- 28 Ocak 2022
- 1.535
- 2.821
- 63
- Konu Sahibi glitterpowder
-
Ben hamilelik öncesi günde 2 tane içiyordum. Hamile kalınca doktoruma danıştım hergün içme gün aşırı 1 tane iç dedi öyle yapıyorum. Hamilelikte özlediğim tek şey özgürce türk kahvesi içebilmekteşekkür ederim cevap için, yakınlarımdaki tüm hamileler içiyor ben de fikir almak istedim, doktorunuz bu konuda herhangi bi öneride bulundu mu peki
Ben nescafe sevmiyorum ancak nescafe içiyorsan her gün 1 tane içebilirsin demişti.teşekkür ederim cevap için, yakınlarımdaki tüm hamileler içiyor ben de fikir almak istedim, doktorunuz bu konuda herhangi bi öneride bulundu mu peki
ben Türk kahvesi zaten pek sevmiyorum ama günaşırı içebilirsin demiş demek ki doktorunuz, bu önemli bi bilgi çok da bi zararı yok demek kiBen hamilelik öncesi günde 2 tane içiyordum. Hamile kalınca doktoruma danıştım hergün içme gün aşırı 1 tane iç dedi öyle yapıyorum. Hamilelikte özlediğim tek şey özgürce türk kahvesi içebilmek
ben de nescafe seviyorum genelde, her gün 1 tane benim için yeterli o zaman içebilirim şuan problem olmaz, teşekkürlerBen nescafe sevmiyorum ancak nescafe içiyorsan her gün 1 tane içebilirsin demişti.
Icebilirler bu kisinin tercihine bağlı ben azaltmayı düşündüm çok çok canım cekmedikten sonra içmeyi düşünmüyorum. Doktora sormadımteşekkür ederim cevap için, yakınlarımdaki tüm hamileler içiyor ben de fikir almak istedim, doktorunuz bu konuda herhangi bi öneride bulundu mu peki
tercih meselesiyse pekala, bence de içmemek daha iyiIcebilirler bu kisinin tercihine bağlı ben azaltmayı düşündüm çok çok canım cekmedikten sonra içmeyi düşünmüyorum. Doktora sormadım
Bu konuda her dr görüşü farklı kimi dr izin vermiyor kimisi veriyor bnm dr 1 fincan izin vermiştiHamilelik düşündüğüm ayda her gün 1 fincan türk kahvesi içiyordum. Yumurtlama dönemide içtim hamile olduğumu öğrenene kadar içmeye devam ettim. Bat günü geldiğinde hamile olduğumu öğrenince içmeyi bıraktım şimdilik içmiyorum.
bana da yasak olması daha mantıklı gelmiştir, kafeinsiz nasıl oluyor? ben şuan bebek düşünüyorum ama hamile değilim yani Türk kahvesi değil ama nescafe çay gibi kafein içerikli içecekler tüketmemde problem var mı sizce?Eskiden günde 2-3 fincan (200ml) kahveye izin verilirdi ama artık kahve tamamen yasak gebelikte. Şimdilik yurtdışında böyle en azından. Bu demek oluyorki gebelik öncesi de kahve tüketilmemeli. Ben kafeinsiz içiyorum bebek düşündüğüm için
İlk gebeliğimde ilk üç ay hiç kahve içmemiştim, sonra da haftada 1-2 defa içtim.
Araştırdığım kadarıyla özellikle gebelik öncesi kafein daha zararlı çünkğ döllenmeyi veya yerleşmeyi olumsuz etkileyebiliyor. Herkes için geçerli değil tabiiki. Kafeinsiz kahveler var. Nescafenin de kafeinsiz hazır kahveleri olmalı. Ben kafeinsiz filtre kahve içiyorum. İnternette aratın, marketlerde de satılıyor. Üzerinde kafeinsiz diye yazıyor zaten.bana da yasak olması daha mantıklı gelmiştir, kafeinsiz nasıl oluyor? ben şuan bebek düşünüyorum ama hamile değilim yani Türk kahvesi değil ama nescafe çay gibi kafein içerikli içecekler tüketmemde problem var mı sizce?
Farklılık markadan markaya değişiyor bence. En son kullandığım marka earlybird'de hiçbir fark göremedim, ondan önce kullandığım markayı, (ismini hatırlamıyorum) hiç beğenmemiştim.Peki tadında farklılık var mı, kafeinden kaynaklı o uyarıcı etkiyi hissediyor musunuz içtiğinizde? Teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için günde 3 4 bardak çay içiyorum, biraz azaltmalıyım o zaman, belki 1 bardak çünkü içmezsem başım ağrıyor
Ben kafein için tüketiyorum daha çok uyarıcı enerji verici etkisi hoşuma gidiyor ama önerdiğiniz kahveyi deneyeceğim, çaydaki oran zaten kahveye göre daha düşük olduğu için onu tüketebilirim sanırım, evet evet çay bardağında içiyorum, önerileriniz iyi geldi teşekkürler tekrarFarklılık markadan markaya değişiyor bence. En son kullandığım marka earlybird'de hiçbir fark göremedim, ondan önce kullandığım markayı, (ismini hatırlamıyorum) hiç beğenmemiştim.
Dikkat edilmesi gereken önemli bir şey var o da kahvenin hangi yöntem ile kafeinden arındırildiğı. Bazi yöntemler kafeinden daha zararlı. O yüzden iyi bir marka veya organik ürün alınmalı.
Bu arada benim kafeine ihtiyacım yok, yani bağımlı değilim o yüzden bir şey diyemicem bu konuyla ilgili. Ben sırf keyif için ihtiyaç duyuyorum illaki. Sabah kahvemi içemeden güne başlayasım gelmiyor. Ama eskiden günde 3 kahve içerken artık günde bir kafeinsiz kahve yetiyor nedense.
Aslında günde 1-2 bardak çay çok değil, eğer çay bardağında içiyorsanız. Ben içsem kupada içiyorum çünkü, o tabiiki fazla gelir.
Rica ederim umarım en yakın zamanda sağlıklı bir gebelik elde edersiniz.Ben kafein için tüketiyorum daha çok uyarıcı enerji verici etkisi hoşuma gidiyor ama önerdiğiniz kahveyi deneyeceğim, çaydaki oran zaten kahveye göre daha düşük olduğu için onu tüketebilirim sanırım, evet evet çay bardağında içiyorum, önerileriniz iyi geldi teşekkürler tekrar
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için, sizin çocuğunuz vardı sanırım, tüm ailenize sağlık ve huzurlarRica ederim umarım en yakın zamanda sağlıklı bir gebelik elde edersiniz.
gebelik olmayışının sizce çay kahve tüketiminizle ilgisi var mı? Çayı ben de bırakamıyorum ama siz neden gebelikte çay içemedinizBana tüp bebek transferinden sonra kahve yasak çay da en fazla 2 ve açık denmişti. O zaman gebelik olmadı. Sonra da ben dikkat ettim kahve içmedim ama çaydan sakınamadım. Sonra gebelikte de çay içemedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?