hamilelik ve alkol ??

tatlim oyle bir niyeti olsa buraya yazip sorarmiydi bir dusun
derdi ki aman bosver icerim derdi sormaya bile gerek duymazdi
demekki sorduguna gore icinde anne olmak adina birseyler var diye dusunuyorum

Aman neyse şekerim bize ne konu sahibi arkideşimiz ortalarda yok zaten
Rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eylesin diyorum
Vee son noktamı koyuyorum.

konu sahibi milleti birbirine düşürmek için açmış bu konuyu:))))))) neyse kızlar ben düşüncemi söyledim,bizim uykumuz geldi artık size iyi geceler

birbirne dusecek birsey yok canim herkesin fikri ayni olmaya bilir
iyi geceler size(hamile oldugunu dusunuyorum biz dedigine gore)
ALLAH RAHATLIK VERSIN

evettt prensesim var içimde:)) 38 haftalık az kaldı heran kavuşabiliriz ona:)))))) saol sanada allah rahatlık versin

ay ne guzel ALLAH SAGLIKLA KUCAGINA ALMAYI NASIP ETSIN INSALLAH DARISI BANA VE TUM ISTEYENLERIN BASINA(AMIN)

bencede çok doğru söylüyosun...bazıları sankı hayatlarında hiç yanlıs yapmamıs yada yaptıkları yanlısı devam rttırmemıs gıbı konusuyolar ya benı olduruyolar.herkesın derdi ayrı bu arkadasın kıde bu alalaaaa deli oluyorum sole dık dık yazılar gorunce.canım sende hamıl kalmadan once bırakmayı dene bakım bır kac ay basarılı olamazsan yardım alırsın.allah kolaylık versın

soylemek ıstedıklarımı aynen yazmıssın..

tatlim oyle bir niyeti olsa buraya yazip sorarmiydi bir dusun
derdi ki aman bosver icerim derdi sormaya bile gerek duymazdi
demekki sorduguna gore icinde anne olmak adina birseyler var diye dusunuyorum

doğru sölüysoun arkadasım...

annelik fedakarlık demektir. eğer kişi alkolden ve sigaradan vazgeçme fedakarlığını bile gösteremiyorsa ömür boyu yapması gereken fedakarlıkları nasıl yapacak merak ediyorum.insan bile bile çocuğunu zehirler mi yaa?

arkadaşlar bu işin geri kafalılık ve tutuculukla ne ilgisi var hamilelikte ilaçların bir çoğu kullanılmıyor.neden bebeğe zarar verebilir..alkolde aynı şekilde..bağnaz tutucu hangi arkadaş dediyse kendisini kınıyorum..

inş canım inşş senin bebiş ne kadarlık abbim onu sana bagışlasın

Merhaba, hafta sonu giremedim nete, ne fırtınalar kopmuş burada..

öncelikle ben konuyu acarken ne kımseyle alay etmek ıstedım nede dalga gecmek, sadece benzer durumda olanlar dan fikir almak, konuşmak istemiştim.

Henüz çocuk denememiz olmadığı için, cocuğunun olmamasının nasıl bir duydu olmadını bilmiyorum, allah ısteyen herkese versin eminim isteyipte olmaması cok kotudur, ama ortay atlayıp abuk subuk yazılar yazanları da kınıyorum, burası sadece cocuk sahıbı olamayıp çok uğrasanların yada sadece hamilelerin paylaşım alanı olmadığını düşünüyorum. bazı arkadaşları yorum yaparken daha saygılı olmaya davet ediyorum.

Elbette eğer allah nasip ederse hamile kalırsam alkol içmem, bunu hamilelikten once bırakmak gerektıgını de bılıyorum, ama.... neyse kimseyle polemiğe girmek istemiyorum, konu ile ilgili deneyimi olmayan yada benze bır sürecten geçmemiş kişilerin yorum yapmamasını rica edicem.

gonca2206, SrplYldrm, tweety_yteewt, megan17' ın gibi seviyeli yorumlara teşekkürler.

emin ol ki burada kimse kimseyle polemiğe girmek için bulunmuyor. insanlar birbirlerin sıkıntılarını birazcık olsun gidermek için buradalar. madem bırakman gerektiğini biliyorsun bu konuyu buraya açman çok gereksiz olmuş.!!! bence sen direkt polemik yaratmak istemişsin. zaten senin kimsenin fikrine ihtiyacın yok gibi görünüyor..!!!!!!!!!!!! allah hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Sevgili ozlemn, Herkesin kendi inançları yaşayış tarzı var. Herkesin kendi bileceği iş.Anladığım kadarıyla konuyu bilmediğin için bilgi almak için yazmışsın.

Şöyle cevaplayayım. Doğumsal anomalilerin envi türlüsüne tek başına sebep olacak olan bir maddedir alkol. Üstelik hamileliğin her döneminde oldukça tehlikelidir. Ölüm, düşük doğum ağırlığı, yarık damak dudak, el ve kol gelişimde anormallikler...saymakla bitmez.
Ve işin tehlikeli boyutu alkol-anomali riski arasında bir doz limiti bulunamıştır. Yani bir damlası bile tüm bu ihtimalleri gerçekleştirebilir.

Sonuç ben bir evlat kucağıma almak istiyorum diyorsanız hamile kalmaya çalıştığınız dönemde dahil olmak üzere alkolü kesmeniz gerekir. Olur da o esnada hamile kalırsanız bütün hamileliğiniz boyunca çocuğumun sekiz parmağımı olacak,akciğer yetersizliği mi olacak ...v.s diye düşünür durursunuz. İşin bilimsel boyutu budur. Bir de vicdani boyutu var.

Hem hamileyim hem bırakamam diyorsanız allah yavrunuza insaf etsin, sizi de ıslah etsin derim. O zaman iş değişir yani. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

biz de alkol kullanan bir aileyiz. dr bebek deneme asamasinda abartmamak kosuluyla sosyal icicilige devam edebilecegimi soyledi diye ictim. bebek sahibi olmaya calisirkan hayatinda cok kisitlama yaparsan beyin gebe kalmayi engelleyebilir bile rahat ol dedi. ayrica hamile oldugunu bilmeden ilk haftalarda icki tuketirsen bunun bir zarari da olmayacaktir henuz dedi. ama hamile kaldigimi ogrendikten sonra dr unda ilk yasakladigi seylerden biriydi alkol. zaten ister istemez hayatina beslenme aliskanliklarina bir ceki duzen veriyorsun bebek hayatinin merkezi oldugu icin. sarap yerine canin sut istiyor inan ki....hatta dun ruyamda bir yudum sarap ictigimi gordum hamileyken ve kendime nasil kizdim ruyamda... sonucta kadinsin, alkol tuketimin problemli bir boyutta degilse asla canin istemeyecek.

size katılıyorum.bu kadar güzel açıklanabilirdi ancak....

Valla bizim bir arkadaş vardı bayan hep icerlerdi hamile kalınca 9 ay ağzına sürmedi seçim sizin bebeğiniz mi sız mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…