• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Duyarsızlık...

iyi de siz hamilelik ihtimalinde bile göklere çıkmışsınız. Hamile olsanız yer yerinden oynayacak anlaşılan.
Çok hassasiyet yapmayın. İyi dileklerde bulunun haset etmeyin içinizin güzelliği talihinizi de değiştirir umarım.

Duygularımdan haset ettiğimi çıkarmak da farklı bir hassasiyet gösterilmeme şekli sanırım.

Hamilelik ihtimalinde göklere çıkmadım,2 aşılama ve tüp bebekten sonra kendiliğinden hamile kaldım ve göklere çıktım evet..

Haset etmiyorum,allah herkesin bebeğini,çocuğunu kendisine bağışlasın.. Kimsenin bişeyinde gözüm yok ya da benim olmuyor onların da olmasın dediğim de yok.. Haset ettiğimi düşünmen üzücü..

Selamlar herkese..

Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..

Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..

İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..

Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..
Allah yardimcin olur insallah en kisa surede sende yasarsin bb duyguyu dusuncesiz insanlar iste

Allahım şu mübarek günlerde duysun sesinizi inşallah.Bu düşünceleriniz ruhsal durumunuzla alakalı.çocuğunuz olursa ki inşalla olur , sizde aynını yaparsınız

Sosyal medyadaki saçmalıklar ayrı zaten. Orası tamamen hayal dünyası insanların, gerçekle zerre ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Pembis evler , ultra romantik kocisler, poncik bebecikler vs. Hepsi insanların hayal edip de yapamadıklarının tatmini bence. Onlara karisamayiz tabii neticede herkes istediğini yapar. Ama arkadaş dediğiniz insanların size kalp sesi iviriydi ziviriydi derken orası oldukça saçma ve kırıcı. Bence görüşmeyin onlarla. Ben atandigimi atanamayan arkadaşlarıma uzun süre söyleyemedim moralleri bozulmasın diye, kı çok sevineceklerini bildiğim halde, sadece başkası atanıp gidince arkada kalınca hissedilen durumu bildiğim için. Kı sizinki daha apayrı bir şey. Daha hassas olmalilardi. İnsanda önce nezaket,düşünce olacak gerisi boş, onu da yapamiyorlarsa vay onların anneligine

Ya insan mutluluğunu sürekli birilerine göre yaşayacaksa ne ben annemle babamla rahat bir fotoğraf koyarım,ne bebeğimin sevincini paylaşabilirim falan filan uzar gider bu liste...
Bu hayatta herkesin sorunu farklı size göre sizinki çok büyük bir başkasına göre onunki.Empati diyorsunuz ya olaya 3.bir kişi olarak bakın,arkadaşısınız sizinle paylaşmak istemiş mutluluğunu artırmak istemiş.
Ne bileyim düşünüyorum arkadaşım dediğim biri benim sahip olmayı istediğim ama olamadığım bir şeye sahip olsa ben üzülmez tam tersi sevinirdim adı üzerinde arkadaşım,niye üzüleyim ? Onun mutluluğu beni daha da mutlu eder.
Buradan sizi kötü arkadaş olarak suçladığımı falan düşünmeyin sakın.Olaya farklı yerlerden baktığınız için bu kadar karamsarsınız.
Ayrıca evlat sahibi olmak demek kendi kanından olmasını gerektirmiyor bence.

Sosyal medya görmemişliğin beşiği oldu artık

Göbüş bebiş hamiş kociş evde hazırlanan kahvaltı sofrasının resmi??? kocişimle kahvaltı keyfi ponçik ponçik pembiş ev derken bu saçmalıkları yazan salak kadınları görünce kaldırım değiştiriyorum. Bu kadınlarla evlenmiş erkekler hangi psikolojiyle evlendiler orası zaten muamma. Habire pembe yatak örtüsü serip fotosunu çeken bir örtüye 100 tane farklı yorum yapan bir insanla evlenmek için ciddi şekilde boşbeyinli olmak gerekiyor. Biri sosyal medyayı bizim milletin elinden alsın diyorum. Yanlış anlamasın kimse ben de boş vakitlerimde atomu parçalamıyorum ama hayatımın tüm amacı da pembişli evimin resimlerini koymak değil.

Duygularımdan haset ettiğimi çıkarmak da farklı bir hassasiyet gösterilmeme şekli sanırım.

Hamilelik ihtimalinde göklere çıkmadım,2 aşılama ve tüp bebekten sonra kendiliğinden hamile kaldım ve göklere çıktım evet..

Haset etmiyorum,allah herkesin bebeğini,çocuğunu kendisine bağışlasın.. Kimsenin bişeyinde gözüm yok ya da benim olmuyor onların da olmasın dediğim de yok.. Haset ettiğimi düşünmen üzücü..
Haset ediyorsunuz demedim haset etmeyin dedim.
Ama şöyle bir yorumlara baktım da kim sizin düşüncenizin aksini söylediyse sürekli bir savunma mekanizmasıyla yanıtlamışsınız. Hiç eleştirileri tolere edememişsiniz.
Bu hayatta kimse kimseye empati kurmak zorunda değil maalesef. Haa kurulsa hayat ne güzel olurdu di mi?
Ama öyle bir dünya yok. Siz hamile kaldığınızda veya anne olduğunuzda vs. bu yaşadıklarınızın acısını çıkarırcasına sosyal medyayı inletirsiniz Eminim. Aman bebeği olamayanlara ayıp olmasından ziyade bu çoşkulu halinize kılıf olarak da bakın benim senelerdir olmuyordu rabbim nasip etti üzülmeyin bol dua edin moduna da girersiniz.

Benim gördüğüm örnekler de bu şekilde mesela.
Benden size tavsiye kafaya takmayın. Etrafta dönüp dursa da benim neden olmuyor diye içselleştirmeyin. Pozitif düşünün ki pozitif şeyler bulsun sizi.

Sosyal medya görmemişliğin beşiği oldu artık

Göbüş bebiş hamiş kociş evde hazırlanan kahvaltı sofrasının resmi??? kocişimle kahvaltı keyfi ponçik ponçik pembiş ev derken bu saçmalıkları yazan salak kadınları görünce kaldırım değiştiriyorum. Bu kadınlarla evlenmiş erkekler hangi psikolojiyle evlendiler orası zaten muamma. Habire pembe yatak örtüsü serip fotosunu çeken bir örtüye 100 tane farklı yorum yapan bir insanla evlenmek için ciddi şekilde boşbeyinli olmak gerekiyor. Biri sosyal medyayı bizim milletin elinden alsın diyorum. Yanlış anlamasın kimse ben de boş vakitlerimde atomu parçalamıyorum ama hayatımın tüm amacı da pembişli evimin resimlerini koymak değil.
Ayyy bunların hepsi işsizlikten :KK45:

Bu durum pek çok şeye uyarlanabilir.Anneler gününde annesiyle fotoğraf koyanlardan babalar gününde babasıyla fotoğraf koyanlardan rahatsız olanlar da var.Ki bence bu düşüncelerin de ondan bi farkı yok.Herkes dilediği gibi sevincini yaşayabilir empati yapmasını beklemeye hakkınız yok.Bu noktada tek kötü niyetli, suçlu ve empati yoksunu olan kişiler sizin durumunuzu bildikleri halde size nispet yapan arkadaşlarınız.Geri kalan kimseyi suçlamaya hakkınız yok bence.

İsteyip de olmaması çok acı hassasiyetiniz de çok haliyle.
Hassas davranıp da kendinizi üzmeyin daha fazla. Kabullenmeye çalışın. Daha çok mutlu olursunuz. Kabullenmezseniz hergün cehennemi yaşarsınız.

Eğer benim sevgim, merhametim, vicdanım dünyalar kadar ve ben doğurmasam da bir çocuğu evladım diye bağrıma basarım diyorsanız unutmayın ki buz gibi soğuk yataklarında her gün ağlayarak anne kokusu arayarak uyuyan binlerce bebek yeni ailesini bekliyor. Her gün minik elleriyle ağlayarak bir ailem olsun diye dualar okuyor.

İlerde gücüm yettiğinde bir bebeğim bile olsa bir çocuk evlat edinmek isterim. Çünkü benim sevgim tüm doğaya, kediye, köpeğe, masum canlara yeter de artar :)
Bende aynı şeyleri yazacaktım.annelik çocuk doğurmak değilki.onu büyütmek.onun için kendinden fedakarlık yapmak, geceleri uykusuz kalmak.annelik bu canım.yoksa her doğurana anne diyeceksek şimdi tuvalette doğurup giderken bebeğini çöpe atıp gidene de anne diyelim.

Dun bir ev davetinda tanistik arkadasin 7 yil olmamis sonra kendiliginden hamile kalmis topac gibi bebek var.neden olmasin uzulme.paylasim konusunda haklisin uzaklas mesafe koy seni inciyorsa

Kurban olurum yaradana inan okurken bir tuhaf oldum. Allahim sana ve isteyen herkese hayirli evlatlar nasip etsin insallah. Bende bebek bekliyorum dualarim senjnle. Seni az bucuk anlamaya calisiyorum. Bende iki defa dusuk yaptim ve 3.sunde tuttu cok sukur. Cok zor bu süreç oldu mu olmadi mi demek. Bende fotolarimi paylasmaktayim ama görgüsüzlük olmasin diye aldigim seyleri paylasmam,ultrason goruntuleri ya da kalp atisini sosyal medyaya yuklemem. Ama sen cidden cok haklisin. İnsanlar duyarsiz ve umursamaz.

Ya insan mutluluğunu sürekli birilerine göre yaşayacaksa ne ben annemle babamla rahat bir fotoğraf koyarım,ne bebeğimin sevincini paylaşabilirim falan filan uzar gider bu liste...
Bu hayatta herkesin sorunu farklı size göre sizinki çok büyük bir başkasına göre onunki.Empati diyorsunuz ya olaya 3.bir kişi olarak bakın,arkadaşısınız sizinle paylaşmak istemiş mutluluğunu artırmak istemiş.
Ne bileyim düşünüyorum arkadaşım dediğim biri benim sahip olmayı istediğim ama olamadığım bir şeye sahip olsa ben üzülmez tam tersi sevinirdim adı üzerinde arkadaşım,niye üzüleyim ? Onun mutluluğu beni daha da mutlu eder.
Buradan sizi kötü arkadaş olarak suçladığımı falan düşünmeyin sakın.Olaya farklı yerlerden baktığınız için bu kadar karamsarsınız.
Ayrıca evlat sahibi olmak demek kendi kanından olmasını gerektirmiyor bence.

Ben, benim sahip olamadığım birşeye sahip diye üzülmüyorum ki... Seviniyorum allah nasip etti diye.. Ama ben,birşeylerin hayalini kurarken,içimde kalp sesi duymak için hergün dua ederken telefonumda arkadaşımın bebeğinin kalp sesini duymak insanı üzüyor.. "Ben de keşke içimde duysaydim" diyor, anne olmak isteyip de olamayan bir kadın.. Sevinç paylaşmanın farklı şekilleri vardır,ailesiyle paylaşır,ya da doktora gittiklerini herşeyin yolunda olduğunu söyler,kalp sesini atıp,ultrason fotoğraflarını gönderip harika bir duygu deyip orada ne hissedeceğimi hesaba katmamak düşüncesizce geliyor.. Herkes birilerine göre yaşamaz hayatı evet ama en yakınındaki anlamayacaksa kim anlayacak.. Ben olsam yapmazdım, belki de bu yüzden hassasım bu konuda..

Nasipse ilk evladımı kucağıma alacağım ve 4.5 yıllık evliyim. Bu süre zarfında gerek keyfi, gerek sağlık sebebiyle kendimiz istemedik çocuk sahibi olmayı. Buna rağmen etraftaki ayy yazık çocuğu olmuyor bakışları veya imaları canımı yakardı. Ki çocuk sahibi olmamak benim tercihimdi. Bu bile zorken, eminim sizin durumunuz çok daha hassastır.
Rabbim ol dedikten sonra, olma ihtimali yok denenlerin de oluyor, bu konuya girmiyorum bile.
Çocuk sahibi olmayı şöyle düşünün; bu sizin veya eşinizin elinde olan birşey değil. Çocuğu olanların da elinde değil. Yani bu tamamen Allah'ın verdiği birşey. Veriyor ve vermiyor. Ben bu kadar net bakıyorum olaya. Siz de böyle bakmaya çalışın.
Diğer taraftan, bizim hayatımızda olan ama başkalarında olmadığı için daha hassas davtanamamiz gereken şeylerin sonu yok. Kimi eşinden ayrılıyor, aldatiliyor, o zaman biz mutlu bi aile olmayalim, veya bunu saklayalim, sokakta esimizle elele yurumeyelim, bi yerde yemek yerken kahkaha atmayalim.. Bir sürü yeni gelinler var evinde gönlünce eşyası mobilyasi olmayan, bizimkileri görüp imrenip uzulmesinler diye evimize davet etmeyelim.. Anneler gunu kutlamayalim, annesi olmayan var.. Çocuğumuzun doğum gününü küçük tutalım, çocuğu olmayan var. Aman şunun resmini paylasmayalim, aman bunu kimseye duyurmayalim.. Ee biz nerdeyiz? Bizim hayatimiz, bizim onceliklerimiz, bizim abartmak ve paylasmak istediklerimiz nerede? Etrafı ve olmayanları düşünerek yasayamayiz sürekli. Öyle yasarsak sahip olduklarimiza haksızlık etmiş oluruz. Kötü niyetli olunmadigi sürece, bu tarz şeyleri içinizde tolere edebilmelisiniz. Çünkü mutlaka sizin etrafinizda da, sizin sahip olduğunuz birseye imrenerek bakanlar mutlaka vardir

Damdan düşeni yine damdan düşen anlar.
Aynı durumdayız ki ben henüz hiç hamile kalamadım.
Allah yardımcın yardımcım olsun.
Bizide bekleyen bi vakit vardır elbet.
Hamilelikten çocuk istemekten bahsederken sürekli elimde olmadan sürekli gözlerim dolar.
İnsanlar aslında normal hayatına devam edıyor sadece bız hassazız bu konuda ve fazla gelıyor bıze.
Eger bızde hemen sahıp olabılseydık cocugu olmayanların halınden anlayamazdık.
Odak noktamız bu oldugu ıcın herkes hamıle gıbı gelıyor ama oyle degıl herseyı herkesı bız ıcımızde buyutuyoruz.
En ıyısı rahat ol stres yapma vardır RABBIM ın bir bildigi :anne:

Selamlar herkese..

Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..

Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..

İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..

Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..
Canımm okurken aģladım..şu yaşadıklarının hepsini yaşadım.5 yıl uğraştım 1 aşılama 2 tüp bebek 1 dış gebelik 1 boş gebelik yaşadım bu süreçte.sonra ne mi oldu 3.tüp bebek için vücudumu hazırlamaya bâşladım.
Eşim 3 ay sigarayı bıraktı hergün sabah akşam yarım çaybardağı keçiboynuzu pekmezi üzerine su koyup içti.
Bende balık yağı kapsülü,arısütü (eğriçayır organik),aktardan macun,inofolic combi kullamdım ve doğal yoldan gebe kaldım.bunları tüp bebek önce en az 3 ay önceden başlayarak uygulayabilirsin.yüzde 50 hasta doğacak demişsin genetik tesyte yaptır bence.arkadaşim ve eşi taşıyıcılar tüp bebek yaptırdılar henetik tesste istediler maşallah çocukta problem yok.

Yaşadığın süreci benden iyi kimse bilemez.hamile kalan arkadaşlarımın bana inadına hamile kaldıklarını düşünmeye başlamıştım.umutsuzdum.kimseyle konuşmak istemiyor ve kendimi yetersiz görüyordum.seni anlıyorum ama Allah ne zaman diyorsa ne zaman isterse o zaman başka yolu yok.
Sen elimden geleni yap duanı et ben inanıyorum olacak.

Okurken gözlerim doldu .Dusunceleriniz gayet normal ,Bende hamile kaldığımda kız kardeşime nasıl haber vereceğimi düşünmüştüm.Ustelik 1 tane evladı olduğu halde ikinciyi 10 senedir istiyordu.Bu farkı bir duygu kıskançlık değil bana artık hamile bile görmek istemiyorum demişti.Ozaman ne kadar çok üzüldüğünü anladım yani evladı olduğu halde 2 inci olmuyolmuyor diye çok uzuluyordu.Rabbim sana ve isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin.Aminnn

Selamlar herkese..

Evet kadinlar hemcinslerine karsi duyarsizlar cunku deli bir yarisma halindeler.
Bakin su cikolata kisti uzerine konuda konu sahibi " bu cikolat kisti terimi seksist bir terim, ismiyle soyleyelim" deyince
" biz herseyi en iyi biliriz sen yazma buralara" modunda, sanki konu bir tek kendi tekelinin elindeymis gibi davrandi.
Bu gruplasmalar, dislamalar, hassasiyet yoksunlugu biz kadinlar icin cok kotu bir ogrenilmis davranis bicimi.
Mesela baska bir grup cocuklu kadinin, cocuksuz bir kadinin yaninda "ah ben ucuncusunu yapsam mi "gibi duyarsiz cig tartismalara girmesi...
Kadinin en buyuk dusmani kadindir ne yazik ki.

ah sizin durumunuz çok zormuş ya :KK43: çok haklısınız ya ben yaşı ilerlemiş ama evlenmemiş olan kuzenime dahi fotoğraf filan atmıyorum üzülürse diye o isterse atıyorum ancak onda da dikkat etmeye çalışıyorum

Size yorum yazıyorum altta hamilelik takvimim var diye yazsam mı yazmasam mı düşündüm bu da üzer çünkü bunu görmek de üzer sizi haklı olarak

sosyal medyada foto paylaşırken de aklıma geliyor durumu sizin gibi olanlar ama mesela ben kardeşimi kaybettim tek kaldım çok acı çekiyorum insanlar kardeş candır diye paylaşım yapıp duruyor ben de buna üzülüyorum mesela herkesin bir acısı var işte onlar kardeş candır diye paylaşıyor ben de kızımın şusu busu diye paylaşım yapıyorum

Mesela nispet yapmamak aslında değil mi?

Keşke herkes duyarlı olsa

Rabbim tez zamanda size hayırlı sağlıklı bir şekilde anne olmayı nasip etsin amin

Back
X