Gebeliğe Hazırlık Hamilelik ve kahve☕

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
gebelik olmayışının sizce çay kahve tüketiminizle ilgisi var mı? Çayı ben de bırakamıyorum ama siz neden gebelikte çay içemediniz
Yok nasip işi gebelik tamamen. Ama ben yine de tedirgin olup kahveye dikkat etmiştim gebelik olana kadar. Sonrasında gebelikte de caydan tad alamadım. Midemi bulandırmadı ama tat da alamayınca içmedim. Onun yerine de su içtim çok su içtim çok şükür. Kimisi sudan bile tiksiniyo.

Evet kuzenim hamile mesela o da su bile içemiyor, siz tekrar hamile kaldınız mı tam anlayamadım

Bu mesaji 40+5te kahve icerken okumam :)
Ben filtre kahve iciyorum. Dr gunde 3-4 bardaga kadar ok dedi. Ben haftada 2-3 kere yarim bardak kadar iciyorum. Yalniz neskafeler hamilelik disinda da sagliksiz, kahve cekirdeklerinin icilmemesi gerekiyor. Turk kahvesinde telve dipte biriktigi icin yine saglikli ama neskafeler suda cozunup vucuda alindiklari icin saglikli degiller.

Bir de kafeinsiz kahve secenegi var. marketlwrsw kafeinsiz turk kahvesi satiliyor. Ama kafeinsiz espresso kahvesi de turk kahvesi gibi pisirilebilir, tek farklari espresso kahvesinin daha kalin olmasi.

Ne güzel:) Tebrik ederim sizi Bazı doktorlar problem görmezden bazıları içmeyin diyor yine bilimin kendi arasında çözemediği durumlar evet biliyorum nescafe zararlı ama biraz alışkanlık oldu sanırım, bu kafeinsiz kahveyi deneyeceğim, Türk kahvesi zaten pek sevmem dibek dışında, sizde hiçbi problem olmadı yani gebelik boyunca doğru mu anlıyorum

Bana doktorum Türk kahvesini içme, nescafe de çok canın çekerse sütün içine çay kaşığının ucuyla koyup iç demişti. Çayı Da 1 bardaktan fazla içme ve açık diye tembihlemişti. Benim ilk 3 ay düşük riskim vardı. zaten Türk kahvesini ve çayı 8 sene içmesem 9 sene aklıma gelmez içmek, pek aramam yanı. Kahveyi Binde bir, çayı Da sabah kahvaltıda 1 bardak içerim ki çay denirse… çaycık resmen, öyle açık :) sonrasında yani 4. Aydan sonra kahveyi nescafeyi filan canım çektikçe içtim. Çayı da kahvaltılarda içmeye devam ettim, hiç kesmedim. Nette de okudum, kafeinin belli bir miktarı var, onu aşmamak gerekiyormuş gebelikte. plesantadan direkt bebeğe geçtiği için etkiliyormuş. Benim de böyle işte.

4 aya kadar daha dikkatli olmak gerekiyor o zaman, ne güzel siz açık içebiliyorsunuz benim çaya bazen sadece dem koyduğum oluyor:) Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler yine de kafeinden uzak durmak en iyisi gibi görünüyor sağlıklı bi hamilelik elde edip risksiz haftalara gelene kadar sanırım:)

Ay ben gebelikten önce kafeinin vücut bulmuş haliydim yav

Bence de en azından kahveden uzak durmak daha iyi. Ben bağımlı olduğum halde kestim sayılır
Nadiren içiyorum
Çünkü çayda da kafein var, kafein hesaplarken herkes bunu gözden kaçırıyor. E çay tükettiğim için kahveden uzak durmaya çalısıyorum
İçersem latte içerim. Normalde filtreciydim ben de.

Bana da doktorum günde bir fincan içebilirsin dedi.

bağımlı olduğunuz halde bırakabilmek büyük başarı, siz keyif tat bağlamında mı yoksa uyarıcı etkisinin mi bağımlısıydınız? bıraktığınızda neler hissettiniz peki zorlandınız mı? Çayda daha az var diye biliyorum en azından bi çaysever olarak kendimi böyle ikna edebilirim:) yine de tabiki uzak durmak en makulu bence de

Ben gebeliğimin ilk üç ayında inat etmiştim hiç içmicem diye nasıl zorlanmıştım anlatamam.

Ben de aslında latteciyimdir

En yurtdisindayim, burada kahve cok yaygin oldugu icin kes demiyirlar. Googleladigimda da 3-4 bardak ok yaziyor. Bana tuvalete cikmada muthis faydasi oldugu icin tuvalete cikmam geeeken sabahlar ac karnina iciyordum. Sorunsuz bir hamilelik da yasadim ama burada zaten cok anlatmiyorlar, major bir sorun olmadikca hersey yolunda diyorlar.

Ben ikisinin de bağımlısıydım
Çay kahve içmezsem ben başım ağırır benim.

Evet çayda biraz daha az. Onu da ilk bardağı normal diğerlerini açık içmeye çalışıyorum
Doğumdan sonra en çok tüketeceğim şey çay ve kahve sanırım.
Başlar da zorluyor ama çay içildiği için biraz daha kolay oluyor geçiş süreci

Olabilir her beden her hamilelik farklı etkiler tepkiler gösterebiliyor, nette de bilgi karmaşası var, bazı yazılarda içilebilir bazılarında sınırlandırılmalı yazıyor, çok fazla ciddi etkileri yok sanırım biraz hassas bünyelerde etki gösteriyordur belki

baş ağrısı durumu kesinlikle bende de oluyor, en azından 1-2 bardak çay istiyor vücudum maalesef, bence de zorlar çünkü her bağımlılık gibi bu da alınmadığında insan kendini huzursuz keyifsiz hissediyordur, en güzeli hiç bağlanmamak ama o da bizim ülkemizde çok zor

Ben türk kahvesini seviyorum. Gunde 3 kere büyük fincan iciyordum. Kücük fincan asla kesmiyor tüp bebek transferinden sonra 3_4 günde bir ictim. Simdi gunde 1 defa iciyorum. Büyük fincan yapıp yarısını iciyorum. Büyükte yapınca gözüm anca doyuyor

Günde 1 kez sütlü köpüklü malum markanın kahvesini içiyorum. Bazen içmediğim de oluyor . Canım çok istediyse kasmıyorum ben. Hamile kalmadan önce sigara içen kuzenime doktor tamamen bırakman daha kötü olur Günde bir tane içebilirsin demişti. Sigaraya böyleyse.....

Turk kahvesinin de, nescafenin de kafeinsizi var, onu icmeniz daha iyi olur. Kafelerde de decaf urun secebilirsiniz. Tiryakilikten ölup bitmiyorsaniz, her gun degil, "arada caniniz cektiginde" duzeni bebegine sorumlu bir anne adayi icin daha guzel bence. Sakinmaniz gereken sey kahve degil kafein, benzer sekilde siyah ve yesil cayda da, bitter cikolatada da kafein var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…