• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Duyarsızlık...

Yapmayin yahu
Zar zor hamile kalmis ve onu da dusurmus bi arkadasim olsa ölsem ona o gun gondermrm ultrason fotografini , arkadasinin acili gununde boyle davran k midir arkadaslik? Cok sukur arkadasligi bu sanan insanlar yok etrafimda
iyide düşük yaptığım gün bana ultrason attılar dememiş ki arkadaş. ben arada zaman olduğunu düşündüm şahsen..

Sanırım anlamayacaksın ne demek istediğimi..O yüzden boşver gitsin..
tam aksine gayet anlıyorum seni.1 seneye yakındır çocuk sahibi olmaya çalışıyorum ama olmuyor. hormon testlerim eşimin testleri vs temiz. en son film çektirdim. onda bir tüpüm tıkalı çıktı ama gebeliğe engel değil dedi doktorum. yani bir sorun olmamasına rağmen henüz bir çocuğumuz olmadı. ama hiç resim paylaşan arkadaşlarıma ne gözüme sokuyorsun fotonu diye düşünmedim. geçenlerde doğum yapan arkadaşımın baby showerı vardı ben düzenledim. odasını süsledik vs. belkide bakış açısıdır bilemiyorum. ama arkadaşım her mutluluğunu hüznünü benle paylaşsın isterim açıkcası...

Nispet demiyorum aslında ama empatiden gerçekten yoksun oluyor hamileler.. Evet arkadaslarım biliyorlar yaşadığım süreci.. Ama içinde bulundukları güzel durumun rehavetine kapılıp karşındakinin duygularını hiçe sayıyorlar..
Rehavet olarak değerlendirmek uygun bişey degil aslında... Gözünüze soka soka bişeyler yapıyorlarsa evet yanlış bişey halden anlamalı bir insan, fakat sizin de mutlu olacağınızı düşünerek paylaşıyor olabilirler... Sonuçta arkadas dediğimiz mutluluğumuza sevinir hüznümüze üzülür... Sizin bu kötü zamanlarınzda destek olmuş kişiler ise siz çok alınganlık yapıyor olabilirsiniz... Siz de haklısınız ama sizle paylaşmamış olsalardı bu sefer farklı düşünmezmiydiniz?

Yadırgadığımı da nereden çıkardın?..
Peki düşük yaptığım günün ertesi günü bebeğinin ultrason fotoğrafını gönderip ben hamileyim demesi ve bebeğin kalp atış sesini dinletmesi ne kadar normal?.. Duyarsızlık ve rehavet değil mi bu?

yahu tamam da ben bunları biliyo muyum? sen konuda bunları yazdın aa ne güzel yapmış mı deidm. şu kafadan çıkın artık. bi soru soruyosunuz. subjektif bişey. sen a derken ben b diyorum. sonra yeni yeni örneklerle geliyosunuz. konuda bunu yazsan ayıp etmiş derdim zaten. allah allah. sanki ben yolladım sana.

inş allah bi çocuk nasip eder yani ama bu kadar tepkili olmanıza da anlam veremiyorum. çocuğunuzun olmamasının sebebi hamileler veya biz değiliz. duyarsız insanlar her yerde var ama siz de farklı görüşte olanlara bu kadar sert yaklaşmayın.

bunaldım yahu herkes bi tripli. karşıt görüş duymak istemiyosanız konu açmayın.

Yadırgadığımı da nereden çıkardın?..
Peki düşük yaptığım günün ertesi günü bebeğinin ultrason fotoğrafını gönderip ben hamileyim demesi ve bebeğin kalp atış sesini dinletmesi ne kadar normal?.. Duyarsızlık ve rehavet değil mi bu?
Bu kadarı hiç normal değil haklısın. Benim bir arkadaşım vardı 32. Haftadan sonra her gün hamilelikle ilgili karikatür paylasirdi.bir süre sonra çok sıkıldım ve takibi bıraktım.seni bu derece mutsuz ediyorsa görüşme canim

sizden gizleseler, bu defa da başka türlü düşünürdünüz belki.
bunun sonu yok gibi geliyor bana.

Gizlemesinler tabiki.. Sonuçta hamilelik gizlenecek birşey değil..ama çocuk sahibi olmak için uğraşan birine "tekme atması o kadar güzel bir duygu ki,hele ki kalp sesini ilk duyduğun an harika bişey denilmesi" benim içimin eriyip gitmesine,ben bunları hiç yaşayamayacak mıyım acaba kaygılarının artmasına neden oluyor. En azından hassas olunsun istiyorum..

canım aynı süreçten geçtim bende catlatma iğneleri klomen aşılama tüp bebek hepsi negatif ne yaptıysam olmadi tam 4 yıl bende çok çektim artık olmayacak diyordum birden hiç beklemediğim anda oldu rabbim inşallah en kısa zamanda sanada isteyen herkese de nasip eder inşallah yaşadıklarının çoğunu bende yaşadım banada anne değilsin anlamazsın dediklerinde çok ağlamıştım ama zamanla takmamayi ogrendim insanların boş laflarını takma üzülmekten başka ise yaramıyor inan Allah gönlüne göre versin.

yahu tamam da ben bunları biliyo muyum? sen konuda bunları yazdın aa ne güzel yapmış mı deidm. şu kafadan çıkın artık. bi soru soruyosunuz. subjektif bişey. sen a derken ben b diyorum. sonra yeni yeni örneklerle geliyosunuz. konuda bunu yazsan ayıp etmiş derdim zaten. allah allah. sanki ben yolladım sana.

inş allah bi çocuk nasip eder yani ama bu kadar tepkili olmanıza da anlam veremiyorum. çocuğunuzun olmamasının sebebi hamileler veya biz değiliz. duyarsız insanlar her yerde var ama siz de farklı görüşte olanlara bu kadar sert yaklaşmayın.

bunaldım yahu herkes bi tripli. karşıt görüş duymak istemiyosanız konu açmayın.

İnan sana laf anlatacak enerjim yok..Ben empati diyorum sen trip diyorsun.. Ne diyeyim ki bebeğim sana..

iyide düşük yaptığım gün bana ultrason attılar dememiş ki arkadaş. ben arada zaman olduğunu düşündüm şahsen..

Yorumlarda yazmis , dusuk yaptiginin ertesi gunu arkadasi ultrason fotosu gonderip hamileyim demis
tam aksine gayet anlıyorum seni.1 seneye yakındır çocuk sahibi olmaya çalışıyorum ama olmuyor. hormon testlerim eşimin testleri vs temiz. en son film çektirdim. onda bir tüpüm tıkalı çıktı ama gebeliğe engel değil dedi doktorum. yani bir sorun olmamasına rağmen henüz bir çocuğumuz olmadı. ama hiç resim paylaşan arkadaşlarıma ne gözüme sokuyorsun fotonu diye düşünmedim. geçenlerde doğum yapan arkadaşımın baby showerı vardı ben düzenledim. odasını süsledik vs. belkide bakış açısıdır bilemiyorum. ama arkadaşım her mutluluğunu hüznünü benle paylaşsın isterim açıkcası...
Yorumlarda yazmis

İnan sana laf anlatacak enerjim yok..Ben empati diyorum sen trip diyorsun.. Ne diyeyim ki bebeğim sana..

ben zaten empati yaptım. ama karşı tarafla da yaptım. herkes usulunce sevincini paylaşmakta özgür dedim.

Allahim tum anne olmak isteyenlere bu duyguyu tattirsin. bizlerede saglikli sihhatli hayirli evlat versin.

kismet olursa dogum sirasindada dualarimdan biri bu olacak, sizler icin dua edicem..cunku bu yollardan gectim. Rabbim cok sukur beni anne yapti bir cok insan gibi. cok agladim cok uzuldugum zamanlar oldu anlatamam. ilk kez anne olmak icin bende cok bekledim, ama daha sonra vucudumu doktorlarda tanidi kendimde tanidim ve inan bana bilmeyen biri gelse anlat tum proseduru dese herseyi anlatirim gibi geliyor. hic kolay birsey degil bunlari yasamak biliyorum...sabir dua tevekkul kisaca..baskasina gucumuz yetmez biliyorum cok zor canim. herkes bir yerlerden cekiyor ne yazikki...

o gozunuze soka soka yapanlarida Allaha havale et, ne desen yanlis anlasilacaksin cunku..kiskanc olacaksin onlarin gozunde cunku..halbuki is cok baska.

ben zaten empati yaptım. ama karşı tarafla da yaptım. herkes usulunce sevincini paylaşmakta özgür dedim.

O halde şunu diyeyim özgürlük demek başkasının duygularını ezip geçmek değil.. Özgürlüğe nereden baktığına bağlı bir durum.. Neyse... Özgür fikirlerine selamlar..

Bu olmasa baska biseye takilirdiniz. Gosterneseler soylemeseler. Niye kimse bana soylemiyor, nazar degdiririm diye korkuyorlar, anne olmadigim icin benimle paylasmiyorlar diyebilirdiniz. Burada da goruyoruz paylasmasalar suc oluyor, paylassalar suc oluyor, nispet oluyor. Herkes surekli duyar kasacak, tedirgin olacak degil siz hamile kalamadiniz diye. Caninizi sıkan insanlarla siz arkadasliginizi, gorusmenizi keseceksiniz, keyfinize bakacaksiniz. Onlar sizin istediginizi yapacak degiller cunku.
3 sene olacak evliligimde, cocuk dusunmuyorum. Dusunmedigim icin beni kimsenin hamileligi etkilemiyor mesela isterse gozume gozume soksun. Sadece gormemis derim veya sıkılırsam dinlemem, bakmam. Bu beni uzemez cunku istemiyorum ama siz istiyorsunuz ve reklamdaki hamilelere bile takiyorsunuz bu yuzden bu insanlar size nasil yaklasirsa yaklassin siz yine takacak bisey bulacaksiniz.

O halde şunu diyeyim özgürlük demek başkasının duygularını ezip geçmek değil.. Özgürlüğe nereden baktığına bağlı bir durum.. Neyse... Özgür fikirlerine selamlar..

özgürlük ile duyguların ne alakası var.

sen konuyu açarken spesifik olarak düşük yaptığımın ertesi günü ultrason fotosu attılar dedin mi? demedin. şu halde genel olarak insanlar istediği şekilde istediğ sevincini paylaşmakta özgür. seni birebir rahatsız eden kişilerle mesafeni de sen ayarlarsın.

burada duyar kasılıyor resmen.
bu sene nişan düğün fotosu beğenmekle geçti ömrüm. tüm arkadaşlarım evlendi. e şimdi ben evlenmek istiyo ama evlenemiyo olsam gelip evliler ne kadar duyarsız diye konu mu açmalıydım?

nereye kadar duyarlı olcaz. herkesin bi hayatı var.

Bu olmasa baska biseye takilirdiniz. Gosterneseler soylemeseler. Niye kimse bana soylemiyor, nazar degdiririm diye korkuyorlar, anne olmadigim icin benimle paylasmiyorlar diyebilirdiniz. Burada da goruyoruz paylasmasalar suc oluyor, paylassalar suc oluyor, nispet oluyor. Herkes surekli duyar kasacak, tedirgin olacak degil siz hamile kalamadiniz diye. Caninizi sıkan insanlarla siz arkadasliginizi, gorusmenizi keseceksiniz, keyfinize bakacaksiniz. Onlar sizin istediginizi yapacak degiller cunku.
3 sene olacak evliligimde, cocuk dusunmuyorum. Dusunmedigim icin beni kimsenin hamileligi etkilemiyor mesela isterse gozume gozume soksun. Sadece gormemis derim veya sıkılırsam dinlemem, bakmam. Bu beni uzemez cunku istemiyorum ama siz istiyorsunuz ve reklamdaki hamilelere bile takiyorsunuz bu yuzden bu insanlar size nasil yaklasirsa yaklassin siz yine takacak bisey bulacaksiniz.

Neden anlatılan şeyi takmak olarak anladın ki.. Takmıyorum da gizlesinler de demiyorum.Ayrıca niye gizlesinler ki..Çok güzel bişey bu gizlenir mi hiç. Kimseye kızmıyorum.. Bu sadece insanın içinin gitmesi ve eksiklik duygusu..Bunun bir rehavete kapılıp körüklenmesi daha da arttırıyor bu duyguyu..

Gizlemesinler tabiki.. Sonuçta hamilelik gizlenecek birşey değil..ama çocuk sahibi olmak için uğraşan birine "tekme atması o kadar güzel bir duygu ki,hele ki kalp sesini ilk duyduğun an harika bişey denilmesi" benim içinin eriyip gitmesine,ben bunları hiç yaşayamayacak mıyım acaba kaygılarının artmasına neden oluyor. En azından hassas olunsun istiyorum çok mu bu istek..
ben de düşük yaptım. benim de sağlık problemlerim vardı bu yüzden çok endişelenmiştim çocuğum olmayacak diye. kürtajdan 6 ay sonra hamile kaldım. o süreçte arkadaşlarımın benimle paylaşması rahatsız etmedi de kayınvalidemin adet tarihimi sorması, kendince akıllar vermesi, ayrıca erkek olsun diye abuk subuk şeyler söylemesi, ah vah diyerek ay sen de üzülürsün şimdi diyerek, bilmem kim hamile demesi... bunlar kırmıştı beni. ama sonra bunları sohbetlerime geyik malzemesi yapmayı öğrendim. takmadım.

bunun bir de daha sonra şöyle bir boyutu oldu. "bilmemkim 4 kg doğurmuş bilmemkimin bebeği 3 aylıkken 10 kiloymuş sütü çok yarıyormuş" bunlara da onun takdir ettiği şeyleri küçümseyerek cevap verdim. takmadığımı anladı. sustu.

hiç gerek yok, bize yazdınız burda kalsın, takmayın kafanıza.
iyi merkezler var onlara gidin. çok umutsuz gelmedi bana durumunuz.

Bende 6 sene boyunca sizin çektiklerinizi çektim ve hissettim. Gerçi ben etrafımdakilere bu kadar alınmadım çünkü benim zamanımda sosyal medya yoktu. Ancak çok kalabalık bir yerde çalıştığım için (yaklaşık 1000 kişi) etrafımda hamile çoktu.
Benim zamanımdaki tedavi yöntemleri ile şimdikiler çok farklı. O zaman tüp bebek bile İstanbul'da sadece Cerrahpaşa'da yapılabiliyordu.
Neyse biz tedaviyi bıraktıktan sonra hamile kaldım ve şimdi Allah bağışlarsa 2 evladım var boyumu geçtiler.
Fakat benim bu süreçte aldığım 2 ders var.
1- Olmuyorsa zorlamayın elbet bir hayrı vardır. Yani olmaması daha hayırlıdır.
2- Allah'tan ümidi kesmeyin ve asla stres yapmayın.
Sonuç; su akıp her zaman yerini buluyor.
Bu sorunlar ancak sizi yıpratır. Kendinize bunu yapmayın.

özgürlük ile duyguların ne alakası var.

sen konuyu açarken spesifik olarak düşük yaptığımın ertesi günü ultrason fotosu attılar dedin mi? demedin. şu halde genel olarak insanlar istediği şekilde istediğ sevincini paylaşmakta özgür. seni birebir rahatsız eden kişilerle mesafeni de sen ayarlarsın.

burada duyar kasılıyor resmen.
bu sene nişan düğün fotosu beğenmekle geçti ömrüm. tüm arkadaşlarım evlendi. e şimdi ben evlenmek istiyo ama evlenemiyo olsam gelip evliler ne kadar duyarsız diye konu mu açmalıydım?

nereye kadar duyarlı olcaz. herkesin bi hayatı var.

Ay ne olursun az bi enerjim var onu da çekme çok rica ediyorum..

Kendinizi kötü hissettiğiniz bir durum var.
Bu konuda çözüm odaklı değil karamsarsiniz.
Konuda karamsarliginizi desteklemeyen üyelerle sizinle vah yapan üyelere verdiğiniz cevaplar farklı. Savunma halindesiniz. Sizin algilayisiniz dışında farklı pencere gösterenlere tepkilisiniz.
Oysa sadece bakış acinizi değiştirmeniz gerekli.
Hayat kısa, başkalarını kafaya takmak büyük lüks bu kısa surede.

Neden bebegınızın hasta olma ıhtımalı var , saglıgım sıkıntıya gırecek demıssınız ya nedır o durum?

Back
X