Hamilelik ve Kedi

Toxoplazmayi dr yapicak zaten cnim. Kedi diskisindan cok kapiliyomus. Diskiya dokunma.

Kizlar evde 6 tane kedim var. Annemlerde de 6 tane. Tum arkadaslarimizin evinde de var zaten en iyi arkadaslarimiz kari koca veterinerler. 28 yasima kadar sokakta kedi köpek kus gorebildigim ve dokunabildigim her hayvanla ic iceyim. Ustelik cok hasta kedileri de yakalayip kucagimda veteriner arkadaslarima goturdum. Arkadasima ihtiyaci oldugunda klinikte yardim bile ettim tedavilerde. Suan hamileyim ve toksoplazmam negatif. Bir insana toksoplazma bulasma riski en fazla yesillik yemesi sebebiyle vardir. Sonrasinda cig etler gelir. En sonuncusu kedi diskisidir. Kopekle bulasan birsey degildir zaten. Gunumuzde sizi hasta edip bebege zarar verebilecek kadar yogun toksoplazma bakterisine maruz kalmaniz cok zordur cunku artik ozellikle şehirlerde boyle yogun bakteri yasam alanlari yoktur. Yine tedbir olarak tuvaletini temizlememek ve ic/dis parazit ilaçlarını kedinizin sagligi icin de yaptirmak en iyisidir. Hamilelik boyunca sokakta da uzaktan severseniz olur biter. En onemlisi disarida yediklerimize dikkat etmek. Gonlunuz rahat olsun. Bir evlattan baska bir evlat icin vazgecmeyi dusunemem bile. Umarim hepimiz saglikla kucagimiza aliriz bebisleri.

Canım bizim ulkemiz evde hayvan beslemeyi normal bulamadı bir turlu. Bu avrupalilar amerikalarin evinde 2ser 3er evcil hayvan var. Kimsede uzaklastirmiyor. Benimde kopegim var hamile kaldigimi duyduktan sonra sarmas dolas yatmalarimiza devam ettik. Geldi karnima yatti. Sen zaten bagisiklisin(gebelik oncesi min. 6 ay evdeyse) bebekde bagisikli olacak belliki guzel bakiliyor sen kimseyi dimleme

evet canım oğlum scottish

Toxoplazmayi dr yapicak zaten cnim. Kedi diskisindan cok kapiliyomus. Diskiya dokunma.

1 senedir evde öncesinde de kedi beslemiştim bakalım daha ortada bişey yok zaten ama sadece fikir almak istedim
çok teşekkür ederim yönlendirmeleriniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…