• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamilelik ve Duyarsızlık...

Şaka gibi geldi bu yazılanlar. Yani insanın hamilelik sevincini yaşaması da mı suç oldu? Bakmayın, görmeyin, duymayın. Hunharca takip ediyorsunuz demek ki.
Mesela ben de nişan attım, evliliği de çok istememe rağmen olmadıgını görünce gündemimden çıkarttım. Millet deli gibi evleniyor durduramıyoruz mesela özellikle bu aylarda. Neler var sosyal medyada ne paylaşımlar bu konuda..
Ama ben bakmıyorum, takip edip kinlenmiyorum , hasetlenmiyorum millete? Kısmetlerinde var ki evleniyorlar sevdikleriyle deyip geçiyorum hasbelkader önüme çıkarsa. Aynı mantık..
Çocuk çocuk diye delirmeyi bırakırsanız belki o zaman normale dönebilirsiniz. Hamilelik sevincini yaşayan kadınlar gözünüze bu kadar batmaz?
Bir de şu var. Herkes anne olacak diye bir kaide yok. Allah dilediğine verir, dilediğine vermez sonuçta. Böylesine başkasına hasetlenmek, gözüme sokmasınlar demek büyük bencillik.

Hamile olduğumu öğrendiğim zaman daha önce 2 kez düşük yapmış arkadaşıma söyleyemedim yanlış anlar üzülür diye.. sonuç; sen beni eksik gördün mutluluk paylaşmadın kıskanç olduğumu düşündün gibi sebeplerle bana küstü.. Söylesem belki bak ben düşük yaptım o kadar üzüldüm nasıl duyarsız derdi.

Yani olay bakış açınızda. Yalnız olan biri evlenenleri, maddi zorluklarla yaşayan biri refah içinde yaşayan o ortamlarda foto paylaşanları, üni okuyamamış biri mezun olanların mezuniyet fotolarını vs vs görmek istemez bu liste böyle uzar gider. Rahatsızlık hissettiğiniz anda uzman yardımı almalısınız bence

Hersey nasip işi Allah gönlüne göre verir inşallah

Şaka gibi geldi bu yazılanlar. Yani insanın hamilelik sevincini yaşaması da mı suç oldu? Bakmayın, görmeyin, duymayın. Hunharca takip ediyorsunuz demek ki.
Mesela ben de nişan attım, evliliği de çok istememe rağmen olmadıgını görünce gündemimden çıkarttım. Millet deli gibi evleniyor durduramıyoruz mesela özellikle bu aylarda. Neler var sosyal medyada ne paylaşımlar bu konuda..
Ama ben bakmıyorum, takip edip kinlenmiyorum , hasetlenmiyorum millete? Kısmetlerinde var ki evleniyorlar sevdikleriyle deyip geçiyorum hasbelkader önüme çıkarsa. Aynı mantık..
Çocuk çocuk diye delirmeyi bırakırsanız belki o zaman normale dönebilirsiniz. Hamilelik sevincini yaşayan kadınlar gözünüze bu kadar batmaz?
Bir de şu var. Herkes anne olacak diye bir kaide yok. Allah dilediğine verir, dilediğine vermez sonuçta. Böylesine başkasına hasetlenmek, gözüme sokmasınlar demek büyük bencillik.

Bu ne hırçın bir konuşma şekli... Görüşünü söyleyebilirsin ancak bana haset diyemezsin,benimle azarlar gibi konuşamazsın. Bu nasıl üsluptur; "çocuk için delirmeyi bırakırsanız" ...
Kalpte ne varsa dile o vurur. Kalbinin ne durumda olduğu ortada..

Herkes biraz bencildir..
Örneğin; aynı yazımda belirttiğim gibi hamile kadınların, anne olmak için yanıp tutuşan kadınların hislerini hiçe sayarak kontrolsüz olmaları..
Ya da senin fikirlerini bu kadar hunharca belirtmen..

Hamile olduğumu öğrendiğim zaman daha önce 2 kez düşük yapmış arkadaşıma söyleyemedim yanlış anlar üzülür diye.. sonuç; sen beni eksik gördün mutluluk paylaşmadın kıskanç olduğumu düşündün gibi sebeplerle bana küstü.. Söylesem belki bak ben düşük yaptım o kadar üzüldüm nasıl duyarsız derdi.

Yani olay bakış açınızda. Yalnız olan biri evlenenleri, maddi zorluklarla yaşayan biri refah içinde yaşayan o ortamlarda foto paylaşanları, üni okuyamamış biri mezun olanların mezuniyet fotolarını vs vs görmek istemez bu liste böyle uzar gider. Rahatsızlık hissettiğiniz anda uzman yardımı almalısınız bence

Hersey nasip işi Allah gönlüne göre verir inşallah
Çok hak verdim size.
Anneler gününde mesela sosyal medya yıkıldı anne fotoğraflarıyla. Anne/anneanne/babaanne/kayınvalide/evlat... Pek çok paylaşım vardı. Biri yazmış arkadaşlarımdan, annesini kaybedenler kırılıyor üzülüyor paylaşmayın diye. Bunun sonu yok dememin sebebi bu. Sosyal medyayı çok önemsememek, hayatımızın merkezi yapmamak lazım. Tabi ki birebir mesajlaşmalarda alınganlık olmasını anlayabiliyorum. Bakış açısını değiştirmek, duygularımıza başkalarının davranışlarına göre yön vermemek en güzeli..

ben hoşlanmadığım kişileri, çok fazla fotoğraf paylaşanları takipten çıkarttım rahatım.. ne gerek var milletin kendini ifşa etmesini izlemeye.. kendi kendilerini foto paylaşımıyla tatmin edip dursunlar. gerçek hayatta kimin ne durumda olduğunu kimse bilemez

Başta ne alaka herkes sevincini paylaşıyo dedim ama sonra yazdıkların cidden sevimsiz geldi, yani herkese karşı hassas olamam belki ama yakın arkadaşıma olurum yani,bebek kıyafeti kalp sesi falan göndermem

Yadırgadığımı da nereden çıkardın?..
Peki düşük yaptığım günün ertesi günü bebeğinin ultrason fotoğrafını gönderip ben hamileyim demesi ve bebeğin kalp atış sesini dinletmesi ne kadar normal?.. Duyarsızlık ve rehavet değil mi bu?
Bu duyarsızlık....ama yazınızda herkesi genellemenizde tuhaf.yazip yazmama arasında kaldım ama yazmakta karar kıldım.sosyal medya da herkes herseyini paylaşabilir.ozgur alanları.ama arkadaşlarınız için bakarsak konuya onların yaptıkları yanlış! Sosyal medyada tanımadığınız insanların paylaşımlarını sorgulayamazsiniz....

Ve bazen bazı şeyleri zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum.baktiniz evlat sahibi olamıyorsunuz o zaman koruyucu aile olun...ya da ne bilim sevgi evlerinde gönüllü çalışın.ya da üniversite okuyun okul öncesi öğretmeni sınıf öğretmeni olun...illa doğurmak önemli değil Ki...baxi duygularınızı bu yollarla tatmin edebilirisiniz.boylece o masum yardıma muhtaç çocuklara da katkınız olur.size tavsiyem öncelikle ilinizde olan sevgi evlerine bir gidin.inanin çok iyi gelecektir.

Herkes ne kadar da hırçın..

Konu sahibi sosyal medyada olanlar normal. Ama arkadaslarınızın yaptığı normal değil. Gerekirse uyarın bu sözlerin sizi canını acıttıgını

Ve üzülmeyin lütfen. Anne olmak icin dogurmaya gerek yokki :) evlat edinebilirsiniz ya da yegenlerinize sahip çıkabilirsiniz.

Dertlenmeyin ama lütfen. Belki benim de olmaz bebeğim, bilemeyiz. Ama sizin açınızdan konuya bakmak bana bir farkındalık olusturdu.

Nolur sıkmayın canınızı. Madem risk var sizin icin de bosverin. Herkes dogum yapacak diye bir sey yok. Yurtlar sevilmeyi bekleyen birsuru cocukla dolu :)

Benim büyük teyzemin ve çok yakın bi arkadaşımın bebeği yok, teyzem artık 50 oldu ama hala içlenir üzülür,evet herkes anne olmak zorunda degil,anne olmak istemiyorum diyene ben de bu cevabı veriyorum ama ya isteyenler,biyolojik saati çalanlar, gönül istiyo demek ki

sosyal medya ego tatmininden başka bir şey değil. olmayan hayatlarını mutluluklarını her şey mükemmelmiş gibi anlatıyolar, gösteriyolar. konu sahibi bence bu süreçte sosyal medya kullanma kendine başka uğraşlar bul seni rahatlatacak şeyler olabilir... umarım çok sağlıklı bir bebişin olur allah gönlüne göre versin...

sizi çok çok iyi anlıyorum. çok benzer duyguları ben de yaşadım.

size tavsiyem:
1. belli bir süre sosyal medyadan lütfen uzak durmaya çalışın. orası bambaşka yapay bir dünya ve gerçekleri yansıtmıyor. Bİraz kendi kendinize kalın. Düşünceleriniz, duygularınız ile başkalarının etkisi olmadan biraz yalnız kalın. sakinleşeceksiniz.
2. lütfen profesyonel yardım almayı deneyin. inanın bu duyguları bir psikolog ile konuşmak çok farklı gelecektir.

bir yakınım 8 sene tedavi gördü ve çocukları olmadı, tedaviyi bıraktıktan bir sene sonra nurtopu gibi bir oğulları oldu, hatta büyüdü delikanlı oldu şuan. o yüzden allahtan ümit kesilmez.

sosyal medyadaki durumlara gelirsek.. bu sadece hamilelikle sınırlı değil aslında. evlenen nişanlanan tatile giden evinin her detayına kadar paylaşan vs vs çok çeşitlendirilebilir. ben bunu biraz görgüyle alakalı buluyorum. evet evlenirsin ya da hamilesindir, sevincini paylasan bir yazı bir resim vs koyarsın. bu güzel bişey. mesela benim iki kuzenimin de farklı aralarla bebekleri oldu. biri daha hala koymadı facebooka, diğerinin ise 2 tane falan resmi vardır. ama bir arkadaşım var ki, evliliğinden başlayıp bebeğinin olmasına kadar hayatının her detayına kadar yüzlerce ve yüzlerce resim paylaştı. ben mesela en sonunda ana sayfamdan kaldırdım bu kızla ilgili paylaşımları. siz de öyle yapabilirsiniz. ama şunu unutmamak lazım, hayatta her zaman bu tarz şeyler karşımıza çıkacaktır. bunlara canımızı sıkmak ya da sıkmamak bizim elimizde.

Benim büyük teyzemin ve çok yakın bi arkadaşımın bebeği yok, teyzem artık 50 oldu ama hala içlenir üzülür,evet herkes anne olmak zorunda degil,anne olmak istemiyorum diyene ben de bu cevabı veriyorum ama ya isteyenler,biyolojik saati çalanlar, gönül istiyo demek ki

Evet gönül öyle istiyor ki... Elimde değil avutamiyorum kendimi. Hep bir boşluk var ve ne yaparsam yapayım dolmuyor..

Evet gönül öyle istiyor ki... Elimde değil avutamiyorum kendimi. Hep bir boşluk var ve ne yaparsam yapayım dolmuyor..
Evlat edinme konusunda kendini hazır hissetmeyebilirsin annesi ben değilim olamıyorum gibi düşüncelerle ama gönüllü koruyucu aile diye birşey var çocuk sizinle yaşamıyor yurtta kalıyor siz belirli günler onu alıp çıkarabiliyorsunuz ihtiyacları için devlet size maaş bile veriyor. Belki kimsesiz sevgiye muhtaç masum bir yavrunun sevgisi size iyi gelebilir

Ben pek çocuklardan hoşlanmam,ilerde sahip olur muyum olabilir miyim bilemiyorum ama genel olarak hamileleri artık itici buluyorum,sürekli bir prenses edasındalar,istiyorlar ki herkes onların nazını kaprisini çeksin,sürekli gösteriş yapmaları da ayrıcı gıcık.Sevimli gelmediği gibi antipatik görünüyor.
Bende bayağı gıcıkmışım bu duruma :KK53:

Selamlar herkese..

Bir derdim var dünyadan büyük gibi geliyor bana.. Konu hamilelik ve hamile olamamak..
5 yıldır evliyim ve son 3 yıldır anne olmaya çalışıyorum ancak olamıyorum. Normal yollarla denedik olmadı, 2 kere aşılama denedik o da olmadı,tüp bebek denedik olmadı,bir kere normal yolla hamile kaldım ve havalara uçtum.Havalardan yere çakıldım çünkü düşükle sonuçlandı hamileliğim. Ve son olarak yapılan genetik test sonuçlarıma göre gebelik olursa bebek yüzde 50 oranla hasta doğacak ve hamilelik sürecinde de benim sağlığımın riske girmesi söz konusu.. Artık elim kolum bağlı..Sanki anne olma hayallerim elimden koparılıp alınmış gibi..

Tüm bunlar olurken; beni alt üst eden, yarama tuz basan şeyler oluyor etrafımda. Hamileler.. evet hamileler.. Neden bu kadar duyarsızlar,neden bu kadar empatiden yoksunlar. Hamilelerin insanın gözünün içine sokarcasına bu süreci yaşamaları,sanki bir zafer kazanmışcasına davranışları..Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta hamileler ve anneler neden böyle. Anlamaya çalışıyorum aslında, sevincini doyasıya yaşamak istiyorlar ama bunu yaparken neden biraz daha hassas olmuyorlar.Bunu yaparken belki içi giden,ulaşmak isteyip de ulaşamayan birileri vardır belki diye niye biraz kontrollü olmuyorlar. Arkadaşlarımdan da hamile olanlar,yeni anne olanlar benim duygularımı anlayamayacaksa beni kim anlar? Bebeğine aldıkları her şeyi ayrıntısına kadar fotoğrafını göndermeleri, ya da kıyafetlerini senin
önüne serip bak ne güzel seyler aldım demeleri,ultrason fotoğraflarını göndermeleri,kalp atış sesini dinletenleri,"hamile olmadığın ya da anne olmadığın için bilmezsin" demeleri.. Evet hamile olamıyorum,anne olamıyorum bunun yüzüme tokat gibi vurulması hiçbir acıdan daha az değil..

İnanın bu tarif edilemez bir üzüntü.. Ulaşmak isteyip de ulaşılamayan birşey bu.. Birinin çantasını beğenirsin, heveslenirsin,gider alırsın. Birinin saçını beğenirsin gider yaptırırırsın vb. vb.. Ama bu öyle bişey değil ki zaten içinde bu konuda bir eksik varken,televizyonda hamile gördüğünde bile gözyaşlarına engel olamazken,karnına yastık koyup acaba nasıl bir hamile olurum diye aynada kendini seyrederken ve hayallere dalarken hamilelerin yaşadıkları sürecin büyüsüne kapılıp sanki dünyada bir tek kendisi varmış gibi davranıp karşıdakinin duygularını hiçe saymaları çok üzücü..

Allah kimsenin çoluğuna,çocuğuna,bebeğine zeval vermesin, herşeyleri yolunda gitsin inşallah. Allah nazarlardan korusun. Kimsenin bişeyinde asla gözüm yok sadece yaramıza tuz basılmasın,bizim gibi anne olmaya çalışıp da olamayanlara kendisini daha fazla eksik hissettirmesinler istiyorum..

Duyarlı insan sizi anlar ,ama en çokta bu acıyı yaşayan insanlar sizi kalpten ... Sanki beni anlattiniz... Dokuz yıl boyunca bunları çok fazla yaşadım ,niye çocuk yapmiyosunuz,neden doğurmuyon yaşın geçiyor ,kisirmisin?kocanmi kısır.. her gördüğünde ayni şeyleri defalarca Soran insanlar bitmez,bitmek bilmez ,en yakinindakileer yapar çoğu zaman , hiç unutmam kaynanam yigeninin hamile olduğunu yanımda kutlamislardi kış kıyamet günü göz yaslarim buz kütlesi gibi düşmüştü balkonda ... Damla napiyo orda dediklerinde ağlıyodur herhalde dediklerini duydu bu kulaklar ...şuan hamileyim ,en yakın arkadaşımın 5 aylık kizinin zihinsel engelli olduğunu öğrendik ,hergun görüyorum ,oda takımı aldığımı bile bilmiyor ,ne aldiklarimi gösteriyorum ne hayallerimi anlatıyorum ,uuzlmesinn yeterki,üzülmeyin yeterki , olanlarida anlıyorum heves ediyorlar ama bizi anlamalarini beklemeyin bu görgüsüzlük o bu şu ile alakalı değil yapı ve insanlık ve anlayışla iniltili.. Diğer konuya gelince tüp bebekte temizleyerek sağlıklı emriolar elde ediliyor bu konuda emin olun elle tutulur bir sorun olunca üzerine gidiliyor çaresi aranıyor ,bizde hiç birşey yoktu açıklanamayan infertilite sorun yok ,carede yok .. dokuz yıl tedavi ilaç hepsini denedik rabbim sonunda güldü yüzüme 5.denemede 3asilama ,öncesi onlarca doktor , hiç umudunuzu kaybetmeyi genetik faktörler dediğim gibi temizlenerek ortadan kalkıyor .. hangi sehirdesiniz bilmiyorum tam Kapsamlı üniversitesi Hastanesi'ne başlayın , rabbim bu güzel günlerin hürmetine isteyen herkese nasip etsin hayırlı ,sağlıklı evlatlar .. uzmeyin kendinizi inanın bunu bile anlamıyorlar ,kendi kendimizi uzuyoruz birde hayat arkadaşımızı .. diğerleri aynı tas aynı hamam

Cok güzel ifade etmişsin canim kendini.damdan düşenin halini anca damdan düşen bilir.icini ferah tut.Bizide kendini de üzme. Gün doğmadan neler doğar bir günde bizim için doğar

Back
X