolik olmuş
anne olmayı hak etmeyen kişi olmuş
kalkmış bir de kendi kendinizi kutsamışsınız bravo
neden farklılıklara bu kadar kapalısınız
içki hamileyken zararlıdır sigara da
ama bunu yargılamadan yazabilirsiniz değil mi?

Ya alkolle bebek bir mi Allah aşkına yeterki bebeğim olsun ben alkolu bırak kola meyve suyu bile icmem
Bence bebek istiyorsan uzak dur böyle seylerden sağlıklı bir bebeğin olsun kilo sorunum oldugu icin cok sevdiğim halde bir aydır icmiyorum yeterki biraz kilo verip bebek sahibi olayım

gonca 2206 kendi adıma arkadaşı yargılamadan yazdığıma inanıyorum.zaten kendisi alkol problemi olduğunu söylemiş.hamile olunca da içmekten bahsediyor.bu bir bağımlılık değil midir?haftada 2-3 gün 3 bira.sayılara takılmayın.ister 1 bira olsun içmeden duramıyorsa bağımlılık yapmıştır.zaten alkol ve sigara rutin olarak içldiğinde bağımlılık yapmıyor mu insanda?bunu kim inkar edebilir?can taşıyacak arkadaş.zaten burada bunun tartışılması bile yersiz.bir doktordan yardım alması daha mantklı değilmi sizcede? hamile bir insanın alkol almasını savunmanız da tuhaf geldi bana..

Son düzenleme:
sanırım yanlış anlamışsınız
hamileyken alkol alınmasını desteklemiyorum
ama insanların sırf alkol kullanıyorum dedi diye bir insanı nerdeyse annelikten men etme derecesine gelmesini yanlış buluyorum
bazı uslüpları yanlış buldum kendi sorunlarını yada mükemmelliklerini alakası olmayan bir yerde yazanları da empatiden çok uzak buldum
arkadaşa verilecek en güzel cevap içkiyi bırakmayı göze alamıyorsa zaten bebek fikrinden vazgeçmesi dir
herkes istediği gibi yaşasın fakat bir başkasına zarar vermeden ki hamileyken alkol almakta budur

alkol bebeğinde kanına karışacaktır..buda sağlıklı gelişimini etkiler olumsuz yönde..tüm hamilelikte bir iki defa içmekten bahsetmiyorsunuz sanırm..hamilelikte düzenli alkol almamalısınız..kesinlikle zararı olur bebeğe..

mesajınızı alıntılayarak yazıyorum.farlılıklara kapalısınız derken neyi kastettiniz?buradaki farklılık hamileyken alkol almak mı oluyor.bu yazıdan o çıkıyor.kusura bakmayın ama siz de burada yorum yapanları yargılıyorsunuz. amacımız madem yapıcı olmak siz de yazdıklarını tekrar bir okuyun...neyse herkes dilediğini yapmakta özgür.arkadaş bizden yardım istemiş biz de doktora git diyebiliriz bu durumda.burası alkol probleminin aşılacağı bir yer değil.içme demekle olmaz.içerse de kendi bileceği iş.bize sormuş.biz de yardımcı oluyoruz...

Son düzenleme:
Gebelikte kullanılan alkol abortus (düşük), ölüdoğum, bebekte gelişme geriliği, çeşitli baş-yüz gelişim kusurları ve zeka geriliği gibi istenmeyen durumların oluşmasına neden olabilmektedir. Amerika ve diğer bazı gelişmiş ülkelerde zeka geriliğinin belirlenebilen en önemli nedeni anne adayının gebelikte alkol kullanmasıdır. Bu ülkelerde anne adayları arasında alkolizmin yaygınlığı ve bunun yarattığı sonuçlar ekonomik ve sosyal bir sorun oluşturmuş durumdadır. Şu an için ülkemizde anne adayları arasında alkol kullanımı yaygın değildir ve bunun böyle kalması toplumsal sağlık açısından çok önemlidir.

Gebelik döneminde kullanılan alkolün bebekte istenmeyen durumlar oluşturması alınan alkol miktarı ile doğru orantılıdır. Şu anda elimizde gebelikte alınabilecek en düşük alkol miktarı ile ilgili bir veri olmadığından anne adaylarına bu konudaki önerimiz gebeliğin planlandığı andan gebeliğin sonuna kadar alkol kullanmamalarıdır. Halihazırda alkol kullanmakta olan anne adaylarının da hemen şimdi alkolü bırakmaları bebeklerinin alkolden etkilenme riskini mutlaka azaltacaktır.
Alıntıdır..

Sadece hamile olduğunda değil bunu planladığın andan itibaren bırakman gerekirmiş canım.Eğer sağlıklı bir anne ve sağlıklı bir evlat sahibi olmak istiyorsan fedakarlık yapman gerekir :)
zaten annelikte başlı başına bir fedakarlık değilmidir?
canın çekerse tabiki içmeyeceksin.
alkolik asla değilsin ama eğer kendini tutamayıp engel olamıyacak durumsa isen ilk önce kendini içmemeye alıştır.

yorumunu üstüme alındım cnm,kendi mükemmellilerimizden bahsetmiyoruz burda 'ANNE' olabilmek için verdiğimiz mücadeleden bahsediyoruz ki allah kimseye yaşatmasın ki çok yıpratıcı bi süreç,hem maddi hem manevi...anne kelimesi bile benm için çok kutsal bi kelime,her kadın anne olamıyo bunu biyolojik olarak söylemiyorum,eğer ki alkolu bırakamıyacağını düşünüyosa ve bi forum sitesindeki insanlardan medet umuyosa zaten hiç çocuk getirmesin bu dünyaya,sorumluluğu ona ait olacak bişeyi burdaki insanlara soruyosa ona diyecek bişey kalmıyo artık..bi hamilenin en büyük isteği sağlıklı bi bebek getirebilmektir dünyaya,bunun için zaten sigarayıda alkolüde bırakması gerekmiyo mu bunu hepimizde bilmiyoruz mu,hamileyken zararı olmasın diye saç bile boyatmıyoruz ki alkolun mü tartışmasını yapcaz....buarada konu sahibi neden hiç cevap yazmıyo anlamadım

Annelik o kadar yüce bir duygu ki Tarifi imkansız bence
Sigarayı Alkolu geçtim 9 ay yat deseler kımıldamam bile ona zarar vermemek için
Allah herkese nasip etmiyor
Yokluğu hasreti o kadar yıkıyor ki insanı
Kelimler kifayetsiz kalıyor bu durumu anlatabilmek için
Rabbim herkese "Anne" olabilmeyi nasip etsin

inşallah cnm allah isteyen,hakeden herkese anneliği nasip etsin,olmayan çok arkadaşım var,kendime dua ederken onları hiç unutmazdım,şimdi ben hamileyim onlara hala dua ediyorum..her adet oldugumda kendimi odaya kapatır ağlardım,hele aşılamam tutmadığı zamanki gözyaşlarımı hiç unutmuyorum,dr senin çocugun olmaz dediğinde ölmek istemiştim(( çok zor bi süreçti,hiçç üzme kendini cnm allah öyle bi zamanda veriyoki onu dünyan değişiyo,umarım sende en kısa zamanda anne olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…